Koffer inpakken: de beste apps.

Beste apps voor koffers inpakken met iPhone en iPad

Voordat je op vakantie kunt gaan, zul je eerst de koffer moeten inpakken. Vind jij dat ook zo vervelend en vergeet je altijd wel iets? Dan vind je hier de beste apps die je helpen met het maken van een inpaklijst.

Koffer inpakken: de beste apps.
Een reis naar het buitenland voorbereiden is voor de één achteloos wat spullen in een sporttas gooien en voor de ander een uitgebreid ritueel waarin geen slipper, muts of stropdas mag ontbreken. Naast de bagage-inhoud spelen bij de goed voorbereide reiziger nog zaken als visa, verzekeringen en medische maatregelen als inentingen. Om dit allemaal in goede banen te leiden bespreken we de beste apps voor iPhone en iPad om je koffers in te pakken en een onbezorgde reis voor te bereiden.

iCulture adviseert: GetPacked: vakantiepaklijst

GetPackedGetPacked: vakantie paklijst zal voor de meeste reizigers een uitkomst zijn bij het inpakken en voorbereiden van de reis. In de Nederlandstalige app maak je een paklijst door eerst een aantal vragen te beantwoorden. Zo wil de app weten waar je naartoe gaat, hoe lang het verblijf duurt en hoe je op de bestemming komt. Bij elke vraag vink je het antwoord aan of draai je een antwoordwiel tot het juiste antwoord er staat. Het duurt even, maar als je alles netjes hebt ingevuld kan de app zelf een paklijst genereren. De onderdelen zijn gekoppeld aan je antwoorden, zodat een persoonlijke lijst ontstaat. Met de plus- en minknoppen zorg je dat de automatische lijst echt klopt.

De gegenereerde lijst bestaat uit een aantal onderdelen om je reis voor te bereiden. Onder het kopje ‘Doen voor vertrek’ vind je taken als een visum of inenting regelen. De knoppen bovenaan werken als filters om alleen de in te pakken of al gepakte spullen weer te geven. Af en toe is de navigatie van de app wel even wennen. Wil je een onderdeel in de paklijst toevoegen dat niet in de database van meer dan 600 items staat, dan tik je eerst in het zoekveld en scroll je dan naar beneden om een nieuw item toe te voegen. De app blinkt verder wel uit in mogelijkheden en heeft zelfs een goed gevuld menu met allerlei uitlegartikelen in het Nederlands. Daarnaast biedt het ook ondersteuning voor opslag met iCloud. Wie echt veeleisend is en de voorbereiding van zijn reis graag grondig onder handen neemt, zal meer dan tevreden zijn met GetPacked.

Packing Pro

Packing Pro voor iPhonePacking Pro mag dan niet in het Nederlands vertaald zijn; de app biedt wel een uitstekende manier om je takenlijst en inpaklijst te beheren. Zet items uit een verzameling van meer dan 800 onderdelen op de lijst en klap de categorieën handig in als de lijst lang en onoverzichtelijk wordt. De vele extra’s zijn een cadeautje voor de power-user: iCloud-ondersteuning, meerdere personen en tassen en de mogelijkheid om csv-bestanden te exporteren en importeren, zodat je ze bijvoorbeeld op de dekstop snel kunt invullen en aanpassen (via iTunes Bestandsdeling). Er is zelfs een optie om de layout zelf aan te passen met thema’s, kleuren en lettertypes.

Travel List

Travel ListTravel List oogt lekker overzichtelijk en valt je niet lastig met een drukke interface en allerlei inklapbare menu’s en instellingen. Heb je een nieuwe reis ingevoerd, dan krijg je de mogelijkheid om je reis te plannen, meldingen in te stellen en te beginnen met inpakken. Bij dat laatste onderdeel kun je items toevoegen door ze uit verschillende categorieën als Clothing, Footwear, Personal Care en Gadgets te kiezen. De naamgeving verraadt al dat deze app ook niet naar het Nederlands is gelokaliseerd.

Selecteer eerst meerdere onderdelen, zoals Batteries en Adapter Plug in het subonderdeel Gadgets en voeg ze dan in één keer toe aan de lijst. Onderaan de lange lijst met onderdelen kun je zelf een nieuwe categorie aanmaken, om daarna zelf items voor die categorie te verzinnen. Heb je eenmaal verschillende items gekozen, dan komen die op je inpaklijst terecht, waar je ze kunt aantikken om het aantal exemplaren in te voeren. Er is ook een functie om meerdere geselecteerde onderdelen te verbergen. Travel List is door zijn uiterlijk en zijn duidelijke werking een goede app voor als je het inpakproces klein, simpel en doeltreffend wilt houden, maar helaas niet Nederlandstalig.

Koffers – paklijsten

Koffiers - paklijsten voor iPhoneDe app Koffers – paklijsten houdt het inpakken overzichtelijk door middel van een strakke indeling met gekleurde koffers. Hoewel For Hawaii en For School-Age Kids redelijk zinloze beginopties zijn voor de gemiddelde reiziger, kloppen de voorgedefinieerde lijsten Common List en Business Trip al beter. In het volgende scherm vink je categorieën aan die meteen uit zicht verdwijnen of desnoods weer tevoorschijn komen als je bent vergeten wat je hebt aangevinkt. Staat er iets niet in de lijst, dan tik je op het koffertje rechts onderaan en voeg je nieuwe items uit een lange lijst toe. Het zelf aanmaken voor nieuwe koffers met een kleurtje is handig om mee te nemen spullen voor een bepaalde reis te ordenen, maar het overzicht op de lijst zelf is minder duidelijk dan in de andere inpakapps.

Andere apps om de koffers te pakken

Naast apps die specifiek zijn gemaakt om de koffers in te pakken kun je natuurlijk voor kleine lijstjes ook gewone takenlijst-apps gebruiken.

  • Remember The Milk (gratis, iPhone/iPad/ Watch + IAP, iOS 9.0+) - Handige, vrolijke app om allerlei zaken te ordenen en te onthouden.
  • Wunderlist: Taken & lijsten (gratis, iPhone/iPad/ Watch, iOS 8.0+) - Een van de populairste takenlijst-apps, nu in handen van Microsoft.
  • Evernote (gratis, iPhone/iPad/ Watch + IAP, iOS 10.3+) - (gratis, universeel, iOS 7.0+) – Wereldberoemde app waarmee je niet alleen dingen kunt onthouden, maar ook allerlei zaken tijdens je reis kunt opslaan.
  • Clear Todos (€5,99, iPhone/iPad/ Watch + IAP, iOS 8.0+) - Deze minimalistische todo-app werkt prima, mits je niet te lange lijsten maakt.
  • Herinneringen – De standaardapp die zich al op je iPhone bevindt en je helpt om je teenslippers niet te vergeten.

Dit artikel is geactualiseerd op 6 juli 2015. Er kan op dit artikel niet meer gereageerd worden. Heb je tips of opmerkingen? Stuur dan een reactie naar redactie@iculture.nl.

Dit artikel is onderdeel van de iCulture Vakantiespecial.

Openingsfoto: Africa Studio via Shutterstock.com

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt juli 2015
Categorie Apps
Onderwerpen applijst, getpacked, koffer, reizen, vakantiespecial