iPhone 12 LiDAR

iPhone 12 Pro Max: wat je wilt over over Apple’s grootste iPhone van 2020

Ook in 2020 gaat Apple weer een iPhone met extra groot scherm uitbrengen: de iPhone 12 Max. We verwachten deze smartphone in het najaar van 2020. Alles wat we nu al weten over de iPhone 12 Max met 6,7-inch scherm lees je hier!

Alles over de iPhone 12 Pro Max

In 2020 heeft Apple weer diverse nieuwe iPhones gepland. Naast de iPhone 12 en de iPhone 12 Pro komt er ook een model met extra groot scherm, die we op deze pagina bespreken: de iPhone 12 Max. Verder werkt Apple aan een nieuw instapmodel, de iPhone SE 2020. De iPhone 2020 line-up wordt dus gevarieerder dan ooit.

De iPhone 12 Pro Max verwachten we in het najaar van 2020 en ligt mogelijk al in september in de winkels, al kan het dit jaar ook iets later worden vanwege de vele onzekerheden.

iPhone 12 Pro Max in het kort

Dit zijn de belangrijkste verwachtingen van de iPhone 12 Pro Max:

 • Opvolger van de iPhone 11 Pro Max uit 2019
 • Nog groter formaat: 6,7-inch OLED (voorheen 6,5-inch)
 • Daarnaast komt er een kleiner model iPhone 12 Pro en een instapmodel iPhone 12
 • Glazen achterkant en stalen behuizing
 • Design is wat hoekiger en grijpt terug op iPhone 4
 • Drie cameralenzen aan de achterkant
 • LiDAR Scanner voor beter 3D en diepte bepalen
 • Verwachte aankondiging in september 2020
 • Verwachte release in de periode september/december 2020 vanwege onzekerheden door coronacrisis
 • Verwachte vanafprijs rond de €1250

iPhone 12 concept blauw

iPhone 12 Pro Max datum en release

Elk jaar in september presenteert Apple de nieuwste iPhones. Dit jaar zijn er wat meer onzekerheden over de releasedatum, maar we verwachten ondans alles dat de aankondiging van de iPhone 12 Pro Max toch weer in september zal plaatsvinden. Wel kunnen de toestellen vanwege de moeizamere productie wat later in de winkel liggen.

Een mogelijke aankondiging verwachten we in de week van 7 of 14 september. Hopelijk is het rond die tijd alweer mogelijk om de gebruikelijke keynote te introduceren. Het model zal dan tegelijk aangekondigd worden met de iPhone 12 Pro en iPhone 12 Pro.

De iPhones liggen gewoonlijk rond het einde van september in de schappen, maar dat kan dit jaar gaan verschuiven naar de maanden oktober, november of wellicht zelfs december.

De iPhone 2020 line-up bestaat dan uit maar liefst vijf nieuwe modellen:

Dit is de mogelijke releasedatum voor de iPhone 12 Pro Max:

 • iPhone 12 Pro Max aankondiging: 8 september 2020 (verwacht)
 • Pre-order: 11 september 2020 (verwacht)
 • Beschikbaarheid: 18 september 2020 (verwacht)

Zoals gezegd kan dit nog gaan verschuiven.

iPhone 12 Pro blauw

iPhone 12 Pro Max prijs: wat gaat het kosten?

De iPhone 12 Pro Max is de opvolger van de iPhone 11 Pro Max, dus we verwachten dat de vanafprijs van het instapmodel rond de 1250 euro ligt. De geruchten gaan over een model met een iets groter 6,7-inch scherm dan zijn voorganger, dus de prijs kan mogelijk ietsje hoger uitvallen.

Dit zijn dan de verwachte prijzen:

Vind je dat te duur en wil je nu al een nieuwe iPhone kopen? Check dan ons artikel met iPhone-aanbiedingen. De iPhone 11 Pro Max is bijvoorbeeld een goede keuze als je nu iets nieuws nodig hebt.

