Kaarten ansichtkaarten versturen met iPhone iPad

De beste apps om vakantiekaartjes te versturen met je iPhone

Vakantiekaartjes sturen? Met deze apps verstuur je ansichtkaarten, digitale kaarten en andere vakantiegroeten vanaf je iPhone of iPad aan vrienden en familie.

Digitale vakantiekaartjes versturen

Ansichtkaartjes kopen in een souvenirwinkeltje is zo’n gedoe. Vaak moet je zelfs nog naar een andere zaak hollen om postzegels te kopen. En nadat je hetzelfde clichématige tekstje – “Zonnige groeten uit Italië!” – op alle achterkantjes geschreven hebt, moet je ook nog eens op zoek naar een brievenbus. Het kan leuker én eenvoudiger. We zetten onze favoriete kaartjesdiensten op een rij.

iCulture adviseert: Popcarte

Apps om vakantiekaartjes te maken: popcarte

Dankzij Popcarte hoef je echt niet meer naar de kiosk te hollen. Deze Franse dienst biedt een hele rits sjablonen in verschillende categorieën aan. De interface is in het Nederlands, de ontwerpen ogen fraai en de prijzen zijn gemiddeld. Voor een enkele kaart (inclusief postzegel) betaal je rond de €3. De app is erg gebruiksvriendelijk en uitgebreid. Niet alleen het maken van een vakantiekaart is mogelijk, maar je kunt ook direct je foto bewerken door bijvoorbeeld een filtertje toe te voegen of de belichting aan te passen. Ook voor de tekst heb je allerlei mogelijkheden: je krijgt verschillende lettertypes, kleuren en groottes ter beschikking. Je naam in eigen handschrift toevoegen kan eveneens. Betalen kan via PayPal of kredietkaart. De makers claimen de kaart binnen de 24 uur te verzenden vanuit Frankrijk.

Greetz

Apps om vakantiekaartjes te maken: Greetz

Greetz heeft een enorm aanbod van verschillende soorten kaarten. In totaal zijn er 10.000 kaarten voorhanden en je kan het zo gek niet bedenken of er is een categorie kaarten voor. Of het nou om onverwachte sterftegevallen gaat of zoetsappige kerstkaarten. Vakantiegroeten zijn er ook, maar daar ligt de specialiteit van de app niet. Bij elke kaart kan je zelf een boodschap schrijven, maar als dat te beperkt is, kan je ook zelf een kaart maken met je eigen foto. Je kan de kaarten in verschillende formaten laten versturen, zoals Medium, XL en Supersize. De meeste gangbare kaarten doe je de deur uit voor 2,25 euro, als je lid bent van MyGreetz althans. Anders komt er 50 cent bovenop. Ook heb je de keuze uit zo’n 1000 cadeaus die je bij de kaart kan versturen. Betalen kan op allerlei manieren, waaronder iDeal, creditcard, PayPal en Greetz tegoed.

Klepper

Apps om vakantiekaartjes te maken: Klepper

Wil je een fotokaart met de look en feel van een oude Polaroid-foto? Dan heb je Klepper nodig. Met deze applicatie van de Groninger Merijn Goris verstuur je snel en eenvoudig echte kaartjes voor €1,99. Let op: je hebt een tegoed nodig dat je via iDeal of PayPal kunt aanschaffen.
De grootste troef van Klepper is dat de app erg gebruiksvriendelijk is en je uitermate snel kaartjes laat ontwerpen. Er is geen verplichte registratieprocedure en ook de ontwerpmodus werkt vlekkeloos. Kies een foto, voeg een onderschrift toe en vul het adres van de ontvanger in. Klaar. Klepper stopt je vakantiegroeten in een leuke retro envelop en verstuurt naar eigen zeggen zo snel mogelijk.

Postagram Postcards

Apps om vakantiekaartjes te maken: Postgram

Facebook- en Instagram-gebruikers die hun vrienden en familieleden originele vakantiegroeten willen sturen, moeten zeker Postagram Postcards eens proberen. Nadat je minimaal één van de twee sociale netwerken aan Postagram Postcards gekoppeld hebt, kun je heel eenvoudig een plaatje kiezen. Uiteraard kun je ook een eigen plaatje uit je filmrol uploaden. Let wel, de app biedt een vierkant fotoframe waardoor je genoodzaakt bent om je foto’s ietwat bij te snijden. Voer daarna snel een korte (maximum 180 tekens!) boodschap en het adres van de ontvanger in. Klaar? Voor rond de €2 kun je het hoogglans kaartje laten drukken en versturen. Erg leuk aan Postagram Postcards is dat je de foto uit de kaart kunt drukken om ‘m voor altijd te bewaren.

Postcard

Apps om vakantiekaartjes te maken: Postcard

Postcard is een eenvoudige app waarmee je in een handomdraai een leuke vakantiekaart in elkaar zet. Je kunt kiezen uit een van de vooraf gekozen kaarten of je eigen foto’s toevoegen op een lege kaart. Voeg tekst toe en verstuur je kaart. Voor het versturen betaal je minimaal €1,79 per kaart. Deze prijs hangt af van de plaats waar je de kaart verstuurt. Je kunt zowel tekst op de voorkant als de achterkant plaatsen. De app biedt helaas geen mogelijkheden om foto’s te bewerken dus hiervoor zul je een alternatieve app moeten downloaden. Verder is het een heel prettige en eenvoudige app om een kaart te maken.

Kaarten ansichtkaarten versturen met iPhone iPad

Andere apps om vakantiekaartjes te versturen

  • Hallmark kaart (gratis, iPhone/iPad, iOS 9.0+) - Het aantal kant-en-klare kaartjes is ontzettend uitgebreid. Kijk zeker eens in de categorie Zomer. Zint het je niet? Dan kun je ook zelf fotokaarten ontwerpen en versturen vanaf €1,75.
  • Kruidvat Fotoboek - Fotoprint (gratis, iPhone/iPad, iOS 12.0+) - Je denkt er misschien niet meteen aan, maar ook met de app van Kruidvat kun je ansichtkaarten versturen. Maak je eigen vakantiekaart met foto’s in de app, voeg er een handgeschreven tekst aan toe en binnen 2 werkdagen ligt de kaart bij familie en vrienden.
  • CEWE Photoworld - Fotoboek (gratis, iPhone/iPad, iOS 13.0+) - We noemden deze app al even in ons overzicht van fotoboeken-apps voor iPhone en iPad. CEWE levert het drukwerk van enorm veel Nederlandse winkelketens. Via de app kun je niet alleen fotoalbums bestellen, maar ook ansichtkaarten.
  • bpost Mobile Postcard (gratis, iPhone/iPad, iOS 12.4+) - De app van het Belgische postbedrijf Bpost. Maak een gepersonaliseerde kaart en verstuur deze overal ter wereld.

Dit artikel is onderdeel van de iCulture Vakantiespecial en is geactualiseerd in juni 2018. Heb je tips of suggesties? Stuur dan een reactie via onderstaande link.

Foto bovenaan dit artikel: austinevan via Flickr Creative Commons.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!