Spring naar inhoud

iCulture podcast: zo luister je naar onze podcast

Op de iCulture-redactie doen we veel meer dan artikelen schrijven: we maken (review)video’s, houden je op de hoogte met uitlegfilmpjes op YouTube en Instagram en we maken regelmatig een leuke Instagram Story over actuele gebeurtenissen. Maar we doen nog meer: we hebben dagelijks contact met onze community via Twitter en andere kanalen, interviewen appmakers en praten met allerlei mensen uit de techwereld, die natuurlijk breder is dan alleen Apple.

Om je wat vaker een kijkje achter de schermen te geven is er de iCulture podcast. Daarin bespreken we de nieuwste ontwikkelingen, maar je kunt tussendoor ook regelmatig luisteren naar boeiende interviews.

       

iCulture podcast: onze recente afleveringen

Luister hier direct naar onze meest recente aflevering.

Of neem een duik in het iCulture podcastarchief.

iCulture podcast met hosts Elger, Gonny en Benjamin als memoji

iCulture Podcast #S04E01: Apple in 2022, het jaar van de (roze?) bril

In de nieuwste iCulture podcast blikken we vooruit naar alle aankondigingen die in 2022 kunnen verwachten. Er is namelijk genoeg moois dat staat te gebeuren, waaronder (hopelijk!) de mixed reality headset. Je hoort het allemaal in de iCulture podcast!
Lees verder

iCulture podcast met hosts Elger, Gonny en Benjamin als memoji

iCulture Podcast #S02E19: Terugblik op 2020

Nee, we gaan je in de iCulture-podcast niet vertellen dat het een raar jaar was. Dat heb je zelf wel gemerkt. Wel vertellen we wat we de beste nieuwe producten en accessoires van 2020 vonden. Met welke aankondigingen heeft Apple ons echt verrast? En welke gebeurtenis of aankondiging vonden we vreselijk? We blikken terug op 2020!
iCulture podcast met hosts Elger, Gonny en Benjamin als memoji

iCulture Podcast #S02E18: De Apple Silicon MacBooks gaan je omver blazen!

Met het november-event van Apple achter de rug praten we over de aangekondigde MacBooks, Apple's plannen met eigen chips en onze ervaringen met de iPhone 12-serie.
iCulture podcast met hosts Elger, Gonny en Benjamin als memoji

iCulture Podcast #S02E17: Met volle snelheid naar de iPhone 12

Met het iPhone 12-event achter de kiezen en de release van de nieuwe toestellen in het vooruitzicht, bespreken Elger, Gonny en Benjamin de nieuwste producten! Maar waar blijven toch de AirPods Studio en de AirTag? Ook blikken we vooruit op een eventueel november-event.
iCulture podcast met hosts Elger, Gonny en Benjamin als memoji

iCulture Podcast #S02E16: Time Flies, hier zijn de nieuwe Apple Watches!

We hebben heel wat te bespreken in deze aflevering van de iCulture-podcast! Elger, Benjamin en Gonny praten over de nieuwe producten: Apple Watch Series 6 en SE, de nieuwe iPads, software-updates én een vooruitblik op het nog komende iPhone-event in oktober.
iCulture podcast met hosts Elger, Gonny en Benjamin als memoji

iCulture Podcast #S02E15: de heetste podcast tot nu toe

Het is na een aantal interviews weer tijd voor een normale aflevering van de iCulture podcast, met Elger, Benjamin en Gonny. Maar een gewone aflevering werd het niet. Door de extreme hitte werd het de heetste iCulture-podcast tot nu toe.
Antoine, Bas en Gonny

iCulture Podcast #S02E14: Antoine van der Lee en Bas Broek vertellen wat jij aan alle nieuwe ontwikkeltools hebt

Wat heb jij als gebruiker aan de aankondigingen van Apple tijdens WWDC 2020? Er zijn allerlei nieuwe tools voor ontwikkelaars die technisch nogal ingewikkeld kunnen zijn. Daarvoor hebben wij Antoine van der Lee en Bas Broek uitgenodigd: experts op het gebied van iOS-ontwikkeling. Zo vertellen ze onder meer over SwiftUI, Xcode en meer.
Jasper Hauser van Darkroom

iCulture Podcast #S02E13: Jasper Hauser over WWDC 2020

Darkroom heeft een Apple Design Award gewonnen en we zijn daarom erg vereerd dat Jasper Hauser van Darkroom in de iCulture Podcast langskwam om zijn mening te geven over WWDC 2020, de aankondingen én natuurlijk om te vertellen hoe het is om zo'n belangrijke prijs van Apple te winnen!
iCulture podcast met hosts Elger, Gonny en Benjamin als memoji

