AirPods Max: zijkant en voorkant van witte model.

AirPods Max: alles over Apple’s luxe hoofdtelefoon

En hoe zit het met de AirPods Max 2?

AirPods Max is Apple's eigen high-end draadloze hoofdtelefoon. Deze is voor een adviesprijs van €629 verkrijgbaar in vijf verschillende kleuren, maar elders vind je vaak een lagere prijs. De AirPods Max is de luxere tegenhanger van de gewone AirPods.

AirPods Max review

AirPods Max: Apple’s eigen hoofdtelefoon

Hou je van muziek maar vind je de gewone AirPods te onhandig? Dan is er ook een grotere hoofdtelefoon van Apple, met de naam AirPods Max. Deze heeft afneembare oorschelpen, zodat je ook een combinatie met verschillende kleuren kunt maken. Maar het draait vooral om de audiokwaliteit. Alles wat je moet weten over de AirPods Max lees je hier!

AirPods Max in het kort: dit zijn de functies

Dit zijn de belangrijkste eigenschappen van de AirPods Max:

 • Eigen hoofdtelefoon van Apple, valt binnen de AirPods-lijn
 • Twee magnetische verwisselbare oorschelpen, verbonden met een hoofdband
 • Afmetingen: 168,6mm x 187,3mm x 83,4mm
 • Gewicht: 384,8 gram (Smart Case weegt 134,5 gram)
 • Verkrijgbaar in 5 kleuren, waaronder spacegrijs
 • Wordt geleverd met opbergtasje, genaamd Smart Case
 • Verkrijgbaar sinds 15 december 2020
 • Oorschelpen zijn los verkrijgbaar voor €79 per set
 • Adviesprijs: €629 in Nederland en België, elders vaak goedkoper

AirPods Max 2 op komst?

Nu de AirPods Max alweer een tijdje verkrijgbaar zijn, is het een logische vraag of er al plannen zijn voor een opvolger. Volgens analist Ming-Chi Kuo kunnen we de opvolger in 2024 of 2025 verwachten.

Wat nieuwe functies betreft is nog weinig uitgelekt. Het huidige model dateert uit december 2020 en zou kunnen worden voorzien van een usb-c-poort, verbeterde ruisonderdrukking, langere batterijduur en een U1-chip om makkelijker terug te kunnen vinden met het Zoek Mijn-netwerk. De U1-chip die Apple aan de AirPods Pro 2022 toevoegde bleek een grote verbetering, dus we zouden dit ook graag in de hoofdtelefoon willen zien. Een andere veelgevraagde functie is de ondersteuning voor lossless muziek, eventueel via een kabeltje.

Tijdens de ontwikkeling van de huidige AirPods Max zou Apple tegen meerdere uitdagingen zijn aangelopen. Het oorspronkelijke plan was om de AirPods Max helemaal modulair te maken, met verwisselbare oorschelpen en hoofdbanden. Uiteindelijk werd voor een eenvoudiger design gekozen, waarbij alleen de oorschelpen verwisselbaar zijn. Bij de tweede generatie is het mogelijk dat ook de hoofdband vervangen kan worden.

Een ander plan was om de oorschelpen te voorzien van touch controls. Ook dit lukte niet op tijd, waarna Apple koos voor een Digital Crown. Apple zou bij de tweede generatie toch voor aanraakgevoelige knoppen kunnen kiezen.

Verder zou Apple ook nog iets aan het uiterlijk kunnen doen, door de AirPods Max in nieuwe kleuren uit te brengen en het draagtasje te verbeteren.

AirPods Max kleuren

Er waren in het verleden geruchten dat de AirPods Max in twee varianten verkrijgbaar zouden zijn, waaronder een betaalbaarder sportmodel. Deze zou 350 dollar kosten en kan nog steeds in de pijplijn zitten. Volgens Mark Gurman van Bloomberg werkte Apple in 2021 niet actief meer aan dit nieuwe model, maar zouden er wel nieuwe kleuren uit kunnen komen. Die kunnen we dan hopelijk in de loop van 2022 verwachten.

Prijs AirPods Max

De AirPods Max hoofdtelefoon is verkrijgbaar in Nederland, België en talloze andere landen. Bij de Apple Store betaal je altijd de adviesprijs, terwijl je bij andere winkels fors minder betaalt.

Prijzen AirPods Max

AirPods Max in spacegrijs

AirPods Max: kleur en verpakking

Je kunt kiezen uit vijf AirPods Max-kleuren, die vrijwel overeen komen met de kleuren van de iPad Air 2020:

 • Spacegrijs
 • Zilver
 • Hemelsblauw
 • Groen
 • Roze

Bekijk ook

AirPods Max kleuren: welke past bij jou?

AirPods Max is de high-end koptelefoon van Apple. Je kunt kiezen uit vijf verschillende kleuren, maar mogelijk zijn er binnenkort nieuwe kleuren op komst.

