apple-tv-4-diagonaal

Apple TV kopen: koopadvies, prijzen, uitvoeringen en aanbiedingen

Wil je een Apple TV kopen? Dan vind je in dit artikel alle details, zoals prijs, aanbiedingen, deals en verschillen tussen de modellen. De Apple TV 4K en zijn voorganger Apple TV HD zijn bij diverse winkels verkrijgbaar.

- Prijs vanaf €159,-

De Apple TV 4K is het nieuwste model en is verkrijgbaar in Nederland voor een prijs vanaf €199. Dit model biedt ondersteuning voor 4K, HDR, Dolby Vision en Dolby Atmos. Vind je dit te duur, dan is er ook nog de Apple TV HD die te koop is voor ongeveer €159. Welke van de twee moet je hebben en waar moet je op letten bij het kopen van een Apple TV? Dat bespreken we op deze pagina.

 • Waarom een Apple TV?
 • Kopen
 • Aanbieders
 • Prijzen
 • Deals
 • Actuele Apple TV prijzen

  Hieronder vind je de huidige prijzen van de verschillende modellen die nu verkrijgbaar zijn. We raden aan om minimaal een Apple TV 4K te kopen, maar als je alleen de basisfuncties nodig hebt kan een Apple TV HD ook nog geschikt zijn.

  Waarom een Apple TV kopen?

  Je kunt de Apple TV voor grofweg drie dingen gebruiken:

  • Apps installeren en gebruiken voor nieuws, games, YouTube en dergelijke. Je kunt deze installeren via de App Store op de Apple TV. Ook de gamedienst Apple Arcade is beschikbaar op de Apple TV. Veel smart-tv’s bieden ook eigen apps aan, maar met de Apple TV heb je een veel groter aanbod.
  • Content streamen naar je televisie zoals muziek, films en diashows van foto’s.
  • Als woninghub voor HomeKit, zodat je je slimme huis overal ter wereld kunt bedienen. De Apple TV is hier erg geschikt voor, want het apparaat staat altijd thuis en is altijd aangesloten, zowel op internet als op het elektriciteitsnet.

  Je kunt kiezen uit twee modellen: de Apple TV HD of de Apple TV 4K. Het nieuwste model is de Apple TV 4K, die als pluspunten heeft dat het beelden in hogere resolutie biedt en een mooiere kleurweergave dankzij de ondersteuning van 4K HDR10 en Dolby Vision. Ben je toe aan een nieuwe Apple TV, dan kun je bestellen via deze link.

  Apple TV kopen

  Wil je een nieuwe Apple TV kopen, dan heb je momenteel keuze uit drie uitvoeringen. Elk model wordt geleverd met de Siri Remote, maar die is ook los vekrrijgbaar:

  Apple TV 4K met vernieuwde Siri Remote.

  De vernieuwde Siri Remote is in 2017 in prijs verlaagd en is te herkennen aan de wit omcirkelde menuknop. Je kunt terecht bij de Apple Store en bij diverse winkelketens die Apple-producten verkopen.

  Apple TV kopen? Hier kun je terecht

  Bij deze winkels is de Apple TV verkrijgbaar:

  Siri Remote vernieuwd.

  Apple TV prijs in Nederland en België

  De prijs van de Apple TV 4 en Apple TV 4K ligt in Nederland en België op vrijwel hetzelfde niveau. Je betaalt €199 of €219 voor de nieuwste generatie en €159 voor het vorige model.

  Hoeveel opslagruimte je nodig hebt, is afhankelijk van je gebruik. Aanvankelijk was 32GB voldoende voor de meeste gebruikers, maar naarmate er meer HD-content beschikbaar komt zou je behoefte kunnen krijgen aan meer opslag. Ook is de maximale omvang van apps verhoogd van 200MB naar 4GB, zodat je eerder tegen de grens van 32GB aanloopt. Met onze Apple TV vergelijking helpen we je op weg.

  Sinds de Apple TV HD kun je het kastje bedienen met je stem, dankzij de speciale Siri Remote. Ook kun je dit model gebruiken als hub voor HomeKit.

  Nieuwe Apple TV deals

  Apple TV 4Bij winkels zoals de Apple Store en APR’s zoals Amac betaal je meestal de adviesprijs. Wel zijn er regelmatig deals te vinden, bijvoorbeeld in onze rubriek iCulture Deals.

  Bij sommige winkelketens kun je een paar euro besparen en de 32GB Apple TV bijvoorbeeld voor €180 tot €190 vinden. Hou daarbij rekening met de bijkomende verzendkosten en de eventuele mindere service bij een prijsvechter, waardoor een tientje besparen misschien niet de moeite is. Ook kun je soms dagdeals vinden voor de Apple TV, waarbij je wat meer geld kunt besparen. Dit kan ideaal zijn als je bijvoorbeeld een Apple TV nodig hebt als woning-hub, maar niet over de allernieuwste features hoeft te beschikken.

  Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!