shutterstock_129132983

De beste apps om vliegtickets te boeken met iPhone en iPad

Je kunt heel wat geld besparen door op het juiste moment en via de juiste aanbieder je vliegtickets te boeken. Daarvoor gebruik je deze apps voor vliegtickets: van prijsvergelijkers tot vliegmaatschappijen, wie slim is koopt dezelfde vliegreis voor veel minder.

Dit zijn de beste apps voor vliegtickets boeken:

Vliegtickets boeken met apps

Fanatieke reizigers opgelet: er is waarschijnlijk geen categorie apps op de iPhone en iPad waarmee je zo veel geld kan besparen als met apps voor vliegtickets. iCulture vergeleek de iOS-apps van prijsvergelijkers en luchtvaartmaatschappijen en ontdekte dat je honderden euro’s kunt besparen als je slimmer boekt. Per persoon. Per vlucht.


Heb je eenmaal je vliegticket geboekt, dan helpen we je verder op weg met de beste vliegveld-apps: bekijk vluchtinformatie en blijf op de hoogte als je vertraging hebt!

iCulture adviseert: Skyscanner

Als je voorheen de app van KLM of een luchtvaartmaatschappij gebruikte om vluchten mee te boeken, is het even schrikken als je Skyscanner gebruikt. De app doorzoekt niet alleen de prijzen van luchtvaartmaatschappijen, maar ook van allerlei onafhankelijke aanbieders. Dat maakt de hoeveelheid aanbiedingen in Skyscanner enorm. Het moet daarom raar lopen als je niét goedkoper uit bent. Ook de zoekopdracht invullen is snel en slim: zo selecteer gemakkelijk vliegvelden in de buurt en kun je ook een reis met tussenstops plannen. Als de zoekopdracht is uitgevoerd, sorteer je snel op tijdsduur, vertrektijd, tussenstops, luchtvaartmaatschappijen, luchthavens en prijs.

Daarnaast kan je een grafiek opvragen waarin je ziet op welke dag je het goedkoopst vliegt en dat kan écht honderden euro’s schelen. Favoriete opdrachten en vluchten kan je opslaan. Voordat je boekt, kies je eerst nog een reisorganisatie als er meerdere opties zijn. Je kan reisgegevens trouwens meteen doorzetten naar TripIt, onze aanrader onder de apps voor het plannen van je vakantie. Ook handig is dat je kunt zoeken als je nog niet weet waar je naartoe wilt. Kies de vertrekluchthaven, vul een datum in en Skyscanner geeft aan naar welke landen je het goedkoopst kunt vertrekken.

Hopper

Hopper is ook een van onze favorieten. Deze app vertelt je niet alleen het goedkoopste moment om te vliegen, maar adviseert ook of je nog even moet wachten met boeken of meteen moet toeslaan. Daarbij houdt de app rekening met de periodes waarin de tickets het goedkoopst zijn. Je krijgt bijvoorbeeld een voorspelling dat de tickets de komende weken nog met gemiddeld €30 zullen dalen. In dat geval kun je beter nog even wachten.

Je voert meerdere trajecten in op je ‘watchlist’ en je krijgt een melding als er prijsveranderingen zijn op het gekozen traject. Daarbij wordt uiteraard rekening gehouden met je reisdata, als je dat wilt. Wil je ‘ergens in augustus’ vertrekken, maar heb je nog geen vastomlijnde plannen, dan kan dat ook. Je kunt ook een algemene melding instellen waarbij je altijd op de hoogte wordt gehouden als er aanbiedingen op jouw favoriete vliegroute zijn.

KAYAK

Een van de bekendste diensten uit deze lijst is KAYAK, een wat meer traditionele prijsvergelijker. De populariteit zal zeker te maken hebben met het feit dat je vluchten én hotels kan boeken. Bovendien staan de resultaten overzichtelijk onder elkaar gepresenteerd op prijs. Net als in andere apps, kan je ook hier kiezen om op alle luchthavens rondom een grote stad te zoeken, zodat je niet aan één luchthaven vastzit. Met een tik op een vlucht zie je gedetailleerde informatie en ook het aantal vrije plekken in een vliegtuig, wat handig is als je plekken wilt kiezen. KAYAK zorgt er bovendien voor dat vluchtinfo offline voorhanden is in de app, en aansluitend kan je ook andere onderdelen van je reis boeken en plannen.

