Dagjes uit in Nederland iPhone iPad apps

De beste apps voor dagjes uit in Nederland: ga iets leuks doen!

Een leuk dagje uit in Nederland? Met deze iPhone en iPad apps ontdek je activiteiten en evenementen in eigen land. Leuk voor een voordelig dagtocht of uitstapje in eigen land.

Dagje uit in eigen land

Voor een dagje uit in eigen land kun je natuurlijk prima je iPhone en iPad gebruiken. Met de apps in dit overzicht kom je op ideeën om er een dagje op uit te trekken met het hele gezin of met een groep vrienden. We bespraken eerder al apps voor dierentuinen en pretparken, waarmee je ook een leuke dag kunt beleven. Met onderstaande lijst richten we ons meer in het algemeen op dagjes uit: apps om je te helpen om leuke activiteiten en evenementen en bezienswaardigheden in Nederland te vinden.

Social Deal

Social Deal is een app met veel deals voor een dagje weg in heel Nederland. Er zijn deals verkrijgbaar in diverse categorieën. Zo kun je met korting naar een dierentuin of pretpark. Maar ook voor restaurants en wellness-centra zijn er deals te scoren.

En als je een nachtje weg wil, kan het ook de moeite zijn om even in de app te bekijken. Social Deal biedt namelijk ook hoteldeals aan. Niet alleen in Nederland, maar ook in een aantal steden in België en Duitsland.

Een uitje voor een groep boeken, kan ook. Handig voor als je een teamuitje voor je werk of vereniging moet boeken.

Natuurroutes Natuurmonumenten

Een dagje uit kan natuurlijk ook een uitstapje in de natuur zijn. In de app Natuurroutes van Natuurmonumenten staan meer dan 260 wandel- fiets en zelfs kanoroutes waar je uit kunt kiezen. Je kunt kiezen voor een route in de buurt of in een bepaald gebied. De kaarten en routes kun je ook offline gebruike, zodat je niet verdwaalt als je midden in een bos of meertje even geen meer dekking hebt.

Het leuke van de app is dat het niet alleen maar routes zijn. Naast de kaarten zie je ook foto’s van de meest markante plekken op je route. En een boswachter wijst je in de app op bijzondere plekken die je onderweg tegenkomt.

Nieuwe routes worden automatisch je de app gezet, dus zo raak je nooit uitgewandeld, uitgefietst of uitgekanood!

VakantieVeilingen.nl

Een dagje naar het Dolfinarium met zijn tweeën, paintballen met het hele gezin, een luxe hotelovernachting in eigen land of op het laatste moment nog een leuk festival meepikken. De inmiddels welbekende site VakantieVeilingen.nl biedt al jaren veel meer dan alleen vakanties. Bij de gelijknamige app is dat niet anders, die zit tjokvol interessante aanbiedingen, variërend van overnachtingen in hotels en bungalowparken tot stedentrips en etentjes in restaurants.

Vakantievierders die in eigen land blijven hebben vooral een grote kans van slagen bij de categorieën avondje uit en dagje weg, waar last minute geboden kan worden op uitstapjes variërend van dierentuinen en sportevenementen tot concerten en musicals. En wie een beetje tactisch biedt kan daar nog een flinke duit op besparen ook. Tip: begin pas met bieden als de veiling in zijn laatste seconden is. Wil je er zeker van zijn dat je de veiling wint, zet dan niet te laag in.

VVV toeristische informatie NL

Natuurlijk kan in een gids over apps voor een dagje uit de VVV app niet ontbreken. Officieel staat VVV voor ‘Vereniging voor Vreemdelingenverkeer’, maar waarschijnlijk denk je vooral aan de VVV als dé plek om je te laten zien wat voor leuke dingen er zoal in ons land te doen zijn.

Via GPS kun je snel in de app zien wat voor activiteiten er in je omgeving worden georganiseerd. Dat kunnen evenementen en festivals zijn, maar ook markten, winkels, restaurants, musea of andere attracties. Je kunt je favoriete plekken of attracties in een eigen lijst opslaan, of je kunt er zien waar de dichtstbijzijnde VVV-vestiging is om meer informatie te krijgen over het aanbod aan activiteiten.

Tapperuse

Normaal gesproken koop je voor een museum, dierentuin of pretpark een kaartje en kun je er vervolgens zolang je maar wil rondlopen. De app Tapperuse weerkt net even anders. Daar betaal je meer naarmate je langer in een attractie blijft, en minder als je het al snel voor gezien houdt. Je betaalt met Tapperuse namelijk per minuut in plaats van per bezoek. Wel kan de prijs per minuut verschillen gedurende de dag. In de ap zie je op welke momenten een bezoekje het voordeligste is.

Je kunt de app op tientallen plekken in Nederland gebruiken, waaronder pretparken, musea, dierentuinen, sauna’s en klimbossen. Als je er bent tap je met de app in, en als je weggaat tap je weer uit. Je betaalt na afloop via Afterpay voor de tijd dat je er bent geweest. Zo kunt je naar Sealife in Scheveningen of het Dolfinarium in Harderwijk. En je kunt met Tapperuse naar een Fundustry Escape Room. Een extra motivatie om snel de puzzels in de Escape Room op te lossen!

Volgens de app betaal je nooit meer dan de gewone entreeprijs. Het loont dus vooral de moeite als je ergens snel even een kijkje wil nemen. Als je de tijd wil nemen voor een attractie, dan loont het meer om een app te gebruik waar je korting krijgt op de entreeprijs, bijvoorbeeld Social Deal.

Dagjes uit in Nederland iPhone iPad apps

Meer apps voor dagjes uit

  • BeleefRoutes App (gratis, iPhone + IAP, iOS 8.0+) - Tientallen routes in heel Nederland, gericht op fietsen en wandelen. Elke route is opgehangen aan een thema en voorzien van overzichtelijke kaart.
  • Klompenpaden (gratis, iPhone/iPad, iOS 10.0+) - Ontdek mooie plekjes in Utrecht en Gelderland. De mooiste wandelingen over boerenland en landgoederen. Rugzak op en gaan!
  • Zeeland App (gratis, iPhone, iOS 10.0+) - Officiële app van de VVV Zeeland.
Dit artikel is onderdeel van de iCulture Vakantiespecial en is geactualiseerd in augustus 2019. Heb je tips of opmerkingen? Stuur dan een reactie via onderstaande link.

Openingsbeeld via benjgibbs, Flickr CC.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt augustus 2019
Categorie Apps
Onderwerpen nederland, vakantie, vakantiespecial
Devices iPad, iPhone
Software iOS