iCulture Podcast #S02E12: WWDC 2020 nieuwe stijl

De WWDC 2020 is er en dat betekent dat we in de iCulture Podcast gaan praten over alle aankondigingen. iOS 14, iPadOS 14 en macOS Big Sur maar natuurlijk ook de updates voor Apple Watch en Apple TV: we lopen ze allemaal met je langs.
iCulture podcast met hosts Elger, Gonny en Benjamin als memoji

iCulture Podcast #S02E11

In deze nieuwste aflevering van de iCulture Podcast praten we op afstand over alle nieuwe producten die zijn verschenen. De iPhone SE 2020 natuurlijk, maar ook de nieuwe 13-inch MacBook Pro en de 13-inch MacBook Air. We vertellen over onze ervaringen met het Magic Keyboard voor iPad en kijken vooruit naar WWDC. Een volgepakte aflevering!
iCulture Podcast visual

iCulture Podcast #S02E10: de #StayAtHome podcast

Apple kondigde in het voorjaar weer nieuwe producten aan, maar het liep deze keer anders dan gebruikelijk. In deze nieuwste aflevering geldt dat ook voor de iCulture Podcast: deze keer niet gezellig rond de tafel, maar op afstand. We praten over de nieuwe MacBook Air, iPad Pro... en hoe zit het nou met die betaalbare iPhone?
iCulture Podcast visual

iCulture podcast #S02E08: 10 jaar iPad en vooruitblik op maart-event

Maart ligt in het vooruitzicht dus dat kan maar één ding betekenen: er komen weer aankondigingen aan! In deze nieuwste aflevering van de iCulture Podcast blikken we vooruit op het aankomende event. Maar we kijken ook terug, namelijk op 10 jaar iPad! Wat staat ons bij van het allereerste model en hoe kijken we nu naar de iPad? Luister naar de iCulture Podcast en je weet het!
iCulture Podcast visual

iCulture podcast #S02E07: Apple in 2020, er is zoveel om naar uit te kijken!

Het nieuwe jaar is aangebroken en dat betekent ook een nieuwe iCulture Podcast! In deze eerste aflevering van het jaar kijken we vooruit naar de aankondigingen van Apple die we in 2020 kunnen verwachten. Waar kijken we naar uit, voor welke producten gaan we meteen naar de winkel rennen? Luister naar de iCulture Podcast en je weet het!
iCulture Podcast visual

iCulture podcast #S02E06: onze terugblik op Apple in 2019

In deze laatste editie van 2019 van de iCulture Podcast blikken we terug op alles wat Apple het afgelopen jaar gedaan heeft. Wat is ons favoriete product, welke app van 2019 gebruiken we nog dagelijks en welk nieuwsmoment staat nog in ons geheugen gegrift? Dat en meer hoor je in deze nieuwste editie van de iCulture Podcast!
iCulture Podcast visual

iCulture podcast #S02E05: interview met Adobe over Photoshop en Fresco

In deze speciale editie van de iCulture Podcast hebben we maar liefst twee interviews met belangrijke sleutelfiguren binnen Adobe. We spreken met Director of Product Management Stephen Nielson over Photoshop op de iPad. Daarna stellen we Brooke Hopper, Senior Experience Designer, een aantal vragen over Adobe Fresco.
iCulture Podcast visual

iCulture podcast #S02E04: zo heeft Mastercard Apple Pay mogelijk gemaakt in Nederland

We hebben een speciale aflevering van de iCulture Podcast! Deze keer geen Elger en Benjamin, maar een interview met Country Manager Arjan Bol van Mastercard. In aflevering #S02E04 van de iCulture Podcast duiken we in de wereld van Apple Pay en hoe dit in Nederland is gerealiseerd door Mastercard. Banken kunnen meedoen via het Mastercard Digital Enablement Services (MDES)-betalingsplatform - en daar zijn veel Nederlandse banken al op aangesloten. Je hoort het in de nieuwste aflevering van de iCulture Podcast!
iCulture Podcast visual

iCulture podcast #S02E03: AirPods Pro en Apple’s nieuwste entertainment

Heb jij 'm al geluisterd? Zo niet, dan is het weekend een perfect moment voor de iCulture Podcast! In aflevering #S02E03 van de iCulture Podcast Elger, Benjamin en Gonny je alles over de nieuwe diensten die van start zijn gegaan: Apple Arcade en Apple TV+. Ook hebben we de nieuwe AirPods Pro in onze oren en vertellen we over onze ervaringen. En er komen veel aankondigingen van Adobe aan. Dat en meer hoor je in de nieuwste aflevering van de iCulture Podcast!
iCulture Podcast visual

iCulture podcast #S02E02: reviews, reviews, reviews…

In aflevering #S02E02 van de iCulture Podcast vertellen Elger, Benjamin en Gonny over hun ervaringen met de iPhone 11 Pro en Apple Watch Series 5. We vertellen ook hoe het loopt met de software-updates en wat we van een eventueel oktober-event kunnen verwachten. Ondertussen zitten Apple's concurrenten ook niet stil!
iCulture Podcast visual

iCulture podcast #S02E01: iCulture kleurt groen na het september-event!

