shutterstock_129132983

Beste apps om vliegtickets te boeken met iPhone en iPad

Wat zijn de beste apps om vliegtickets te boeken? iCulture zet de beste vliegticket-apps voor iPhone op een rij: van prijsvergelijkers tot vliegmaatschappijen.

shutterstock_129132983

Fanatieke reizigers opgelet: er is waarschijnlijk geen categorie apps op de iPhone en iPad waarmee je zo veel geld kan besparen als apps voor vliegtickets. iCulture vergelijk de iOS-apps van prijsvergelijkers en luchtvaartmaatschappijen aan de tand en licht de beste apps uit. Dat kan je honderden euro’s besparen. Per persoon. Per vlucht.

iCulture adviseert: Skyscanner

Skyscanner vliegticket naar LondenAls je voorheen de app van KLM of een luchtvaartmaatschappij gebruikte om vluchten mee te boeken, is het even schrikken als je Skyscanner gebruikt. De app doorzoekt niet alleen de prijzen van luchtvaartmaatschappijen, maar ook allerlei onafhankelijke aanbieders van reizen. Dat maakt het aantal aanbiedingen in Skyscanner enorm. Het moet daarom raar lopen als je niét goedkoper uit bent. Ook de zoekopdracht invullen is snel en slim: zo selecteer je op plaats van bestemming, niet het vliegveld dat je wil hebben. Als de zoekopdracht is uitgevoerd, sorteer je snel op tijdsduur, vertrektijd, tussenstops, luchtvaartmaatschappijen, luchthavens en prijs.

Daarnaast kan je een grafiek opvragen waarin je ziet op welke dag je het goedkoopst vliegt en dat kan écht honderden euro’s schelen. Favoriete opdrachten en vluchten kan je opslaan. Voordat je boekt, kies je eerst nog een reisorganisatie als er meerdere opties zijn. Je kan reisgegevens trouwens meteen doorzetten naar TripIt, ons advies onder de apps voor het plannen van je vakantie.

Je hoeft de Skyscanner-app niet eens te installeren voor een snel reisadvies: de dienst heeft ook een chatbot in de Facebook Messenger-app die je kunt vinden door ‘Skyscanner’ in het zoekveld in te voeren.

Lees meer over Skyscanner op iCulture.

Hitlist

Hitlist: vliegtickets boeken en deals vindenVertel waar je naartoe wilt en Hitlist zoekt de beste deal. Het handige van deze app is dat je allerlei gewenste trips kunt aangeven en dat Hitlist waarschuwt wanneer er een goede deal is. Zo stelden we in dat we een lang weekend binnen Europa weg willen, met vertrek op donderdag of vrijdag. Hitlist houdt de prijzen in de gaten en geeft met kleurtjes (groen = ‘spectacular’, geel = ‘great’) aan hoe goedkoop de prijs is in vergelijking met gangbare tarieven. Je hoeft met deze app niet zelf grafieken en lijsten door te werken, omdat Hitlist zelf alle analyses al uitvoert. Jij hoeft alleen maar aan te geven naar welke plekken je zoal wilt reizen en je hoeft vervolgens alleen maar in je agenda te kijken of je in de aangegeven periode vrij kunt nemen.

Hitlist is ooit begonnen als een soort Tinder voor reizen, waarbij je links en rechts moest vegen of je een bepaalde bestemming interessant vond. Tegenwoordig is het uitgegroeid tot de meest handige app om deals op goedkope vliegtickets te vinden. Het is wel aan te raden om de app regelmatig even te checken, want sommige tarieven zijn snel uitverkocht. Wat wij handig vinden aan de app is dat je zelf aangeeft welke omliggende vliegvelden (bijvoorbeeld Eindhoven of Rotterdam) ook haalbaar voor jou zijn. Je krijgt een waarschuwing als jouw favoriete bestemming spectaculair goedkoper is geworden. Hitlist werkt daarvoor samen met data van onder andere Skyscanner, onze nummer 1 in deze lijst.

KAYAK

Kayak Pro vliegtickets zoekenEen van de bekendste diensten uit deze lijst is KAYAK, en dat zal zeker te maken hebben met het gegeven dat je vluchten én hotels kan boeken. Bovendien staan de resultaten overzichtelijk onder elkaar gepresenteerd op prijs. Net als in andere apps, kan je ook hier kiezen om op alle luchthavens rondom een grote stad te zoeken, zodat je niet aan één luchthaven vastzit. Met een tik op een vlucht zie je gedetailleerde informatie en ook het aantal vrije plekken in een vliegtuig, wat handig is als je plekken wilt kiezen. KAYAK zorgt er bovendien voor dat vluchtinfo offline voorhanden is in de app, en aansluitend kan je ook andere onderdelen van je reis boeken en plannen.

