Dagjes uit in Nederland iPhone iPad apps

Dagjes uit in Nederland met iPhone- en iPad-apps

Een leuk dagje uit in Nederland? Met deze 5 iPhone en iPad apps ontdek je activiteiten en evenementen in eigen land. Leuk voor een dagtocht of uitstapje in eigen land.

Dagjes uit in Nederland iPhone iPad apps
Voor een dagje uit in eigen land kun je natuurlijk prima je iPhone en iPad gebruiken. We bespraken eerder al apps voor dierentuinen en pretparken. In deze editie van de iCulture Vakantiespecial bespreken we de beste apps voor iPhone en iPad die je helpen om leuke activiteiten, evenementen en bezienswaardigheden in Nederland te vinden.

Hoe leuk is NL

Skydiven, speuren naar BN’ers in het Gooi of karten op een ijsbaan. Hoe leuk is NL heeft het allemaal! De app zit propvol met uitjes, de ene nog unieker dan de ander. En voor wie wat traditioneler is: ook de klassiekers zoals een dagje shoppen, lasergamen of wadlopen zijn goed vertegenwoordigd. Dat foto’s meer zeggen dan duizend woorden hebben app-makers Touchwonders en Zoover maar wat goed begrepen. Ieder uitje is voorzien van prachtige foto’s, wat Hoe leuk is NL een feest maakt om naar te kijken.

Zoover Hoe leuk is Nederland iPad app

Met een simpel menu zijn uitstapjes te groeperen op thema, zoals shopping, natuur of uitjes met de kids en het ingebouwde filter maakt zoeken op locatie, doelgroep en prijsindicatie een fluitje van een cent. Omlaag scrollen bij een activiteit onthult daarnaast een keur aan nabijgelegen hotels. Ons enige kritiekpunt is dat de app nergens laat zien wat de te boeken uitjes nou eigenlijk kosten. Wie daar achter wil komen, moet alsnog in de telefoon klimmen. Maar afgezien daarvan heeft het bladeren door Hoe leuk is NL alles weg van de voorpret die ook vakantiegangers voelen tijdens het boeken.

DagjeWeg.nl

dagjeweg-app-iphoneDe app van de gelijknamige website. Deze app brengt je op ideeën voor uitstapjes in de buurt, een dagje uit of een weekendje weg. Je kunt alle activiteiten doorzoeken of filteren op concerten, tentoonstellingen en musea in je omgeving. Het mooie is, dat het niet alleen om gezinsuitjes gaat: je kunt ook filteren op activiteiten die geschikt zijn voor een vriendinnendag, bedrijfsuitje of romantisch tripje. Zelfs voor senioren en liefhebbers van high tea zijn er lijsten met geschikte uitjes. Je kunt ook de ervaringen van andere bezoekers lezen, zodat je precies weet wat je te wachten staat. Oude ambachten, kinderboerderijen en speelparadijzen wachten op je!

OverUIT

overuit-appWat is er bij mij in de buurt te doen? Daar probeert de app OverUIT antwoord op te geven. Deze fijn vormgegeven app toont informatie over dagjes, uit, concert bezoeken, naar de bioscoop en uit eten. De nadruk ligt op uitgaansplekken in Oost-Nederland. De app wordt regelmatig bijgewerkt en is helemaal gratis. Je kunt de agenda makkelijk sorteren op dagje uit, doen, theater, muziek, film, uit eten en musea. Vanuit de app kun je bovendien tickets met korting bestellen en kijken of er voordeelbonnen voor een bepaalde attractie zijn.

Opstapp

opstapp-iphoneGrappige woordspeling in de naam van deze app, die er voor de rest nogal simpel uitziet en alleen na betaling te raadplegen is. Sinds het verschijnen in 2012 heeft de app een paar kleine updates gekregen. Wat we vervelend vinden, is dat je voor de iPhone- en iPad-app apart zult moeten betalen. Dat is toch niet van deze tijd en bovendien loop je daarmee het risico dat beide apps qua functionaliteit uit elkaar gaan lopen. De meest recent bijgewerkte app is ook meteen de goedkoopste: die op de iPhone. Kijk wat er in de buurt of op jouw vakantieadres (in Nederland) te doen is. De app bevat informatie over pretparken, dierentuinen, musea en andere leuke uitstapjes. Lees de beoordelingen van anderen en geeft zelf je mening… maar dat kun je ook bij de hierboven genoemde app van DagjeWeg.nl en daar betaal je geen cent voor!

