Koffer inpakken met apps

Koffers pakken? Deze apps helpen je met inpaklijsten op iPhone en iPad

Voordat je op vakantie kunt gaan, zul je eerst de koffer moeten inpakken. Vind jij dat ook zo vervelend en vergeet je altijd wel iets? Dan vind je hier de beste iPhone- en iPad-apps die je helpen met het maken van een inpaklijst.

Dit zijn de beste apps voor koffers pakken:

Koffers inpakken met apps

Een reis naar het buitenland voorbereiden betekent voor de één achteloos wat spullen in een sporttas gooien en voor de ander een uitgebreid ritueel waarin geen slipper, muts of stropdas mag ontbreken. Niet alleen de inhoud van de bagage speelt mee. Ook zaken als visa en inentingen moet je niet vergeten. Om dit allemaal in goede banen te leiden bespreken we de beste apps voor iPhone en iPad om je koffers in te pakken en een onbezorgde reis voor te bereiden.

iCulture adviseert: GetPacked

GetPacked zal voor de meeste reizigers een uitkomst zijn bij het inpakken en voorbereiden van de reis. In de Nederlandstalige app maak je een paklijst door eerst een aantal vragen te beantwoorden. Zo wil de app weten waar je naartoe gaat, hoe lang het verblijf duurt en hoe je op de bestemming komt. Bij elke vraag vink je het antwoord aan of draai je een antwoordwiel tot het juiste antwoord er staat. Het duurt even, maar als je alles netjes hebt ingevuld kan de app zelf een paklijst genereren. De onderdelen zijn gekoppeld aan je antwoorden, zodat een persoonlijke lijst ontstaat. Met de plus- en minknoppen zorg je dat de automatische lijst echt klopt.

Koffer inpakken met apps

De gegenereerde lijst bestaat uit een aantal onderdelen om je reis voor te bereiden. Onder het kopje Doen voor vertrek vind je taken als een visum of inenting regelen. De knoppen bovenaan werken als filters om alleen de in te pakken of al gepakte spullen weer te geven. Af en toe is de navigatie van de app wel even wennen. Wil je een onderdeel in de paklijst toevoegen dat niet in de database van meer dan 600 items staat, dan tik je eerst in het zoekveld en scroll je dan naar beneden om een nieuw item toe te voegen. De app blinkt verder wel uit in mogelijkheden en heeft zelfs een goed gevuld menu met allerlei uitlegartikelen in het Nederlands. Daarnaast biedt het ook ondersteuning voor opslag met iCloud. Wie echt veeleisend is en de voorbereiding van zijn reis graag grondig onder handen neemt, zal meer dan tevreden zijn met GetPacked.

PackPoint

In PackPoint voer je eerst je bestemming in, of het zakelijk of privé is en hoe lang je blijft. Ook vul je nog wat extra’s in, bijvoorbeeld of je met een baby reist, naar het strand gaat en of je een wasmachine tot je beschikking hebt. De app geeft je vervolgens een inpaklijst op maat. Je kunt het aantal items (zoals onderbroeken en bikini’s) naar wens aanpassen. Ook kun je items toevoegen of juist verbergen als je ze niet nodig hebt. Dingen die je hebt ingepakt vink je af. Tegen betaling kun je de app laten samenwerken met TripIt en Evernote.

Zowel de gratis als de betaalde versie bieden je de mogelijkheid om je lijst te delen met reisgenoten via e-mail of sociale media. Dit is echt een app voor de luie inpakker, want PackPoint doet het meeste werk voor je. Veel simpeler wordt het namelijk niet. PackPoint houdt ook rekening met de weersvoorspellingen en gokt welke dingen je waarschijnlijk nodig hebt. Aan de basisfuncties heb je vaak al voldoende.

Packing Pro

Packing Pro mag dan niet in het Nederlands vertaald zijn, maar de app biedt wel een uitstekende manier om je takenlijst en inpaklijst te beheren. Zet items uit een verzameling van meer dan 800 onderdelen op de lijst en klap de categorieën handig in als de lijst lang en onoverzichtelijk wordt. De vele extra’s zijn een cadeautje voor de power-user: iCloud-ondersteuning, meerdere personen en tassen en de mogelijkheid om csv-bestanden te exporteren en importeren, zodat je ze bijvoorbeeld op de dekstop snel kunt invullen en aanpassen (via iTunes Bestandsdeling).

