shutterstock_129132983

Beste apps om vliegtickets te boeken met iPhone en iPad

Wat zijn de beste apps om vliegtickets te boeken? iCulture zet de beste vliegticket-apps voor iPhone op een rij: van prijsvergelijkers tot vliegmaatschappijen.

Dit zijn de beste apps voor vliegtickets boeken:

Vliegtickets boeken met apps

Fanatieke reizigers opgelet: er is waarschijnlijk geen categorie apps op de iPhone en iPad waarmee je zo veel geld kan besparen als apps voor vliegtickets. iCulture vergeleek de iOS-apps van prijsvergelijkers en luchtvaartmaatschappijen en ontdekte dat je honderden euro’s kunt besparen als je slimmer boekt. Per persoon. Per vlucht. Heb je eenmaal je vliegticket geboekt, dan helpen we je verder op weg met de beste vliegveld-apps: bekijk vluchtinformatie en blijf op de hoogte als je vertraging hebt!

shutterstock_129132983

iCulture adviseert: Skyscanner

Als je voorheen de app van KLM of een luchtvaartmaatschappij gebruikte om vluchten mee te boeken, is het even schrikken als je Skyscanner gebruikt. De app doorzoekt niet alleen de prijzen van luchtvaartmaatschappijen, maar ook van allerlei onafhankelijke aanbieders. Dat maakt het aantal aanbiedingen in Skyscanner enorm. Het moet daarom raar lopen als je niét goedkoper uit bent. Ook de zoekopdracht invullen is snel en slim: zo selecteer je op plaats van bestemming, niet het vliegveld dat je wil hebben. Als de zoekopdracht is uitgevoerd, sorteer je snel op tijdsduur, vertrektijd, tussenstops, luchtvaartmaatschappijen, luchthavens en prijs.

Daarnaast kan je een grafiek opvragen waarin je ziet op welke dag je het goedkoopst vliegt en dat kan écht honderden euro’s schelen. Favoriete opdrachten en vluchten kan je opslaan. Voordat je boekt, kies je eerst nog een reisorganisatie als er meerdere opties zijn. Je kan reisgegevens trouwens meteen doorzetten naar TripIt, ons advies onder de apps voor het plannen van je vakantie. Ook handig is dat je kunt aangeven dat je je bestemming nog niet weet. Kies je vertrekluchthaven, vul een datum in en Skyscanner geeft aan naar welke landen je het goedkoopst kunt vliegen.

Je hoeft de Skyscanner-app niet eens te installeren voor een snel reisadvies: de dienst heeft ook een chatbot in de Facebook Messenger-app die je kunt vinden door ‘Skyscanner’ in het zoekveld in te voeren.

Hopper

Hopper is ook een van onze favorieten. Hopper vertelt je niet alleen het goedkoopste moment om te vliegen, maar adviseert ook of je nog even moet wachten met boeken of meteen moet toeslaan. Daarbij houdt de app rekening met de periodes waarin de tickets het goedkoopst zijn. Je krijgt bijvoorbeeld een voorspelling dat de tickets de komende weken nog met gemiddeld €30 zullen dalen en dat je beter nog even kunt wachten met boeken. Je voert meerdere trajecten in op je ‘watchlist’ en je krijgt een melding als er prijsveranderingen zijn op het gekozen traject. Daarbij wordt uiteraard rekening gehouden met je reisdata, als je dat wilt. Je kunt ook een algemene melding instellen waarbij je altijd op de hoogte wordt gehouden als er aanbiedingen op jouw favoriete vliegroute zijn.

Hitlist

Vertel waar je naartoe wilt en Hitlist zoekt de beste deal. Het handige van deze app is dat je allerlei gewenste trips kunt aangeven en dat Hitlist waarschuwt wanneer er een goede deal is. Zo stelden we in dat we een lang weekend binnen Europa weg willen, met vertrek op donderdag of vrijdag. Hitlist houdt de prijzen in de gaten en geeft met kleurtjes (groen = ‘spectacular’, geel = ‘great’) aan hoe goedkoop de prijs is in vergelijking met gangbare tarieven. Je hoeft met deze app niet zelf grafieken en lijsten door te werken, omdat Hitlist zelf alle analyses al uitvoert. Jij hoeft alleen maar aan te geven naar welke plekken je zoal wilt reizen en je hoeft vervolgens alleen maar in je agenda te kijken of je in de aangegeven periode vrij kunt nemen.

Hitlist is ooit begonnen als een soort Tinder voor reizen, waarbij je links en rechts moest vegen of je een bepaalde bestemming interessant vond. Tegenwoordig is het uitgegroeid tot de meest handige app om deals op goedkope vliegtickets te vinden. Het is wel aan te raden om de app regelmatig even te checken, want sommige tarieven zijn snel uitverkocht. Wat wij handig vinden aan de app is dat je zelf aangeeft welke omliggende vliegvelden (bijvoorbeeld Eindhoven of Rotterdam) ook haalbaar voor jou zijn. Je krijgt een waarschuwing als jouw favoriete bestemming spectaculair goedkoper is geworden. Hitlist werkt daarvoor samen met data van onder andere Skyscanner, onze nummer 1 in deze lijst.

KAYAK

Een van de bekendste diensten uit deze lijst is KAYAK, een wat meer traditionele prijsvergelijker. De populariteit zal zeker te maken hebben met het feit dat je vluchten én hotels kan boeken. Bovendien staan de resultaten overzichtelijk onder elkaar gepresenteerd op prijs. Net als in andere apps, kan je ook hier kiezen om op alle luchthavens rondom een grote stad te zoeken, zodat je niet aan één luchthaven vastzit. Met een tik op een vlucht zie je gedetailleerde informatie en ook het aantal vrije plekken in een vliegtuig, wat handig is als je plekken wilt kiezen. KAYAK zorgt er bovendien voor dat vluchtinfo offline voorhanden is in de app, en aansluitend kan je ook andere onderdelen van je reis boeken en plannen.

