Apple TV 4K met Siri Remote 2021

Vernieuwde Apple TV 4K kopen: prijzen, aanbiedingen en de beste acties

Wil je de nieuwste Apple TV kopen? Dan vind je in dit artikel alle details, zoals prijs, aanbiedingen, deals en verschillen tussen de modellen. De Apple TV 4K is verkrijgbaar bij diverse winkels, maar je kunt ook nog kiezen voor een van de voorgangers.

Apple TV review Prijs (vanaf €169,-)

Apple TV 4K 2022 nu officieel in de verkoop

Sinds 4 november 2022 is de derde generatie Apple TV 4K officieel te koop. Maar ook als je nog een ander model Apple TV zoekt, kun je bij diverse winkels terecht. De Apple TV 4K 2022 is voorzien van een snellere A15 Bionic-chip met 50% betere CPU-performance en 30% betere GPU-performance, vergeleken met de A12-chip in het vorig model. Er zit ook 4GB RAM in (voorheen 3GB) en je krijgt nu 64GB opslag in het instapmodel. De Siri Remote is ook vernieuwd en voor het eerst voorzien van usb-c-poort. De prijs is bovendien omlaag gegaan en dat zal voor veel mensen reden zijn om nu toch maar de knoop door te hakken, zeker nu we met het koude weer weer wat vaker binnen gaan zitten. Je betaalt €169,- voor het model met 64GB, terwijl je €189,- betaalt voor de dubbele hoeveelheid opslag van 128GB én Thread-ondersteuning.

Bekijken:

Apple TV kopen: dit kosten ze

Het is een goed moment om een Apple TV te kopen, want het nieuwste model dat nu verkrijgbaar is, is in prijs verlaagd ten opzichte van de voorganger. Het gaat hier om de derde generatie Apple TV 4K uit 2022, die je in Nederland en België in de winkels kunt vinden voor een prijs vanaf €169,-. Dit model is in oktober 2022 vernieuwd en biedt ondersteuning voor 4K, HDR10+, Dolby Vision en Dolby Atmos. Vind je dit te duur, dan is er ook nog de Apple TV HD. Deze had oorspronkelijk een adviesprijs van €159,- maar is ondertussen een stuk goedkoper geworden. Welke van de twee moet je hebben en waar moet je op letten bij het kopen van een Apple TV? Dat bespreken we op deze pagina.

Actuele Apple TV prijzen

Hieronder vind je de huidige prijzen van de verschillende modellen die nu verkrijgbaar zijn. We raden aan om minimaal een Apple TV 4K te kopen, maar als je alleen de basisfuncties nodig hebt kan een Apple TV HD ook nog geschikt zijn.

Deze modellen zijn nu verkrijgbaar bij de Apple Store:

Prijzen Apple TV 4K (2022)

Siri Remote 2022 met usb-c en Apple TV 4K 2022

Wat krijg ik voor dat geld?
Dit zijn de eigenschappen van de Apple TV die momenteel in de winkel ligt:

 • Nieuwe 3e generatie Apple TV 4K (2022)
 • Voorzien van snellere A15-chip
 • Ondersteuning voor HDR10+ (geschikte tv vereist)
 • Geleverd met Siri Remote, nu met usb-c-poort
 • Twee modellen Apple TV 4K: Wi-Fi (64GB) en Wi-Fi + Ethernet (128GB)
 • Prijzen: €169,- (Wi-Fi); €189,- (Wi-Fi + Ethernet)

Bekijk ook

Apple TV 4K 2022: vernieuwd model met snellere chip

Apple heeft een vernieuwde versie van de Apple TV. De Apple TV 4K 2022 heeft een snellere chip en dat levert een betere beeldkwaliteit op, dankzij de ondersteuning van HDR10+. Lees hier alles over de Apple TV 4K 2022.

Prijzen van eerdere Apple TV-modellen

Onderstaande modellen zijn recent uit het assortiment gegaan, maar nog wel op verschillende plekken te koop. De adviesprijzen die hieronder worden genoemd zijn echter niet meer realistisch als je met het nieuwste model vergelijkt. Gelukkig zijn er regelmatig goede deals:

Bij andere winkels kun je vaak betere prijzen vinden:

Check hier de verschillende prijzen:


Losse Siri Remote bestellen

Wil je liever de losse Siri Remote bestellen, dan kan dat natuurlijk ook. Deze is verkrijgbaar voor €69,- bij Apple en andere winkeliers. Je kunt kiezen uit de 2021-versie met Lightning-aansluiting of de 2022-versie met usb-c.

Apple TV 4K Siri Remote

Waarom een Apple TV kopen?

Je kunt de Apple TV voor grofweg drie dingen gebruiken:

 • Apps installeren en gebruiken voor nieuws, games, YouTube en dergelijke. Je kunt deze installeren via de App Store op de Apple TV. Ook de gamedienst Apple Arcade is beschikbaar op de Apple TV. Veel smart-tv’s bieden ook eigen apps aan, maar met de Apple TV heb je een veel groter aanbod.
 • Content streamen naar je televisie zoals muziek, films en diashows van foto’s.
 • HomeKit-hub voor je smart home. Je kunt de Apple TV gebruiken als woninghub voor HomeKit, zodat je je apparaten overal ter wereld kunt bedienen. Het nieuwste model uit 2021 werkt ook met Thread, een nieuwe netwerktechnologie.

Al deze functies zijn beschikbaar op de Apple TV HD en de Apple TV 4K. Het nieuwste model is de Apple TV 4K, die als pluspunten heeft dat het beelden in hogere resolutie biedt en een mooiere kleurweergave dankzij de ondersteuning van 4K HDR10 en Dolby Vision. Ben je toe aan een nieuwe Apple TV, dan kun je bestellen via deze link bij Apple of bij diverse andere aanbieders.

Hoeveel opslag nodig?

Hoeveel opslagruimte je nodig hebt, is afhankelijk van je gebruik. Aanvankelijk was 32GB voldoende voor de meeste gebruikers, maar naarmate er meer apps en grotere games beschikbaar gekomen zijn heb je misschien behoefte aan meer opslag. Als je alleen gebruik maakt van streamingdiensten en alleen de belangrijkste apps gebruikt, dan is 32GB vaak meer dan voldoende. Heb je Apple Arcade en speel je graag games, dan is 64GB een betere keuze.

Bij de allernieuwste versie van de Apple TV 4K kun je kiezen uit 64GB of 128GB opslag. Je zou denken dat 64GB ook in dit geval genoeg is, maar toch kan het zin hebben om voor het model met 128GB te kiezen en wel hierom:

 • Er zit ondersteuning voor Thread in (handig voor je smart home).
 • Er zit een Ethernet-poort in.
 • Hij is maar €20,- duurder.

Als je twijfelt welke Apple TV je moet hebben dan hebben we ook een artikel over Apple TV vergelijken.

Bekijk ook

Apple TV vergelijken: verschillen tussen Apple TV 4K (2022 vs 2021 en meer)

Bekijk de verschillen tussen de Apple TV 4K 2022 met zijn voorganger uit 2021. Twijfel je hoeveel opslag je moet nemen? Ook dan helpen we je op weg in deze Apple TV-vergelijking van alle modellen.

Informatie

Laatst bijgewerkt
juni 2023