Een handige optie is Kayak Mix. Daarmee combineert Kayak enkeltjes, waardoor je mogelijk goedkoper uit bent dan wanneer je de heen- en terugreis met dezelfde maatschappij doet. Prijsvoorspellingen en grafiekjes helpen je om een keuze te maken: nu meteen boeken, of toch nog even wachten? De app verbergt heel lange en dure vluchten, zodat je alleen de interessante aanbiedingen te zien krijgt. Je kunt ook filteren op eigenschappen zoals nachtvluchten en vluchten met Wi-Fi (al moet je maar afwachten of het werkt).

Momondo

Momondo is een onbekendere speler dan Skyscanner, maar ook zeker de moeite waard om prijzen mee te vergelijken voor vluchten. De app bekijkt ook andere, nabijgelegen luchthavens om te vertrekken. Zo kan een vliegreis vanaf Eindhoven veel goedkoper uitpakken dan een vliegreis vanaf Schiphol. Slim! In het overzicht zie je snel alle gegevens die je wilt weten, zoals vertrektijd, duur, maatschappij en de site die het ticket verkoopt. De prijs staat in het groot aangegeven en de filters laten meteen informatie zien voordat je ze indrukt. Wat betekent een tussenstop voor de prijs? Wat is de goedkoopste vlucht als je in de middag gaat? Naar welke luchthaven kan je het goedkoopst? Momondo toont in onze testsessie minder resultaten dan Skyscanner, maar is evenwel een aanrader.

Andere apps om vliegtickets te boeken

Apps van luchtvaartmaatschappijen

  • KLM - Boek een vlucht (Gratis, iPhone/iPad, iOS 15.0+) - De meest uitgebreide app met vliegtickets zoeken en boeken, maar ook je boekingen bekijken.
  • Transavia (Gratis, iPhone, iOS 13.0+) - Inchecken, boekingen bekijken en meer.
  • Corendon.nl (Gratis, iPhone/iPad, iOS 12.0+) - Voor je all-inclusive budget vliegvakantie. Bekijk komende en eerdere boekingen.
  • Air France - Book a flight (Gratis, iPhone/iPad/TV, iOS 15.0+) - Vlieg je met KLM, dan ben je soms aangewezen op de vluchten van Air France.
  • British Airways (Gratis, iPhone/Watch, iOS 14.0+) - Ook de Britten hebben een eigen app.
  • Lufthansa (Gratis, iPhone/iPad, iOS 15.0+) - App van de Duitse nationale vliegmaatschappij.
  • easyJet: Travel App (Gratis, iPhone, iOS 13.0+) - EasyJet biedt alle info in een app aan.
  • Vueling Airlines-Cheap Flights (Gratis, iPhone/Watch, iOS 15.0+) - Goedkoop naar de zon vliegen met deze Spaanse vliegmaatschappij.
  • Norwegian Travel Assistant (Gratis, iPhone/iPad, iOS 11.4+) - Tel af naar je volgende vliegvakantie met Norwegian Air.
  • Aer Lingus (Gratis, iPhone, iOS 15.0+) - Op weg naar een pot met goud? Gebruik dan deze app van het Ierse Aer Lingus.

Heb je al een vliegticket? Check dan hoe je zonder stress op reis kunt gaan met de beste vliegveld-apps voor je iPhone en iPad. Bekijk vluchtinformatie en blijf op de hoogte als je vertraging hebt!

Bekijk ook

Beste vliegveldapps met vertrek- en vluchtinformatie op je iPhone en iPad

Heb je een vliegreis gepland? Met de apps uit dit overzicht vind je informatie over vluchten, vertrektijden, vliegtuigen en parkeren op Schiphol en andere luchthavens. Alles om je verblijf op het vliegveld zo aangenaam mogelijk te maken.

Dit artikel is onderdeel van de iCulture Vakantiespecial.