Spring naar inhoud

iCulture podcast: zo luister je naar onze podcast

Op de iCulture-redactie doen we veel meer dan artikelen schrijven: we maken (review)video’s, houden je op de hoogte met uitlegfilmpjes op YouTube en Instagram en we maken regelmatig een leuke Instagram Story over actuele gebeurtenissen. Maar we doen nog meer: we hebben dagelijks contact met onze community via Twitter en andere kanalen, interviewen appmakers en praten met allerlei mensen uit de techwereld, die natuurlijk breder is dan alleen Apple.

Om je wat vaker een kijkje achter de schermen te geven is er de iCulture podcast. Daarin bespreken we de nieuwste ontwikkelingen, maar je kunt tussendoor ook regelmatig luisteren naar boeiende interviews.

       

iCulture podcast: onze recente afleveringen

Luister hier direct naar onze meest recente aflevering.

Of neem een duik in het iCulture podcastarchief.

Wat is de iCulture podcast?

In de iCulture podcast gaan de mensen van de iCulture-redactie dieper in op ontwikkelingen rondom Apple. Eens per maand bespreken we nieuwe producten die we getest hebben, belangrijke nieuwsfeiten rondom Apple en wat er nog meer aan komt. Tussendoor luister je op onregelmatige basis naar interviews met bekende appmakers of andere mensen die in het nieuws zijn. Zo hebben we voor #10jaarAppStore een 10-delige interviewserie gemaakt met 20 bekende appmakers, in samenwerking met Moneyou – de innovatieve online financiële dienstverlener die het klanten mogelijk maakt om zelf overal en altijd hun financiële zaken te regelen.

iCulture podcast

Wie zijn de iCulture podcast-hosts?

Van links naar rechts:

Benjamin (@BenjaminRK) is sinds 2015 vaste redacteur van iCulture en werkte eerder voor de website N1ntendo.nl, waar hij (video)interviews maakte en artikelen schreef.

Gonny (@gonny) is oprichter van iCulture en maakte in de periode 2007-2008 samen met Brenno de Winter de techpodcast ICT Roddels. Daarnaast maakte ze ooit een cursus ‘Podcasten voor beginners’ voor een landelijk trainingsinstituut. Sindsdien beluistert ze dagelijks nog heel veel podcasts, maar het idee om een eigen iCulture-podcast te maken bleef lange tijd in de ijskast liggen. Tot nu toe.

Elger (@elger) is niet alleen vriend van iCulture, maar werkt ook al jarenlang als freelancer voor onze website, vooral op drukke momenten zoals in de periode rond belangrijke keynotes. Daarnaast ken je hem misschien van zijn werk voor de NOS, Numrush (en de podcast Rush Talk) of de meeslepende podcast Trust Nobody, tijdens het tv-seizoen van Wie is de Mol.

iCulture podcast abonneren en beluisteren

Je vindt de podcast op onze site of in iTunes, maar nog veel gemakkelijker is om je te abonneren via je favoriete podcast-app, zodat je geen aflevering hoeft te missen.

       

Zo abonneer je op de iCulture podcast:

Op de desktop kun je ons bijvoorbeeld beluisteren via iTunes, Pocket Casts of natuurlijk in dit artikel. Of je kunt handmatig de directe feed toevoegen aan je favoriete podcastdienst of -app.

iCulture Podcast visualIn de meeste podcast-apps kun je zoeken naar ‘iCulture’ en vind je ons vanzelf. We zijn te herkennen aan de afbeelding hiernaast. Druk op de knop ‘Abonneren’ en je krijgt automatisch de nieuwste aflevering op je toestel.

Let op: Er is een andere podcast met de naam ‘iCulture’ van de getalenteerde Engelse DJ Richard Earnshaw (@iCulturemusic). Die podcast is het dus niet, maar is zeker ook een luistertip!

Reageren op de iCulture Podcast

Wil je reageren op een aflevering van de iCulture podcast? Stuur ons een berichtje via Twitter of Facebook. Je kunt op de website ook onder elke aflevering reageren.

Heb je suggesties voor verbetering, laat het dan vooral weten. En ben je blij verrast over onze podcast, dan zouden we het natuurlijk leuk vinden als je een sympathieke beoordeling van 5 sterren in Apple’s Podcast-app of iTunes zou willen achterlaten. Alvast bedankt!

Click here to display content from anchor.fm

De iCulture podcast studio: welke apparatuur gebruiken wij?

Voor het opnemen van onze podcasts hebben wij de volgende apparatuur gekocht. We hebben ons hierbij gebaseerd op advies van anderen en eigen onderzoek.

Voor de fun