Er is zelfs een optie om de layout zelf aan te passen met thema’s, kleuren en lettertypes. Deze app is voor mensen die inpakken niet leuk vinden, maar wel de volledige controle willen houden. Het ziet er wat oubollig uit en het kost wat meer tijd om de app onder de knie te krijgen, maar de aanpasbaarheid en veelzijdigheid maken veel goed. Elk item op je lijst kan worden aangepast met een duizelingwekkend aantal opties, bijvoorbeeld in welke koffer het is ingepakt, hoeveel het weegt en hoe belangrijk het item is voor je trip. Zo weet je meteen wat je eruit moet gooien als je koffer last van overgewicht heeft. Je kunt ook templates maken, bijvoorbeeld voor zakelijke reizen en privétripjes. Echt iets voor de professionele reiziger.

Koffer inpakken met apps

Packr

Na het invullen van datum, geslacht en bestemming maakt Packr automatisch een inpaklijst op basis van je bestemming. Ook kun je aangepaste lijsten maken en dingen filteren. Zo kun je filteren op basis van vervoermiddel (auto, trein, vliegtuig en dergelijke) en de app houdt daarbij zelfs rekening met motorrijders. Onnodige items veeg je van je lijst en ben je klaar met inpakken dan kun je de items van je lijst afvinken. Voor trips waarbij je meerdere bestemmingen aandoet moet je de betaalde versie hebben. Ook krijg je tegen betaling een weersvoorspelling die verder in de toekomst kijkt en de mogelijkheid om je data te synchroniseren met meerdere apparaten. Het ziet er mooi uit, met onder andere foto’s van je bestemming. Voordeel is dat de app ook in het Nederlands beschikbaar is.

Voor de terugweg: Douane Reizen

Op de heenweg neem je natuurlijk allemaal dingen mee die op je vakantiebestemming van pas komen, maar ook tijdens de vakantie zelf schaf je de nodige dingen aan. Wat mag je wel en wat mag je niet mee naar huis nemen en hoeveel? Daarmee helpt de Douane Reizen-app. Je leest de regels voor geneesmiddelen, geld, etenswaren en nog vel meer. De regels zijn verschillend voor binnen en buiten de EU en deze app maakt je wegwijs door alle regels. Ook helpt de app je met het omrekenen van valuta, gewicht en meer, zodat je precies weet hoeveel je van iets naar Nederland mee mag nemen.

Koffer inpakken: de beste apps.

Andere apps om de koffers te pakken

Naast apps die specifiek zijn gemaakt om de koffers in te pakken kun je natuurlijk voor kleine lijstjes ook gewone takenlijst-apps gebruiken.

  • Travel List – Trip Packing (€2,29, iPhone/iPad, iOS 10.0+) - Travel List oogt overzichtelijk en laat je je reis plannen en meldingen instellen en helpt je met inpakken. Je kiest hierbij uit verschillende categorieën. Helaas is de app sinds 2017 niet meer bijgewerkt.
  • Wij kunnen op dit moment helaas niet de juiste gegevens tonen, Download - The Vane richt zich meer op fashionista’s en kan je ook gebruiken als je gaat shoppen. Kies je kledingstijl en selecteer de kledingstukken die je nodig hebt.
  • Remember The Milk (gratis, iPhone/iPad/ Watch + IAP, iOS 11.0+) - Handige, vrolijke app om allerlei zaken te ordenen en te onthouden.
  • Travel Packing & To Do List (gratis, iPhone/iPad + IAP, iOS 8.1+) - Mooie en gratis app om je te helpen bij het inpakken van je koffers. Ondersteunt pushmeldingen, categorieën en meerdere lijsten. Helaas wel alleen in het Engels.
  • Evernote (gratis, iPhone/iPad + IAP, iOS 13.2+) - Wereldberoemde app waarmee je niet alleen dingen kunt onthouden, maar ook allerlei zaken tijdens je reis kunt opslaan.
  • Clear Todos (€5,99, iPhone/iPad + IAP, iOS 8.0+) - Deze minimalistische todo-app werkt prima, mits je niet te lange lijsten maakt.
  • Herinneringen – De standaardapp die zich al op je iPhone bevindt en je helpt om je teenslippers niet te vergeten.

Dit artikel is geactualiseerd in juli 2019 en maakt deel uit van de iCulture Vakantiespecial. Heb je tips of opmerkingen? Stuur dan een reactie via onderstaande link.

Foto van inhoud koffer: Africa Studio via Shutterstock.com

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt juli 2019
Categorie Apps
Onderwerpen koffer, reizen, vakantie, vakantiespecial
Devices iPad, iPhone
Software iOS