In de verpakking vind je het volgende:

 • AirPods Max
 • Smart Case
 • Lightning-naar-USB‑C-kabel

Er wordt dus geen stroomadapter meegeleverd en je zult moeten zorgen voor een USB-C-adapter of een MacBook met USB-C-poort. De 20 Watt USB-C-adapter die voor heel wat apparaten van pas komt, kost 25 euro. Daarnaast zou je een adapter van 45 euro erbij kunnen kopen om de AirPods Max met kabel te kunnen gebruiken en bijvoorbeeld aan te sluiten op een stereo-installatie.

Bekijk ook

Zo gebruik je de AirPods Max met kabel

De draadloze AirPods Max hoofdtelefoon van Apple is ook met een kabel te gebruiken. Maar je hebt er wel een speciale kabel voor nodig. In deze tip leggen we uit hoe het werkt.

AirPods Max hoofdband

AirPods Max review

Natuurlijk hebben we op iCulture ook een review over deze luxe hoofdtelefoon geschreven. Dit is onze conclusie:

Conclusie AirPods Max review
Als je in de gelukkige situatie bent dat geld geen rol speelt, dan is de AirPods Max misschien een impulsaankoop. Maar voor de meeste mensen is het iets waar je goed over nadenkt. Je krijgt voor €629 een hoofdtelefoon die er goed uitziet, goed klinkt en perfect past bij je andere Apple-producten. Maar er zijn genoeg AirPods Max-alternatieven, die de helft goedkoper zijn en dezelfde audiokwaliteit leveren.

Door de hoge prijs is de AirPods Max een luxeproduct waar maar weinig mensen van zullen genieten. Dat is jammer, want de geluidskwaliteit, ruisonderdrukking, de bouwkwaliteit en het design zijn uitstekend. De magnetische oorkussens zijn slim bedacht, makkelijk te vervangen en de mogelijkheid tot customizen maakt de Airpods Max echt goed. Maar door de hoge prijs jaagt Apple de muziekliefhebbers weg, naar de concurrentie.

Lees verder in onze AirPods Max review als je meer wilt weten.

Bekijk ook

Review AirPods Max: Apple's premium hoofdtelefoon schrikt mensen af

In deze review van de AirPods Max kijken we of Apple's luxe hoofdtelefoon z'n hoge prijs waard is. Het geluid en de bouwkwaliteit zijn goed, maar we hadden van Apple ook niet anders verwacht.

Apple AirPods Max man

AirPods Max batterijduur

Apple belooft de volgende gebruiksduur:

 • 20 uur luisteren naar muziek met actieve ruisonderdrukking of Transparance Mode.
 • Of 20 uur film kijken met spatial audio.
 • Of 20 uur bellen.

Na 5 minuten opladen kun je weer 1,5 uur luisteren, net als met de normale AirPods.

AirPods Pro Smart Case

Je krijgt bij de AirPods Max een zachte Smart Case. Zodra je de koptelefoon in het tasje doet schakelt deze over naar een energiezuinige modus, waardoor de batterij wordt gespaard. De kleur van het tasje sluit aan op die van de AirPods Max. Eventueel kun je de koptelefoon laten voorzien van een persoonlijke graveertekst.

Audiokwaliteit van de AirPods Max

 • Actieve ruisonderdrukking met transparantiemodus
 • Spatial Audio (ruimtelijke audio)
 • High-fidelity audio en Adaptive EQ

Apple brengt onder het dochtermerk Beats al diverse hoofdtelefoons op de markt en de AirPods Max komen daar nu als extra product naast te staan. Maar er is wel een verschil: de hoge prijs maakt duidelijk dat dit toch weer een klasse hoger ligt dan de Beats-hoofdtelefoons, die je veelal voor €200-€300 kunt aanschaffen.

De AirPods Max zijn voorzien van 40mm dynamische drivers voor een rijke en diepe bass, de juiste midtonen en een helder geluid in de hogere frequenties, zodat je elke noot hoort. Een unieke magneetmotor met dubbele neodymium-ring zorgt ervoor dat de vervorming van het geluid minder dan 1 procent is over het hele hoorbare spectrum. Zelfs als je het volume maximaal zet.

AirPods Max drivers

Spatial Audio geeft je de indruk dat het geluid helemaal rondom je is, ook als je je hoofd beweegt. Dit werkt met content die in surround sound 5.1, 7.1 en Dolby Atmos wordt aangeboden. De gyroscoop en de accelerometer in de oorschelpen zorgt ervoor dat de muziek de bewegingen van je hoofd volgt.

Net als bij de normale AirPods kun je automatisch wisselen tussen iPhone, iPad en Mac. Ook kun je muziek afspelen op de Mac en vervolgens een telefoontje aannemen op de iPhone. Je hebt iOS 14.3, macOS 11.1, watchOS 7.2 of tvOS 14.3 nodig om alle functies te kunnen gebruiken.

Wil je meer weten over de AirPods Max bedienen, dan hebben we daarvoor een aparte tip.

