Beoplay H4 met fiets

Hippe hoofdtelefoons voor je iPhone en iPad

We kijken in deze round-up naar vijf hippe, handige en interessante koptelefoons die speciaal voor je iPhone, iPad of iPod zijn gemaakt. Handig voor de vakantie of tijdens de dagelijkse reis van huis naar werk!

Handige koptelefoons voor je iPhone

Of je nu ‘hoofdtelefoon’ of ‘koptelefoons’ zegt: als je vaak onderweg bent is het wel zo prettig om jezelf te omringen met muziek, podcasts en audioboeken. Al was het alleen maar om je even af te sluiten van het gekwebbel van andere mensen. Maar daarvoor heb je wel een goede hoofdtelefoon nodig en wij hebben daarom vijf hippe hoofdtelefoons van dit moment op een rij gezet in verschillende prijsklassen. Ze bevatten vaak speciale functies voor je iPhone. We claimen niet dat dit de ‘beste’ zijn, maar ze worden in hun prijsklasse wel goed gewaardeerd door gebruikers.

Bose QuietComfort 35

Hoofdtelefoons steeds vaker zonder kabel

De echte audiofiel koopt nog steeds een koptelefoon met kabel, zodat er zo weinig mogelijk vervorming optreedt. Maar onder gewone gebruikers is duidelijk de opkomst van de draadloze hoofdtelefoon te zien. Dat komt omdat een kabel hinderlijk in de weg kan zitten als je bijvoorbeeld met je handen beweegt. Het zal ook niet de eerste keer zijn dat iemand achter een deurklink of knop blijft haken, waardoor je iPhone zomaar op de grond kan vallen. Moet je je vaak door grote mensenmassa’s bewegen, dan kan een koptelefoon met kabel helemaal onhandig zijn, want iemand kan opeens achter je kabel blijven hangen.

Beats Studio3 Wireless voor iPhone en Mac.

We hebben daarom in dit overzicht extra aandacht besteed aan draadloze hoofdtelefoons zonder kabeltje. Wat daarbij ook meespeelt is dat de iPhone (en veel andere smartphones) tegenwoordig geen 3,5mm ingang (minijack) meer hebben. De accuduur wordt steeds minder een probleem en de vertraging bij het kijken van films is door de meeste fabrikanten ondertussen ook wel opgelost. De grootste nadelen van Bluetooth zijn ondertussen wel overwonnen.

Beoplay H4 met fiets

Hippe hoofdtelefoons voor je iPhone

Wanneer is een hoofdtelefoon hip? Als je ermee voor de dag kunt komen, ongeacht of je in een koffiebar zit te werken of met je vrienden op het strand rondhangt. Bij het kiezen van een hoofdtelefoon kun je op een aantal zaken letten:

  • Zit er ruisonderdrukking op? Dat kan handig zijn tijdens vliegreizen en als je geconcentreerd wilt werken.
  • Is de koptelefoon draadloos? Voordeel is dat je niet verstrikt raakt in een snoer en meer bewegingsvrijheid hebt. Nadeel is dat je steeds moet opladen, dus het is ook belangrijk om te kijken hoe lang de batterij mee kan.
  • Welk frequentiebereik heeft de koptelefoon? Hoe breder het frequentiebereik, hoe beter je de muziek klinkt. Alleen frequenties die het menselijk oor kan horen zijn van belang. Een bereik tussen 10Hz en 25.000Hz is aanbevolen.
  • Hoe zit het met draagcomfort? De meeste hoofdtelefoons hebben zachte oorkussens, maar je kunt er ook sneller door gaan zweten als ze gemaakt zijn van synthetisch materiaal. Daarom gebruiken sommige fabrikanten textiel of echt leer.
  • Is de kabel lang genoeg? Kijk ook naar het gebruikte materiaal. Sommige kabels zijn voorzien van een extra beschermlaag van nylon of textiel, dat de duurzaamheid verhoogt.

Bose QuietComfort 35 serie II

Bose QuietComfort 35 serie II wireless

We kenden de Bose QuietComfort 35 al en tipten hem in het verleden al eens. De Serie II is van ongeveer hetzelfde materiaal gemaakt en biedt net als zijn voorganger flink wat functies voor een toch hoog prijskaartje. Als extra zit er een knop voor Google Assistant op, die op de voorganger ontbreekt. Net als de QC35, beschikt ook deze opvolger over ruisonderdrukking en een batterij die tot twintig uur mee gaat.

