Tennis iPhone iPad

De beste tennisapps voor iPhone en iPad

We zitten middenin het tennis-hoogseizoen, wat betekent dat er allerlei interessante en leuke apps zijn voor tennisfans. Denk aan apps voor Roland Garros en Wimbledon, maar ook leuke spelletjes.

Roland Garros en Wimbledon zijn de twee grootste toernooien tijdens het tennisseizoen. Een beetje tennisfan volgt alles op de voet en dan komen een aantal goede apps van pas. iCulture gooit een balletje op en zet de beste tennisapps op een rijtje, waarmee jij kunt genieten van het tennisseizoen.

Tennis iPhone iPad

Wil je live Wimbledon kijken? Daarvoor hebben we een aparte lijst:

Roland Garros volgen op je iPhone en iPad

Wil je Roland Garros en Wimbledon op de voet volgen? Met de officiële apps van Roland Garros en Wimbledon vis je in ieder geval niet achter het net. In de app van Roland Garros krijg je notificaties als je favoriete spelers punten scoren en word je op de hoogte gehouden van al het nieuws over het gehele evenement. Daarnaast kun je live alle scores per punt bekijken en de resultaten inzien. Ook is er gepersonaliseerd nieuws te lezen en zijn er fotogalerijen, schema’s van de wedstrijden en informatie over de spelers. Natuurlijk wordt er ook verslag gedaan van Roland Garros en ook dit is terug te zien in de app. Denk aan video highlights, officiële interviews en de officiële Roland-Garros radio. Oftewel: alles wat je voor Roland Garros nodig hebt, vind je in deze app.

Roland Garros voor de iPhone. My Roland Garros voor de iPhone.

Roland Garros heeft ook een aparte app gemaakt voor mensen die het evenement zelf gaan bezoeken. Als je als echt tennisfanaat dit tennistoernooi gaat bezoeken, dan is de app My Roland Garros de app die je moet hebben. Je beheert er je tickets, biedt exclusieve info, heeft een uitgebreide kaart van het stadion en nog veel meer. Ook volg je alle actie live door middel van notificaties, zodat je geen enkele score van de wedstrijden mist.

Wimbledon voor iPhone en iPad

Wimbledon-app.Wimbledon pakt het iets anders aan, want dit tennistoernooi heeft twee aparte apps gemaakt: één voor de iPhone en één voor de iPad. De basis van de apps is echter hetzelfde. Beide apps bieden live scores, alle resultaten, nieuws en een uitgebreide live-blog. Ook kun je informatie vinden over alle spelers, notificaties krijgen van updates over je favoriete spelers en de volgorde van de wedstrijden bekijken. Natuurlijk zijn alle wedstrijden live te bekijken en te beluisteren en er is zelfs een winkel aanwezig waarin je merchandise kunt kopen. De iPad-app heeft echter wel een aantal extra features die de iPhone-variant niet heeft. Zo kun je hier ook in het video-archief zoeken, 360 graden-video’s en -panorama’s bekijken en genieten van live time-lapse camera’s. Daarnaast is er een interactieve kaart met content over de locaties waar de wedstrijden plaatsvinden.

Beide apps zijn op dit moment nog niet bijgewerkt voor de editie van 2016, maar de update zal naar alle waarschijnlijkheid de komende weken volgen. Wimbledon 2016 gaat van start op 27 juni 2016.

We hebben een apart artikel over live Wimbledon kijken op je iPhone, iPad en Apple TV:

Eurosport

Eurosport op de Apple Watch.De app van Eurosport houdt je niet alleen op de hoogte van voetbal en motorsport, maar biedt ook een uitgebreid verslag van de bekende en grote tennistoernooien. In de app volg je zowel Roland Garros als Wimbledon. Je bekijkt de resultaten per onderdeel (mannen, vrouwen en dubbelspel) en leest het laatste nieuws en bekijkt de nieuwste video’s. Behalve voor de iPhone en iPad is Eurosport er ook op de Apple Watch, zodat je geen punt hoeft te missen.

Eurosport Player

Eurosport heeft ook een aparte app genaamd Eurosport Player waarmee je toegang krijgt tot Eurosport en Eurosport 2 op je iPhone of iPad. De app heeft ook Chromecast-ondersteuning, zodat je de video’s kunt streamen naar je televisie. Voor tenniswedstrijden is de app extra handig, want je kijkt bijvoorbeeld tot zeven tenniswedstrijden tegelijkertijd. Ook deze app stuurt je herinneringen zodra een tenniswedstrijd begint, zodat je niks hoeft te missen. Naast tennis volg je met deze app ook allerlei andere sporten, zoals fietsen, motorsport en wintersport.
Eurosport Player vereist wel een betaald abonnement van €3,99 per maand.

