Magazines en tijdschriften op de iPhone en iPad lezen

Nederlandse tijdschriften lezen op iPad en iPhone

Nederlandse tijdschriften lezen op iPad en iPhone: welke diensten zijn er zoal en hoe lees je ze op iOS? Deze gids geeft uitleg over de mogelijkheden, ook voor België!

Magazines en tijdschriften op de iPhone en iPad lezen

Magazines lezen op je iPad of iPhone is een leuk tijdverdrijf, thuis of op vakantie. Je hebt je favoriete tijdschrift altijd bij de hand en je kunt op elk moment een nieuw nummer kopen. Van Privé en Grazia tot Vrij Nederland en ELLE Decoration: veel Nederlandse tijdschriften zijn ook op de iPad en iPhone te lezen. In dit artikel zie je een overzicht van de mogelijkheden.

Tijdschriften op iPad en iPhone

Tijdschriften lezen op de iPad en iPhone

Zoek je je favoriete tijdschrift, dan loont het de moeite om even in de App Store te zoeken. Sommige tijdschriften hebben een eigen magazine-app waarmee je de actuele nummers kunt doorbladeren. Er is echter een verschuiving gaande van losse apps naar verzamel-apps zoals Blendle, Maggy en Bliyoo, waarmee je toegang hebt tot meerdere kranten en tijdschriften.

Deze diensten verschillen veelal in aanbod en prijsmodellen. Zo kun je bij sommige verzameldiensten voor een vast bedrag in de maand alles lezen wat je wilt, terwijl je bij andere aanbieders per nummer of artikel betaalt. In dit overzicht noemen we de belangrijkste tijdschrift-diensten waar je Nederlandstalige tijdschriften kunt lezen. Ook vertellen we je hoe je ze kunt bekijken en wat ze kosten.


Blendle op de iPad

#1 Blendle

Blendle is in korte tijd uitgegroeid tot één van de grootste spelers op het gebied van kranten en tijdschriften in Nederland. In Blendle zijn inmiddels zo’n 60 Nederlandse tijdschriften te vinden. Je kunt bij Blendle magazines in zijn geheel kopen of kiezen om artikelen uit een tijdschrift los aan te schaffen. Blendle biedt zelfs de optie om tijdschriften digitaal te lezen als je al abonnee bent van een bepaald magazine.
Je kunt in Blendle je voor sommige kranten en tijdschriften je bestaande abonnement koppelen, waarna alle artikelen gratis in Blendle te lezen zijn; je hebt er tenslotte al voor betaald. Dit werkt niet bij alle tijdschriften (hier vind je een lijstje). De prijzen van de losse nummers zijn nooit duurder dan de prijs die je voor het papieren exemplaar betaalt. Losse artikelen zijn te koop vanaf een paar dubbeltjes en kunnen afhankelijk van de lengte oplopen tot meer dan een euro. Nieuwe lezers krijgen €2,50 leestegoed om Blendle te proberen.

Apps: Blendle heeft apps voor iPad en iPhone en is ook te bekijken in je browser.
Vast bedrag of losse aanschaf: Bij Blendle koop je hele nummers en artikelen los. Je kunt geld opladen in je Blendle portemonnee en daarvan je aankopen doen.


Bliyoo

#2 Bliyoo

Bliyoo is de boeken- en tijdschriften-dienst van Bruna. Ook bij Bliyoo lees je magazines voor een vast bedrag per maand. Je kunt voor €9,95 per maand onbeperkt door ongeveer 130 tijdschrift-titels bladeren. Er is ook een speciaal abonnement voor gezinnen, waarmee de dienst tegelijk te gebruiken is op vijf apparaten die onderling synchroniseren. Ieder gezinslid kan dan zijn eigen apparaat gebruiken of op één apparaat snel wisselen van gebruiker. Voor het gezinsabonnement betaal je €14,95 per maand.

Apps: De Bliyoo app is beschikbaar voor iPhone en iPad. Voor gebruik in je browser heeft Bliyoo een speciale reader die via de Bruna website in je browser te gebruiken is.
Vast bedrag of losse aanschaf: Bij Bliyoo lees je magazines voor €9,95 per maand. Bij het afsluiten van een abonnement krijg je de eerste maand gratis.


