Fastfood-apps

Fastfood-apps voor een snelle hap, waar je ook bent

McDonald's, Burger King, Subway, pizza's, friet andere fastfood: met deze apps vind je de dichtstbijzijnde snelle hap.

Soms heb je geen tijd om te koken en is een duur restaurant geen optie. Je wilt gewoon een snelle hap. In dat geval komen deze fastfood-apps van pas: daarmee vind je moeiteloos een snackbar of een andere snelle en goedkope hap, waar je niet te veel over na hoeft te denken.

Fastfood-apps

Fastfood-apps voor je iPhone

Voordat je in deze lijst gaat grasduinen en apps gaat downloaden, is het goed om te weten dat je niet per se een aparte app nodig hebt. Je kunt ook Siri gebruiken op je iPhone (of iPad) om te zoeken naar een snackbar. Je ziet dan resultaten uit Apple’s eigen Kaarten-app die standaard onderdeel is van iOS. Siri is echter niet zo heel goed met het wijzen van de weg, want als we zoeken op ‘snackbar’ krijgen we ook Indonesische restaurants en eetcafé’s. Siri blijkt beter in staat om naar specifieke namen te zoeken, zoals Febo of Domino’s.

Fastfood zoeken met Siri

De apps die we hieronder bespreken bieden echter net even wat meer mogelijkheden, zoals handige filters en snelle zoekfuncties. De meeste fastfood-ketens blijken wel een app te hebben, al ontbreekt er ook een bekende naam: de in België overal aanwezige keten Quick.

McDonalds

Als het om fastfood gaat kun je niet om de gele M heen. In elk land waar McDonalds actief is hebben ze wel een eigen app, waarin je de vestigingen vindt, het assortiment bekijkt en vaak ook voordeelbonnen krijgt. De fastfood-keten stopt er nog wat interessant leesvoer in, zodat je wat beter op de hoogte bent van hun werkwijze achter de schermen. Tijdens de feestdagen pakt McDonalds extra uit met kortingsbonnen en soms gratis producten. Je kunt met de app niet vooraf bestellen.

Burger King

De Burger King-app lijkt in veel opzichten op die van McDonalds: het wijst je de weg naar de vestigingen (ook met openingstijden en routeplanning), je kunt het menu en tijdelijke specials bekijken en gebruik maken van kortingsbonnen. Van alle producten kun je de voedingswaarde en allergie-informatie opzoeken, al vragen we af of je dat als vette hap-liefhebber wel wilt weten. De app verzamelt je gebruiksgegevens, maar biedt je gelukkig ook de mogelijkheid om dit uit te zetten. Voor de echte fans is er zelfs een iMessage-app met stickers.

New York Pizza

De app van New York Pizza is vooral bedoeld om snel een bestelling te kunnen plaatsen. Zo kun je rustig op je gemak door het aanbod bladeren en pizza’s in je mandje gooien, zonder dat je met je luie lichaam op hoeft te staan van de bank om naar de computer te lopen. Er zitten pizza’s, pasta’s en toetjes in, je kunt je eigen pizza samenstellen en als je klaar bent kun je kiezen voor laten bezorgen of afhalen. Afrekenen doe je met iDEAL of creditcard.

Domino’s Pizza

Domino’s Pizza heeft twee Nederlandse apps. Met de ene kun je pizza bestellen, met de andere vind je aanbiedingen. Er zijn drie opties in de bestel-app: snel bestellen, bezorgen of afhalen. Voor mensen die altijd hetzelfde eten is de eerste optie het meest ideaal. Met minder dan 4 kliks zorg je dat er weldra een scooterboy van Domino’s op de stoep staat. Wil je wat meer tijd in je pizzacreatie steken, dan kun je ook aan de slag gaan met de Pizza Chef, waarbij je zelf aangeeft wat er op je pizza moet liggen. Je rekent af met iDEAL, creditcard of PayPal via de app en volgt daarna je bestelling met de Live Pizza Tracker en met push notificaties. Dat kan ook via je Apple Watch.

