shutterstock_109127966

Beste apps met reisgidsen voor iPhone en iPad

Voor stedentrip of vakantie: neem een digitale reisgids mee op je iPhone of iPad. Geen gesjouw met boeken, maar ga digitaal met deze handige en nuttige reisgidsen.

shutterstock_109127966

Waar zijn we ook alweer? Weet iemand nog een leuk restaurant in de buurt? Of een hotel voor morgen? Dat soort vragen zijn tegenwoordig ook te beantwoorden zonder gesjouw of driftig geblader in de reisgids. Er zijn genoeg apps die met een tap op het scherm vertellen waar je moet zijn en die ook offline te gebruiken zijn. iCulture heeft de leukste en meest handige reisgidsen-apps voor je uitgelicht, zodat je altijd alle nuttige informatie bij de hand hebt.

Reisgidsen-apps voor de iPhone

Even downloaden voor vertrek en daarna heb je alle informatie altijd en overal bij de hand. Het kost je geen ruimte in je koffer en je hoeft niet tijdens uitstapjes een zware gids mee te zeulen. Het aanbod loopt ver uiteen, van gidsen die door professionele redacties worden geschreven tot gidsen die door locals worden gemaakt, van gevestigde namen of onbekende initiatiefnemers.

iCulture adviseert: Triposo

De ontwikkelaars van Triposo hebben informatie van sites als Wikitravel, Wikipedia, World66 en OpenStreetMap op een slimme manier in een overzichtelijke en complete reisgidsapp gegoten. De gratis reisgidsen zijn beschikbaar voor een oneindige hoeveelheid landen en steden. Binnen de app moet je de gewenste reisgidsen eenmalig downloaden, daarna kun je ze ter plekke offline raadplegen.

Triposo-app

Triposo heeft handige kaarten, een reisdagboek, de mogelijkheid om hotels te boeken en bevat een behoorlijk aantal standaardzinnen om je verstaanbaar te maken in een vreemde stad. Maar de meest aantrekkelijke functie is de GPS-functie van de app, die ziet waar je bent en leuke resultaten in jouw kijkrichting geeft. Wat bevindt zich eigenlijk achter dat grote gebouw in Praag? Je hoeft het niet langer op een kaart op te zoeken.

Bij het weergeven van resultaten geeft Triposo een aantal suggesties voor activiteiten en stemt deze af op het tijdstip. Als je net een museum hebt bezocht, ben je waarschijnlijk wel te porren voor een kop koffie. Maar om acht uur ‘s avonds heb je misschien meer zin in theater of een kroeg. Ook handig: bij het geven van de tips houdt de app rekening met de openingstijden van alle bezienswaardigheden. Triposo maakt ook de app Walter, waarmee je op een soort kleurenrad kunt zien wat er in de buurt is.

Wil je liever tips van gevestigde namen? Dat kan ook, want je kunt binnen de app bijvoorbeeld de Fodor’s reisgidsen aanschaffen voor een klein bedrag.

Lees meer artikelen over Triposo

Spotted by Locals

spotted-by-locals-iphoneDe veelgeprezen gidsapps van Spotted by Locals zijn eigenlijk miniblogs met tips van lokale bewoners. Er zijn genoeg reisgidsapps die verborgen parels buiten de gebaande paden beloven, maar Spotted by Locals weet deze belofte ook in te lossen. Alle ‘Spotters’ die over hun favoriete plekken in de stad schrijven worden handmatig geselecteerd en bezocht voordat ze mogen meedoen. Daardoor zijn de bezienswaardigheden die worden aangeraden vaak origineel en authentiek voor die stad, zonder plastic menukaarten in alle talen van de wereld en drommen toeristen. Tenzij die ineens dezelfde app op zak hebben, natuurlijk.

De app is geschikt voor leuke achteraf-tips, maar highlights als de Eiffeltoren of het Louvre zul je hier niet vinden. Spotted by Locals begon als een blog over Amsterdam, maar is inmiddels uitgegroeid tot een internationaal netwerk van 51 steden. De voertaal is Engels en iedere stad kost €3,59 via een in-app aankoop. Je kunt de reisgidsen voor vertrek downloaden, daarna zijn ze offline beschikbaar.

Andere apps met reisgidsen:

  • Trip by Skyscanner (gratis, iPhone, iOS 9.0+) - Gogobot wordt het nieuwe Tripadvisor genoemd en dat is niet voor niets. De app is ook een reisgids op basis van reviews, maar heeft een aantal leuke extra’s, zoals een digitaal paspoort met reisstempels en veel opties om te delen en andere gebruikers te volgen.
  • tripwolf (gratis, iPhone/iPad + IAP, iOS 9.0+) - Elke Tripwolf reisgids bevat kaarten, bezienswaardigheden en uitgaanstips, afkomstig uit de Marco Polo- en Footprint-reisgidsen. Daarnaast hebben de apps een augmented reality-functie waarmee je in de omgeving kunt rondkijken. Voor een stad of regio betaal je ongeveer 4 tot 6 euro via in-app aankopen, een onbeperkt pakket kost €24,99. Daarnaast zijn er in de app altijd wisselende aanbiedingen en gratis steden beschikbaar.
  • CityZapper stadsgids (gratis, iPhone/iPad/ Watch + IAP, iOS 9.0+) - Collectie reisgidsen, gebundeld in één app. Sommige steden zoals Hessen, Düsseldorf en Aken zijn gratis. Andere, zoals Amsterdam en Leipzig, zijn tegen betaling van €2,99 te downloaden. Ze hebben bij CityZapper trouwens ook een leuke app voor Kerstmarkten in Duitsland.
  • Berlin Travel Guide (with Offline Maps) - mTrip (€5,49, iPhone/iPad, iOS 9.0+) - Populaire app met augmented reality, waarmee je ook via Facebook of e-mail kaartjes kunt versturen. Zie bijvoorbeeld Berlijn of Praag. Of bekijk het volledige aanbod van mTrip-gidsen. De gidsen zijn regelmatig in de aanbieding.
Dit artikel is onderdeel van de iCulture Vakantiespecial.

Dit artikel is geactualiseerd op 7 juli 2015. Er kan op dit artikel niet meer gereageerd worden. Heb je tips of opmerkingen? Stuur dan een reactie naar redactie@iculture.nl.

Openingsafbeelding: Goodluz via Shutterstock.com

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt juni 2017
Categorie Apps
Onderwerpen lonely planet, reisgids, tripadvisor, triposo, vakantiespecial
Devices iPad, iPhone
Software iOS