shutterstock_275439029

Overleef het warme weer met deze zomerse iPhone-apps

Waarschijnlijk had je het al in de gaten: het is behoorlijk warm in Nederland en België. Het is misschien wat overdreven om te spreken over een hittegolf en er is nog geen Nationaal Hitteplan opgesteld door de overheid, maar warm is het wel! Je kunt met deze zomerse temperaturen wel wat hulp gebruiken om het hoofd koel te houden met deze iOS-apps.

iPhone-apps voor warm weer

Bereid jezelf voor met deze handige apps. We hebben een aparte applijst voor op het strand, maar als je dichter bij huis blijft en tijdens de pauze of na het werk een terrasje wilt pakken, ben je met deze zomerse apps goed voorbereid!

Tip: Krijgt je iPhone het ook te heet? Je krijgt dan de hiernaast afgebeelde melding te zien. Met deze tips zorg je dat de iPhone weer snel op temperatuur komt: iPhone oververhit: oorzaken en oplossingen.

iPhone oververhit

UVLens

Blootstelling aan ultraviolette straling (UV) kan je huid beschadigen en vergroot je risico op huidkanker. De app UVLens laat zien of het veilig is om buiten te gaan zitten en waarschuwt wanneer het tijd is om weer naar binnen te gaan. De UV-indexvoorspeller laat zien op welke momenten je het beste van de zon kunt genieten, gebaseerd op jouw huidtype. Ook krijg je herinneringen om zonnebrand te gebruiken. Met de widget hou je snel zicht op de situatie. Een andere app is Wolfram Sun Exposure Reference App (link), maar die is wat wetenschappelijker en kost geld.

Weathershot (voorheen: InstaWeather)

Eenmaal aangekomen op de plek van bestemming deel je uiteraard een foto met de rest van de wereld via social media. Zodat anderen die nog moeten werken goed kunnen zien hoe lekker het zonnetje schijnt en hoe jij van je cocktail geniet. InstaWeather heeft tegenwoordig een nieuwe naam: Weathershot. Het idee is nog steeds hetzelfde: maak een foto en de app zet er een stijvolle overlay over heen met alle weersinformatie. In de app heb je de keuze uit verschillende filters, die niet allemaal gratis zijn. De gratis variant bevat genoeg filters om een zonnig weekje te vullen met originele foto’s.

Waterlogged

We zijn vast niet de eerste die in deze warme periode roept dat je genoeg water moet drinken, maar met Waterlogged hoef je er in ieder geval zelf niet meer aan te denken. Met de app zie je in een oogopslag hoeveel water je nog met drinken om de dagelijkse hoeveelheid te halen. Zeker als het warm is, is het raadzaam om je eraan te houden. Door de hoeveelheid drankjes in te vullen zie je dat de fles op het appscherm zich gaandeweg vult. In een grafiek zie je van dag tot dag hoeveel je gedronken hebt. Werkt ook goed om te zien hoeveel witbiertjes je al achter de rug hebt, al kun je die dagelijkse streefhoeveelheid dan misschien beter even overslaan.

Localscope

Als je snel op zoek bent naar een terras of mooie plaats om met je handdoekje en koeltas neer te strijken ben je met Localscope aan het juiste adres. De dienst combineert verschillende databases met elkaar, zodat je een zo volledig mogelijk resultaat krijgt. Localscope gebruikt onder andere data van Yelp en Foursquare. Nadat je een locatie gevonden hebt kun je er heel gemakkelijk naartoe door de ingebouwde routebeschrijving te volgen, die zelfs via augmented reality werkt. De locatie deel je ook gemakkelijk vanuit de app met je vrienden, zodat je niet eerst tig berichten moet sturen voordat iedereen weet waar ze moeten zijn.

Lees ook: Beste bezienswaardigheden-apps voor iPhone en iPad op vakantie.

Cost Split en Dutch Wallet

Als je ergens geen zin in hebt na een gezellige middag terrassen, is het wel gezeur en gekibbel om wie wat betaalt van de rekening. Met apps zoals Cost Split en Dutch Wallet voorkom je problemen door alle kosten op een lijstje te zetten, zodat iedereen kan zien wat er besteld is door wie. Ook handig als iemand wil voorschieten en er nog geld terugbetaald moet worden. In Cost Split hebben personen met groene cijfertjes hebben nog geld tegoed van de rest, terwijl de rode getallen laten zien wat je nog verschuldigd bent. Dutch Wallet werkt op dezelfde manier, maar is gemaakt door een stel Nederlandse vrienden. Wil je aan het einde van een lange dag geld vragen aan anderen, dan kan dat met Tikkie.

Facebook Local

Waar is het feestje? Dáár is het feestje! Facebook Local is ook in Nederland te downloaden en Facebook gaat je daarmee helpen om een leuk event te vinden. Je kent misschien wel de Facebook-meldingen dat een x-aantal vrienden naar een evenement bij jou in de buurt gaan. Als je vervolgens gaat kijken blijkt het om een feestje 30 kilometer verderop te gaan. Voor Amerikanen misschien heel logisch om in de auto te springen, maar in Nederland en België gaan we liever naar feestjes die op de fiets of met het OV te bereiken zijn. Zodat je na het drinken van flink wat biertjes tenminste nog veilig terug komt. Facebook Local geeft aanbevelingen voor bars, restaurants en attracties in de buurt en laat ook zien waar je vrienden uithangen. Vergelijkbaar met Foursquare dus.

GrillTime

Lekker weer betekent voor veel mensen: barbecuën! Er zijn verschillende apps met recepten en timers, dus kijk welke het best bij je past. Wij gebruiken GrillTime. Deze app laat je timers instellen voor verschillende gerechten, waaronder steak, burgers, kip, worstjes, groente en vis. Ook zie je in een oogopslag hoe lang elk type vlees op de grill moet liggen. Er zit bovendien een Apple Watch-app bij.

Ga je vandaag naar het strand? Check dan onze lijst met beste strandapps voor iPhone en iPad helpen we je op weg! En wil je je iPad in de zon gebruiken, dan hebben we daar ook goede tips voor.

Openingsfoto: bmf-foto.de via Shutterstock

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt juni 2018
Categorie Apps
Onderwerpen applijst, strand, vakantie, weer, zonlicht
Devices iPad, iPhone