shutterstock_256321744

iCulture Vakantiespecial: alles over de iPhone en iPad op vakantie

Op vakantie komen iPhone en iPad goed van pas! iCulture legt in ruim 80 artikelen uit hoe je de iPhone gebruikt voor hotel boeken, navigatie, kofferpakken, reisgids en restaurants vinden.

De beste tips voor de iPhone op vakantie:

shutterstock_256321744

Vakantie voorbereiden op iPhone en iPad

data op reisDe reis begint natuurlijk met het voorbereiden van de vakantie. In de iCulture Vakantiespecial bespreken we daarom interessante reismagazines op de iPad ie je laten je wegdromen en inspiratie leveren voor interessante bestemmingen. Daarna is het tijd voor vakantie plannen en hotels boeken met apps voor iPhone en iPad. Om jezelf verstaanbaar te maken maakten we een overzicht van taalcursussen die je op de iPhone en iPad kunt volgen. Met offline kaarten voorkom je hoge roamingkosten, zodat je zonder internetverbinding kunt navigeren. Het boeken van vliegtickets en het inpakken van je koffer doe je natuurlijk ook met apps.

Artikelen

Onderweg op vakantie met iPhone en iPad

triplingo2Ben je eenmaal onderweg, dan kun je de hulp van je iPhone goed gebruiken. Voor een taalcursus is het te laat, maar als je snel even een moeilijk woord wilt opzoeken kan dat met taalgidsen voor iPhone en iPad. Batterijduur is altijd een probleem, zeker als je lang in bus of vliegtuig moet zitten. Daarom hebben we een aantal tips om de batterijduur op vakantie te verlengen. Ga je met eigen auto, dan kun je via apps de verkeersdrukte, verkeersregels en flitsers in de gaten houden. De kinderen hou je ondertussen bezig met leuke apps voor de achterbank. We zijn ook de vliegreizigers niet vergeten: we presenteerden een reeks apps voor vliegvelden en vliegvelden en apps waarmee je je vlucht of reis kunt tracken op iPhone en iPad.

SnelwegMaar daarmee was het onderwerp ‘onderweg’ nog lang niet klaar. We presenteerden reisgidsen die je op iPhone en iPad kunt lezen en maakten een lijst van leuke dagboekapps om je reisverhalen vast te leggen. Om veilig op je bestemming te komen heb je navigatie-apps nodig. Dat scheelt weer de aanschaf van een apart navigatiesysteem, hoewel je in Google Maps en Apple Kaarten voor iPhone ook al behoorlijk goed routes kunt opvragen. Wil je onderweg stoppen bij een leuke bezienswaardigheid, dan kan dat. We bespraken een aantal apps om hotspots en bezienswaardigheden te zoeken.

Artikelen

Accessoires voor de vakantie voor iPhone en iPad

Op vakantie kan je veel plezier hebben van een draagbare speaker die je op het strand of tijdens een picknick kunt neerzetten om van muziek te genieten. Tijdens het reizen heb je meer aan persoonlijke audio. We keken naar hippe hoofdtelefoons om je helemaal af te sluiten van lawaai in vliegtuig of bus en naar fijne oordopjes die wat compacter weg te bergen zijn. Voor de sportieve vakantieganger hadden we een overzicht van sportaccessoires voor de vakantie en fietsaccessoires voor mensen die graag op het stalen ros klimmen. We eindigden de serie met een aantal praktische accessoires die tijdens elke vakantie van pas komen en voorkomen dat je iPhone beschadigd raakt door stof en zand.

Artikelen

Entertainment op je iPhone en iPad op vakantie

shutterstock_220529857_kleinNatuurlijk is er op vakantie genoeg te beleven en te doen. Maar soms wil je gewoon even op een strandbed liggen, met een tijdschrift. Of wat nieuwe games ontdekken op een regenachtige dag. Je wilt de vakantie immers niet volplannen. Onderweg in het vliegtuig kijk je wat films, vul je een kruiswoordpuzzel in of lees je een meeslepend boek. We maakten een overzicht van boeken die op dit moment ‘hot’ zijn. Maar vermaak is ook: dingen samen doen. Vandaar dat we een overzicht maakten van leuke bordspellen die je met het hele gezin of met een vriendengroep kunt doen.

