Beste camping apps iPhone iPad

Beste camping- en kampeerapps voor iPhone en iPad

Ga je kamperen met tent, caravan of vouwwagen? Met deze apps voor iPhone en iPad haal je het maximale eruit. Campings zoeken, voorzieningen bekijken en beoordelingen lezen: zo kom je nooit meer op een ongezellige camping terecht.

Er zijn reizigers die het liefst een hotels boeken als ze op vakantie gaan. Maar wat nou als je graag op een gaspitje met één pan een familiemaaltijd kookt, of de afwas moet doen in de gootsteen van een caravan? In deze editie van de iCulture Vakantiespecial besteden we aandacht aan de kamperende iPhone-gebruiker: welke apps zijn er voor mensen die in een caravan, tent of camper hun vakantie vieren?

Beste camping apps iPhone iPad

Kampeerapps voor de iPhone en iPad

Bij kampeerapps denk je misschien direct aan de gidsen van de ANWB, die al een tijdje in digitale vorm verkrijgbaar zijn. Maar er is veel meer aanbod. Een goede campingapp heeft wat ons betreft niet alleen een royaal aanbod, maar laat ook duidelijk zien hoeveel het kost om je caravan neer te zetten en wat de voorzieningen zijn. Ga je met een camper erop uit trekken? Dan hebben we een aparte lijst met camperapps voor iPhone en iPad, die je hieronder kunt raadplegen.

iCulture adviseert: ACSI Campings Europa

Hoeveel campings? 8500 in 32 Europese landen.
Welke landen? Losse regio’s of een bundel met alle campings in alle landen.
Wat kan je gratis proberen? 50 campings rond het Gardameer in Italië.
Wat moet ik weten? Je kan met ACSI eenvoudig campings zoeken op de kaart, waarna je bij elke camping uitgebreide informatie en verschillende foto’s krijgt.

ACSI Camping-app

ACSI Campings Europa stuurt als enige élk jaar 300 campinginspecteurs rond naar bijna 10.000 campings in Europa. Zij controleren de campings op 250 punten. Campings die niet voldoen, worden niet opgenomen. De filters in de app zijn handig ingericht op verschillende onderdelen, zoals voorzieningen of doorreiscampings. Bij aanschaf van een landenpakket krijg je er gratis offline kaarten bij, zodat je onderweg je eigen locatie en die van de campings ziet. ACSI is ook geoptimaliseerd voor de iPad, zodat je hem ook goed kan gebruiken op een groter scherm. De app oogt wat minder modern, maar wordt toch regelmatig bijgewerkt.

Er is ook de aparte iPhone-app ACSI Klein & Fijn Kamperen met alleen kleinschalige campings met maximaal 50 plaatsen. In de app kun je campings in de Dordogne gratis raadplegen; voor het complete aanbod betaal je een eenmalig bedrag.

Ons oordeel: Een gigantisch groot en goed onderhouden aanbod aan campings, vol filtermogelijkheden en gebruikersbeoordelingen. ACSI Campings Europa is de onbetwiste keuze voor de kampeerder.


ANWB Camping

Hoeveel campings? 9.000 campings in 27 Europese landen.
Welke landen? Benelux (gratis), overige regio’s los verkrijgbaar tegen betaling. Let op: de prijzen gelden voor één jaar.
Wat kan je gratis proberen? Alle grote campings in de Benelux zijn gratis beschikbaar.
Wat moet ik weten? De app toont (gebruikers)beoordelingen van sanitair, standplaats en faciliteiten lekker duidelijk in beeld. Een eigen beoordeling toevoegen is geen probleem.

ANWB Camping app

De omschrijving van elke camping is uitgebreid, maar de prijsinformatie is beperkt. CKE-houders zien welke campings korting bieden. Aardig is de uitgebreide landeninformatie die je in de app kan raadplegen, bijvoorbeeld over autohuur, brandstof en elektriciteit ter plaatse. ANWB Camping heeft een aparte in-app aankoop om kleine campings te vinden met maximaal 40 plaatsen.

Ons oordeel: Een veelzijdige campinggids die qua aanbod ACSI kan bijbenen. De app heeft een overzichtelijk menu en oogt verzorgd. Het aantal foto’s kan beter. Omdat je jaarlijks voor de regio’s moet betalen, ben je op de langere duur meer geld kwijt.


CampingApp Nederlands

Hoeveel campings? 7900 in 29 Europese landen. De naam zet je misschien even op het verkeerde been, maar het aanbod beslaat heel Europa.
Welke landen? Alle landen zijn gratis te downloaden.
Wat kan je gratis proberen? De volledige app is gratis te downloaden en te gebruiken.
Wat moet ik weten? CampingApp Nederlands is onovertroffen qua prijs. Campings zoeken in het buitenland en kaarten downloaden kost je helemaal niets.

Camping-app

De zoekfunctie bovenin beeld is lekker makkelijk, met de mogelijkheid om op plaats maar ook op campingnaam te vinden. Als je beschikt over een Best Deal-campingcard, kan je daarop filteren, maar verder blijven de zoekfuncties flink achter bij ACSI en ANWB Caming. Het is een kwestie van alle waar naar zijn geld: de campinginformatie is soms wat achterhaald, dus prijzen en tijden kunnen inmiddels afwijken. Maar de app is gratis, dus je kunt moeilijk klagen.

