iPhone 8 doosje

iPhone 8: het complete overzicht met nieuws, functies, specs en meer

De iPhone 8 is Apple's 4,7-inch toestel uit najaar 2017. Lees hier alles over de iPhone 8-functies, beschikbaarheid en prijzen. Ontdek de specs, functies en meer.

iPhone 8 review Refurbished

iPhone 8: alles wat je moet weten

De iPhone 8 uit 2017 verscheen tegelijkertijd met de iPhone 8 Plus. Met de iPhone 8 haal je een verbeterde opvolger van de iPhone 7 met 4,7-inch scherm in huis, waarbij vooral de interne hardware is vernieuwd. Natuurlijk zitten er ook enkele nieuwe functies in, zoals draadloos opladen en een verbeterde camera. In dit overzicht lees je alles over de iPhone 8, nieuws, functies, specs en meer.

Update: De iPhone 8 is niet meer via Apple te koop, alleen nog bij diverse telecomwinkels. Inmiddels is de opvolger verkrijgbaar. Lees alles over de iPhone SE 2020 abonnementen om te kijken of dit iets voor je is. Je kunt ook de iPhone SE als los toestel aanschaffen, als je niet wilt vastzitten aan een langer lopend contract.

[/ic_tab] [/ic_tabs]


De iPhone 8 is vooral een aanrader voor mensen die een normale schermgrootte van 4,7-inch en een thuisknop willen. Dit formaat past nog gewoon in je broekzak en heeft een glazen achterkant om draadloos opladen mogelijk te maken. Daardoor ziet het design er ietsje anders uit dan eerdere toestellen van Apple. De iPhone 8 heeft een verbeterd scherm met True Tone, waardoor het scherm meekleurt met het omgevingslicht. Ook zit er een snelle A11-processor in die nog energiezuiniger is dan die in eerdere toestellen.

iPhone 8 in het kort

Dit zijn de belangrijkste iPhone 8 eigenchappen:

  • Aankondiging 2017 op 12 september
  • Sinds 22 september beschikbaar in Nederland en België
  • Schermformaat van 4,7 inch
  • Snellere en energiezuinige A11-processor
  • Toegespitst op AR-functies
  • Adviesprijs vanaf 689 euro

In Nederland werd de volgende adviesprijzen gehanteerd voor de iPhone 8 in de Apple Store. Deze prijzen liggen op het moment van schrijven uiteraard een stuk lager:

iPhone 8 goudkleur

Verkrijgbaarheid en prijs iPhone 8

De iPhone 8 is net als de iPhone 8 Plus in meerdere kleuren verkrijgbaar. Je kunt kiezen uit spacegrijs, zilver, goud. In het voorjaar van 2018 verscheen ook een rode versie, maar die is sinds september 2018 niet meer bij Apple beschikbaar. Dit is een speciale (PRODUCT)RED editie die dezelfde prijs heeft. Qua opslagruimte is er keuze uit 64GB en 256 GB. Dit betekent dat er geen 32GB en 128GB opslag meer is.

Dit waren de laatst bekende adviesprijzen bij Apple:

iPhone 8 review

In onze iPhone 8 review lees je meer over onze praktijkervaringen met dit toestel. Hieronder lees je een korte samenvatting van de conclusie:

De iPhone 8 is de goedkoopste en kleinste nieuwe smartphone die Apple dit najaar uitbrengt. De nadruk ligt daarbij vooral op performance, dankzij de nieuwe A11 Bionic-chip, die ervoor zorgt dat augmented reality-toepassingen moeiteloos te gebruiken zijn. Toch vragen we ons af of Apple-gebruikers op nóg meer power zaten te wachten, of dat ze liever vernieuwingen zoals OLED en smallere schermranden hadden gezien.

Mensen die het vertrouwde iPhone-uiterlijk zoeken in combinatie met een betrouwbaar en extreem goed presterend toestel, zitten goed met een iPhone 8. Apple heeft min of meer de vertrouwde iPhone verder geperfectioneerd, met hier en daar wat kleine verbeteringen. Maar als je nog wat extra geld ervoor over hebt, zijn de iPhone 8 Plus en de iPhone X eigenlijk interessanter.

