Apple Back to School 2022

Apple’s Back to School 2022: krijg nu nog een cadeaukaart bij iPad en Mac

De actie is bijna afgelopen!
Apple's Back to School 2022 actie is nu officieel gestart. Lees hier wat je dit jaar cadeau krijgt bij de aanschaf van een nieuwe product en welke modellen er allemaal mee doen. Je kunt tot €150,- aan gift cards ontvangen - of een setje AirPods als je in België woont.

De Back to School-actie van Apple is nu live en duurt tot 17 oktober 2022. Je bekijkt Apple’s onderwijspagina hier en ziet dan meteen wat je krijgt. In Nederland gaat het om een giftcard, in België krijg je AirPods.

Wat is Back to School bij Apple?

Back to School is een kortingsactie in de zomer en aan het begin van het studiejaar. Je kunt bij Apple terecht voor een gratis product bij aankoop van een Mac of iPad voor je studie. Wat is er dit jaar te krijgen? Wanneer start de actie in Nederland? In tegenstelling tot voorgaande jaren, kiest Apple in 2022 niet voor een gratis setje AirPods. Dit jaar krijg je een cadeaubon bij bepaalde Macs en iPads.

Lees ook over andere studentenkortingen aan het begin van het nieuwe studiejaar.

Back to School bij Apple in Nederland

De actie is sinds de zomer begonnen in Nederland, België en andere Europese landen. Je krijgt korting bij aanschaf van een Mac of iPad voor je studie. In de kleine lettertjes is te lezen dat de korting alleen geldt voor “(aankomende) studenten in het vervolgonderwijs en hun ouders, docenten, mensen die thuisonderwijs geven en andere medewerkers uit het onderwijs op elk niveau.” Je hoeft in Nederland geen bewijs zoals een studentenpas of inschrijving aan te leveren.

Apple Back to School 2022

Cadeaukaart voor studenten

Apple geeft dit jaar dus geen gratis AirPods meer weg, maar een cadeaukaart. Je komt in aanmerking voor de volgende cadeau’s:

  • Apple Store Cadeaukaart van €150,- bij Macs
  • Apple Store Cadeaukaart van €100,- bij iPads
  • 20% korting op AppleCare+

Je krijgt dit cadeau bij aanschaf van de volgende producten voor je studie:

Voor België geldt het volgende: bij aankoop van bijvoorbeeld een MacBook krijg je:

Niet alle modellen doen mee. De Mac mini, Mac Studio en Mac Pro zijn uitgesloten van de actie. Dat geldt ook voor de iPad mini en de instap-iPad. Deze modellen hebben wel de gebruikelijke onderwijskorting, maar niet de extra cadeaukaart.

Is Apple’s Back to School gunstig?

De €150,- cadeaukaart klinkt aantrekkelijk, maar voor sommige MacBooks kun je beter terecht bij andere winkels. Zeker bij de duurdere modellen kun je gemakkelijk meer dan €150,- besparen ten opzichte van de adviesprijs en krijg je de korting meteen in handen. Een giftcard klinkt leuk, maar als je daarvan accessoires gaat kopen die je eigenlijk niet nodig had, heb je er alsnog niets aan. Goed om te weten: bij Amac krijg je studentenkorting.

Prijzen MacBook Air M2 2022

Prijzen MacBook Air M1 2020

Je kunt ook goede MacBook Air deals vinden: bij Amac (bij Amac (geeft studentenkorting) | bij MediaMarkt | bij Coolblue | bij Bol.com | bij YourMacStore | bij Amazon.

Prijzen MacBook Pro 2021

Prijzen 13-inch MacBook Pro M2

Op recente modellen is nog geen fikse korting te krijgen, maar je kunt altijd even gaan kijken: bij Amac (geeft studentenkorting) | bij Bol.com | bij MediaMarkt | bij Yourmacstore | bij Coolblue | bij Amazon.

Back to School 2022: gratis cadeaukaart

Elk jaar in de zomermaanden tot en met oktober organiseert Apple voor studenten, hun ouders en onderwijzend personeel de Back to School-actie. De promotie houdt in dat je een gratis cadeau krijgt bij aankoop van een Mac of iPad voor je studie. Daarnaast kom je in aanmerking voor de goedkopere onderwijsprijzen voor Macs, iPads en andere producten.

De actie geldt zowel in de online Apple Store als in de fysieke winkels en duurt tot eind september of zolang de voorraad strekt. In Nederland duurt de actie meestal tot eind oktober, omdat het bij ons later begint. Je vindt hier de Amerikaanse voorwaarden.

Bekijk hier het complete aanbod op het gebied van onderwijskorting.

Apple Back to School 2022

De promotie geldt maar korte tijd en is beschikbaar voor studenten die vervolgonderwijs volgen (MBO, HBO, universitair), ouders die een Mac of iPad namens een student aanschaffen en medewerkers van onderwijsinstituten. Zij komen niet alleen in aanmerking voor onderwijskorting, maar krijgen er dus ook een gratis cadeautje bij.

Als je via de onderwijsshop van Apple een in aanmerking komende Mac of iPad aanschaft krijg je bij de bestelling een cadeaukaart. Deze kun je voor een volgende bestelling gebruiken, bijvoorbeeld bij de aankoop van een accessoire.

Voorgaande jaren kreeg je nog een gratis setje AirPods, waarbij je de keuze had uit de standaard AirPods of de duurdere modellen met bijbetaling. Uiteindelijk kwam de korting de voorgaande jaren uit op €147,93.

Back to School is een van de weinige momenten dat Apple extra korting geeft, bovenop de onderwijskorting. Tussen 2015 en 2019 gaf Apple een Beats-product bij de aankoop, de jaren daarvoor een cadeaukaart. Daarnaast krijg je nog wat extra korting op bepaalde accessoires, AppleCare+ en dergelijke.

Bekijk de kleine lettertjes onderaan deze pagina voor de spelregels.

Meer tips voor studenten
We hebben nog meer tips voor studenten:

Bekijk ook

Studentenkorting op Macs, iPads en meer: hier krijgen studenten extra korting

Ben je student? Dan valt er vaak wat extra studentenkorting te scoren als je een Mac, iPad of andere schoolspullen aanschaft. Ook valt er bij streaming diensten vaak korting te halen als je student bent.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!