In aflevering #S02E01 van de iCulture Podcast praten Elger, Benjamin en Gonny je bij over het afgelopen iPhone 2019 september-event. Wat vonden wij van de aankondigingen van de nieuwe iPhones, Apple Watch en meer? In deze extra lange aflevering hoor je alles!
Antoine, Bas en Gonny

iCulture podcast #13: hoe word je appontwikkelaar?

In iCulture podcast #13 interviewen we Antoine van der Lee en Bas Broek over de vraag: wat moet je doen om appontwikkelaar te worden, met name op het gebied van Swift? Hoe zijn Antoine en Bas erin gerold, waarom hebben ze voor Swift gekozen, wat doen ze tegenwoordig en wat voor carrieremogelijkheden heb je eigenlijk als appontwikkelaar?
iCulture Podcast visual

iCulture podcast #12: we kijken vooruit naar het iPhone-event in september

In aflevering #12 van de iCulture Podcast praten Elger, Benjamin en Gonny je bij over het aanstaande iPhone 2019-event. Over wat je kunt verwachten en naar welke aankondigingen wij het meest uitkijken. Genoeg voor een halfuurtje luisterplezier!
iCulture podcast-team

iCulture podcast #11: nieuwe MacBooks en onze testervaringen

In aflevering #11 van de iCulture Podcast praten Elger, Benjamin en Gonny je bij over het vertrek van Jony Ive, de nieuwe MacBooks en onze ervaringen met de beta's na een aantal weken testen. Genoeg voor een volgepakt halfuurtje!
iCulture podcast met Antoine van der Lee

iCulture podcast #10: terugblik op WWDC 2019 voor ontwikkelaars

In iCulture podcast #10 blikken we terug op WWDC 2019 vanuit het oogpunt van ontwikkelaars. Wat kunnen we verwachten van aankondigingen als Create ML, Swift Package Manager en Catalyst? En hoe belangrijk is SwiftUI voor ontwikkelaars?
iCulture podcast-team

iCulture podcast #9: dit vonden wij van WWDC

In aflevering #9 van de iCulture Podcast praten Elger, Benjamin en Gonny je bij over het belangrijkste nieuws van WWDC 2019. Wat vonden wij de grootste aankondigingen en welke punten springen eruit? Was er misschien ook iets wat tegenviel?
iCulture podcast-team

iCulture podcast #8: vooruitblik op WWDC, Apple Pay en meer

In aflevering #8 van de iCulture Podcast praten Elger, Benjamin en Gonny je bij over het belangrijkste nieuws van de afgelopen maand en kijken we vooruit naar de aanstaande keynote van Apple op WWDC 2019. En uiteraard komt ook de introductie van Apple Pay ter sprake!
iCulture Podcast visual

iCulture podcast #7: nieuwe iPads, AirPods 2 en veel nieuwe diensten

Luister jij 'm al, de iCulture Podcast? Er staat weer een gloednieuwe editie voor je klaar! In aflevering #7 praten Elger, Benjamin en Gonny je bij over het belangrijkste nieuws van de afgelopen maand en blikken we terug op het maart-event van Apple. Wat vinden we van Apple's aankondiging van allerlei nieuwe diensten?
Interview bunq in de iCulture Podcast

iCulture podcast #6: we praten met Ali Niknam van bunq

Er staat weer een gloednieuwe editie van de iCulture Podcast klaar. Omdat er momenteel geen grote aankondigingen zijn geweest pakken we het deze aflevering iets anders aan: we gingen op bezoek bij een interessante gast, namelijk Ali Niknam van bunq.
iCulture Podcast visual

iCulture podcast #5: HomePod 1 jaar, iOS 13, Apple Stores en meer

Luister jij 'm al, de iCulture Podcast? Er staat weer een gloednieuwe editie voor je klaar! In aflevering #5 praten Elger, Benjamin en Gonny je bij over het belangrijkste nieuws van de afgelopen maand en blikken we terug op 1 jaar HomePod. En wat weten we al over iOS 13?
iCulture Podcast visual

iCulture podcast #4: Hier kijken we naar uit in 2019

Luister jij 'm al, de iCulture Podcast? Er staat weer een gloednieuwe editie voor je klaar! In aflevering #4 praten Elger, Benjamin en Gonny je bij over de Apple-producten waar we in 2019 het meest naar uitkijken. Worden het nieuwe Macs of toch Apple's videodienst?
iCulture Podcast visual

