Strandaccessoires Vakantiespecial

Vijf praktische strandaccessoires voor iPhone en iPad

Zon, zand en zee zijn niet de beste vrienden van de iPhone. In dit artikel 5 oplossingen voor het strand, zodat je iDevice veilig blijft.

Strandaccessoires Vakantiespecial

We hebben al behoorlijk wat accessoires voor je iPhone, iPad of iPod touch besproken. We hebben aandacht besteed aan oordopjes, hoofdtelefoons, fietsaccessoires, draagbare speakers en accessoires die je tijdens het sporten kunt gebruiken. In dit artikel gaan we in op praktische accessoires voor je iDevice als je op het strand bent. Daar wordt je apparatuur blootgesteld aan zware omstandigheden als vocht, hitte, zand en stof. Veel van deze accessoires kun je natuurlijk ook gebruiken tijdens wandelingen, pretparkbezoek of een middagje in het park.

Griffin Survivor Case

Griffin Survivor caseEr is één oplossing waar je meteen aan denkt bij zand, vuil en vocht: een beschermend hoesje voor je iPhone. In de iCulture Shop vind je een behoorlijk aanbod in allerlei prijscategorieën. Een goed voorbeeld van een degelijke case die je iPhone tegen extreme omstandigheden beschermt is de Griffin Survivor Case. Deze is zelfs ontworpen en getest volgens de militaire standaard 810F, die het Amerikaans leger hanteert voor zijn spullen. De case is vervaardigd uit breukvast polycarbonaat met op bepaalde punten schokabsorberend siliconen zodat hij ook tegen een flinke stoot kan. Met de afneembare clip hang je hem aan je riem of een tas. Het scherm, de knoppen en de ingangen zijn gewoon nog te gebruiken.

Kopen: Griffin Survivor Case (€34,95)

LifeProof Fre

Lifeproof FreOké, met een prijskaartje van €80 is de LifeProof Fre een tikkeltje duurder dan andere watervaste iPhone-cases. Daar schuilt echter een goede reden achter: deze iPhone-hoes is namelijk amper dikker dan een ‘gewone’ case. Je hebt dus geen gigantisch blok aan je iPhone hangen, maar enkel een simpele, iets dikkere bumper. Ondertussen zijn alle poorten van je iPhone grondig afgedekt, waardoor er geen druppel water naar binnen kan lekken. Volgens de makers kun je de iPhone zelfs mee het zwembad innemen – tot wel twee meter diepte.

Kopen: LifeProof Fre (€59,99)

iSwim waterdichte hoes

iSwim hoesjeVan robuuste case die je iPhone tegen water beschermt naar een ‘waterdicht zakje’ klinkt misschien weinig spectaculair, maar de waterdichte hoesjes van iSwim hebben wel een praktisch nut: je beschermt je iPhone tegen vocht. Het handige is dat je het scherm gewoon kunt aanraken en de iPhone dus verder gewoon functioneert. Let wel goed op dat je de hoes niet in de zon legt, want in zo’n afgesloten zak kan het extra heet worden. De flexibele hoes wordt geleverd met waterdichte oordopjes en een aansluiting in het hoesje.

Kopen: iSwim voor iPhone (€19,95)

iOttie New Waterproof Skin

iOttie skinDe iOttie is eigenlijk een flinterdun zakje dat volledig aansluit op de behuizing van de iPhone 5 en iPhone 5s. Met een tape maak je het zakje helemaal dicht. Wil je hem meerdere keren gebruiken, dan heb je extra stukken tape nodig, die je ook los erbij kunt kopen. Volgens de fabrikant is het materiaal 98% transparant, wat betekent dat je zelfs behoorlijke foto’s zou kunnen maken als de iPhone in het zakje zit. Ook het touchscreen is te bedienen en er is zelfs een telefoongesprek te voeren. Om de iPhone op te laden moet je de skin weer verwijderen. Bij een iOttie Skin-pakket krijg je een skin, 5 stukken tape om de skin te bevestigen, 5 indicatoren die aangeven of er toch vocht in het hoesje zit, een draagtasje en een strap. Hoewel het product waterdicht is, raden de makers aan de iPhone niet constant onder water te houden.

Kopen: iOttie Waterproof Skin (ongeveer €15 zonder verzendkosten)

Philips SHQ4200

Philips SHQ4200We hebben een apart artikel over fijne oordopjes tijdens de vakantie, maar deze Philips SHQ4200-hoofdtelefoon van Philips heeft iets bijzonder: hij is geschikt om in het water te gebruiken. Dus haal je een nat pak, dan hoef je niet bang te zijn dat je oordopjes kapot gaan. Ook geschikt als je graag op de surfplank staat of fanatiek baantjes trekt in het zwembad. Het draagcomfort van deze oordopjes is goed geregeld, dankzij de ergonomische oorhaakjes. En ook de geluidsweergave is goed geregeld.

Kopen: Philips SHQ4200 (€44,99)

Andere strandtips:

Dit artikel is onderdeel van de iCulture Vakantiespecial.

Openingsfoto: Tomas Laurinavicius/Flickr (cc)