Een van de nieuwste toevoegingen is Kayak Mix. Daarmee combineert Kayak enkeltjes, waardoor je mogelijk goedkoper uit bent dan wanneer je de heen- en terugreis met dezelfde maatschappij doet. Prijsvoorspellingen en grafiekjes helpen je om een keuze te maken: nu meteen boeken, of toch nog even wachten? De app verbergt heel lange en dure vluchten, zodat je alleen de interessante aanbiedingen te zien krijgt. Je kunt ook filteren op eigenschappen zoals nachtvluchten en vluchten met Wi-Fi (al moet je maar afwachten of het werkt).

Lees meer over KAYAK op iCulture.

Genius Travel

Genius TravelMet Genius Travel zoek je niet hoe je het goedkoopst naar een bestemming vliegt, maar zie je waar je heen kan voor een bepaald bedrag. Genius Travel is de opvolger van Genius Flight en biedt behalve vluchten ook hotelkamers en autohuur-prijzen. Het is goed om te weten dat Genius Travel zijn informatie ophaalt uit de database van Skyscanner. Je zult dan ook geen verrassende, andere prijzen zien maar kunt wel op een heel andere manier zoeken naar geschikte tickets. Bovenin beeld geef je met een schuiver de minimum- en maximumprijs aan, kies je een vertrekpunt en bepaal je de aankomst- en vertrekdata. Je kunt ook het aantal passagiers invoeren. Vervolgens krijg je een lijst van de bestemmingen en wat het kost.

Momondo

Momondo-app: vliegtickets boekenMomondo is een onbekendere speler dan Skyscanner, maar ook zeker de moeite waard om prijzen mee te vergelijken voor vluchten. De app bekijkt ook andere, nabijgelegen luchthavens om te vertrekken. Zo kan een vliegreis vanaf Eindhoven veel goedkoper uitpakken dan een vliegreis vanaf Schiphol. Slim! In het overzicht zie je snel alle gegevens die je wilt weten, zoals vertrektijd, duur, maatschappij en de site die het ticket verkoopt. De prijs staat in het groot aangegeven en de filters laten meteen informatie zien voordat je ze indrukt. Wat betekent een tussenstop voor de prijs? Wat is de goedkoopste vlucht als je in de middag gaat? Naar welke luchthaven kan je het goedkoopst? Momondo toont in onze testsessie minder resultaten dan Skyscanner, maar is evenwel een aanrader.

Hipmunk Flights & Hotels

Hipmunk iPhoneHipmunk laat je op hotels en vluchten zoeken. De app slaat op beide vlakken geen modderfiguur. De vluchten worden gepresenteerd in een wat onwennig overzicht, gesorteerd op vertrektijden. Aan de lengte van de balk zie je hoe lang een vlucht duurt. De vliegmaatschappij is alleen goed zichtbaar als de vlucht lang genoeg is en de sorteeropties geven niet het duidelijkste beeld weer, maar de resultaten zijn talrijk. Nog voordat je boekt, zie je bovendien een uitgebreid reisschema van de vlucht en de wachttijden. Daarin ligt de kracht van Hipmunk.


Andere apps om vliegtickets te boeken

  • Hopper - Boek vluchten (gratis, iPhone, iOS 10.0+) - Hopper vertelt je niet alleen het goedkoopste moment om te vliegen, maar adviseert ook of je nog even moet wachten met boeken of meteen moet toeslaan.
  • Expedia: hotels & vliegtickets (gratis, iPhone/iPad, iOS 10.0+) - Fraaie app van bekende reisorganisatie.
  • TripAdvisor: Hotels, vluchten (gratis, iPhone/iPad/ TV, iOS 10.0+) - Niet alleen hotels, maar ook vluchten boeken met deze bekende app.
  • Travel Choice (gratis, iPhone/iPad, iOS 8.0+) - Voorheen Thomas Cook. Een app met een wat knullig icoontje, dat lage tarieven belooft en waarbij je ook een boeking offline kan laten afhandelen.

Apps van luchtvaartmaatschappijen

Dit artikel is onderdeel van de iCulture Vakantiespecial.

Dit artikel is geactualiseerd op 26 mei 2016. Er kan op dit artikel niet meer gereageerd worden. Heb je tips of opmerkingen? Stuur dan een reactie via de link onder dit artikel.

Openingsfoto: Iryna Rasko via Shutterstock

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt augustus 2016
Categorie Apps
Onderwerpen applijst, reizen, vakantie, vakantiespecial, vliegtuig