Een handige optie is Kayak Mix. Daarmee combineert Kayak enkeltjes, waardoor je mogelijk goedkoper uit bent dan wanneer je de heen- en terugreis met dezelfde maatschappij doet. Prijsvoorspellingen en grafiekjes helpen je om een keuze te maken: nu meteen boeken, of toch nog even wachten? De app verbergt heel lange en dure vluchten, zodat je alleen de interessante aanbiedingen te zien krijgt. Je kunt ook filteren op eigenschappen zoals nachtvluchten en vluchten met Wi-Fi (al moet je maar afwachten of het werkt).

Momondo

Momondo is een onbekendere speler dan Skyscanner, maar ook zeker de moeite waard om prijzen mee te vergelijken voor vluchten. De app bekijkt ook andere, nabijgelegen luchthavens om te vertrekken. Zo kan een vliegreis vanaf Eindhoven veel goedkoper uitpakken dan een vliegreis vanaf Schiphol. Slim! In het overzicht zie je snel alle gegevens die je wilt weten, zoals vertrektijd, duur, maatschappij en de site die het ticket verkoopt. De prijs staat in het groot aangegeven en de filters laten meteen informatie zien voordat je ze indrukt. Wat betekent een tussenstop voor de prijs? Wat is de goedkoopste vlucht als je in de middag gaat? Naar welke luchthaven kan je het goedkoopst? Momondo toont in onze testsessie minder resultaten dan Skyscanner, maar is evenwel een aanrader.

Hipmunk Flights & Hotels

Hipmunk laat je op hotels en vluchten zoeken. De app slaat op beide vlakken geen modderfiguur. De vluchten worden gepresenteerd in een wat onwennig overzicht, gesorteerd op vertrektijden. Aan de lengte van de balk zie je hoe lang een vlucht duurt. De vliegmaatschappij is alleen goed zichtbaar als de vlucht lang genoeg is en de sorteeropties geven niet het duidelijkste beeld weer, maar de resultaten zijn talrijk. Nog voordat je boekt, zie je bovendien een uitgebreid reisschema van de vlucht en de wachttijden. Daarin ligt de kracht van Hipmunk.

Andere apps om vliegtickets te boeken

 • GeniusTravel (gratis, iPhone, iOS 7.1+) - Voorheen een handige app om tickets te boeken, maar wordt sinds 2016 niet meer bijgewerkt.
 • Expedia: hotels & vliegtickets (gratis, iPhone/iPad, iOS 11.0+) - Fraaie app van bekende reisorganisatie.
 • TripAdvisor: Hotels, vluchten (gratis, iPhone/iPad/ TV, iOS 10.0+) - Niet alleen hotels, maar ook vluchten boeken met deze bekende app.
 • Travel Choice (gratis, iPhone/iPad, iOS 8.0+) - Voorheen Thomas Cook. Een app met een wat knullig icoontje, dat lage tarieven belooft en waarbij je ook een boeking offline kan laten afhandelen.

Apps van luchtvaartmaatschappijen

 • KLM (gratis, iPhone/iPad, iOS 10.0+) - De meest uitgebreide app met vliegtickets zoeken en boeken, maar ook je boekingen bekijken.
 • KLM Media (gratis, iPhone/iPad, iOS 9.3+) - Gratis kranten en tijdschriften downloaden om tijdens je KLM-vlucht te lezen.
 • Transavia (gratis, iPhone, iOS 7.0+) - Inchecken, boekingen bekijken en meer.
 • Corendon.nl (gratis, iPhone/iPad, iOS 9.0+) - Voor je all-inclusive budget vliegvakantie. Bekijk komende en eerdere boekingen.
 • Air France (gratis, iPhone/iPad/ Watch/ TV, iOS 10.0+) - Vlieg je met KLM, dan ben je soms aangewezen op de vluchten van Air France.
 • British Airways (gratis, iPhone/ Watch, iOS 9.0+) - Ook de Britten hebben een eigen app.
 • Lufthansa (gratis, iPhone/iPad/ Watch, iOS 9.3+) - App van de Duitse nationale vliegmaatschappij.
 • easyJet: Travel App (gratis, iPhone, iOS 10.0+) - EasyJet biedt alle info in een app aan.
 • Vueling-Goedkope Vliegtickets (gratis, iPhone/ Watch, iOS 10.0+) - Goedkoop naar de zon vliegen met deze Spaanse vliegmaatschappij.
 • SkyTeam Mobile (gratis, iPhone, iOS 9.0+) - De app van de gezamenlijke luchtvaartmaatschappijen die in SkyTeam samenwerken.

Heb je al een vliegticket? Check dan hoe je zonder stress op reis kunt gaan met de beste vliegveld-apps voor je iPhone en iPad. Bekijk vluchtinformatie en blijf op de hoogte als je vertraging hebt!

Dit artikel is onderdeel van de iCulture Vakantiespecial en is geactualiseerd in juli 2018. Heb je tips of opmerkingen? Stuur dan een reactie via de link onder dit artikel.

Openingsfoto: Iryna Rasko via Shutterstock

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt juli 2018
Categorie Apps
Onderwerpen applijst, reizen, vakantie, vakantiespecial, vliegtuig