BeoPlay A1 - Vakantiespecial

Bluetooth speakers voor iPhone en iPad: deze raden wij aan

Zoek je een draagbare Bluetooth speaker? Bekijk dan deze draagbare speakers met oplaadbare accu voor onderweg, zodat je overal naar muziek kunt luisteren!

Bluetooth-speakers

Een draagbare speaker komt altijd van pas. Zo kun je op het strand, bij het zwembad, op de camping of ergens anders altijd met anderen naar van jullie favoriete muziek genieten. Deze speakers vormen slechts een greep uit het beschikbare aanbod, want er is nog veel meer verkrijgbaar in de winkel. Er zijn bijvoorbeeld ook waterbestendige speakers voor een tuinfeestje of voor bij het zwembad.

Sonos Move

Heb je geen haast en zoek je een speaker die moeiteloos met je andere AirPlay 2-speakers samenwerkt? Dan loont het de moeite om te wachten op de Sonos Move. Dit is de eerste Bluetooth-speaker van Sonos, die in het najaar van 2019 wordt verwacht. De Sonos Move is zowel via Wi-Fi te gebruiken als AirPlay 2-speaker, maar komt ook buitenshuis van pas en is dan als gewone Bluetooth-speaker inzetbaar. Lees er alles over in ons artikel over de Sonos Move.

Sonos Move speaker


JBL Charge 4

De JBL Charge 4 is de opvolger van de succesvolle JBL Charge 3, één van de bestverkochte Bluetooth-speakers ter wereld. De JBL Charge 3 viel in de smaak vanwege zijn goede geluidskwaliteit en met name de krachtige bas. Deze speaker blijft door zijn lage prijds nog steeds een aanrader. Maar de JBL Charge 4 heeft natuurlijk wel een aantal verbeteringen gekregen. Zo is deze speaker minimaal groter en zwaarder en is de geluidskwaliteit verbeterd (vooral in midden en hoog).

JBL Charge 4

Wel handig om te weten is dat het met de JBL Charge 4 niet meer mogelijk is om handsfree te bellen. De speakerphone-functionaliteit is namelijk uit deze speaker gehaald. Ook voiceassistent is niet meer te gebruiken. Wel blijft de mogelijkheid aanwezig om je iPhone of iPad via een USB-poort op de speaker op te laden.

De interne batterij is zelfs vergroot van 6000 mAh naar 7500 mAh, al is de gebruiksduur hetzelfde gebleven met zo’n 20 uur. Een andere belangrijke verandering is de oplaadpoort van deze speaker. Zo is de Charge 4 nu op te laden via USB-C in plaats van microUSB, een aangename verbetering. De speaker blijft stof- en waterbesteding maar kan nog slechts met twee telefoons tegelijk verbonden zijn in plaats van drie.

Bekijken:


Bose SoundLink Mini II

Ben je vooral op zoek naar een speaker voor gebruik binnenshuis? Dan raden we Bose SoundLink Mini II aan: een Bluetooth-speaker met een erg goed gebalanceerd geluid, waarbij bijvoorbeeld de bas niet overheerst.

Bose SoundLink II

Doordat de speaker stof- en spatwaterbestendig is kan deze ook prima in de badkamer of in de tuin worden gebruik. Wel is het zo dat bas hierbij wat meer ‘wegwaait’ dan bij speakers waarbij deze veel meer aanwezig is. Met een accuduur van 10 uur zit je niet zomaar zonder muziek en met het bijgeleverd dock kun je de speaker eenvoudig opladen. Prettig aan deze Bluetooth-speaker is zijn kleine formaat. Hierdoor is het maximaal volume wel wat aan de lage kant.

Bekijken:


JBL Go 2

Als kleine en goedkope speaker blijft de JBL Go een populaire keuze. Bij de Go 2 is stof- en waterbestendigheid (IPX7) toegevoegd zodat je de speaker zonder problemen rondom het zwembad kan gebruiken. De geluidskwaliteit is vergelijkbaar met zijn voorganger maar deze nieuwe versie heeft wel een iets ronder design.

JBL Go 2

Je kunt er nog steeds tot 5 uur lang muziek mee luisteren via Bluetooth of de AUX-ingang en je kunt via de speaker binnenkomende telefoongesprekken beantwoorden. Opladen gaat via de microUSB aansluiting.

Bekijken:


Harman Kardon Go+Play

Voor de absolute top wat betreft geluid raden wij de Harman Kardon Go+Play aan. Deze Bluetooth-speaker vult met zijn vier drivers iedere kamer met een waanzinnig geluid. Door zijn gewicht en grootte is dit niet de ideale speaker om mee te nemen. Met ruim 41cm breed en een goede 3,4 kilo absoluut geen kleintje.

Harman Kardon Go Play

Hij is dan ook vooral goed in en rondom het huis te gebruiken. De accuduur is 8 uur en je kunt er 3 smartphones aan koppelen, zodat je om de beurt muziek kunt afspelen. Voor een nog krachtiger geluid kun je twee Go+Play speakers met elkaar verbinden.

Bekijken:


Bowers & Wilkins T7

Een kleine speaker, maar toch een waanzinnig geluid? Dan kan je eens kijken naar Bowers & Wilkins T7. Deze compacte speaker bevat twee full range-speakers voor heldere midden- en hoge tonen. Ook is de bas goed aanwezig door een passieve basradiator. Door zijn accuduur van 18 uur zul je niet snel zonder muziek zitten.

Bowers Wilkins T7

Let bij het gebruik van deze speaker buitenshuis wel op dat deze niet waterbestendig is. Het opladen van je telefoon met deze speaker is helaas ook niet mogelijk. Met zijn prijskaartje van meer dan 250 euro zul je voor de Bowers & Wilkins T7 wel wat dieper in de buidel moeten tasten, maar dan heb je ook wat.

Bekijken:


Luister je ook graag muziek via een hoofdtelefoon of oordopjes? We hebben tevens vijf hippe hoofdtelefoons en fijne oordopjes voor je op een rij gezet. Of kijk naar onze round-up met waterbestendige speakers:

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt augustus 2019
Categorie Accessoires
Onderwerpen speaker, vakantiespecial