Eurosport Player voor de iPad.

Eurosport VR

Eurosport gaat echter nog verder, want ook zij hebben de stap gezet in virtual reality. Dankzij deze app begeef je jezelf middenin de actie, waardoor het lijk dat je bijvoorbeeld zelf bij Roland Garros aanwezig bent. Het is geen vereiste om een kartonnen VR-bril te gebruiken, maar als je de ervaring zo optimaal mogelijk wil maken wordt dat wel aangeraden. Elke maand worden er nieuwe ervaringen aan de app toegevoegd, zodat er altijd reden is om terug te keren, ook na het huidige tennisseizoen.

Fox Sports

De Nederlandse sportzender Fox Sports biedt allerlei nuttige informatie over tennis en de bekende toernooien. Het voordeel is dat Fox Sports zowel beschikbaar is voor de iPhone, iPad als Apple TV, zodat je ook op je televisie tenniswedstrijden kunt volgen. Een nadeel is wel dat je een abonnement nodig hebt voor Fox Sports Go om alle functies van de app te kunnen gebruiken, maar voor iedereen die alles wil volgen is dit wel de moeite waard. In onze review lees je meer over Fox Sports op de Apple TV.

Mijn KNLTB

Tennis-apps iPhone MijnKNLTB informatieMaar naast de officiële apps zijn er natuurlijk nog allerlei andere apps waarmee je volop van het tennisseizoen kunt genieten. Zo kan de app van de KNLTB niet ontbreken als je lid bent van de bond. In deze app kun je je eigen rating bekijken, maar ook de speelsterkte en resultaten van competitie- en toernooiwedstrijden bekijken. Daarnaast is er een kalender met de data waarop je mag of moet spelen en een optie om je favoriete singles en doubles te volgen. Mijn KNLTB is niet de mooiste app die er is, maar is wel erg handig als je zelf een fanatieke tennisser bent en aangesloten bent bij een officiële club.

Hit Tennis 3

Om helemaal in de tennissfeer te komen, is zelf een potje tennis spelen natuurlijk altijd een mogelijkheid. Op de iPhone en iPad zijn verschillende tennisspelletjes beschikbaar en Hit Tennis 3 is al jaren een populaire tennis-app en het beste te vergelijken met tennis spelen op de Wii. Je tennist tegen een racket door met je vingers over het scherm te vegen. Hier kun je verrassend veel gevoel in leggen en zo zelfs rallys spelen met de computer. Wil je meer moves hebben, dan kun je hier voor betalen, maar dit is zeker geen vereiste om van de app te genieten.

Hit Tennis 3 voor de iPhone.

Tennis Champs Returns

Twintig jaar geleden konden we genieten van Tennis Champs en Super Tennis Champs op de Amiga, en nu keert dit spel terug. Tennis Champs Returns is speciaal voor iOS gemaakt, maar gebruikt de originele karakters. Wel zitten er nieuwe controls in, heb je dagelijkse uitdagingen en een nieuwe carrièremodus. In de carrièremodus speel je tegen tweehonderd professionals tijdens een wereldtour met allerlei evenementen. De uitdaging is om de grote titels te winnen en uiteindelijk uitgeroepen te worden tot Tennis Champ.

Tennis Champs Returns voor de iPhone.

Andere tennis-apps voor iOS

  • NOS (gratis, iPhone/iPad/ Watch/ TV, iOS 10+) - De NOS verslaat alle grote tenniswedstrijden, dus is tijdens het hoogseizoen een nuttige app om op de hoogte te blijven van het nieuws.
  • This Day in Tennis History (€3,49, iPhone, iOS 6.0+) - Deze app vertelt je precies wat er op deze datum gebeurde in de historie van tennis.
  • Stickman Tennis (€1,09, iPhone/iPad + IAP, iOS 7.0+) - Een tennisspel met stokfiguurtjes, maar behoorlijk uitgebreid en leuk om te spelen.
  • Virtua Tennis Challenge (gratis, iPhone/iPad + IAP, iOS 8.0+) - Een uitgebreid tennisspel van SEGA, die eerder ook de Sonic-games maakte.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt juni 2016
Categorie Apps
Onderwerpen applijst, sport, tennis
Devices iPad, iPhone
Software iOS