MagBoox-apps

#3 MagBoox

MagBoox is een nieuwe speler die net als Bliyoo onbeperkte toegang tot tijdschriften aanbiedt. Voor €4,99 per maand kun je uit een grote collectie magazines kiezen die je kunt lezen op je iPad of iPhone. De makers noemen MagBoox een streamingdienst en zetten vooral in de gebruiksvriendelijkheid van de app en een snelleesmodus. Al zal bij de meeste mensen het leestempo bij tijdschriften lager liggen dan wanneer je een boek leest. MagBoox is een Nederlandse startup en is gevestigd op de TU/e Campus in Eindhoven.

Apps: De MagBoox app is alleen beschikbaar voor iPhone en iPad, je kunt de dienst vooralsnog niet op je Mac bekijken.
Vast bedrag of losse aanschaf: MagBoox heeft een abonnement voor €4,99 per maand waarbij je onbeperkte toegang krijgt tot het tijdschriften aanbod van de dienst.


Tijdschriften lezen op de iPad via Tijdschrift 2.0.

#4 Tijdschrift.nl

Tijdschrift.nl is een tijdschriftenkiosk van Sanoma. In de app wordt een breed assortiment van tijdschriften aangeboden die je los kunt aanschaffen. Je kunt ook een pakket tijdschriften afnemen voor een vast bedrag per maand. Voor €15 per maand krijg je elke maand toegang tot meer dan 50 tijdschriften. Ook voorgaande edities zijn beschikbaar. Tijdschrift.nl heeft apps beschikbaar voor iPhone en iPad.

https://www.iculture.nl/nieuws/tijdschrift-2-bladen-lezen/ ‎

Apps: Tijdschrift.nl heeft een universele app beschikbaar die zowel op iPhone als op iPad werkt.
Vast bedrag of losse aanschaf: Dit is beide mogelijk. Je kunt de magazines per nummer los aanschaffen of een pakket tijdschriften nemen voor €15 per maand.


MagZine

#5 MagZine

MagZine is een van de grootste digitale tijdschriftenkiosken van Nederland en België. De dienst geeft je naar eigen zeggen de keuze uit meer dan 400 Nederlandstalige tijdschriften. MagZine zet vooral in op het feit dat ze de meeste magazines tot wel 40% goedkoper aan kunnen bieden dan in de winkel. De magazines van MagZine kun je op je iPhone of iPad lezen via een eigen app. Sommige tijdschriften zijn ook beschikbaar als PDF-bestand of als ePub. In dat geval kun je de magazines ook in apps als iBooks lezen.

Apps: MagZine heeft een app beschikbaar die geschikt is voor je iPhone en iPad.
Vast bedrag of losse aanschaf: Je kunt bij MagZine alleen losse nummers van magazines aanschaffen. De prijs is volgens MagZine zo’n 40% goedkoper dan in de winkel.


MagStore

#6 MagStore BE

Voor Belgische lezers is er de digitale tijdschriften-kiosk van Sanoma België. Deze dienst biedt bekende Belgische magazines aan. Via de MagStore-app kun je losse nummers van tijdschriften aanschaffen. Volgens de dienst zijn meeste magazines in de app beschikbaar nog voordat ze in de winkel liggen. MagStore heeft net als Blendle ook een abonnements-koppeling met tijdschriften waarvan je al een lidmaatschap hebt. Deze kun je kosteloos in de app lezen.

Apps: De app van MagStore is beschikbaar enkel beschikbaar voor de iPad. Je kunt de tijdschriften van MagStore ook in je browser lezen.
Vast bedrag of losse aanschaf: De tijdschriften schaf je bij MagStore per nummer los aan.

#7 Tijdschriftenmand

Zoek je een heel specifiek tijdschrift en heb je het nog niet gevonden bij bovenstaand lijstje, dan kan het de moeite lonen om eens in Tijdschriftenmand te kijken. Hierin vind je bijvoorbeeld de tijdschriften Music Maker, Muscle & Fitness, Fitness for Men en De Smaak van Italië. De app wordt gemaakt door SP Abonnementenservice. Zij bieden helaas geen overzicht van de tijdschriften die ze via de app aanbieden. Wij troffen in ieder geval aan: Italië Magazine, Den Haag Centraal, BK Junior, Boekenkrant, MUG, Turn Supporter, Nader Bekeken, Hard Gras, Fastball en eBike.

We proberen deze lijst voor je up-to-date te houden. Als er nog meer interessante tijdschriftendiensten verschijnen zullen we de lijst bijwerken.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt juli 2017
Categorieën Apps, Boeken
Onderwerpen magazine, tijdschriften