iPhone opladen Lightning

Zo kun je je iPhone geluidloos aansluiten op de oplader

Bij het aansluiten van de iPhone-oplader klinkt een geluidje of trilling. Dit kun je niet uitschakelen, maar er is wel een slimme truc om het geluidje te voorkomen.

Telkens wanneer je je iPhone aansluit op de lader maakt het een geluidje: een piepgeluid in normale situaties en een trilling als je de iPhone op stil hebt staan. Dat kan vervelend zijn, als je bijvoorbeeld in bed stilletjes je iPhone wilt opladen, zonder de ander wakker te maken. Er blijkt een simpele truc te zijn om dit te voorkomen.

iPhone aansluiten zonder geluidje

Meestal wil je het geluidje wel horen als je de iPhone aansluit, omdat het een bevestiging is dat de oplader goed werkt. Veel mensen kijken ook nog even naar de bliksemschicht naast de batterij, om zeker te weten dat de iPhone echt aan het opladen is.

Maar er zijn ook momenten dat het minder goed uitkomt, bijvoorbeeld als je ’s avonds in bed kruipt en de ander niet wilt wakker maken. Zelfs als je iPhone op Niet storen staat of als het geluid is uitgeschakeld voel je nog een trilling, die soms ook hoorbaar is als je iPhone bijvoorbeeld op een houten tafel ligt.

Er zit in iOS geen functie om dit uit te schakelen. Toch blijkt er een simpele truc te zijn, waarmee je je iPhone geluidloos kunt opladen:

Open de Camera-app voordat je de Lightning-kabel aansluit.

Dit kan op meerdere manieren:

  • Door op het icoontje van de Camera-app te tikken.
  • Door omhoog of omlaag te vegen naar het Bedieningspaneel. Daar vind je de knop om de camera te activeren. Dit werkt ook vanaf het toegangsscherm (lockscreen).
  • Door op het toegangsscherm van rechts naar links te swipen. De camera opent dan meteen.

Je hoeft geen foto te maken. Het enige wat je hoeft te doen is na het aansluiten op de thuisknop te drukken om terug te gaan naar het beginscherm.

Andere manieren om geluidloos aan te sluiten
Bovenstaande truc werkt altijd, ongeacht de instellingen van je iPhone. iCulture-lezers attendeerden ons op andere manieren om de iPhone geluidloos aan te sluiten, maar het betekent wel dat je vooraf al instellingen moet hebben aangepast:

  • Als je Siri zonder geluid gebruikt, kun je ook Siri activeren om de iPhone geluidloos aan te sluiten op het stopcontact. In onze tip Siri zonder geluid gebruiken lees je hoe je dit instelt. Siri functioneert dan altijd zonder geluid.
  • Als je in de instellingen aangeeft dat je helemaal geen trillingen wilt hebben in de stille modus, dan kun je ook zonder geluid de iPhone aansluiten. Hiervoor ga je naar Instellingen > Horen en voelen > Trillen bij geluid uit. Zet deze schakelaar uit. Je krijgt dan ook geen trillingen meer bij notificaties en dergelijke.

Nog meer batterijsituaties
In bovenstaande situatie gaan we er vanuit dat het opladen van de iPhone probleemloos werkt. Merk je dat het iPhone-opladen niet goed werkt, dan hebben we hieronder een aantal tips om dit euvel te verhelpen.

Bekijk ook

iPhone opladen werkt niet: 5 tips als opladen niet lukt

Werkt het iPhone opladen niet meer? Er kunnen allerlei oorzaken zijn waardoor de batterij van de iPhone niet meer wil opladen. Deze tip biedt uitkomst met 5 oplossingen.

Wil je een geluidje horen wanneer de batterij vol is, dan kan dat ook maar daar heb je wel speciale apps voor nodig. In onderstaande tip leggen we het uit.

https://www.iculture.nl/tips/waarschuwing-batterij-vol-iphone-ipad/