Tennis apps

De beste tennisapps voor iPhone en iPad

Met Roland Garros, Wimbledon en alle andere grote toernooien is er altijd wel wat te doen op tennisgebied. We hebben daarom allerlei interessante en leuke apps voor tennisfans op een rijtje gezet. Ook als je zelf tennist!

De beste tennisapps

Een beetje tennisfan volgt alles op de voet en dan komen een aantal goede apps van pas. iCulture gooit een balletje op en zet de beste tennisapps op een rijtje, waarmee jij kunt genieten van het tennisseizoen.

KNLTB ClubApp

De app van de KNLTB mag niet ontbreken als je lid bent van de tennisbond. KNLTB ClubApp vervangt de al langer bestaande Mijn KNLTB-app. In deze nieuwe app kun je via je persoonlijke profiel alle competitie-uitslagen en standen inzien. Je kunt favoriete spelers en teams toevoegen, toernooiresultaten en geplande wedstrijden terugvinden.

Toernooi.nl Tennis

De officiële toernooi.nl tennis App is verkrijgbaar voor iPhone en Android. Met deze app kun je snel tennistoernooien zoeken op je smartphone. Per toernooi bekijk je de actuele wedstrijden, schema’s en spelersinformatie. Om bepaalde toernooien snel weer terug te kunnen vinden kun je ze als favoriet instellen.

Smashbook

Wil je je tennisactiviteiten vastleggen, dan kan dat met Smashbook. Noteer je trainingen en wedstrijden, plus de uitslagen. Ook kun je de data van andere spelers vastleggen tijdens een livewedstrijd. Analyseer de stats, bekijk je activiteiten en sla ze online op, zodat je ze vanaf elk iDevice kunt raadplegen. De gratis versie is beperkt, als je voor de Pro-versie kiest heb je veel meer opties.

TennisKeeper

Een andere populaire app om je tennisspel vast te leggen. Noteer en analyseer je tennisstatistieken, zowel voor jezelf als anderen. Werkt samen met Apple’s HealthKit, bevat sociale functies om te delen en helpt je om de stijl van je tegenstander vast te leggen. Synchroniseert alle data via iCloud. Met een in-app aankoop krijg je de volledige functionaliteit. Een prima app!

Tennis News Live

Dit is een app voor mensen die het tennisnieuws willen volgen. Bekijk de scores, kijk video’s en lees nieuwtjes uit allerlei prominente nieuwsbronnen. Je ziet de livescores voor recente wedstrijden en toernooien, je kunt je favoriete spelers volgen en pushberichten ontvangen als er belangrijke ontwikkelingen zijn. Ook kun je alle nieuwsbronnen zien die een bepaald nieuwsfeit verslaan, zodat je het vanuit elke invalshoek kunt bekijken. Je kunt ook nieuwsbronnen blokkeren, als ze niet bevallen. Met een in-app aankoop verwijder je de reclame.

Live Tennis Rankings

Een lekkere no-nonsense app met veel cijfertjes. Bevat een enorme hoeveelheid informatie over de ATP en WTA spelers, zodat je altijd op de hoogte bent. Bekijk de speelschema’s van de spelers, hun huidige rankings en verwachte rankings, live scores en veel meer. Ook als je maar af en toe tennis op tv kijkt is het interessant om alles te volgen. Gratis in gebruik en neemt weinig ruimte in.

Tennis Score Tracker

Met deze app voorkom je ruzies. Leg precies vast wat de score is voor je tenniswedstrijd, waarbij je de scores ook kunt rondsturen naar vrienden en familie. Bekijk gedetailleerde stats van wedstrijden, bekijk de puntenhistorie, filter de data en nog veel meer. Veel nuttige functies. Veel meer dan een score-app. Geeft je zelfs de mogelijkheid om verschillende tennisregels te hanteren, waaronder Canadese regels en een speciaal scoresysteem voor junioren. Wordt niet meer zo vaak bijgewerkt.

SwingVision

Een van de beste apps voor je tennisspel. Kan niet alleen scores en stats vastleggen, maar zoekt ook voor je naar tennispartners en tennisbanen. Werkt samen met Siri en analyseert je swing, spin en slag via de Apple Watch. De app is ook te gebruiken door ouders en couches, om de prestaties van spelers te analyseren.

FlashScore

Blijf op de hoogte van alle belangrijke scores met live updates, statistieken, competitietabellen en lotingen. Naast tennis vind je in deze app nog 30 andere sporten en meer dan 5.000 competities wereldwijd.

Tennis TV

Bekijk livestreams van belangrijke wedstrijden, met 64 ATP- en WTA-toernooien per jaar. Volledige wedstrijdverslagen en hoogtepunten. Dit is ook de officiële app van de ATP World Tour. Meer dan 2.000 wedstrijden per jaar en verslagen van 8 tenniscours tegelijk. Niet alle wedstrijden zijn echter te zien vanwege uitzendrechten en als je echt het maximale eruit wil halen zul je per maand moeten betalen. Video’s van het FREEPLAY-kanaal zijn zonder lidmaatschap te bekijken.


Hit Tennis 3

Om helemaal in de tennissfeer te komen, is zelf een potje tennis spelen natuurlijk altijd een mogelijkheid. Op de iPhone en iPad zijn verschillende tennisspelletjes beschikbaar en Hit Tennis 3 is al jaren een populaire tennis-app en het beste te vergelijken met tennis spelen op de Wii. Je tennist tegen een racket door met je vingers over het scherm te vegen. Hier kun je verrassend veel gevoel in leggen en zo zelfs rallys spelen met de computer. Wil je meer moves hebben, dan kun je hier voor betalen, maar dit is zeker geen vereiste om van de app te genieten.