Subway

Heb je geen zin in een pizza, burger of friet, maar heb je liever een broodje, dan kan Subway je daaraan helpen. De zoete broodjes van Subway worden belegd met groente en zien er daardoor wat gezonder uit, al gaat het natuurlijk vooral om het snel stillen van de trek. De Subway-app is vooral bedoeld om voordeelbonnen te gebruiken. Je schudt de app totdat er een voordeelcoupon tevoorschijn komt. Binnen 24 uur moet je je naar de dichtstbijzijnde Subway-vestiging begeven om ervan te kunnen profiteren. Hierbij helpt de Store Locator, die je de snelste weg wijst naar een vestiging, inclusief afstand en openingstijden.

Kwalitaria

Kwalitaria is een keten van zelfstandige snackbars en dat is te merken aan het aanbod van apps. Je vindt in de App Store een behoorlijk rijtje apps van Kwalitaria Alphen, De Komeet, Broekpolder en andere locaties. Check dus even in de App Store of jouw lokale kwalitaria een app heeft. Je ziet wat het assortiment is, wat het kost en welke menu’s er zijn. Via de app bestellen kan meestal ook.

Google Maps pitstop

Google Maps

Je gebruikt Google Maps waarschijnlijk al om je weg te vinden, dus waarom zou je dat ook niet doen voor een snelle snack? Voor een snackbar voer je gewoon ‘snackbar’ in en de app toont een lijst met snackbars en cafetaria’s in de buurt. Onderin kun je eventueel nog filteren op de beoordeling, bijvoorbeeld 3 of 4 sterren. Bij elk zoekresultaat kun je openingstijden, foto’s en contactinformatie raadplegen, zodat je niet voor een dichte deur komt te staan. Als je geen restaurant-apps op je iPhone hebt staan, is Google Maps een prima alternatief waarmee je snel een geschikt fastfood-restaurant gevonden hebt.

Foursquare

Foursquare is de ultieme app om in de buurt een eettentje te zoeken, waar ook ter wereld. Meer dan zestig miljoen reviews laten zien waar je wel of juist niet een snack kunt halen en wat er in de buurt is. Door op ‘snackbar’ of ‘pizza’ te zoeken kom je snel terecht bij de snelle hap waar je zin in hebt. In het hoofdscherm van de app maak je bovendien snel je keuze, dankzij categorieën als ‘breakfast’, ‘lunch’ of ‘dinner’. Maaar je kunt ook gericht zoeken, bijvoorbeeld ‘hamburger’ of ‘falafel’. Ook handig: op de Apple Watch kun je op je pols zien of dat tentje waar een lange rij voor staat echt het wachten waard is. Vul in de iPhone app ‘Quick Dinner’ in de zoekbalk in voor eettentjes die bijzonder snel je bestelling klaar hebben. Handig als je snel even iets wilt eten en direct weer door wilt.

Eet.nu

Eet.nu onderscheidt zich van Foursquare. Niet alleen omdat het een Nederlandse app is, maar ook omdat het publiek heel anders is. Terwijl Foursquare vooral wordt gebruikt door foodsnobs, die een ordinaire hamburger maar wat ‘gewoontjes’ vinden, tref je bij Eet.nu veel meer de smaak van het volk aan. Een hamburgertent hoeft dus geen truffelburger met rucola te serveren om goed te scoren. De nasiballen van cafetarie Piet Schraven in Breda scoren bij Eet.nu hoog, terwijl de bezoekers van Foursquare hun neus ervoor ophalen. Eet.nu maakt het wat makkelijker om keukens te onderscheiden, waardoor je het beschikbare aanbod snel kunt verkleinen. Een simpele snackbar bijvoorbeeld, maar ook shoarma of broodjes. Ook filter je op eigenschappen zoals de mogelijkheid om online te bestellen. Je kan zelfs filteren op verschillende diëten, voorzieningen en betaalmogelijkheden. Het vrij rommelige forum in de app is wat ons betreft niet een aanrader. We hadden tips verwacht over leuke nieuwe restaurants, maar in plaats daarvan stellen mensen vooral vragen over het verwijderen van hun account of recensies. Erg veel gebeurt er niet.