Verwachte functies iPhone 12 Pro Max

De belangrijkste verbeteringen voor de iPhone 12 Pro Max zitten in de camera, de toevoeging van 5G en het design. Ook kunnen we weer verbeterde prestaties verwachten dankzij de A14 Bionic-processor. De specs zullen waarschijnlijk gelijk zijn aan de iPhone 12 Pro, die we in een apart artikel bespreken. Uiteraard heeft de iPhone 12 Pro Max wel een groter scherm en een andere batterijcapaciteit.

Dit zijn onze verwachtingen voor de iPhone 12 Pro Max, op basis van de inmiddels gelekte info:

Scherm van iPhone 12 Pro Max: groter dan ooit

Apple zou in 2020 willen kiezen voor een nog groter scherm van 6,7-inch, terwijl voorheen de Max-modellen beschikten over 6,5-inch. Wat de gebruikte schermtechnologie betreft rekenen we weer op OLED. Vind je dit te groot, dan kun je kiezen uit twee goedkopere modellen van 6,1-inch en een model van 5,4-inch.

iPhone 12 Pro

Design van iPhone 12 Pro Max: hoekiger

We verwachten dat de iPhone 12 Pro (Max) een ander design krijgt, dat meer gebaseerd is op de vroegere iPhone 4. De randen zijn opnieuw van staal, maar de achterkant is van glas zodat het toestel geschikt is voor draadloos opladen. Het betekent dat Apple afscheid neemt van de rondingen die in 2014 voor het eerst werden ingevoerd.

We denken dat Apple wederom kiest voor drie kleuren: spacegrijs, zilver en een derde kleur: mogelijk groen of blauw. Er zijn geruchten dat Apple dit jaar gaat kiezen voor marineblauw.

Camera met LiDAR Scanner

Wat de camera betreft komt er dit jaar iets nieuws bij: de Pro-modellen zullen worden voorzien van een LiDAR Scanner, die Apple al eerder toevoegde aan de iPad Pro 2020. Hiermee kun je beter diepte in kaart brengen, wat nieuwe mogelijkheden brengt op het gebied van augmented reality en beeldherkenning.

Deze LiDAR Scanner zal alleen op de twee duurdere modellen (Pro en Pro Max) aanwezig zijn.

Wat de camera’s betreft kiest Apple weer voor drie cameralenzen, met een groothoek, supergroothoek en telefotolens.

Prestaties iPhone 12 Pro Max

Ieder jaar maakt Apple de processor in de iPhone modellen weer net iets beter en sneller. Dit jaar is Apple alweer toe aan de A14 Bionic-chip, die Apple mogelijk nog sneller en energiezuiniger kan maken. Dat is gunstig voor de batterijduur. Op het gebied van prestaties zijn de sprongen niet meer zo groot, maar dat is ook niet nodig omdat iPhones de afgelopen jaren snel genoeg zijn voor alle denkbare toepassingen.

iPhone 12 Concept

Functies: 5G en meer

We verwachten dat Apple in 2020 voor het eerst toestellen met 5G gaat uitbrengen. Dit jaar starten providers met hun 5G-netwerken in Nederland en België. Het biedt hogere snelheden en nog enkele andere voordelen, al kan het wel even duren voordat de uitrol klaar is. Het is nog afwachten op welke frequenties Apple 5G gaat ondersteunen. Mogelijk gaat het in eerste instantie om een beperkt aantal frequenties, waardoor je op sommige plekken weer zult terugvallen op 4G.

Verdere verbeteringen

Er zijn nog wel meer geruchten over mogelijke nieuwe functies in de iPhone 12, zoals deze:

Mogelijk gaat Apple ook nog de mogelijkheid toevoegen voor het draadloos opladen van je AirPods op de achterkant van je iPhone. Daarover gingen in 2019 al geruchten, maar Apple zou de functie op het laatste moment hebben geschrapt. Mogelijk zien we dit bij de 2020 iPhones nu toch verschijnen, ook bij deze iPhone 12 Pro Max.

In ons aparte artikel lees je meer over de line-up van de 2020 iPhones, die dus uit de volgende modellen bestaat:

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!