Apple Back to School 2023 met Mac en iPad

Apple’s Back to School 2024: krijg een cadeaukaart bij je nieuwe Mac of iPad

Ook in 2024 organiseert Apple weer een Back to School actie. Lees hier wat je dit jaar cadeau krijgt bij de aanschaf van een nieuw product en welke modellen er allemaal mee doen. Je kunt tot €150,- aan gift cards ontvangen - of een setje AirPods of Apple Pencil als je in België woont.

Wat is Back to School bij Apple?

Back to School is een kortingsactie in de zomer en aan het begin van het studiejaar. Je kunt bij Apple terecht voor een giftcard bij aankoop van een Mac of iPad voor je studie. Wat is er dit jaar te krijgen? Wat zijn de prijzen in Nederland? Net als in 2023 krijg je bij Apple dit jaar een cadeaubon bij bepaalde Macs en iPads.

Lees ook over andere studentenkortingen aan het begin van het nieuwe studiejaar.

Back to School bij Apple in Nederland

De actie is in Nederland en België nog niet officieel aangekondigd, maar om een indruk te geven: in 2023 begon de actie op 13 juli en duurde tot en met 23 oktober. In Nederland krijg je net als in de VS een Apple Store cadeaubon bij aanschaf van een Mac of iPad. In België krijg je een setje AirPods cadeau bij een Mac of een Apple Pencil bij een iPad. Daarnaast krijg je de standaard onderwijskorting bij aanschaf van een Mac of iPad voor je studie. In de kleine lettertjes is te lezen dat de korting alleen geldt voor “(aankomende) studenten in het vervolgonderwijs en hun ouders, docenten, mensen die thuisonderwijs geven en andere medewerkers uit het onderwijs op elk niveau.” Je hoeft in Nederland geen bewijs zoals een studentenpas of inschrijving aan te leveren, dus in principe kan iedereen via deze manier een nieuwe Mac of iPad kopen.

Apple Back to School 2023

Cadeaukaart voor studenten

Apple geeft in Nederland waarschijnlijk weer een cadeaukaart bij deelnemende producten. Je komt in aanmerking voor de volgende cadeau’s (deze zijn nog niet officieel bevestigd):

  • Apple Store Cadeaukaart van €150,- bij Macs (exclusief Mac mini)
  • Apple Store Cadeaukaart van €100,- bij iPads en Mac mini
  • 20% korting op AppleCare+

Je krijgt dit cadeau bij aanschaf van de volgende producten voor je studie (getoonde prijzen zijn inclusief onderwijskorting):

Weet je niet welke MacBook of iPad bij jou past? Lees dan onze artikelen met de beste MacBook voor studenten of de beste iPad voor je studie:

Is Apple’s Back to School gunstig?

De €150,- cadeaukaart klinkt aantrekkelijk, maar voor sommige MacBooks kun je beter terecht bij andere winkels. Zeker bij de duurdere modellen kun je gemakkelijk meer dan €150,- besparen ten opzichte van de adviesprijs en krijg je de korting meteen in handen. Een giftcard klinkt leuk, maar als je daarvan accessoires gaat kopen die je eigenlijk niet nodig had, heb je er alsnog niet zoveel aan.

Prijzen 13-inch MacBook Air 2024 met M3-chip

Prijzen 15-inch MacBook Air 2024 met M3-chip

Je kunt ook goede MacBook Air deals vinden:

Prijzen 14-inch MacBook Pro M3 Pro/Max (eind 2023)

Prijzen 16-inch MacBook Pro M3 Pro/Max (eind 2023)

Op recente modellen is nog geen fikse korting te krijgen, maar je kunt altijd even gaan kijken:

Back to School 2024: gratis cadeaukaart

Elk jaar in de zomermaanden tot en met oktober organiseert Apple voor studenten, hun ouders en onderwijzend personeel de Back to School-actie. De promotie houdt in dat je een gratis cadeau krijgt bij aankoop van een Mac of iPad voor je studie. Daarnaast kom je in aanmerking voor de lagere onderwijsprijzen voor Macs, iPads en andere producten.

De actie geldt zowel in de online Apple Store als in de fysieke winkels en duurt tot en met oktober of zolang de voorraad strekt. Je vindt hier de voorwaarden in Nederland en hier de voorwaarden in België.

Bekijk hier het complete aanbod op het gebied van onderwijskorting. Tijdens het bestellen wordt de cadeaukaart automatisch aan je bestelling toegevoegd. Deze wordt naar het opgegeven e-mailadres gestuurd, zodra je bestelling verzonden is.

Apple Back to School 2022

De promotie geldt maar korte tijd en is beschikbaar voor studenten die vervolgonderwijs volgen (MBO, HBO, universitair), ouders die een Mac of iPad namens een student aanschaffen en medewerkers van onderwijsinstituten. Zij komen niet alleen in aanmerking voor onderwijskorting, maar krijgen er dus ook een gratis cadeautje bij.

Als je via de onderwijsshop van Apple een in aanmerking komende Mac of iPad aanschaft krijg je bij de bestelling een cadeaukaart. Deze kun je voor een volgende bestelling gebruiken, bijvoorbeeld bij de aankoop van een accessoire.

Voorgaande jaren kreeg je nog een gratis setje AirPods, waarbij je de keuze had uit de standaard AirPods of de duurdere modellen met bijbetaling. Uiteindelijk kwam de korting de voorgaande jaren uit op €147,93.

Back to School is een van de weinige momenten dat Apple extra korting geeft, bovenop de onderwijskorting. Tussen 2015 en 2019 gaf Apple een Beats-product bij de aankoop, de jaren daarvoor een cadeaukaart. Daarnaast krijg je nog wat extra korting op bepaalde accessoires, AppleCare+ en dergelijke.

Bekijk de kleine lettertjes onderaan deze pagina voor de spelregels.

Bekijk ook

De beste MacBook voor studenten: deze past bij jouw studie

De MacBook is verreweg de meest geliefde laptop onder Nederlandse studenten. Maar welke MacBook past bij jou? Met deze gids helpen we je op weg om de beste MacBook voor je studie te kiezen.

Ik ben geen student, kan ik van deze korting profiteren?

Officieel is de actie en onderwijskorting alleen bedoeld voor (ouders van) studenten (MBO, HBO, universitair) en medewerkers van onderwijsinstellingen. Maar tijdens het aanschaffen wordt niet gecheckt of je wel echt student bent. In Nederland hoef je online geen bewijs van inschrijving van een onderwijsinstelling bij Apple aan te tonen, waardoor in principe iedereen van deze actie kan profiteren. Ook als je dus geen student bent.

Meer tips voor studenten

We hebben nog meer tips voor studenten:

Bekijk ook

Studentenkorting op Macs, iPads en meer: hier krijgen studenten extra korting

Ben je student? Dan valt er vaak wat extra studentenkorting te scoren als je een Mac, iPad of andere schoolspullen aanschaft. Ook valt er bij streaming diensten vaak korting te halen als je student bent.

Informatie

Laatst bijgewerkt
april 2024
Onderwerp