VakantieVeilingen.nl

VakantieVeilingen dagje uit iPhone appEen dagje naar het Dolfinarium met zijn tweeën, paintballen met het hele gezin, een luxe hotelovernachting in eigen land of op het laatste moment nog een leuk festival meepikken. De inmiddels welbekende site VakantieVeilingen.nl biedt al jaren veel meer dan alleen vakanties. Bij de gelijknamige app is dat niet anders, die zit tjokvol interessante aanbiedingen, variërend van overnachtingen in hotels en bungalowparken tot stedentrips en etentjes in restaurants.

Vakantievierders die in eigen land blijven hebben vooral een grote kans van slagen bij de categorieën avondje uit en dagje weg, waar last minute geboden kan worden op uitstapjes variërend van dierentuinen en sportevenementen tot concerten en musicals. En wie een beetje tactisch biedt kan daar nog een flinke duit op besparen ook. Tip: begin pas met bieden als de veiling in zijn laatste seconden is. Wil je er zeker van zijn dat je de veiling wint, zet dan niet te laag in.

NLstreets

NLstreets iPhone appNiets schreeuwt ‘dagje weg’ als shoppen in een andere stad. Maar in een onbekende stad is het niet altijd even gemakkelijk om erachter te komen wat the places to be zijn. Dat probleem probeert NLstreets te ondervangen. De app vertelt bij een kleine dertig Nederlandse steden waar je nou echt moet zijn voor de beste haute couture.

Iedere winkel is voorzien van korte praktische informatie en met een druk op de knop verschijnt de geselecteerde winkel ook op een Google Maps-achtige landkaart. Helaas is een route plannen dan weer wat te veel gevraagd. Stuurt fijn weg van al die massale winkelketens die je in iedere stad al ziet. Voor een uniek dagje shoppen.

Ook leuk

 • Haalt evenementinformatie van Facebook. Heb je zelf ook een Facebookaccount met likeminded vrienden, dan krijg je makkelijker leuke evenementen mee.
 • Wij kunnen op dit moment helaas niet de juiste gegevens tonen, Download - Niet al te fraaie en bovendien slecht onderhouden app, maar wel bomvol tips voor uitstapjes naar het platteland.
 • BeleefRoutes App (gratis, iPhone + IAP, iOS 8.0+) - Tientallen routes in heel Nederland, gericht op fietsen en wandelen. Elke route is opgehangen aan een thema en voorzien van overzichtelijke kaart. Een route kost tussen €0,99 en €2,99.
 • Wij kunnen op dit moment helaas niet de juiste gegevens tonen, Download - Voor als je Flevoland wilt gaan ontdekken. Geeft een overzicht van activiteiten en excursies in de mooiste gebieden van Flevoland, met de nadruk op natuur.
 • Biesbosch Ranger (gratis, iPhone/iPad, iOS 6.0+) - Met deze app verken je de Biesbosch op eigen houtje en ontdek je de mooiste plekjes van het gebied. Verzamel munten en word een echte Ranger!
 • Klompenpaden (gratis, iPhone/iPad, iOS 10.0+) - Ontdek mooie plekjes in Utrecht en Gelderland. De mooiste wandelingen over boerenland en landgoederen. Rugzak op en gaan!
 • Wij kunnen op dit moment helaas niet de juiste gegevens tonen, Download - De mooiste recreatieve routes in Gelderland.
 • Wij kunnen op dit moment helaas niet de juiste gegevens tonen, Download - De regio Twente helpt je op weg naar de mooiste plekjes.
 • Twente App (gratis, iPhone, iOS 7.1+) - Voor als je niet genoeg kunt krijgen van Twente. Deze app bevat nog meer tips voor leuke uitstapjes.
 • Zeeland App (gratis, iPhone, iOS 10.0+) - Officiële app van de VVV Zeeland, die helaas niet meer zo vaak wordt bijgewerkt.
 • Wij kunnen op dit moment helaas niet de juiste gegevens tonen, Download - Voor elke regio in Nederland kun je wel een toeristische app vinden. Zo ook deze app voor Friesland, met uitjes, eten en drinken, overnachten, watersport en een activiteitenagenda.
Dit artikel is onderdeel van de iCulture Vakantiespecial.

Dit artikel is geactualiseerd op 27 augustus 2015. Er kan op dit artikel niet meer gereageerd worden. Heb je tips of opmerkingen? Stuur dan een reactie naar redactie@iculture.nl.

Openingsbeeld via benjgibbs, Flickr CC.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt augustus 2015
Categorie Apps
Onderwerpen nederland, vakantiespecial
Devices iPad, iPhone
Software iOS