Artikelen

Lekkere restaurants op vakantie zoeken met iPhone en iPad

iPhone restaurants zoeken buitenlandVoor een snelle hap tot een bijzonder etentje bij een sterrenrestaurant: met de apps die we in het onderdeel ‘Restaurants’ bespreken kun je alle kanten op. We beginnen met een overzicht van fastfood-apps, voor mensen die van een snelle hap houden. Wil je gewoon goed eten en mag het wat kosten, dan zijn er apps voor lekkere restaurants. Mensen met een glutenallergie, vegetariërs en andere mensen met speciale wensen kunnen terecht in onze lijst met apps voor lastige eters. Ben je eenmaal in het restaurant, dan zijn er allerlei apps om je verblijf nog aangenamer te maken. Bijvoorbeeld een app om de meest geschikte wijn te kiezen. Handige restaurantapps wijzen je de weg.

Artikelen

Actieve vakanties met je iPhone en iPad

camping appsWe hadden al een overzicht van fiets- en sportaccessoires (zie hierboven). Maar er zijn ook nog allerlei apps waarmee je een geslaagde actieve vakantie organiseert. We begonnen met een overzicht van apps voor campervakanties en gingen daarna door met kampeerapps voor mensen die met tent of caravan op pad gaan. Maar ja, niet iedereen kruipt graag in een tent. Je kunt ‘sportieve vakantie’ ook iets anders invullen: door bijvoorbeeld een fietsvakantie te gaan doen, of lekker te gaan watersporten op vakantie. Of doe een wandelvakantie! Bij zo’n actieve vakantie is de kans op blessures wel wat groter, maar die kleine ongemakken los je op met EHBO-apps voor medische problemen op vakantie.

Artikelen

Handige apps voor de vakantie

emergency oefeningWaar je ook heen gaat, er zijn altijd handige apps die van pas komen. Wikipedia-apps vertellen je interessante details die je niet in de reisgidsen terugvindt. Wie de boot niet wil missen installeert een wekkerapp en wie wil weten hoeveel een etentje heeft gekocht pakt een van onze favoriete valuta-apps, waarbij we meteen apps meenemen waarmee je de rekening kunt delen. Mocht het toch allemaal mis gaan, dan zijn er apps om hulpdiensten in binnen- en buitenland in te schakelen. We besluiten deze serie met een wat vrolijker noot: allerlei manieren om Siri te gebruiken voor het opvragen van het weerbericht, het berekenen van fooien en nog veel meer.

Artikelen

Foto en video op vakantie bekijken met iPhone en iPad

photostream devicesVroeger kon je niet zonder een fototas, statief en misschien wel wat losse lenzen om mooie vakantiefoto’s te maken. Dat is tegenwoordig wel anders, nu je bijna alles met de iPhone doet. We bespreken daarom een reeks apps om vakantiefoto’s te maken, vertellen welke leuke fotofilterapps voor iPhone er zijn en hoe je die enorme berg vakantiefoto’s alvast kunt omzetten naar een fotoalbum. Net zo leuk is het om de beste vakantiefoto’s samen te voegen tot een fotocollage – ook daar zijn diverse apps voor te krijgen. Vakantiefoto’s delen kan op allerlei manieren. Je kunt ze bijvoorbeeld laten afdrukken op een vakantiekaart, die al in de bus valt bij vrienden en familie als jij nog op vakantie bent. Om te voorkomen dat je je gekoesterde vakantiefoto’s kwijtraakt is het zaak om regelmatig een backup van je foto’s te maken. Wij vertellen hoe dat moet. De videocamera blijft door de groeiende populariteit van de iPhone voortaan ook thuis. Vakantievideo’s kun je bewerken met iPhone-apps en je kunt ze zelfs voorzien van filters.

Artikelen

Gezinsuitjes met iPhone en iPad

geocaching-doosNaarmate het einde van de vakantie dichterbij kwam verplaatsten we onze aandacht steeds meer naar uitjes in eigen land. We maakten een overzicht van leuke apps voor dagjes uit in Nederland, maakten een overzicht voor apps voor dierentuinen, apps voor pretparken en apps voor musea en kunst. Voor de sportievelingen maakten we een lijst van geocaching-apps en voor mensen die liever in de auto overal naartoe zoeven, somden we apps op om de auto makkelijker te parkeren. Tijdens een lange en vermoeiende rit naar de kust heb je wel wat aan onze tips om een lange autorit te overleven. Eenmaal aangekomen op het strand raadpleeg je onze apps om het strandweer te checken. Maar het kan niet altijd mooi weer zijn. Wie noodgedwongen thuis moet blijven checkt onze lijst met leuke spelletjes voor het hele gezin.

Artikelen

Openingsfoto: wavebreakmedia via Shutterstock.com