iPad Pro 2020 2e generatie 11-inch.

iPad Pro 2020 onthuld: de nieuwe zakelijke tablet voor professionals

De iPad Pro 2020 is officieel aangekondigd door Apple. Voor mensen die veel moeten thuiswerken en geen normale computer hebben kan het een uitkomst zijn. Hij is verkrijgbaar vanaf €899. Dit zijn alle vernieuwingen in de iPad Pro 2020!

Dit heeft de 2020 iPad Pro te bieden

Apple brengt doorgaans ieder jaar een nieuwe iPad Pro op de markt. Deze keer heeft het wat langer geduurd: de iPad Pro 2018 krijgt nu een opvolger in de vorm van de iPad Pro 2020. De nieuwe tablet was eerder al verklapt door Apple’s hoofd financiële zaken Luca Maestri. Net als bij eerdere modellen ligt de nadruk op de echt professionele gebruiker die veeleisend is wat betreft specificaties en functies.

iPad Pro 2020 prijs

De prijs van de iPad Pro 2020 ligt op hetzelfde niveau als de voorgaande modellen. Dit houdt het volgende in:

Net als voorgaande jaren komen er dus twee formaten 11-inch en 12,9-inch waarbij je kunt kiezen uit modellen met en zonder 4G/Cellular. Qua opslag kan je kiezen tussen 128GB, 256GB, 512GB en 1TB. Het nieuwe model is verkrijgbaar in spacegrijs en zilver.

iPad Pro 2020 in het kort

Dit zijn de belangrijkste eigenschappen van de iPad Pro 2020:

  • Opvolger van de iPad Pro 2018
  • In twee formaten: 11- en 12,9-inch
  • Verkrijgbaar met en zonder 4G/Cellular
  • Nieuwe camera met ultra-groothoeklens
  • Strak design met ondersteuning voor Apple Pencil 2 en vernieuwd Smart Keyboard Folio
  • Nieuw Magic Keyboard voor iPad met ingebouwde trackpad en toetsenbordverlichting
  • Nieuwe 3D-sensor voor AR
  • Werkt met verbeterde Face ID
  • Snellere A12Z-processor met verbeterde camera
  • Verkrijgbaar vanaf €899

Functies van iPad Pro 2020

De nieuwe iPad Pro 2020 heeft hetzelfde design als het model van 2018. Dat betekent een dunne schermrand en Face ID, waardoor je de iPad bedient zonder thuisknop. Het nieuwe model heeft een nieuwe snelle A12Z-processor. De camera van de iPad Pro heeft twee lenzen: naast de gewone lens zit er een ultra-groothoeklens op. Ook voor het eerst zit er een LiDAR Scanner op. Dit is een zogenaamde time-of-flight sensor waarmee de camera afstanden kan berekenen tot objecten. Dit kan tot een afstand van vijf meter. Daarmee zijn de AR-functies van de iPad Pro verbeterd. Elke AR-app maakt hier gebruik van, waardoor de effecten flink verbeterd zijn.

Daarnaast is de Meten-app verbeterd, waardoor deze sneller automatisch iemands hoogte kan meten. Er is ook een nieuwe Ruler View voor de Meten-app waarmee je nog geavanceerdere metingen kunt uitvoeren.

Verbeterde microfoons

De iPad Pro 2020 heeft ook verbeterde microfoons. Er zitten nu vijf microfoons in van studiokwaliteit waarmee je in hogere kwaliteit filmpjes kan opnemen. Net als de voorgaande modellen zitten er vier speakers in, die zich aanpassen aan de oriëntatie van de iPad Pro. Hou je de iPad Pro rechtop, dan zorgen de speakers ervoor dat het geluid vanuit de juiste speakers komt. In combinatie met de nieuwe camera zijn er voor professionals meer mogelijkheden om mooie video’s te maken.

iPad Pro 2020 camera.

Nieuw Magic Keyboard met ingebouwde trackpad

Apple heeft voor dit model ook een nieuw Magic Keyboard aangekondigd. Dit toetsenbord met verlichte toetsen heeft een ingebouwde trackpad. Daarmee kan je de muiscursor op de iPad makkelijker bedienen. Het toetsenbord bevestig je magnetisch aan de iPad Pro en heeft ook een ingebouwde USB-C poort om andere apparaten mee op te laden. Het toetsenbord is vanaf mei los verkrijgbaar, dus je moet nog even meer geduld hebben. Net als met het normale Smart Keyboard Folio dient het Magic Keyboard ook als hoes.

Het nieuwe Magic Keyboard voor de iPad Pro heeft een prijs van €339 voor de 11-inch iPad Pro en €399 voor de 12,9-inch iPad Pro. Zoals gezegd ligt deze vanaf mei in de winkels. Wel krijgen alle andere iPad-modellen met ingang van iOS 13.4 ondersteuning voor trackpads en Apple’s Magic Mouse 2 en Magic Trackpad 2.

Daarnaast is er ook een nieuwe versie van het Smart Keyboard Folio met de nieuwe uitsnede voor de vierkante camerabult.

iPad Pro 2020 aankondiging en beschikbaarheid

De iPad Pro is nu aangekondigd en is vanaf 25 maartverkrijgbaar. Je kunt kiezen uit de volgende modellen:

Net als voorgaande jaren komen er dus twee formaten 11-inch en 12,9-inch waarbij je kunt kiezen uit modellen met en zonder 4G/Cellular. Qua opslag kan je kiezen tussen 128GB, 256GB, 512GB en 1TB. Het nieuwe model is verkrijgbaar in spacegrijs en zilver.

iPad Pro 2020 prijs

De prijs van de iPad Pro 2020 ligt op hetzelfde niveau als de voorgaande modellen. Dit houdt het volgende in:

Kun je niet wachten op de iPad Pro 2020, dan kun je natuurlijk ook de huidige modellen van de iPad kopen. In ons overzicht vind je de prijzen en huidige modellen. Met de iPad kun je jaren doen, dus als je nu een nieuwe iPad koopt, weet je zeker dat je er nog heel lang plezier van hebt.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!