shutterstock_275439029

Applijst: overleef de hittegolf met deze 7 zomerse apps

Waarschijnlijk had je het al in de gaten: het is behoorlijk warm in Nederland. Naast het Nationaal Hitteplan van de overheid helpen wij je een handje met deze zomerse iOS-apps waarmee je het hoofd koel houdt.

shutterstock_275439029
Er komt een hittegolf aan! Bereid jezelf voor met deze handige apps voor thuisblijvers. We hebben al een aparte applijst voor op het strand, maar moet je gewoon werken en wil je tijdens de pauze of na het werk een terrasje pakken of nog wat relaxen op je balkon, dan ben je met deze zomerse apps goed voorbereid!

temperatuur-alertTip: Krijgt je iPhone het ook te heet? Je krijgt dan de hiernaast afgebeelde melding te zien. Met deze tips zorg je dat de iPhone weer snel op temperatuur komt: iPhone oververhit: oorzaken en oplossingen.

Zonnen

Zonnen iPhone tellerHet eerste waar je bij deze hitte aan denkt, is een mooi bruin tintje op hun huid. Op een handdoekje in de zon liggen is geen gek idee, maar zeker bij hoge temperaturen is het belangrijk dat je er vooral niet te lang in blijft bakken.

De Zonnen-app gebruikt de huidige UV-index van het KNMI en vult dit aan met data van KWF Kankerbestrijding en de World Health Organization. De app laat je zien, hoe lang je nog in de zon kunt zitten. Het enige nadeel van de app is dat je geen indicatie van het huidige weer krijgt, maar een algemene inschatting hoe lang je in de zon kunt zitten.

Door je locatiegegevens in te vullen krijg je een algemene inschatting, die je verder kunt verfijnen door aan te geven of je snel verbrandt en jezelf ingesmeerd hebt. Een handige timer laat vervolgens zien hoe lang je nog in de zon kunt blijven voordat je de schaduw in moet.

Lees ook: onze review van de Zonnen-app

Localscope

localscope-iphone-appAls je snel op zoek bent naar een terras of mooie plaats om met je handdoekje en koeltas neer te strijken ben je met Localscope aan het juiste adres. De dienst combineert verschillende databases met elkaar, zodat je een zo volledig mogelijk resultaat krijgt. Localscope gebruikt onder andere data van Yelp en Foursquare.

Nadat je een locatie gevonden hebt kun je er heel gemakkelijk komen door de ingebouwde routebeschrijving te volgen, die zelfs via augmented reality werkt.

De locatie deel je ook gemakkelijk vanuit de app met je vrienden, zodat je niet eerst tig berichten moet sturen voordat iedereen weet waar ze moeten zijn.

Lees ook: Beste iOS-apps voor locaties en bezienswaardigheden en check de alternatieven voor TomTom Places.

InstaWeather

InstaWeather Pro filtersEenmaal aangekomen op de plek van bestemming deel je uiteraard een foto met de rest van de wereld via social media. Met InstaWeather hoef je niet eerst de exacte temperatuur en locatie op te zoeken: die informatie zet de app zelfstandig over je foto heen, met een stijlvolle overlay.

In de app heb je de keuze uit verschillende filters, die niet allemaal gratis zijn. De gratis variant bevat echter genoeg filters om een zonnig weekje te vullen met originele foto’s.

Lees ook: Instaweather Pro laat je nu ook weervideo’s maken

AccuWeather

AccuWeatherJe zou het door die tropische taferelen bijna vergeten, maar we wonen nog steeds in Nederland, een land waarin het weer van minuut tot minuut kan wisselen. Met AccuWeather ben je altijd voorbereid, omdat de app zichzelf prijst om ‘superieure nauwkeurigheid’.

Zo weet je van minuut tot minuut wanneer die onweersbui boven het terras hangt en kun je met de bijbehorende Apple Watch-app met een blik op je pols zien wat je te wachten staat. De iPhone-app heeft bovendien een ingebouwde geanimeerde radarweergave.

Lees ook: Weerdienst AccuWeather gooit hoge ogen met nieuw design

Waterlogged

WaterLoggedWe zijn vast niet de eerste die deze dagen tegen je zeggen dat je genoeg water moet drinken, maar met Waterlogged hoef je er in ieder geval zelf niet meer aan te denken.

Met de app zie je in een oogopslag hoeveel water je nog met drinken om de dagelijkse hoeveelheid te halen. Zeker tijdens een hittegolf is het raadzaam om je eraan te houden. Door de hoeveelheid drankjes in te voeren vult de fles op het app-scherm zich. In een grafiek zie je van dag tot dag hoeveel je gedronken hebt.

Werkt ook goed om te zien hoeveel witbiertjes je al achter de rug hebt, al kun je die dagelijkse streefhoeveelheid dan misschien beter even overslaan.

Cost Split

Cost-SplitAls je ergens geen zin in hebt na een gezellige middag terrassen, is het wel gezeur en gekibbel om wie wat betaalt van de rekening. Met deze app voorkom je problemen door iedereen aan een lijstje toe te voegen, zodat iedereen kan ziet wat er besteld is en door wie.

Ook handig als iemand besluit om voor te schieten en er nog geld terugbetaald moet worden. Personen met groene cijfertjes hebben nog geld tegoed van de rest, terwijl de rode getallen laten zien wat je nog verschuldigd bent.

Scheeflive

Scheeflive
Weer of geen weer, velen van jullie zullen deze tropische taferelen aanschouwen vanachter een bureau, omdat het nog niet voor iedereen vakantie is.

Je kunt die pijn een beetje verzachten (of juist versterken?) door met ScheefLive een live kijkje te nemen op het stranden van Scheveningen. Meerdere camera’s zijn de hele dag door op het strand gericht, dus zet je iPad naast je monitor en je voelt bijna het zand tussen je tenen. Niet vergeten om ondertussen ook gewoon door te werken.

Ga je vandaag naar het strand? Check dan onze lijst met beste strandapps voor iphone en iPad

Openingsfoto: bmf-foto.de via Shutterstock

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt april 2016
Categorie Apps
Onderwerpen applijst, strand, vakantie, weer, zonlicht