Belkin fitnesshouder

Deze sportaccessoires voor de thuisgym vind je in de Apple Store

In de Apple Store vind je allerlei handige sportaccessoires die 'connected' zijn. Ze werken met een app en sturen alle metingen door naar je Apple Watch en/of HealthKit. Dit zijn de meest interessante slimme sportaccessoires die wij in de Apple Store hebben gevonden!

Slimme sportaccessoires

Als je fit wilt worden, wil je ook je voortgang kunnen zien. Dat kan met slimme sportaccessoires, waarmee je aan je fitheid kunt werken en tegelijk op de hoogte blijft of al die inspanning effect heeft. De mogelijkheden zijn de afgelopen jaren enorm toegenomen. In de Apple Store vind je vaak een speciaal hoekje waar je deze sportaccessoires kunt proberen. Soms zijn het exclusieve producten die alleen bij Apple verkrijgbaar zijn of die je normaal (met wat moeite) uit het buitenland moet halen. Wij hebben een paar leuke voor je uitgekozen. Zoek je andere gezondheidsaccessoires of misschien een Fitbit? Ook daarover hebben we aparte gidsen!

#1 Connected kettlebell

De KettlebellConnect van JAXJOX is een kettlebell met ingebouwde technologie. Je kunt met een app het gewicht van deze kettlebell aanpassen, van 5,44 tot 19,05 kg in stappen van 2,72 kg. Met een druk op de knop pas je het gewicht aan. Dat duurt slechts drie seconden. De brede handgreep van deze kettlebell voelt bovendien comfortabel aan.

Jaxjox Kettlebell Connect

Je kunt hier allerlei kracht- en cardiotrainingen mee doen en via de JAXJOX-app je herhalingen, sets, gewicht, tijd en kracht bijhouden. Met de de doelenfunctie in de app kun je doelen stellen en op het dashboard bijhouden hoe je ervoor staat. De JAXJOX KettlebellConnect werkt ook in combinatie met Apple HealthKit. Zo kun je al je gegevens bekijken op de Apple Watch. Verkrijgbaar bij de Apple Store voor rond de €250.

Bekijk ook

HealthKit: de complete uitleg over Apple's gezondheidsplatform

Met Apple's HealthKit kun je op een centrale plek allerlei data over je sportprestaties, gezondheid en lichaamsmetingen verzamelen. Diverse apps en accessoires wisselen gegevens uit met HealthKit, ook van externe ontwikkelaars. Lees hier alles over HealthKit, de functies en wat jij eraan hebt.


#2 Sportoordopjes: Beats Fit Pro

De Beats Fit Pro zijn draadloze oortjes die in meerdere kleuren verkrijgbaar zijn. Kies uit zwart, wit, roze of groengrijs. Deze zijn voorzien van flexibele vleugeltips, zodat ze stevig en prettig in je oren zitten. Deze oortjes blijven tijdens het sporten blijven zitten. Er zitten drukverlagende ventilatieopeningen in, zodat je de oortjes de hele dag comfortabel kunt dragen. Ook hebben deze oortjes ruisonderdrukking.

Beats Fit Pro

De Beats Fit Pro liggen voor ligt voor €229,95 in de Apple Store maar elders ben je vaak minder kwijt. De shapewear-kleurige variant in samenwerking met Kim Kardashian was in no-time uitverkocht, maar gelukkig kun je ook voor neutralere kleuren kiezen.


#3 Belkin magnetische fitnesshouder

Tijdens het sporten wil je je iPhone ook ergens aan vastmaken. Dat kan met deze magnetische fitnesshouder van Belkin, die voorzien is van MagSafe-magneten. Het werkt op de iPhone 12-modellen en nieuwer. De houder kan eenvoudig achterop je iPhone worden vastgeklikt. Aan de achterkant bevestig je de magneet aan een metalen oppervlak op je fitnesstoestel.

