Vakantiekaartjes versturen

De beste apps om vakantiekaartjes te versturen met je iPhone

Vakantiekaartjes sturen? Met deze apps verstuur je ansichtkaarten, digitale kaarten en andere vakantiegroeten vanaf je iPhone of iPad aan vrienden en familie.

Digitale vakantiekaartjes versturen

Ansichtkaartjes kopen in een souvenirwinkeltje is zo’n gedoe. Vaak moet je zelfs nog naar een andere zaak hollen om postzegels te kopen. En nadat je hetzelfde clichématige tekstje – “Zonnige groeten uit Italië!” – op alle achterkantjes geschreven hebt, moet je ook nog eens op zoek naar een brievenbus. Het kan leuker én eenvoudiger. We zetten onze favoriete kaartjesdiensten op een rij, waar je alleen je iPhone voor nodig hebt. Extra persoonlijk wordt het als je een foto van jezelf op de kaart zet.

Popcarte

Dankzij Popcarte hoef je echt niet meer naar de kiosk te hollen. Deze Franse dienst biedt een hele rits sjablonen in verschillende categorieën aan. De interface is in het Nederlands, de ontwerpen ogen fraai en de prijzen zijn gemiddeld. De app is erg gebruiksvriendelijk en uitgebreid. Niet alleen het maken van een vakantiekaart is mogelijk, maar je kunt ook direct je foto bewerken door bijvoorbeeld een filtertje toe te voegen of de belichting aan te passen. Ook voor de tekst heb je allerlei mogelijkheden: je krijgt verschillende lettertypes, kleuren en groottes ter beschikking. Je naam in eigen handschrift toevoegen kan eveneens. Betalen kan via PayPal of kredietkaart. De makers claimen de kaart binnen de 24 uur te verzenden vanuit Frankrijk.

Greetz

Deze Nederlandse aanbieder is het meest bekend in eigen land. Greetz heeft een enorm aanbod van verschillende soorten kaarten. In totaal zijn er duizenden kaarten voorhanden en je kan het zo gek niet bedenken of er is een categorie kaarten voor. Of het nou om onverwachte sterfgevallen gaat of zoetsappige kerstkaarten.

Vakantiegroeten zijn er ook, waarbij je zelf je eigen foto kunt gebruiken. Daarnaast kun je een persoonlijke boodschap erop schrijven.

Bij elke kaart kan je zelf een boodschap schrijven, maar als dat te beperkt is, kan je ook zelf een kaart maken met je eigen foto. Let op dat iedereen dezelfde kaart krijgt als je er meerdere tegelijk bestelt. Wil je dat iedereen een persoonlijke booschap krijgt dan zul je ze één voor één moeten bewerken en in je winkelmandje gooien.

Je kan de kaarten in meerdere formaten laten versturen, tot aan Supersize formaat doe. Betalen kan op allerlei manieren, waaronder iDeal, creditcard, PayPal en Greetz tegoed.

PostNL kaarten

Sinds een paar jaar is het met de PostNL-app mogelijk om je eigen kaarten te versturen, ook vanaf je vakantieadres. Het voordeel is dat ze in Nederland op de post worden gedaan en dus extra snel bij familieleden op de deurmat liggen. Je hebt de keuze uit diverse kaartaanbieders, waaronder het assortiment van Hallmark.

Het maken van een kaart gaat heel eenvoudig: je opent de app en tikt onderaan op Versturen. Onderin selecteer je Fotokaart en kiest een zomers thema uit. Je schrijft je boodschap, kiest een lettertype en selecteert de ontvangers. Vanaf €2,59 inclusief postzegel verstuur je een kaart. Je kan meerdere kaarten tegelijk versturen, maar ze hebben dan wel allemaal dezelfde tekst.

Postagram Postcards

Facebook- en Instagram-gebruikers die hun vrienden en familieleden originele vakantiegroeten willen sturen, moeten zeker Postagram Postcards eens proberen. Nadat je één van de twee sociale netwerken aan Postagram Postcards gekoppeld hebt, kun je heel eenvoudig een plaatje kiezen.

Dit verklaart ook meteen de naam: Postagram is ontstaan uit een afdrukdienst voor Instagram-foto’s. Verder is het belangrijk om te weten dat de app vierkante fotoframes biedt, waardoor je je foto’s vaak moet bijsnijden. Voer daarna een korte boodschap en het adres van de ontvanger in. Klaar? Voor $3 kun je het hoogglans kaartje laten drukken en versturen. Nadeel van Postagram is dat dit een Amerikaanse dienst is, waardoor het vrij duur is én vrij lang duurt voordat het kaartje aankomt.

Leuk aan Postagram Postcards is dat je de foto uit de kaart kan drukken om ‘m voor altijd te bewaren.

MyPostcard

MyPostcard is een app met redelijk wat opties als het gaat om je kaart persoonlijk maken. Je kunt het frame, lettertype en meer aanpassen. Uiteraard heb je ook de mogelijkheid om een zelfgemaakte foto toe te voegen. Binnen Nederland duurt het 3 tot 4 werkdagen om de kaart te drukken en versturen vanuit Duitsland, maar dat hoeft uiteraard niet je vakantiebestemming te zijn. Voor €2,49 koop je een ansichtkaartformaat, en voor €3,49 krijg je een wenskaart met foto. De prijzen zijn inclusief verzendkosten.

Andere apps om vakantiekaartjes te versturen

  • Hallmark kaart (Gratis, iPhone/iPad, iOS 11.0+) - Het aantal kant-en-klare kaartjes is uitgebreid, dus kijk zeker eens bij de categorie zomerse afbeeldingen. Zint het je niet? Dan kun je ook zelf fotokaarten ontwerpen en versturen.
  • Kruidvat Foto - Direct prints (Gratis, iPhone/iPad, iOS 15.0+) - Je denkt er misschien niet meteen aan, maar ook met de app van Kruidvat kun je ansichtkaarten versturen. Maak je eigen vakantiekaart met foto’s in de app, voeg er een handgeschreven tekst aan toe en binnen 2 werkdagen ligt de kaart bij familie en vrienden. Met sommige andere fotoboeken-apps voor iPhone en iPad kun je ook ansichtkaarten laten drukken en versturen.
  • bpost Mobile Postcard (Gratis, iPhone/iPad, iOS 14.0+) - De app van het Belgische postbedrijf Bpost. Maak een gepersonaliseerde kaart en verstuur deze overal ter wereld.

Bekijk ook

Gedrukte fotoboeken maken op de iPhone, iPad en Mac

Gedrukte fotoboeken maken kan tegenwoordig heel gemakkelijk met apps op je iPhone en iPad. Apple is gestopt met fotoboeken, maar je kunt bij diverse andere leveranciers terecht. Mooi om de vakantiefoto's eindelijk eens samen te brengen in een album, of om een album te maken voor het afgelopen jaar.

Dit artikel is onderdeel van de iCulture Vakantiespecial Heb je tips of suggesties? Stuur dan een reactie via onderstaande link.