iCulture podcast #3: Onze favoriete Apple-producten van 2018

Luister jij 'm al, de iCulture Podcast? Er staat weer een gloednieuwe editie voor je klaar! In aflevering #3 praten Elger, Benjamin en Gonny je bij over Apple Pay in België, nieuwe iPad Pro en MacBook Air en wat wij de belangrijkste en meest verrassende producten van 2018 vonden.
iCulture Podcast visual

iCulture podcast #2: Nieuwe iPads, Mac mini en meer

Er is weer een nieuwe editie van de iCulture Podcast! In aflevering #2 praten Elger, Benjamin en Gonny je bij over de allernieuwste aankondigingen van het oktober-event 2018 met nieuwe Macs en iPads.
iCulture Podcast visual

iCulture podcast #1: Apple’s najaarsline-up en meer

Luister naar iCulture podcast #1, waarin we je bijpraten over de najaarsline-up van Apple. Onze ervaringen tijdens het testen, wat we van de nieuwe producten vinden en wat er nog aankomt: luister relaxed onderweg of thuis op de bank!

Wat is de iCulture podcast?

In de iCulture podcast gaan de mensen van de iCulture-redactie dieper in op ontwikkelingen rondom Apple. Eens per maand bespreken we nieuwe producten die we getest hebben, belangrijke nieuwsfeiten rondom Apple en wat er nog meer aan komt. Tussendoor luister je op onregelmatige basis naar interviews met bekende appmakers of andere mensen die in het nieuws zijn. Zo hebben we voor #10jaarAppStore een 10-delige interviewserie gemaakt met 20 bekende appmakers, in samenwerking met Moneyou – de innovatieve online financiële dienstverlener die het klanten mogelijk maakt om zelf overal en altijd hun financiële zaken te regelen.

iCulture podcast

Wie zijn de iCulture podcast-hosts?

Van links naar rechts:

Benjamin (@BenjaminRK) is sinds 2015 vaste redacteur van iCulture en werkte eerder voor de website N1ntendo.nl, waar hij (video)interviews maakte en artikelen schreef.

Gonny (@gonny) is oprichter van iCulture en maakte in de periode 2007-2008 samen met Brenno de Winter de techpodcast ICT Roddels. Daarnaast maakte ze ooit een cursus ‘Podcasten voor beginners’ voor een landelijk trainingsinstituut. Sindsdien beluistert ze dagelijks nog heel veel podcasts, maar het idee om een eigen iCulture-podcast te maken bleef lange tijd in de ijskast liggen. Tot nu toe.

Elger (@elger) is niet alleen vriend van iCulture, maar werkt ook al jarenlang als freelancer voor onze website, vooral op drukke momenten zoals in de periode rond belangrijke keynotes. Daarnaast ken je hem misschien van zijn werk voor de NOS, Numrush (en de podcast Rush Talk) of de meeslepende podcast Trust Nobody, tijdens het tv-seizoen van Wie is de Mol.

iCulture podcast abonneren en beluisteren

Je vindt de podcast op onze site of in iTunes, maar nog veel gemakkelijker is om je te abonneren via je favoriete podcast-app, zodat je geen aflevering hoeft te missen.

       

Zo abonneer je op de iCulture podcast:

Op de desktop kun je ons bijvoorbeeld beluisteren via iTunes, Pocket Casts of natuurlijk in dit artikel. Of je kunt handmatig de directe feed toevoegen aan je favoriete podcastdienst of -app.

iCulture Podcast visualIn de meeste podcast-apps kun je zoeken naar ‘iCulture’ en vind je ons vanzelf. We zijn te herkennen aan de afbeelding hiernaast. Druk op de knop ‘Abonneren’ en je krijgt automatisch de nieuwste aflevering op je toestel.

Let op: Er is een andere podcast met de naam ‘iCulture’ van de getalenteerde Engelse DJ Richard Earnshaw (@iCulturemusic). Die podcast is het dus niet, maar is zeker ook een luistertip!

Reageren op de iCulture Podcast

Wil je reageren op een aflevering van de iCulture podcast? Stuur ons een berichtje via Twitter of Facebook. Je kunt op de website ook onder elke aflevering reageren.

Heb je suggesties voor verbetering, laat het dan vooral weten. En ben je blij verrast over onze podcast, dan zouden we het natuurlijk leuk vinden als je een sympathieke beoordeling van 5 sterren in Apple’s Podcast-app of iTunes zou willen achterlaten. Alvast bedankt!

De iCulture podcast studio: welke apparatuur gebruiken wij?

Voor het opnemen van onze podcasts hebben wij de volgende apparatuur gekocht. We hebben ons hierbij gebaseerd op advies van anderen en eigen onderzoek.

Voor de fun

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!