shutterstock_295418927

Beste vakantiefoto-apps voor je iPhone

iCulture gaat op vakantie en we nemen deze vakantiefoto-apps mee! Groepsfoto's, bewegende foto's, foto's tegen de zon in en foto's met weerbericht: met deze vakantiefoto-apps staan jij en de bezienswaardigheden onderweg er op z'n mooist op!

Vakantiefoto-apps voor de iPhone

iCulture gaat op reis en neemt mee… foto-apps speciaal voor op vakantie! In dit overzicht zetten we apps voor iPhone en iPad op rij die leuk en handig zijn voor de zonnigste dagen van het jaar (en trouwens ook voor de wintersport). We zetten het weerbericht en de plaatsnaam op allerlei manieren op foto’s, dragen een oplossing aan voor het groepsfotoprobleem, hebben een app voor foto’s met veel beweging en rekenen af met belichtingsproblemen door bijvoorbeeld tegenlicht.

Weathershot

Weathershot vakantiefoto's

Waar we vroeger nog zonnetjes tekenden op ansichtkaarten, zetten we nu een fotootje met het weerbericht op Facebook, Instagram en Twitter met Weathershot. De app heette voorheen InstaWeather en is gratis te downloaden en te gebruiken. Hiervoor moet je wel even goed opletten bij het openen van Weathershot. Het pijltje rechts bovenin zorgt ervoor dat je de app gratis kunt gebruiken, maar je kijkt er zo overheen.

Daarnaast biedt de app een premium mogelijkheid waarmee je toegang krijgt tot meer filters en opties. Ook heb je dan geen last van het watermerk rechts bovenin de foto. Verder is het een hele handige app om je locatie en de weersituatie op je vakantieadres door te geven. De foto zelf wordt niet extra mooi, maar je wrijft de thuisblijvers wel lekker in hoe goed het weer op je vakantieadres is.

Phonto

Phonto vakantiefoto's

Met Phonto bewerk je je foto’s en voeg je tekst toe aan de foto in elk gewenst lettertype. Zo kun je al je vrienden thuis laten meegenieten van de leukste vakantiefoto’s. Je kunt op die manier bijvoorbeeld het weer van je vakantiebestemming toevoegen. Ook kun je een filter toevoegen om ervoor te zorgen dat je foto er nog beter uit komt te zien en dat een betrokken lucht er opeens veel blauwer uitziet. Wanneer je eenmaal een filter hebt gekozen, kun je aan de slag met de tekst op de foto. Door twee keer op de foto te tikken kun je tekst toevoegen. Bij het lettertype kies je uit een flink grote collectie. Ook kun je twee verschillende lettertypes gebruiken door twee verschillende stukjes tekst toe te voegen. Je kunt je creativiteit de vrije loop laten om je vakantiefoto’s er op een leuke manier uit te laten zien.

Pixlr

Pixlr vakantiefoto's

Pixlr is een volledige fotobewerking-app die veel mogelijkheden biedt. Je kunt prachtige filters toevoegen, allerlei instellingen aanpassen, maar ook tekst toevoegen aan de foto’s en zelfs collages maken. De tekst kun je in allerlei lettertypes toevoegen. Er zitten meerdere lettertypes in de app, maar je kunt nog extra lettertypes toevoegen wanneer je meer variatie wil. Je foto’s kun je ook samenvoegen in een mooie collage Met Pixlr verander je je vakantiefoto’s in ware kunstwerken. Wanneer je tevreden bent over de foto kun je hem direct delen via social media of een bericht in Whatsapp of iMessage.

Layout van Instagram

Layout from Instagram vakantiefoto's

Het thuisfront wil tijdens jouw vakantie graag op de hoogte gehouden worden van al je avonturen. Maar om te voorkomen dat je elke dag twintig foto’s moet sturen, kun je de beste combineren tot één compilatie. Layout is een app van Instagram die je daarbij helpt. Je kunt met de app meerdere foto’s uit je filmrol combineren tot één met verschillende lay-outs. Zo kun je bepalen hoeveel foto’s erin moeten, op welke manier ze komen te staan en of je ze bijvoorbeeld wilt spiegelen of draaien. Je kunt ook nog randen toevoegen waarmee je de foto’s los van elkaar zet. Met een paar simpele veegbewegingen zet je zo je beste foto’s bij elkaar, klaar om door te sturen. Er zijn trouwens nog veel meer fotocollage-apps, die we hieronder in een overzicht hebben gezet:

Prisma

Prima filterAls je een keer wat originelere vakantiefoto’s wilt sturen dan kun je de nieuwe populaire Prisma-app eens bekijken. De app legt geen standaard filters over je foto, maar maakt van je foto’s echte kunst. Je foto wordt vanuit de app naar de servers van Prisma gestuurd waar er na wat handelingen een geheel nieuwe foto op je scherm verschijnt. Dit betekent helaas wel dat je een internetverbinding nodig hebt, dus je kunt de app het beste gebruiken bij een café met Wi-Fi. Je kunt met de app een nieuwe foto maken of een foto die je eerder hebt gemaakt bewerken. Je hebt de keuze uit allerlei filters, van mozaïek en potloodtekeningen tot strips en schilderijen. Wil je wat voorbeelden zien voordat je met Prisma aan de slag gaat? We hebben 25 toffe Prisma-foto’s op een rij gezet die je met de app kunt maken.

shutterstock_295418927

Meer leuke apps voor vakantiefoto’s

  • GoDaddy Studio: logomaker (gratis, iPhone/iPad + IAP, iOS 14.0+) - Standaard vakantiegroeten? Je kan natuurlijk ook zelf je eigen tekst of weerbericht doorgeven. Over is daar een prachtige app voor. De app laat je teksten in allerlei vormen over je foto’s zetten.
  • VSCO: Foto en Video Editor (gratis, iPhone/iPad/ TV + IAP, iOS 13.0+) - De favoriet van veel fotografen. Geschikt om foto’s te maken, te bewerken en te delen. De app bevat eigenlijk alles wat je nodig hebt, inclusief dagboekfunctie.
  • Wij kunnen op dit moment helaas niet de juiste gegevens tonen, Download - Met Live Photos bewijst Apple dat foto’s niet alleen meer stilstaande beelden zijn. Met deze app van Google zet je een genomen Live Photo om naar een GIF, zodat je hem op elk platform kunt delen. Google Motion Stills stabiliseert tevens het beeld.
  • Clictric - groepsfoto editor (€0,99, iPhone/iPad, iOS 13.0+) - Groepsfoto’s nemen op vakantie kan een lastige klus zijn. Met Snaptric zorg je dat je als fotograaf zelf ook op de foto te zien bent. Eindeloos foto’s schieten zodat niemand er met zijn ogen dicht op staat is met deze app niet langer nodig.
  • Foto Bewerken (gratis, iPhone/iPad + IAP, iOS 12.0+) - Een simpele fotobewerkings-app waarmee je eenvoudig een collage kunt maken of tekst toe kunt voegen aan je beste vakantiefoto’s. Ook een leuk filter toevoegen behoort tot de mogelijkheden van de app.
  • Rhonna Collage (€1,99, iPhone/iPad + IAP, iOS 12.0+) - Rhonna Collage zorgt ervoor dat je op een vrolijke manier je foto’s kunt bewerken en collages kunt maken.

Dit artikel is onderdeel van de iCulture Vakantiespecial.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!