Bekijk ook

AirPods Max bedienen: zo werken de knoppen

De AirPods Max beschikt over meerdere knoppen waarmee je de hoofdtelefoon kunt bedienen. In deze tip leggen we uit wat je kunt doen met de knoppen, tikbeweging en sensoren.

AirPods Max specificaties

Dit zijn de belangrijkste specs op het gebied van audiotechnologie, sensoren, microfoon en chip.

Audio­technologie

 • Dynamische speakerdriver van Apple
 • Actieve ruisonderdrukking
 • Transparantie-modus
 • Adaptieve EQ
 • Ruimtelijke audio met dynamische hoofdtracking

AirPods Max van de binnenkant.

Sensoren:

 • Optische sensor (beide oorschelpen)
 • Positiesensor (beide oorschelpen)
 • Case-herkenningssensor (beide oorschelpen)
 • Versnellings­meter (beide oorschelpen)
 • Gyroscoop (linkeroorschelp)

Microfoons:

 • Negen microfoons in totaal
 • Acht microfoons voor actieve ruisonderdrukking
 • Drie microfoons om je stem te registreren (twee microfoons zijn gedeeld met de actieve ruisonderdrukking en dan is er nog één extra microfoon)

Chip:

 • Apple H1-koptelefoonchip (in beide oorschelpen) voor automatisch koppelen met al je apparaten
 • Slimme functies vergelijkbaar met AirPods, zoals automatisch wisselen, Hé Siri, Zoek mijn en meer

AirPods Max hemelsblauw

Alleen als je een iPhone 8 of nieuwer met iOS 14.3 hebt, zijn alle functies beschikbaar. Bij oudere toestellen kunnen sommige functies ontbreken. Zo kun je op de iPhone 7, iPhone 6s en iPhone SE geen gebruik maken van ‘Audio delen’. Nog oudere toestellen zoals de iPhone 5 zijn wel te koppelen, maar via de normale Bluetooth-verbinding. Je kunt dan niet automatisch toestellen wisselen.

Interessante weetjes over de AirPods Max

Hier zijn enkele details die je niet in het persbericht van de AirPods Max kon lezen:

 • De oorkussens zijn magnetisch en verwisselbaar. Zijn ze vies geworden of wil je eens een andere kleur proberen, dan koop je voor €79 een nieuwe set in de Apple Store. De vervangende oorkussens zijn beschikbaar in zilver, zwart, groen, hemelsblauw en rood, zodat je 25 verschillende combinaties kunt maken.
 • Je krijgt geen stroomadapter meegeleverd, alleen een laadkabel. Uiteraard kun je ook je bestaande iPhone-laadkabels en -adapters gebruiken. Of je koopt de 20 Watt USB-C-adapter van 25 euro.
 • Aansluiten op je stereo kan, maar je krijgt geen kabel met 3,5mm aansluiting meegeleverd. Deze kun je eventueel los kopen en vereist een speciale adapter.
 • Je kunt de AirPods Max snelladen: na 5 minuten laden kun je weer 1,5 uur luisteren.
 • AppleCare+ kost €59. Je betaalt bij schade €29 eigen risico. Service aan de batterij kost €85 buiten de garantie.
 • AirPods Max werken met Bluetooth 5.0. Je kunt ze ook koppelen met andere apparaten, die niet door Apple worden gemaakt. Maar je mist dan wel het gemak van koppelen.
 • AirPods Max vereist iOS 14.3 of nieuwer.
 • Je kunt via Apple gratis graveren toevoegen. Dit verschijnt op een onopvallende plek op de rand en maakt de hoofdtelefoon minder aantrekkelijk voor dieven, maar maakt ‘m ook minder aantrekkelijk om tweedehands te verkopen. Bij andere winkeliers is graveren niet mogelijk.
 • De buitenkant van de oorschelp was een perfecte plek geweest voor een Apple-logo, maar Apple heeft gekozen voor een volkomen gladde buitenkant zonder merkje.
 • De ontwikkeling van de AirPods Max duurde minstens 4 jaar, zo heeft een ontwerper verklapt die aan het project werkte. Voormalig Apple-designer Dinesh Dave overtrad zijn geheimhoudingverklaring door details naar buiten te brengen. Hij verwijderde later zijn tweets, maar ze zijn hier nog wel te bekijken.

Vind je Apple’s hoofdtelefoon te duur? Dan kun je ook de gewone AirPods kopen, zoals de AirPods Pro met ruisonderdrukking. In ons artikel vind je een overzicht van prijzen en aanbiedingen. Bekijk ook onze round-up van hippe draadloze hoofdtelefoons voor je iPhone en iPad.

Bekijk ook

AirPods kopen? Hier vind je de beste prijzen

Wil je de nieuwste AirPods Pro 2022 kopen of een van de andere varianten? Dan vind je in dit overzicht de winkels, prijzen en acties. Welke winkel hanteert de laagste prijs voor AirPods en waar vind je de meeste voorraad? Ook vertellen we of het kopen van de vorige generatie AirPods nog wel verstandig is.