iPad Pro: tekenen

iPad Pro: specificaties, functies, aanbiedingen en meer

Kom alles te weten over de iPad Pro, de grotere professionele tablet van Apple. Lees alles over een iPad Pro kopen, prijzen, aanbiedingen en welke modellen van de iPad Pro er zijn verschenen en nog op de planning staan.

- Prijs vanaf €739,-

iPad Pro: wat is het?

De iPad Pro is de grootste tablet van Apple, vooral gericht op veeleisende gebruikers. Mensen die een lichtgewicht alternatief voor hun MacBook zoeken kunnen vanaf €739 terecht in de Apple Store. In dit artikel lees je alles over de iPad Pro: functies, mogelijkheden, huidige en verwachte nieuwe modellen, verschillen tussen de modellen, aanvullende accessoires en wat je verder nog wilt weten.

iPad Pro kopen

Wil je een iPad Pro kopen, dan heb je keuze uit meerdere formaten en modellen:

iPad Pro in het kort

Dit zijn de iPad Pro eigenschappen van het huidige model:

  • Verkrijgbaar in 10.5, 11 en 12.9 inch formaat.
  • Keuze uit de kleuren zilver, goud, spacegrijs en roségoud.
  • Opslagruimte 64GB, 256GB, 512GB en 1TB.
  • Prijs vanaf €738.
  • Krachtige Apple A10X Fusion of verbeterde Apple A12X Bionic-processor.
  • Accuduur van 10 uur bij normaal gebruik.
  • Losse accessoires: toetsenbordhoes en Apple Pencil.

iPad Pro 2018

De iPad Pro 2018 is Apple’s allernieuwste iPad Pro en heeft een geheel nieuw ontwerp. Het design lijkt op dat van een iPhone met met hoekige randen. De schermranden zijn een stuk dunner en de thuisknop is verdwenen. In plaats daarvan maak je gebruik van Face ID. Net als bij de iPhone XR heeft de iPad Pro 2018 een Liquid Retina-display, een LCD-scherm dat tot de randen loopt. De nieuwe iPad Pro 2018 heeft een extra krachtige A12X-processor en heeft een nieuwe magnetische aansluiting, bedoeld voor de vernieuwde Apple Pencil. De Smart Connector is verplaatst naar de achterkant.

Lees meer over de iPad Pro 2018 in ons uitgebreide artikel.

iPad Pro 2017

De tweede generatie – ook bekend als iPad Pro 2017 – werd aangekondigd in juni tijdens de WWDC 2017, gelijktijdig met iOS 11. Deze modellen waren verkrijgbaar in twee formaten: 10,5-inch en 12,9-inch. Sinds oktober 2018 is alleen het 10,5-inch model nog beschikbaar. Ze draaien op een A10X processor en bieden ondersteuning voor HDR10 en Dolby Vision. Ook hebben ze een hogere verversingsgraad van het scherm (120Hz) zodat het beeld rustiger is om te bekijken. Het True Tone-scherm is 50 procent helderder dan eerdere modellen. Lees er alles over in ons overzicht iPad Pro 2017.

Prijs en verkrijgbaarheid iPad Pro

Wil je een iPad Pro kopen? Dan kun je momenteel in de winkel terecht voor één 2017-exemplaar en de twee nieuwe 2018-modellen. Dit zijn de prijzen die Apple hier officieel voor hanteert:

Het gaat hier om de exemplaren zonder 4G-functie die momenteel met een opslagcapaciteit van 64GB tot 1TB verkrijgbaar zijn.

Meer opslag betekent steeds meestal 100 euro extra en als je de uitvoering met 4G-ondersteuning wilt hebben betaal je meer dan 100 euro extra. Of je een iPad Pro met 4G nodig hebt is afhankelijk van je persoonlijke omstandigheden en gebruik. Je zou ervoor kunnen kiezen om de persoonlijke hotspot-functie van je iPhone te gebruiken om de dataverbinding te delen met meerdere apparaten, zonder dat je een apart simkaartje nodig hebt.

Eerdere iPad Pro kopen

Wil je een iPad Pro kopen, dan hoef je natuurlijk niet te wachten tot het 2018-exemplaar in de winkel ligt. Het mooie is dat Apple-producten jarenlang updates krijgen en lang meegaan, dus ook met een iPad Pro uit voorgaande jaren kun je nog prima uit de voeten. Bekijk alle eigenschappen in onze iPad vergelijking. Weet je al wat je wilt? Dan kun je hier de iPad kopen.

Deze iPad Pro’s zijn eerder verschenen:

iPad Pro releasedatum

De eerstvolgende iPad Pro verwachten we in oktober 2018. Er zijn inmiddels meerdere geruchten gelekt waaruit blijkt dat Apple aan een update werkt. Reken daarbij op een klein model van 10,5 tot 11-inch en een grotere tablet van 12,9-inch. Kun je daar niet op wachten dan kun je nog steeds de 2017-modellen van de iPad Pro aanschaffen via de Apple Store en andere webwinkels.

iPad Pro aankondiging

De iPad Pro 2017-modellen werden aangekondigd tijdens de WWDC 2017. De allereerste 12,9-inch iPad Pro (2015) werd aangekondigd tijdens een speciaal Apple-evenement in september 2015. Twee maanden later kwam deze uit de kluiten gewassen iPad op de markt. In maart 2016 volgde een kleinere tegenhanger met 9,7-inch scherm. Deze professionele tablets werden vrij goed ontvangen. Wel liep het kleinste formaat qua technische specificaties iets voor, met bijvoorbeeld een verbeterde kleurweergave. In de iPad Pro 2017 zijn de specs van beide formaten weer gelijkgetrokken.

iPad Pro accessoires

De iPad Pro zijn geschikt zijn voor de Apple Pencil, een tekenpen voor creatieve toepassingen. Ook beschikt de iPad Pro over een Smart Connector aan de zijkant. Daarmee kun je accessoires aansluiten zoals het Smart Keyboard van Apple en toetsenbordhoezen van Logitech. Er zijn echter maar weinig accessoires voor de Smart Connector verkrijgbaar.

iPad Pro video

Hieronder zie je de promotievideo die Apple voor de iPad Pro’s van 2017 heeft gemaakt:

Zoek je een nieuwe iPad, kijk dan eens naar de verschillende iPad modellen of bekijk alle eigenschappen in onze iPad vergelijking. Weet je al wat je wilt? Dan kun je hier de iPad kopen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!