Tips

Met onze iPhone tips haal je meer uit je iPhone. En met de iPad tips en algemene Apple tips ontdek je hoe bepaalde instellingen en functies werken, dankzij een duidelijk stappenplan. Je vindt hier ook de beste tips voor Apple Watch, Apple TV en Mac tips, zodat je het maximale uit je Apple producten haalt. Met meer dan 1.000 iPhone tips bespreken we bijna elke instelling en mogelijkheid!

Apple Watch Series 9 met Tik dubbel-gebaar

Tik dubbel op de Apple Watch: alles over het nieuwe bedieningsgebaar

Tik dubbel is het nieuwe bedieningsgebaar van de Apple Watch. Door met je vinger en duim tegen elkaar aan te tikken, kan je de Apple Watch bedienen zonder dat je het scherm aan hoeft te raken. In deze tip lees je wat je ermee kan doen, op welke modellen het werkt en hoe je het na kan bootsen op andere modellen.

Safari browser andere standaard zoekmachine

Andere zoekmachine op de iPhone instellen in Safari en Chrome

In Safari op de iPhone kun je de standaard zoekmachine Google vervangen door een andere aanbieder, namelijk Microsoft Bing, Yahoo, DuckDuckGo of Ecosia. Maar er zijn ook nog andere manieren om te zoeken zonder Google. Daarnaast kun je in Chrome voor iOS een andere standaardzoekmachine kiezen.

zipbestand openen icoon

Zipbestanden gebruiken op iPhone en iPad

Zipbestanden openen op de iPad en iPhone doe je met de standaardfuncties in iOS, maar je kunt ook gebruik maken van apps van derden zoals GoodReader, Transmit en Zip Browser. In dit artikel leggen we de mogelijkheden uit van zipbestanden inpakken en uitpakken.

Apple Watch Series 9 vs Apple Watch Series 8

Zo kun je je Apple Watch koppelen met een nieuwe iPhone

Wil je je bestaande Apple Watch gaan gebruiken met een nieuwe iPhone? Dan wil je natuurlijk geen data kwijtraken. In deze tip laten we zien hoe je je huidige Apple Watch kunt loskoppelen en vervolgens verbinden met je nieuwe iPhone en daarbij alle gegevens meeneemt.

HomePod beschikbaarheid

Bellen met de HomePod: zo doe je dat

Je kan bellen met de HomePod dankzij Siri. Hoe werkt het telefoneren op de HomePod en wat zijn de mogelijkheden? In deze tip leggen we je uit wat je moet doen om te bellen via je HomePod.