Hit Tennis 3 voor de iPhone.

Tennis Champs Returns

Twintig jaar geleden konden we genieten van Tennis Champs en Super Tennis Champs op de Amiga en nu keert dit spel terug. Tennis Champs Returns is speciaal voor iOS gemaakt, maar gebruikt de originele karakters. Wel zitten er nieuwe controls in, heb je dagelijkse uitdagingen en een nieuwe carrièremodus. In de carrièremodus speel je tegen tweehonderd professionals tijdens een wereldtour met allerlei evenementen. De uitdaging is om de grote titels te winnen en uiteindelijk uitgeroepen te worden tot Tennis Champ.

Tennis Champs Returns voor de iPhone.


Roland Garros volgen op je iPhone en iPad

Wil je Roland Garros op de voet volgen? Met de officiële app vis je in ieder geval niet achter het net. In de app van Roland Garros krijg je notificaties als je favoriete spelers punten scoren en word je op de hoogte gehouden van al het nieuws over het gehele evenement. Daarnaast kun je live alle scores per punt bekijken en de resultaten inzien. Ook is er gepersonaliseerd nieuws te lezen en zijn er fotogalerijen, schema’s van de wedstrijden en informatie over de spelers. Natuurlijk wordt er ook verslag gedaan van Roland Garros en ook dit is terug te zien in de app. Denk aan video highlights, officiële interviews en de officiële Roland-Garros radio. Oftewel: alles wat je voor Roland Garros nodig hebt, vind je in deze app.

Roland Garros heeft ook een aparte app gemaakt voor mensen die het evenement zelf gaan bezoeken. Als je als echt tennisfanaat dit tennistoernooi gaat bezoeken, dan is de app My Roland Garros de app die je moet hebben. Je beheert er je tickets, biedt exclusieve info, heeft een uitgebreide kaart van het stadion en nog veel meer. Ook volg je alle actie live door middel van notificaties, zodat je geen enkele score van de wedstrijden mist.

Wimbledon voor iPhone en iPad

Wimbledon pakt het vergelijkbaar aan met live scores, alle resultaten, nieuws en een uitgebreide live-blog. Ook kun je informatie vinden over alle spelers, notificaties krijgen van updates over je favoriete spelers en de volgorde van de wedstrijden bekijken. Natuurlijk zijn alle wedstrijden live te bekijken en te beluisteren en er is zelfs een winkel aanwezig waarin je merchandise kunt kopen. De iPad-app heeft een aantal extra features die de iPhone-variant niet heeft. Zo kun je hier ook in het video-archief zoeken, 360 graden-video’s en -panorama’s bekijken en genieten van live time-lapse camera’s. Daarnaast is er een interactieve kaart met content over de locaties waar de wedstrijden plaatsvinden.

We hebben een apart artikel over live Wimbledon kijken op je iPhone, iPad en Apple TV:

Bekijk ook

Live Wimbledon kijken op iPhone, iPad en Apple TV

Het oudste tennistoernooi ter wereld vindt elk jaar in de zomermaanden plaats. Ga Wimbledon live kijken via je iPhone, iPad en Apple TV met deze apps en mis geen moment!

Eurosport
De app van Eurosport houdt je niet alleen op de hoogte van voetbal en motorsport, maar biedt ook een uitgebreid verslag van de bekende en grote tennistoernooien. In de app volg je zowel Roland Garros als Wimbledon. Je bekijkt de resultaten per onderdeel (mannen, vrouwen en dubbelspel) en leest het laatste nieuws en bekijkt de nieuwste video’s. Behalve voor de iPhone en iPad is Eurosport er ook op de Apple Watch, zodat je geen punt hoeft te missen.

Eurosport Player
Eurosport heeft ook een aparte app genaamd Eurosport Player waarmee je toegang krijgt tot Eurosport en Eurosport 2 op je iPhone of iPad. De app heeft ook Chromecast-ondersteuning, zodat je de video’s kunt streamen naar je televisie. Voor tenniswedstrijden is de app extra handig, want je kijkt bijvoorbeeld tot zeven tenniswedstrijden tegelijkertijd. Ook deze app stuurt je herinneringen zodra een tenniswedstrijd begint, zodat je niks hoeft te missen. Naast tennis volg je met deze app ook allerlei andere sporten, zoals fietsen, motorsport en wintersport.
Eurosport Player vereist wel een betaald abonnement van €3,99 per maand.


Andere tennis-apps voor iOS

  • NOS (Gratis, iPhone/iPad/Watch/TV, iOS 14.0+) - De NOS verslaat alle grote tenniswedstrijden, dus is tijdens het hoogseizoen een nuttige app om op de hoogte te blijven van het nieuws.
  • Wij kunnen op dit moment helaas niet de juiste gegevens tonen, Download - Deze app vertelt je precies wat er op deze datum gebeurde in de historie van tennis.
  • Stickman Tennis (€0,99, iPhone/iPad + IAP, iOS 9.0+) - Een tennisspel met stokfiguurtjes, maar behoorlijk uitgebreid en leuk om te spelen.
  • Virtua Tennis Challenge (Gratis, iPhone/iPad + IAP, iOS 10.0+) - Een uitgebreid tennisspel van SEGA, die eerder ook de Sonic-games maakte.

Openingsfoto: Touchmedia via Depositphotos