Bekijk ook

iPhone 8 review

Lees in onze iPhone 8 review over de ervaringen met Apple's nieuwste 4,7-inch iPhone. Welke voordelen en nadelen heeft de iPhone 8 en voor wie raden we dit toestel aan? Je leest het allemaal in deze uitgebreide iPhone 8 review!

iPhone 8 abonnement

Heb je liever een iPhone 8 met abonnement, dan vind je hieronder de meest recente aanbiedingen:


iPhone 8 aankondiging en video’s

De aankondiging van de iPhone 8 vond plaats op 12 september in het Steve Jobs Theater in Cupertino. Het was de eerste keer in 2017 dat Apple gebruikmaakte van deze zaal voor een productaankondiging. Tijdens het event werden onderstaande video’s vertoond:

https://youtu.be/tXOJIBPwSyo?t=3354

iPhone 8 design

De iPhone 8 houdt grotendeels hetzelfde uiterlijk als de iPhone 7. Het schermformaat van 4,7-inch is hetzelfde en dat geldt ook voor de afmetingen van de behuizing. Je kunt dus dezelfde hoesjes blijven gebruiken. Wel heeft Apple voor de achterkant een ander materiaal gebruikt, namelijk glas. Dit heeft te maken met draadloos opladen. De eerder gebruikte achterkant van aluminium is daarvoor ongeschikt. De toestellen hebben nog steeds dezelfde homeknop met Touch ID-sensor.

iPhone 8 waterbestendig

iPhone 8 draadloos opladen

Eén van de belangrijkste nieuwe functies van de iPhone 8 is draadloos opladen. Dat betekent dat je het toestel op een speciale oplader kunt leggen, zonder een Lightning-kabeltje te hoeven aansluiten. Apple heeft gekozen voor de Qi-standaard, zodat je ook opladers van andere fabrikanten zoals IKEA, Mophie en Belkin kunt gebruiken. Wel gaat het draadloze opladen vrij traag op een maximaal vermogen van 7,5 Watt. Speciaal voor de eigen producten heeft Apple de AirPower-mat aangekondigd waarmee je ook je Apple Watch en AirPods kunt opladen. Deze is tot op heden nog niet beschikbaar. De iPhone 8 werkt ook met andere draadloze opladers.

Opladen met een Lightning-kabel kan nog steeds, want de iPhone 8 is voorzien van een Lightning-poort, die je ook kunt gebruiken voor het aansluiten van Lightning-oordopjes. Snelladen werkt alleen via de kabel en je zult hiervoor een speciale adapter moeten hebben.

iPhone 8 draadloos opladen

iPhone 8 specs

De iPhone 8 is voorzien van de nieuwe A11 Bionic-chip. Deze heeft vier energiezuinige kernen voor het normale werk, die 70 procent sneller zijn dan die van de A10 Fusion-chip. Er zitten ook twee kernen in voor zware taken, die 25 procent sneller zijn dan voorheen. De A11 Bionic bevat voor het eerst een grafische processor (GPU) die door Apple zelf is ontworpen. Dit maakt spectaculaire games mogelijk, ook met augmented reality.

iPhone 8 graphics

Apple maakt doorgaans geen details bekend rondom de hoeveelheid werkgeheugen, maar uit vooraf gelekte info blijkt dat de iPhone 8 is voorzien van 2GB RAM.

iPhone 8 camera

De iPhone 8 heeft een verbeterde 12-megapixel camera, met een grotere en snellere sensor. Ook zit er een nieuw kleurenfilter en optische beeldstabilisatie zorgt dat je foto’s minder bewogen zijn. Voor het maken van selfies is er een 7-megapixel camera beschikbaar. Bijzonder is dat de iPhone 8 ondersteuning biedt voor 4K 60fps video. Veel andere smartphones kunnen dit alleen met 30fps. Bij het filmen met 1080p kun je zelfs tot 240fps gaan.

iPhone 8 review: spacegrijs

iPhone 8 kopen
Wil je de iPhone 8 kopen, dan kun je hiervoor het beste deze artikelen raadplegen: