Beoplay H4 met fiets

Hippe hoofdtelefoons voor je iPhone en iPad

In deze round-up kijken we naar hippe, handige en interessante koptelefoons die speciaal voor je iPhone, iPad of iPod zijn gemaakt. Handig voor de vakantie of tijdens de dagelijkse reis tussen huis en werk!

Handige koptelefoons voor je iPhone

Of je nu ‘hoofdtelefoon’ of ‘koptelefoon’ zegt: als je vaak onderweg bent is het wel zo prettig om jezelf te omringen met muziek, podcasts en audioboeken. Al was het alleen maar om je even af te sluiten van het gekwebbel van andere mensen. Maar daarvoor heb je wel een goede hoofdtelefoon nodig. Daarom hebben wij hippe hoofdtelefoons van dit moment op een rij gezet in verschillende prijsklassen. Ze bevatten vaak speciale functies voor je iPhone. We claimen niet dat dit de ‘beste’ zijn, maar ze worden in hun prijsklasse wel goed gewaardeerd door gebruikers.

Beoplay H4 met fiets

Spring meteen naar je favoriete onderwerp of merk:

Hoofdtelefoons steeds vaker zonder kabel

De echte audiofiel koopt nog steeds een koptelefoon met kabel, zodat er zo weinig mogelijk vervorming optreedt. Maar onder gewone gebruikers is duidelijk de opkomst van de draadloze hoofdtelefoon te zien. Dat komt omdat een kabel hinderlijk in de weg kan zitten als je bijvoorbeeld met je handen beweegt. Het zal ook niet de eerste keer zijn dat iemand achter een deurklink of knop blijft haken, waardoor je iPhone zomaar op de grond kan vallen. Als je vaak in grote mensenmassa’s loopt, dan kan een koptelefoon met kabel helemaal onhandig zijn, want iemand kan opeens achter je kabel blijven hangen.

We hebben daarom in dit overzicht extra aandacht besteed aan draadloze hoofdtelefoons zonder kabel. Wat daarbij ook meespeelt is dat de iPhone (en veel andere smartphones) tegenwoordig geen 3,5mm ingang (mini-jack) meer hebben. De accuduur wordt steeds minder een probleem en de vertraging bij het kijken van films is door de meeste fabrikanten intussen ook wel opgelost. Ook de grootste nadelen van Bluetooth zijn nu wel overwonnen.

Spotify-apps met Beats headphone

Hippe hoofdtelefoons voor je iPhone: hierop moet je letten

Een hoofdtelefoon is hip als je ermee voor de dag kunt komen, of je nu in een koffiebar zit te werken of met je vrienden op het strand aan het chillen bent. Bij het kiezen van een hoofdtelefoon kun je op een aantal zaken letten:

  • Zit er ruisonderdrukking op? Dat kan handig zijn tijdens vliegreizen en als je geconcentreerd wil werken.
  • Is de koptelefoon draadloos? Het voordeel is dat je niet verstrikt raakt in een snoer en meer bewegingsvrijheid hebt. Een nadeel is dat je steeds moet opladen, dus het is ook belangrijk om te kijken hoe lang de batterij mee kan.
  • Welk frequentiebereik heeft de koptelefoon? Hoe breder het frequentiebereik, hoe beter je de muziek klinkt. Alleen frequenties die het menselijk oor kunnen horen, zijn van belang. Een bereik tussen 10Hz en 25.000Hz is aanbevolen.
  • Hoe zit het met draagcomfort? De meeste hoofdtelefoons hebben zachte oorkussens, maar je kunt er ook sneller door gaan zweten als ze gemaakt zijn van synthetisch materiaal. Daarom gebruiken sommige fabrikanten textiel of echt leer.
  • Is de kabel lang genoeg en gemaakt van een prettig materiaal? Sommige kabels zijn voorzien van een extra beschermlaag van nylon of textiel, dat de duurzaamheid verhoogt.

Bose QuietComfort 35 serie II

Bose QuietComfort 35 serie II wireless / Bose Noise Cancelling Headphones 700

We kenden de Bose QuietComfort 35 al en tipten hem in het verleden al eens. De Serie II is van ongeveer hetzelfde materiaal gemaakt en biedt net als zijn voorganger flink wat functies voor een toch hoog prijskaartje. Als extra zit er een knop voor Google Assistant op, die op de voorganger ontbreekt. Net als de QC35, beschikt ook deze opvolger over ruisonderdrukking en een batterij die tot twintig uur mee gaat.

De Bose Quiet Comfort 35 serie II kan via Bluetooth, NFC en de Bose Connect-app (link) aan je iPhone of iPad gekoppeld worden. Die app is vooral handig als je meerdere Apple-toestellen wil koppelen, want zo kan je makkelijk wisselen tussen de gekoppelde devices. Als je batterij leeg is en je wil toch nog muziek blijven luisteren, dan is er verder een kabeltje meegeleverd. Daarmee kan je de hoofdtelefoon dus de hele dag blijven gebruiken, ook als je batterij leeg is. De Quiet Comfort 35 serie II heeft een paar knoppen, waarmee je kan bellen, binnenkomende gesprekken kunt opnemen en ook verbreken. De hoofdtelefoon is verkrijgbaar in het zwart en in het grijs.

Bekijken: Bose QuietComfort 35 II Wireless (ca. €270)

Bose Noise Cancelling Headphones 700

Inmiddels heeft Bose ook de opvolger uitgebracht, de Bose Noise Cancelling Headphones 700. Deze heeft een heel nieuw uiterlijk gekregen als je het vergelijkt met zijn voorgangers. Ook is micro-USB vervangen door een USB-C aansluiting, er is minder plastic en meer roestvrij staal, er zijn meer keuzemogelijkheden in de ruisonderdrukking en de bediening gaat vooral via aanrakingen van de oorschelpen in plaats van met fysieke knoppen. Ook de Bose 700 is te koop in het zwart en in het grijs.

Bekijken: Bose Noise Cancelling Headphones 700 (ca. €400)


Sony WH-1000XM3 hoofdtelefoon

Sony WH-1000XM3

De directe concurrent van de Bose high-end hoofdtelefoons is de Sony WH-1000XM3. Allebei hebben ze een uitstekende geluidskwaliteit. Alleen gaat de Sony langer mee voordat je hem op hoeft te laden: de batterijduur is 30 uur met geluidsonderdrukking aan, en 38 uur als je deze hebt uitgeschakeld. Je bedient de hoofdtelefoon via aanraakbewegingen op de oorschelpen. Via de Sony Connect-app (link) kun je via Smart Listening onder andere de sterkte van de noise cancelling aanpassen. Het frequentiebereik van de Sony WH-1000XM3 is 4 tot 40.000 Hertz.

Bekijken: Sony WH-1000XM3 (ca. €350)


Bang & Olufsen Beoplay H9i

Bang & Olufsen Beoplay H9i

Qua hipheid steekt de Bang & Olufsen Beoplay H9i er wat ons betreft echt uit. Vooral de beige uitvoering met de leren band en de metalic-look van de oorschelpen zorgen ervoor dat je op straat echt opvalt. Verder is ook deze hoofdtelefoon te bedienen via aanraking op de rechteroorschelp, waarmee je het volume regelt of naar het volgende nummer gaat. Alleen wat de batterijduur betreft scoort de hoofdtelefoon wat minder dan de rest. Je kunt tot 18 uur luisteren voordat je hem weer aan je oplader moet hangen. Ook is hij niet in elkaar te klappen, zodat hij veel ruimte inneemt als je hem in je tas doet.

Bekijken: Bang & Olufsen Beoplay H9i (ca. €400)


Sennheiser HD 4.40BT

Sennheiser HD 4.40BT

De Sennheiser HD 4.40BT is een degelijke en goedkope hoofdtelefoon. Ook deze hoofdtelefoon verbind je via Bluetooth of NFC met je iPhone. Ook dit apparaat is niet voorzien van actieve ruisonderdrukking. In ruil daarvoor biedt de Sennheiser echter een forse batterij: die kan tot vijfentwintig uur mee een volgeladen accu. Ook beschikt dit model over knoppen waarmee je muziek kan bedienen en inkomende telefoontjes kunt beantwoorden. En mocht de accu dan toch onverhoopt leegraken, kan je de HD 4.40BT gewoon aan je telefoon koppelen met de meegeleverde kabel.

Bekijken: Sennheiser HD 4.40BT (ca. €99)


Beats Studio3

Beats Studio3

In 2006 werd Beats opgericht door rapper Dr. Dre en platenbaas Jimmy Iovine, om bijna tien jaar later overgenomen te worden door Apple. Wat je er ook van vindt: het merk maakt degelijke hoofdtelefoons voor redelijke prijzen. Soms zitten er ook wat duurdere modellen tussen, waaronder de Studio3. Het accessoire beschikt over actieve ruisonderdrukking (Pure ANC) en kan tot 22 uur mee op een volgeladen batterij. Als je de ruisonderdrukking uitschakelt, kun je zelfs tot 40 uur luisteren. De Bluetooth-verbinding gaat via Apple’s W1-chip, die Apple ook voor de eigen AirPods gebruikt.

Daarnaast heeft Apple een techniek ingebouwd die het ‘fast fuel’ noemt, waardoor binnen een kwartier genoeg stroom geladen is om weer drie uur naar muziek te kunnen luisteren. De Studio3 is een hoofdtelefoon die de nadruk legt op bas, waardoor de muziekbeats extra naar voren komen. De Beats-hoofdtelefoon is beschikbaar in het matzwart, wit, blauw, rood, grijs, roze en zwart met rode accenten.

Bekijken: Beats Studio3 (ca. €350)


Ben je op zoek naar een andere manier om tijdens een reis naar muziek op je iPhone te luisteren? We hebben ook de fijne oordopjes op een rij gezet en we hebben een artikel over draagbare speakers voor je iDevices geschreven.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt augustus 2019
Categorie Accessoires
Onderwerpen hoofdtelefoon, koptelefoon, muziek, vakantiespecial
Devices iPad, iPhone
Software iOS