apple-tv-4-diagonaal

Apple TV koopadvies: prijzen, uitvoeringen en aanbiedingen

Wil je een Apple TV kopen? Dan vind je in dit artikel alle details, zoals prijs, aanbiedingen, deals en verschillen tussen de modellen. De Apple TV 4K en 4 is bij diverse winkels verkrijgbaar.

- Prijs vanaf €159,-

De nieuwe Apple TV 4K is inmiddels verkrijgbaar in Nederland voor een prijs vanaf €199 en biedt voor het eerst ondersteuning voor 4K, HDR en Dolby Vision. Waar moet je op letten bij het kopen van een Apple TV? En welk model past bij jou?

Waarom een nieuwe Apple TV 4K kopen?

De vijfde generatie Apple TV met 4K biedt beelden in hogere resolutie en een mooiere kleurweergave dankzij de ondersteuning van 4K HDR10 en Dolby Vision. Ben je toe aan een nieuwe Apple TV, dan kun je bestellen via deze link.

Apple TV kopen

Wil je een nieuwe Apple TV kopen, dan heb je momenteel keuze uit drie uitvoeringen en een vernieuwde versie van de Siri Remote:

Apple TV 4K met vernieuwde Siri Remote.

De vernieuwde Siri Remote is in 2017 in prijs verlaagd en is te herkennen aan de wit omcirkelde menuknop. Je kunt terecht bij de Apple Store en bij diverse winkelketens die Apple-producten verkopen.

Apple TV kopen? Hier kun je terecht

We zetten de belangrijkste Apple TV verkooppunten voor je op een rijtje:

Siri Remote vernieuwd.

Apple TV prijs in Nederland en België

De prijs van de Apple TV 4 en Apple TV 4K ligt in Nederland en België op vrijwel hetzelfde niveau. Je betaalt €199 of €219 voor de nieuwste generatie en €159 voor het vorige model.

Hoeveel opslagruimte je nodig hebt, is afhankelijk van je gebruik. Aanvankelijk was 32GB voldoende voor de meeste gebruikers, maar naarmate er meer HD-content beschikbaar komt zou je behoefte kunnen krijgen aan meer opslag. Ook is de maximale omvang van apps verhoogd van 200MB naar 4GB, zodat je eerder tegen de grens van 32GB aanloopt. Met onze Apple TV vergelijking helpen we je op weg.

Sinds de Apple TV 4 kun je het kastje bedienen met je stem, dankzij de speciale Siri Remote. Ook kun je dit model gebruiken als hub voor HomeKit. Verderop lees je meer over de verschillen tussen Apple TV 3 en Apple TV 4.

Nieuwe Apple TV deals

Apple TV 4Bij winkels zoals de Apple Store en APR’s zoals Amac betaal je meestal de adviesprijs. Wel zijn er regelmatig deals te vinden, bijvoorbeeld in onze rubriek iCulture Deals.

Bij sommige winkelketens kun je een paar euro besparen en de 32GB Apple TV bijvoorbeeld voor €180 tot €190 vinden. Hou daarbij rekening met de bijkomende verzendkosten en de eventuele mindere service bij een prijsvechter, waardoor een tientje besparen misschien niet de moeite is. Ook kun je soms dagdeals vinden voor de Apple TV 4, waarbij je wat meer geld kunt besparen. Dit kan ideaal zijn als je bijvoorbeeld een Apple TV nodig hebt als woning-hub, maar niet over de allernieuwste features hoeft te beschikken.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!