Koffer inpakken met apps

Koffers pakken? Deze apps helpen je met inpaklijsten op iPhone en iPad

Voordat je op vakantie kunt gaan, zul je eerst de koffer moeten inpakken. Vind jij dat ook zo vervelend en vergeet je altijd wel iets? Dan vind je hier de beste iPhone- en iPad-apps die je helpen met het maken van een inpaklijst.

Dit zijn de beste apps voor koffers pakken:

Koffers inpakken met apps

Een reis naar het buitenland voorbereiden betekent voor de één achteloos wat spullen in een sporttas gooien en voor de ander een uitgebreid ritueel waarin geen slipper, muts of stropdas mag ontbreken. Niet alleen de inhoud van de bagage speelt mee. Ook zaken als visa en inentingen moet je niet vergeten. Om dit allemaal in goede banen te leiden bespreken we de beste apps voor iPhone en iPad om je koffers in te pakken en een onbezorgde reis voor te bereiden.

iCulture adviseert: GetPacked

GetPacked: vakantie paklijst zal voor de meeste reizigers een uitkomst zijn bij het inpakken en voorbereiden van de reis. In de Nederlandstalige app maak je een paklijst door eerst een aantal vragen te beantwoorden. Zo wil de app weten waar je naartoe gaat, hoe lang het verblijf duurt en hoe je op de bestemming komt. Bij elke vraag vink je het antwoord aan of draai je een antwoordwiel tot het juiste antwoord er staat. Het duurt even, maar als je alles netjes hebt ingevuld kan de app zelf een paklijst genereren. De onderdelen zijn gekoppeld aan je antwoorden, zodat een persoonlijke lijst ontstaat. Met de plus- en minknoppen zorg je dat de automatische lijst echt klopt.

Koffer inpakken met apps

De gegenereerde lijst bestaat uit een aantal onderdelen om je reis voor te bereiden. Onder het kopje ‘Doen voor vertrek’ vind je taken als een visum of inenting regelen. De knoppen bovenaan werken als filters om alleen de in te pakken of al gepakte spullen weer te geven. Af en toe is de navigatie van de app wel even wennen. Wil je een onderdeel in de paklijst toevoegen dat niet in de database van meer dan 600 items staat, dan tik je eerst in het zoekveld en scroll je dan naar beneden om een nieuw item toe te voegen. De app blinkt verder wel uit in mogelijkheden en heeft zelfs een goed gevuld menu met allerlei uitlegartikelen in het Nederlands. Daarnaast biedt het ook ondersteuning voor opslag met iCloud. Wie echt veeleisend is en de voorbereiding van zijn reis graag grondig onder handen neemt, zal meer dan tevreden zijn met GetPacked.

Packing Pro

Packing Pro mag dan niet in het Nederlands vertaald zijn; de app biedt wel een uitstekende manier om je takenlijst en inpaklijst te beheren. Zet items uit een verzameling van meer dan 800 onderdelen op de lijst en klap de categorieën handig in als de lijst lang en onoverzichtelijk wordt. De vele extra’s zijn een cadeautje voor de power-user: iCloud-ondersteuning, meerdere personen en tassen en de mogelijkheid om csv-bestanden te exporteren en importeren, zodat je ze bijvoorbeeld op de dekstop snel kunt invullen en aanpassen (via iTunes Bestandsdeling).

Er is zelfs een optie om de layout zelf aan te passen met thema’s, kleuren en lettertypes. Deze app is voor mensen die inpakken niet leuk vinden, maar wel de volledige controle willen houden. Het ziet er wat minder gelikt uit als sommige andere apps en het kost wat meer tijd om de app onder de knie te krijgen. Maar de aanpasbaarheid en veelzijdigheid maken veel goed. Elk item op je lijst kan worden aangepast met een duizelingwekkend aantal opties, bijvoorbeeld in welke koffer het is ingepakt, hoeveel het weegt en hoe belangrijk het item is voor je trip. Zo weet je meteen wat je eruit moet gooien als je koffer last van overgewicht heeft. Je kunt ook templates maken, bijvoorbeeld voor zakelijke reizen en privétripjes. Echt iets voor de professionele reiziger.

Travel List

Travel List oogt lekker overzichtelijk en valt je niet lastig met een drukke interface en allerlei inklapbare menu’s en instellingen. Heb je een nieuwe reis ingevoerd, dan krijg je de mogelijkheid om je reis te plannen, meldingen in te stellen en te beginnen met inpakken. Bij dat laatste onderdeel kun je items toevoegen door ze uit verschillende categorieën als Clothing, Footwear, Personal Care en Gadgets te kiezen. De naamgeving verraadt al dat deze app ook niet naar het Nederlands is gelokaliseerd.