Belkin fitnesshouder

Belkin belooft dat je iPhone goed blijft hangen, ook als hij trilt. Er zit een fitnesskoord bij dat je kunt vastmaken aan de handgrepen van bijvoorbeeld je trainingsfiets, loopband of roeimachine. Dit werkt op stangen en handgrepen met een diameter tussen 2,5cm en 3,8cm. Dankzij het 360 graden draaibare kogelgewricht kun je je iPhone onder elke hoek plaatsen en trainings-apps volgen. Hij kost 35 euro bij Apple.


#4 Compleet fitnesssysteem

Het Activ5-fitnesssysteem bestaat uit een accessoire en een trainings-app op je iPhone, die je begeleidt bij lichte isometrische oefeningen. De trainings-app bevat trainingen en oefeningen voor je hele lichaam die je zittend, staand en in meer geavanceerde houdingen kunt uitvoeren. Alle oefeningen zijn speciaal afgestemd op jouw fitnessniveau.

Active5 sportsysteem

Bij elke oefening wordt je voortgang bijgehouden en ontvang je feedback. Met de meer dan honderd isometrische krachtoefeningen versterk je je spieren en optimaliseer je je trainingen. Met de Activ5-app voor Apple Watch kun je ook je hartslag meten en je activiteit bijhouden. Deze gegevens kun je dan laten meetellen in je dagelijkse statistieken.

De Active5 is verkrijgbaar in de Apple Store voor rond de 140 euro.


#5 Slim springtouw

De Smart Rope LED Jump Rope ken je misschien al. Dit springtouw ligt al een tijdje in de Apple Store. Nu is er ook een nieuwere, goedkopere uitvoering: de Smart Rope ROOKIE. Die helpt je nog meer uit je cardio te halen met de digitale magnetische sensors die je sprongen bijhouden. Je ziet in de SmartRope-app op de iPhone, iPad en Apple Watch het totale aantal sprongen. En de handgrepen zijn voorzien van kogellagers, zodat ze soepel en natuurlijk meebewegen.

Smart Rope ROOKIE Jump Rope

Je kunt de Smart Rope ROOKIE koppelen met de SmartRope-app op je iPhone, iPad of Apple Watch. Je ziet dan ook de verbrande calorieën en de trainingsduur en je krijgt aanbevelingen voor intervaltrainingen. Eventueel kun je een competitie met vrienden doen. En natuurlijk werkt het samen met Apple HealthKit. De lengte van het springtouw is maximaal 2,08 meter en je kunt ‘m naar behoefte korter knippen.

De Smart Rope ROOKIE kost rond de €60 in de Apple Store. Je kunt ook de luxere uitvoering met lampjes aanschaffen, die met kleuren je doelen en prestaties aangeeft. Die kost €90.


#6 Slimme golfsensor

De Arccos Caddie Smart Sensors zijn sensoren om je golfactiviteiten te meten en te verbeteren. Deze sensoren zijn nog kleiner en lichter dan hun voorgangers en zijn voorzien van een nieuw algoritme voor het vastleggen van slagen. Hierdoor zijn de metingen nog nauwkeuriger en hoef je de gegevens vrijwel niet meer achteraf bij te stellen.

Arccos golfsysteem

Het systeem van Arccos bestaat uit 14 superlichte sensoren die je aan de grip van je golfclub vastmaakt. Deze sensoren staan in verbinding met de app op je iPhone. Het systeem legt al je slagen moeiteloos vast en analyseert de gegevens in realtime. Zo kun je je spelstrategie ter plekke aanpassen aan de hand van de gegevens die je hebt.

Golfsensor

Het systeem is ontwikkeld in samenwerking met de wereldberoemde golfstatisticus Peter Sanders en is gebaseerd op zijn werk met PGA Tour-ster Zach Johnson en vele anderen. Het verdeelt je handicap in vijf onderdelen: driving, approach, chipping, sand game en putting. Zo zie je precies hoe elk onderdeel van je spel bijdraagt tot je score.

Deze sensor ligt voor €200 in de Apple Store.


