BeoPlay A1 - Vakantiespecial

Draagbare Bluetooth speakers voor iPhone en iPad: deze raden wij aan

Zoek je een draagbare Bluetooth speaker? Bekijk dan deze draagbare speakers met oplaadbare accu voor onderweg, zodat je overal naar muziek kunt luisteren!

Bluetooth-speakers

Een draagbare speaker komt altijd van pas. Zo kun je op het strand, bij het zwembad, op de camping of ergens anders altijd met anderen naar van jullie favoriete muziek genieten. Deze speakers vormen slechts een greep uit het beschikbare aanbod, want er is nog veel meer verkrijgbaar in de winkel. Er zijn bijvoorbeeld ook waterbestendige speakers voor een tuinfeestje of voor bij het zwembad.

Sonos Move

Zoek je een speaker die moeiteloos met je andere AirPlay 2-speakers samenwerkt? Dan loont het de moeite om eens naar de Sonos Move te kijken. Dit is de eerste Bluetooth-speaker van Sonos, die sinds het najaar van 2019 verkrijgbaar is.

Sonos Move speaker

De Sonos Move is zowel via Wi-Fi te gebruiken maar werkt ook als AirPlay 2-speaker, zowel binnenshuis als buitenshuis. Hij is ook als gewone Bluetooth-speaker inzetbaar. Lees er alles over in onze Sonos Move review.


JBL Charge 4

De JBL Charge 4 is de opvolger van de succesvolle JBL Charge 3, één van de bestverkochte Bluetooth-speakers ter wereld. De JBL Charge 3 viel in de smaak vanwege zijn goede geluidskwaliteit en met name de krachtige bas. Deze speaker blijft door zijn lage prijs nog steeds een aanrader. Maar de JBL Charge 4 heeft natuurlijk wel een aantal verbeteringen gekregen. Zo is deze speaker iets groter en zwaarder en is de geluidskwaliteit verbeterd (vooral voor de middentonen en hoge tonen).

JBL Charge 4

Wel handig om te weten is dat het met de JBL Charge 4 niet meer mogelijk is om handsfree te bellen. De speakerphone-functionaliteit is namelijk uit deze speaker gehaald. Ook voiceassistent is niet meer te gebruiken. Wel blijft de mogelijkheid aanwezig om je iPhone of iPad via een USB-poort op de speaker op te laden.

De interne batterij is zelfs vergroot van 6000 mAh naar 7500 mAh. De gebruiksduur is hetzelfde gebleven met zo’n 20 uur. Een andere belangrijke verandering is de oplaadpoort van deze speaker. Zo is de Charge 4 nu op te laden via USB-C in plaats van microUSB, een aangename verbetering. De speaker blijft stof- en waterbesteding maar kan nog slechts met twee telefoons tegelijk verbonden zijn in plaats van drie.


Bose SoundLink Mini II

Ben je vooral op zoek naar een speaker voor gebruik binnenshuis? Dan raden we Bose SoundLink Mini II aan: een Bluetooth-speaker met een erg goed gebalanceerd geluid, waarbij bijvoorbeeld de bas niet overheerst.

Bose SoundLink II

Doordat de speaker stof- en spatwaterbestendig is kan deze ook prima in de badkamer of in de tuin worden gebruikt. Wel is het zo dat bas hierbij wat meer ‘wegwaait’ dan bij speakers waarbij deze veel meer aanwezig is. Met een accuduur van 10 uur zit je niet zomaar zonder muziek en met het bijgeleverde dock kun je de speaker eenvoudig opladen. Prettig aan deze Bluetooth-speaker is zijn kleine formaat. Hierdoor is het maximaal volume wel wat aan de lage kant.


Bose SoundLink Revolve

Zoek je een Bose-speaker die wat makkelijker draagbaar is, dan kun je kiezen voor de Bose SoundLink Revolve. De Revolve+ heeft zelfs een handige draagbeugel aan de bovenkant, zodat je deze makkelijk meeneemt naar het park of de tuin.

Bose Soundlink Revolve

Deze speaker is verkrijgbaar in zwart of zilverwit. De Revolve+ heeft een krachtig geluid over 360 graden en een accuduur van 16 uur. En met de ingebouwde spraakfunctie heb je toegang tot Siri of Google Assistent.


JBL Go 2

Als kleine en goedkope speaker blijft de JBL Go een populaire keuze. Bij de Go 2 is stof- en waterbestendigheid (IPX7) toegevoegd zodat je de speaker zonder problemen rondom het zwembad kan gebruiken. De geluidskwaliteit is vergelijkbaar met zijn voorganger maar deze nieuwe versie heeft wel een iets ronder design.

JBL Go 2

Je kunt er nog steeds tot 5 uur lang muziek mee luisteren via Bluetooth of de AUX-ingang en je kunt via de speaker binnenkomende telefoongesprekken beantwoorden. Opladen gaat via de microUSB aansluiting.


Ultimate Ears Megaboom

Zoek je een Bluetooth-speaker voor je balkon of dakterras, dan is de Ultimate Ears Megaboom altijd handig om in huis te hebben. Deze betaalbare speaker is waterbestendig en is daardoor ook geschikt voor gebruik buitenshuis. En door de accuduur van 20 uur zit je niet snel zonder muziek.

UE Megaboom

Dankzij de plaatsing van de interne speakers speelt de muziek in alle richtingen. Zoek je een iets kleinere speaker van hetzelfde merk, dan moet je de UE Boom hebben. En feest je graag in stereo? Koppel dan via Bluetooth een tweede Boom of Megaboom en speel zo stereogeluid af.


Bowers & Wilkins T7

Een kleine speaker, maar toch een waanzinnig geluid? Dan kan je eens kijken naar Bowers & Wilkins T7. Deze compacte speaker bevat twee full range-speakers voor heldere midden- en hoge tonen. Ook is de bas goed aanwezig door een passieve basradiator. Door zijn accuduur van 18 uur zul je niet snel zonder muziek zitten.

Bowers Wilkins T7

Let bij het gebruik van deze speaker buitenshuis wel op dat deze niet waterbestendig is. Het opladen van je telefoon met deze speaker is helaas ook niet mogelijk. Met zijn prijskaartje van meer dan 250 euro zul je voor de Bowers & Wilkins T7 wel wat dieper in de buidel moeten tasten, maar dan heb je ook wat.


Luister je ook graag muziek via een hoofdtelefoon of oordopjes? We hebben tevens hippe hoofdtelefoons en fijne oordopjes voor je op een rij gezet. Of kijk naar onze round-up met waterbestendige speakers:

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt februari 2020
Categorie Accessoires
Onderwerpen speaker, vakantiespecial