Ons oordeel Door de prijs kan je moeilijk om CampingApp Nederlands heen, maar de informatie is nit altijd actueel. Daardoor kan je hier en daar wel eens voor verrassingen komen te staan.


Campercontact

Hoeveel campings? 17.000 in 38 Europese landen.
Welke landen? Je krijgt voor €5,49 toegang tot de totale 2017-database in de app.
Wat kan je gratis proberen? Een greep uit de database. Je hebt dus minder keuze uit campings.
Wat moet ik weten? Campercontact is er niet alleen voor camperbezitters, al ligt daar wel de nadruk op. De meeste campings hebben natuurlijk ook gewone staanplaatsen voor caravans en tentjes. Je kan niet op filteren op andersoortige plekken in deze app, maar verder ontbreekt het je aan niks.

Campercontact

Je kan offline kaarten raadplegen en leest allerlei informatie en voorzieningen over campings. De meeste kampeerplekken zijn beoordeeld door andere gebruikers en de app heeft allerlei zoekfilters. Staar je niet blind op het enorme aantal campings in deze app, want ze rekenen ook serviceplaatsen voor campers mee.

Ons oordeel Een onmisbare app voor camperbezitters (die ook zeker onze gids voor camper-apps op iPhone en iPad moeten lezen), maar ook handig voor zoekers van andere campingplaatsen.


Andere handige kampeerapps

Er zijn nog veel meer handige camping-apps voor je iPhone. Hieronder hebben we een selectie gemaakt van apps die op speciale doelgroepen zijn gericht:

  • Bevat alle Natuurkampeerterreinen in Nederland en een aantal in Frankrijk. In totaal 138 stuks. Kleinschalige campings, midden in de natuur. Je hebt een Natuurkampeerkaart nodig om deze kampeerterreinen te mogen gebruiken.
  • Rustieke campings vinden, kleinschalige campings waar het meer draait om rust dan om amusement.
  • Voordelige kampeerplek vinden in het laagseizoen. Werkt zonder internetverbinding.
  • Een app gericht op camperreizigers, met informatie over 40.000 plekken, parkeerplaatsen en serviceplekken.

Bonus: Primagaz EasyBlue Inhoudsmeter App

Een echte kampeerder weet hoe belangrijk de gasfles op vakantie kan zijn. Het betekent soms het verschil tussen een warme maaltijd van eigen hand of toch maar naar de dichtstbijzijnde pizzeria lopen. Met de Primagaz EasyBlue Inhoudsmeter App kun je checken hoeveel gas er nog in je EasyBlue-gasfles zit. Natuurlijk staat de fles niet in verbinding met de iPhone, maar gebruikt het een ander trucje: tik met een hard voorwerp zoals een lepel tegen de fles met de iPhone ernaast.

Primagaz inhoudsmeter gasfles

De telefoon herkent aan de hand van het geluid hoe vol de fles is en geeft een indicatie. Als je aangeeft waarvoor je het gas gebruikt, bijvoorbeeld om te barbecuen, vertelt de app hoelang het duurt voordat hij leeg raakt. De app heeft ook leuke extra’s, zoals een soort radiofunctie met zes verschillende muziekstijlen en recepten, tips en filmpjes over barbecuen. Als de gasfles door alle gezelligheid toch leeg is geraakt, wijst de app je naar de dichtstbijzijnde dealer.


Ook handig op de camping

  • iHandy Waterpas (gratis, iPhone, iOS 5.1.1+) - Als je een caravan neerzet, is het verstandig om hem waterpas te zetten. Er zit standaard al een waterpas in de iPhone, maar heb je liever het traditionele bolletje in een buisje, dan kun je ook deze gratis app installeren..
  • Smulweb 2.0 (gratis, iPhone/iPad, iOS 6.1+) - Voor koken op de camping kun je misschien het beste op gewone websites terecht, maar je vindt ook recepten in de app van Smulweb. Er staan ruim 250 geschikte kampeerrecepten in de app, van lasagne tot campingkerrie.
  • Wij kunnen op dit moment helaas niet de juiste gegevens tonen, Download - Een app voor mensen die in de Verenigde Staten willen gaan kamperen. De campings zijn te vinden in Nationale Parken, National Forests en andere federale recreatieterreinen dus natuur en rust gegarandeerd. Je krijgt informatie over kampeerterreinen, kampeerhutten en andere faciliteiten.

Gaat het regenen? Als kampeerder wil je dat graag vroegtijdig weten. Gebruik daarom onze apps uit de lijst met regenapps voor iPhone en iPad.

Dit artikel is onderdeel van de iCulture Vakantiespecial.

Dit artikel is geactualiseerd op 28 juni 2017. Er kan op dit artikel niet meer gereageerd worden. Heb je tips of opmerkingen? Stuur dan een reactie via onderstaande contactknop.

Openingsfoto: Gopal Vijayaraghavan/ Flickr CC

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt mei 2019
Categorie Apps
Onderwerpen camping, kamperen, vakantie, vakantiespecial