Localscope

Met Localscope zoek je snel plekken en mensen in je directe omgeving. Zowel op de kaart als via augmented reality kun je zien waar de beste eettentjes zich bevinden. Door informatie te verzamelen van Foursquare, Google, Citysearch, Yelp en meer krijg je een veelzijdig overzicht van de eetgelegenheden in de buurt. Het handige van Localscope is dat het meerdere zoekdiensten combineert, zodat je altijd resultaten krijgt. Je kiest via de instellingen zelf welke diensten je wilt zien. Op basis van je locatie zie je meteen wat er in de buurt te vinden is, maar je kan ook door te tikken op het zoekveld bovenin de app zoeken naar ‘snackbars’ zodat je alleen die te zien krijgt. Hoewel de app al enige tijd niet meer is bijgewerkt, werkt Localscope nog steeds prima – ook op de meest recente versie van iOS.

Yelp

Internationaal is Yelp nog veel groter dan Foursquare. Vooral in de VS is het een veelgebruikte dienst om restaurantinfo te vinden. Behalve dat je er snel een fastfood-plek mee in de buurt mee kunt uitzoeken, zie je direct beoordelingen, hoe duur het is (in de vorm van eurotekentjes) en wat de openingstijden zijn. Via de zoekoptie kun je hier ook op filteren, zodat je niet voor een dichte deur komt te staan of een snack bestelt waar je wel erg veel voor moet betalen. Yelp beschikt bovendien over een Apple Watch-app, waarop je de meeste informatie kunt raadplegen. Toch komt ook de iPhone-app van pas als je meer informatie wilt over een snackbar die je op je Apple Watch gevonden hebt.

Thuisbezorgd

Of je nu op vakantie bent of gewoon thuis zit, vroeg of laat komt er een moment dat je geen stap meer wilt zetten. En waarom zou je, het is toch vakantie? Terwijl concurrenten als Deliveroo en Foodora zich richten op de culinair ingestelde mens, is Thuisbezorgd.nl meer voor de gewone hap. Vul de postcode in en je krijgt te zien welke eettentjes en snackbars aan de deur bezorgen. Je ziet meteen hoeveel je kwijt bent en hoeveel je nog extra moet bestellen om van de bezorgkosten af te komen. Vanuit de app kun je bovendien de volledige bestelling afronden, zodat je niet een afzonderlijke webpagina hoeft te openen.

Meer apps voor fastfood en goedkoop eten

  • Wij kunnen op dit moment helaas niet de juiste gegevens tonen, Download - Deze app heeft vaak betere deals dan het bekende Thuisbezorgd en als trouwe gebruiker kun je ook sparen voor gratis maaltijden. Bovendien gunstiger voor de deelnemende restaurants.
  • Fritmoji (gratis, iPhone/iPad, iOS 9.0+) - Deel je liefde voor Belgische friet met deze stickers.
  • Het Laatste Tafeltje (gratis, iPhone/iPad, iOS 9.0+) - Een app voor restaurants die meer klandizie nodig hebben. Daardoor kun je een leuke deal tegenkomen.
  • Groupon (gratis, iPhone/iPad, iOS 10.0+) - Een bekende app om deals te zoeken, ook op het gebied van eten.
  • Wij kunnen op dit moment helaas niet de juiste gegevens tonen, Download - Met deze app welke deals er bij jou in de buurt zien. Zo betaal je nooit te veel voor je snelle hap.

Dit artikel is onderdeel van de iCulture Vakantiespecial.

Dit artikel is geactualiseerd in september 2017. Er kan op dit artikel niet meer gereageerd worden. Heb je tips of opmerkingen? Stuur dan een reactie via onderstaande link.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt september 2017
Categorie Apps
Onderwerpen fastfood, vakantie, vakantiespecial, voeding