De Bose Quiet Comfort 35 serie II kan via Bluetooth, NFC en de Bose Connect-app (link) aan je iPhone of iPad gekoppeld worden. Die app is vooral handig als je meerdere Apple-toestellen wil koppelen, want zo kan je makkelijk wisselen tussen de gekoppelde devices. Als je batterij leeg is en je wil toch nog muziek blijven luisteren, dan is er verder een kabeltje meegeleverd. Daarmee kan je de hoofdtelefoon dus de hele dag blijven gebruiken, ook als je batterij leeg is. De Quiet Comfort 35 serie II heeft een paar knoppen, waarmee je kan bellen, binnenkomende gesprekken kunt opnemen en ook verbreken. De hoofdtelefoon is verkrijgbaar in het zwart en in het grijs.

Bekijken: Bose QuietComfort 35 II Wireless (ca. €379)


Pioneer SE-MS7BT

Pioneer SE-MS7BT

Minder duur is de Pioneer SE-MS7BT. Dat zien we meteen terug in het ontbreken van ruisonderdrukking. Maar tegelijk biedt de draadloze hoofdtelefoon van Pioneer voldoende andere functies en klinkt het geluid erg degelijk. Het apparaat heeft grote oorschelpen en is voorzien van flinke 40mm drivers. Daardoor is er levendig geluid, dat natuurgetrouw klinkt. De draadloze SE-MS7BT kan aan je iPhone gekoppeld worden met Bluetooth en NFC en beschikt over verschillende knoppen om je muziek mee te bedienen en telefoongesprekken mee op te nemen. De Pioneer is verkrijgbaar in het bruin, zilver en zwart.

Bekijken: Pioneer SE-MS7BT (ca. €120)


Sennheiser HD 4.40BT

Sennheiser HD 4.40BT

De Sennheiser HD 4.40BT is een degelijke en goedkope hoofdtelefoon. Ook deze hoofdtelefoon verbind je via Bluetooth of NFC met je iPhone. Ook dit apparaat is niet voorzien van actieve ruisonderdrukking. In ruil daarvoor biedt de Sennheiser echter een forse batterij: die kan tot vijfentwintig uur mee een volgeladen accu. Ook beschikt dit model over knoppen waarmee je muziek kan bedienen en inkomende telefoontjes kunt beantwoorden. En mocht de accu dan toch onverhoopt leegraken, kan je de HD 4.40BT gewoon aan je telefoon koppelen met de meegeleverde kabel.

Bekijken: Sennheiser HD 4.40BT (ca. €99)


JBL Tune 600BT NC

Goedkoper dan de rest, maar alsnog voorzien van actieve ruisonderdrukking: de JBL Tune 600BT NC. Daarmee onderscheidt deze JBL-hoofdtelefoon zich dan ook van de Sennheiser en Pioneer, die ongeveer in dezelfde prijsklasse vallen maar geen actieve ruisonderdrukking bieden. De Tune 600BT NC heeft een accu die tot twaalf uur mee gaat en in twee uur tijd geheel opgeladen is. Op de oorschelpen zitten verder enkele knoppen, waarmee je onder meer handsfree kan bellen en je muziek kan bedienen. Verder koppel je de JBL Tune 600BT NC met NFC of met Bluetooth aan je iPhone of iPad. Mocht het nodig zijn, is ook bij deze hoofdtelefoon een kabeltje meegeleverd om via de kabel verder te luisteren.

Bekijken: JBL Tune 600BT NC (ca. €99)


Beats Studio3

Beats Studio3

In 2006 werd Beats opgericht door rapper Dr Dre en platenbaas Jimmy Iovine, om vervolgens overgenomen te worden door Apple. Wat je er ook van vindt: het merk maakt degelijke hoofdtelefoons voor redelijke prijzen. Soms zitten er ook wat duurdere modellen tussen, waaronder de Studio3. Het apparaat beschikt over ruisonderdrukking en kan tot 22 uur mee op een volgeladen batterij. Daarnaast heeft Apple een techniek ingebouwd die het ‘fast fuel’ noemt, waardoor binnen een kwartier genoeg stroom geladen is om weer drie uur naar muziek te kunnen luisteren. De Studio3 is een hoofdtelefoon die nadruk legt op bas, waardoor het geheel ook lekker audio weergeeft. De Beats-hoofdtelefoon is beschikbaar in het matzwart, wit, blauw, rood, grijs, roze en zwart met rode accenten.

Bekijken: Beats Studio3 (ca. €299)


Ben je op zoek naar een andere manier om tijdens een reis naar muziek op je iPhone te luisteren? We hebben ook de vijf fijne oordopjes op een rij gezet en we hebben een artikel over draagbare speakers voor je iDevices geschreven.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt juli 2018
Categorie Accessoires
Onderwerpen hoofdtelefoon, koptelefoon, muziek, vakantiespecial
Devices iPad, iPhone
Software iOS