Koffer inpakken met apps

Selecteer eerst meerdere onderdelen, zoals Batteries en Adapter Plug in het subonderdeel Gadgets en voeg ze dan in één keer toe aan de lijst. Onderaan de lange lijst met onderdelen kun je zelf een nieuwe categorie aanmaken, om daarna zelf items voor die categorie te verzinnen. Heb je eenmaal verschillende items gekozen, dan komen die op je inpaklijst terecht, waar je ze kunt aantikken om het aantal exemplaren in te voeren. Er is ook een functie om meerdere geselecteerde onderdelen te verbergen. Travel List is door zijn uiterlijk en zijn duidelijke werking een goede app voor als je het inpakproces klein, simpel en doeltreffend wilt houden, maar helaas niet Nederlandstalig.

PackPoint

In PackPoint voer je eerst je bestemming in, of het zakelijk of privé is en hoe lang je blijft. Ook vul je nog wat extra’s in, bijvoorbeeld of je met een baby reist, naar het strand gaat en of je een wasmachine tot je beschikking hebt. De app geeft je vervolgens een inpaklijst op maat. Je kunt het aantal items (zoals onderbroeken en bikini’s) naar wens aanpassen. Ook kun je items toevoegen of juist verbergen als je ze niet nodig hebt. Dingen die je hebt ingepakt vink je af. Tegen betaling kun je de app laten samenwerken met TripIt en Evernote.

Zowel de gratis als de betaalde versie bieden je de mogelijkheid om je lijst te delen met reisgenoten via e-mail of sociale media. Dit is echt een app voor de luie inpakker, want PackPoint doet het meeste werk voor je. Veel simpeler wordt het namelijk niet. PackPoint houdt ook rekening met de weersvoorspellingen en gokt welke dingen je waarschijnlijk nodig hebt. Aan de basisfuncties heb je vaak al voldoende.

Packr Travel Packing Checklist

Na het invullen van datum, geslacht en bestemming maakt Packr automatisch een inpaklijst op basis van je bestemming. Ook kun je aangepaste lijsten maken en dingen filteren. Zo kun je filteren op basis van vervoermiddel (auto, trein, vliegtuig en dergelijke) en de app houdt daarbij zelfs rekening met motorrijders. Onnodige items veeg je van je lijst en ben je klaar met inpakken dan kun je de items van je lijst afvinken. Voor trips waarbij je meerdere bestemmingen aandoet moet je de betaalde versie hebben. Ook krijg je tegen betaling een weersvoorspelling die verder in de toekomst kijkt en de mogelijkheid om je data te synchroniseren met meerdere apparaten. Het ziet er mooi uit, met onder andere foto’s van je bestemming.

The Vane

The Vane richt zich meer op fashionista’s en is ook te gebruiken als je gaat shoppen voor een nieuwe garderobe, of als je je huidige kledingcollectie eens goed wilt bekijken om over te stappen naar een capsule garderobe. Je begint met het kiezen van je persoonlijke stijl, waarbij je de keuze het uit hipster, basic, classic, pretty of trendy. Kies vervolgens welke kledingstukken je nodig hebt, bijvoorbeeld warm of koud. Onderaan vind je een knop ‘Pack for Travel’, waarmee het allemaal gaat beginnen. Vul wat details over je reis in en je krijgt een paklijst met foto’s, accessoires en dagelijkse aanbevelingen.

Koffer inpakken: de beste apps.

Andere apps om de koffers te pakken

Naast apps die specifiek zijn gemaakt om de koffers in te pakken kun je natuurlijk voor kleine lijstjes ook gewone takenlijst-apps gebruiken.

  • Remember The Milk (gratis, iPhone/iPad/ Watch + IAP, iOS 10.0+) - Handige, vrolijke app om allerlei zaken te ordenen en te onthouden.
  • Evernote (gratis, iPhone/iPad/ Watch + IAP, iOS 11.0+) - Wereldberoemde app waarmee je niet alleen dingen kunt onthouden, maar ook allerlei zaken tijdens je reis kunt opslaan.
  • Clear Todos (€5,99, iPhone/iPad + IAP, iOS 8.0+) - Deze minimalistische todo-app werkt prima, mits je niet te lange lijsten maakt.
  • Herinneringen – De standaardapp die zich al op je iPhone bevindt en je helpt om je teenslippers niet te vergeten.

Dit artikel is geactualiseerd in juli 2018 en maakt deel uit van de iCulture Vakantiespecial. Heb je tips of opmerkingen? Stuur dan een reactie via onderstaande link.

Foto van inhoud koffer: Africa Studio via Shutterstock.com

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt juli 2018
Categorie Apps
Onderwerpen koffer, reizen, vakantie, vakantiespecial
Devices iPad, iPhone
Software iOS