#7 Houder voor je iPhone en iPad: handig voor yoga

Volg je filmpjes op het internet voor je yoga oefeningen? Dan is het handig om je iPhone of iPad een beetje gekanteld neer te zetten. Zo kun je het beter zien en weet je ook dat ze veilig staan. Apple verkoopt aparte houders voor je iPhone en iPad. Je kunt natuurlijk je eigen iPhone statief maken, maar deze houders doen het werk voor jou.

De Elevation Lab GoStand voor je iPhone kun je verstellen om het beeld te kantelen. Ook als je een hoesje om je telefoon hebt zal het gewoon passen. Het is mogelijk om je iPhone liggend of staand te plaatsen. Het enige wat je hoeft te doen is de GoStand even van stand veranderen. Heb je een iPad, dan kun je bij Satechi’s oplossing terecht.

Elevation Lab GoStand

De inklapbare aluminium standaard van Satechi voor je iPad is duidelijk geïnspireerd op de iMac en laat je tablet zweven boven de grond. Dat kan in verschillende posities afhankelijk van wat jij prettig vindt. Eenmaal dichtgeklapt neem je ‘m zo mee in je tas. Ook een pluspunt: Je kunt deze houder ook gebruiken als je op je iPad werkt. De hogere positie is beter voor je zithouding.

Je kunt de Elevation Lab GoStand kopen voor €20. Satechi’s houder voor je iPad is van jou voor €40.

Zoek je gezondheidsaccessoires? Ook daarover hebben we een gids! En we hebben een aparte gids over sportaccessoires voor de iPhone. Of check welke Fitbit bij jou past!

Bekijk ook

Werken aan jezelf? Deze gezondheidsaccessoires vind je in de Apple Store

Van hartslagmeter tot slaapsensor of een sensor om je lichaamshouding te verbeteren: in de Apple Store zijn allerlei gezondheidsaccessoires te vinden. De accessoires die we hieronder gesproken zijn allemaal 'connected' en werken met je iPhone of Apple Watch samen.


Bonus: Wahoo KICKR fietstrainer

Niet in de Apple Store verkrijgbaar, maar wel heel handig. Als het buiten guur weer of veel te heet is, wil je het liefst binnenblijven. Toch kun je gewoon aan je training werken, want met deze fietstrainer klim je op je eigen racefiets. Je kunt heel gemakkelijk de weerstand regelen en je activiteiten bijhouden via je iPhone. Het vliegwiel van de SNAP geeft je hetzelfde weerstandsgevoel als tijdens het klimmen en dalen op de weg. Als je lid wordt van de Wahoo Fitness-community kun je ervaringen uitwisselen met medesporters. Er zitten trainingen in de app, om je op weg te helpen.

Wahoo KICKR SNAP fietstrainer

Lampjes op de KICKR SNAP geven de verbindingsstatus aan. Gebruik je een vermogensmeter (ook als die door een extern merk is gemaakt), dan kun je die koppelen met de KICKR SNAP. Volgens de makers is het gemeten vermogen tot op 3% nauwkeurig. Gemaakt van roestvrij staal en lekker stabiel, zonder dat je je achterwiel eraf hoeft te halen: fiets op de trainer klikken, app kiezen en wegrijden dus.

Daarnaast kun je kiezen voor allerlei aanvullende accessoires, zoals een trainingsmat en een bureau, om tijdens het fietsen te kunne doorwerken. Er zijn ook duurdere uitvoeringen zoals de KICKR Core en de KICKR Power Smart Trainer.

Bekijken: Wahoo KICKR bij SBSupply

Bekijk ook

Deze sportaccessoires voor de thuisgym vind je in de Apple Store

In de Apple Store vind je allerlei handige sportaccessoires die 'connected' zijn. Ze werken met een app en sturen alle metingen door naar je Apple Watch en/of HealthKit. Dit zijn de meest interessante slimme sportaccessoires die wij in de Apple Store hebben gevonden!

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!