shutterstock_60395878

Vakantie voorbereiden met iPhone en iPad

Je vakantie verloopt soepeler als je de voorbereiding goed aanpakt. Daarom lees je in deze round-up hoe je de vakantie kunt voorbereiden met allerlei apps. Tickets boeken, een

Vakantie voorbereiden met apps

In de iCulture Vakantiespecial behandelen we onderwerpen van pas komen voor, tijdens en na je vakantie. Het begint allemaal met de voorbereiding: zorg dat je je vliegtickets hebt geboekt, een hotel hebt gevonden en doe alvast inspiratie op met leuke reismagazines. Met de onderwerpen die we in deze round-up bespreken ben jij er helemaal klaar voor!


Vliegtickets boeken
Vliegreizen boeken op een iPhone is niet alleen leuk, maar kan je ook veel geld schelen besparen, dankzij de handige vliegticket-apps die we bespreken. Je kunt allerlei filters gebruiken om de juiste vluchten op datum en bestemming te zoeken. Geef aan of je een vliegreis met of zonder tussenstop wil, met welke maatschappijen je wilt vliegen en of je de goedkoopste of snelste vlucht wilt hebben. In sommige apps kun je de reisgegevens ook meteen opslaan, zodat je op reis nooit naar printjes hoeft te zoeken. En in een handig balkenschema zie je wanneer er vluchten vertrekken naar jouw droombestemming. Lees verder over apps om vliegtickets te boeken.

Koffers pakken
Een T-shirt en een bikini in een rugzak proppen kan iedereen, maar deze apps pakken het inpakken van koffers net iets professioneler aan. Er zijn apps die overzichtelijke lijstjes maken, zodat je niet vergeet minder voor de hand liggende spullen in te pakken, zoals een antimuggenstick en strandhanddoek. De wat uitgebreidere apps bieden paklijsten met honderden items voor alle gelegenheden en voor verschillende typen reizigers. Tijdens een weekendje stedentrip heb je immers andere spullen nodig dan tijdens een drie weken durende strandvakantie op Bali. Voor ieder wat wils dus. Lees verder over apps om je koffer te pakken.

Reismagazines voor onderweg
Mooie plaatjes en reisverhalen laten je heerlijk wegdromen. Reismagazines brengen je op goede ideeën of laten je fantaseren over verre oorden, als het weer eens regent op je balkonnetje thuis. iCulture zocht uit welke reismagazines de meest interessante content bieden. De reismagazines zijn voornamelijk bedoeld voor de iPad, maar zijn soms ook wel op de iPhone te bekijken. Gratis reismagazines bevatten soms aanbiedingen van reisbureau’s of zijn op een andere manier gesponsord. Naast de aanbevolen reismagazines zetten we ook nog een paar alternatieven op een rijtje. Lees verder over de beste reismagazines voor iPhone en iPad.

Vakantie plannen
Hou je niet van verrassingen? Plan dan je reizen en vakanties tot op de minuut met apps voor iPhone en iPad. Zet alle locaties, hotels, evenementen en activiteiten in een handig schema, zodat je op elk moment weet waar je moet zijn en wat je precies gaat doen. We selecteerden de beste apps waarmee je je vakantie beter kunt plannen: van apps met tips van locals tot apps waarmee je alle reisinformatie kunt bundelen: wanneer vertrekt je vlucht, hoe laat kun je in het hotel inchecken en wanneer beginnen de excursies? Deze apps zijn ook geschikt om leuke dingen op te zoeken, om achter de hand te hebben als er even niets te doen is. Lees verder over vakantie plannen op je iPhone of iPad.

Hotels boeken
Reisbureaus hebben het er maar moeilijk mee: consumenten die zelf op zoek gaan naar goedkope hotelkamers. Met de apps die we in dit overzicht bespreken gaat dat snel en makkelijk. Het aanbod is enorm, maar dankzij slimme zoekfilters in de apps kun je snel een hotel vinden dat bij je past. Ook helpt het als je hotels op de kaart kunt bekijken, zodat je weet of ze dichtbij het centrum zijn. Als je de reviews en foto’s van andere reizigers hebt bekeken en de keuze op een hotel hebt laten vallen, boek je gewoon vanuit de app. Lees meer over apps om hotels te boeken.

Taalcursussen
Wil je je goed voorbereiden op een verblijf in het buitenland, volg dan voor vertrek nog even een taalcursus! Als je alvast wat basisuitdrukkingen kent, kom je beter uit de voeten, dan wanneer je een woordenboek moet pakken op het moment dat de ober al aan tafel staat. Met de apps die we voor dit overzicht selecteerden wordt leren weer leuk: er zijn apps die woordjes leren tot een soort spel maken. Ben je het Engels aardig machtig, dan ligt een enorm aanbod aan taalcursussen op je te wachten, van Creools tot Zulu. Lees meer over taalcursussen volgen op je iPhone en iPad.

Roaming en internet in het buitenland
Buiten de EU moet je gebruik maken van roaming als je regelmatig even je e-mail en berichtjes wilt checken. Gelukkig is er de afgelopen jaren veel verbeterd, want de schrikbarend hoge tarieven zijn tegenwoordig verleden tijd. Binnen de EU-landen kun je meestal gratis internetten en daarbuiten sluit je een databundel af. Wil je nog een opfrisser hoe het ook alweer zit met roaming? We zetten de mogelijkheden op een rij.

iPhone voorbereiden op de vakantie

Als je de iPhone meeneemt op vakantie loop je extra risico’s. Vergeet daarom niet om Zoek mijn iPhone in te schakelen, te zorgen dat er een backup van je vakantiefoto’s wordt gemaakt en dat anderen weten waar je bent. Bekijk welke voorzorgsmaatregelen je kunt nemen voor je iPhone voorbereiden op vakantie.

Dit artikel is onderdeel van de iCulture Vakantiespecial en is bijgewerkt in juli 2018. Heb je tips of opmerkingen? Stuur dan een reactie via onderstaande link.

Openingsfoto: Malias/Flickr CC

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt juli 2018
Onderwerpen vakantie, vakantiespecial
Devices iPad, iPhone
Software iOS