shutterstock_113127745_klein

Hotel boeken op je iPhone en iPad: dit zijn de beste apps

De beste apps om op je iPhone of iPad een hotelkamer te boeken, zoals Booking.com, Vakantieveilingen en Tripadvisor.

Een hotel boeken op je iPhone is simpel: er zijn talloze apps en het aanbod is groot. Je vult de bestemming, aankomst- en vertrekdatum in en krijgt meteen te zien welke hotels nog vrije kamers hebben. Inclusief prijs, foto’s en een kaartje, zodat je meteen weet hoe ver het hotel van het centrum ligt. Bij sommige aanbieders krijg je zelfs korting als je mobiel via de app boekt. We hebben in onderstaande lijst de beste hotel-apps voor je op een rijtje gezet.

shutterstock_113127745

Hotel boeken met apps

Sommige hotelketens hebben hun eigen apps, zoals die van NH Hotels (link), Van der Valk (link), Accor (link) en Hilton (link). Bij Hilton kun je zelfs met een app inchecken en de deur van je hotelkamer openen. Toch geven wij in deze lijst de voorkeur aan apps die veel keuze hebben en prijzen vergelijken. Door het aanbod, de presentatie en het gebruiksgemak is een hotel boeken op je iPhone makkelijk én leuk.

Meer weten over apps voor je vakantie? We hebben ook apps om je vakantie te plannen en apps om vliegtickets te boeken.

Booking.com

Wat was er eerder? De naamsbekendheid van Booking.com of de enorme database van hotels die ze hebben aangelegd? Hoe dan ook: de enorme hoeveelheid hotels maakt Booking.com een van de meest gebruikte apps om een hotel te boeken. Er zijn meer dan 1 miljoen hotels, appartementen en ander accomodaties in deze Nederlandstalige app te vinden. Daar gaat niemand overheen. De miljoenen beoordelingen en foto’s geven je behoorlijk wat informatie. Met een veeg kun je een hotel delen, verbergen of onder je favorieten plaatsen.

Als je een keuze hebt gemaakt, voeg je een ticket toe aan Apple’s Wallet en kun je de datum in de agenda van iOS zetten. Zo heb je alle gegevens altijd bij de hand, ook zonder internetverbinding. De app helpt daarbij nog een handje: zelfs als je nog niet geboekt hebt, zie je favoriete en recent bekeken hotels offline in de app, waarna je het telefoonnummer kunt bellen om te reserveren. Booking heeft een helpdesk die je 24 uur per dag kunt bereiken vanuit de app.

Hotel Tonight

Heb je voor vanavond snel een hotel nodig, dan gaat Hotel Tonight je helpen. De app toont beschikbare kamers in de buurt, die je meteen vanuit de app kunt boeken. Je kunt echter ook vooruit boeken voor de komende week. Dit kan tot 7 dagen vooruit. Na je boeking krijg je alle informatie over incheck-tijden, plattegrond en adres binnen de app. Hotel Tonight beweert dat ze alle hotels controleert en dat ze alleen hotels opnemen die aan de kwaliteitsrichtlijnen voldoen.


TripAdvisor

Hotels boeken iPhone TripAdvisorTripAdvisor is een van de beste en meest gebruikte reisapps in de App Store. Volgens de makers is de app al meer dan 36 miljoen keer gedownload en zijn er meer dan 100 miljoen beoordelingen en meningen van reizigers. Of die cijfers precies kloppen is natuurlijk altijd koffiedik kijken, maar de hoeveelheid bruikbare informatie over hotels, restaurants en activiteiten is erg indrukwekkend. Naast praktische informatie mag de app er zelf ook zijn. Zoek je eenmaal per locatie op een hotelkamer, dan worden de zoekresultaten fraai en rustig weergegeven met veel wit. Eenmaal in dit menu komt door een tik op het icoon links boven een handig menu van links in het scherm geschoven.

De dienst heeft ook een andere app in de App Store met de naam TripAdvisor: Offline City Guides. Met deze app kun je kaarten downloaden zodat je op locatie geen gebruik van dataroaming hoeft te maken. Met de SeatGuru-app van Tripadvisor kun je de uiteindelijk plek in het vliegtuig bekijken en reserveren.

Lees meer over TripAdvisor op iCulture.

VakantieVeilingen.nl

Hotels boeken Vakantieveilingen iPhoneKoopjes en Nederlanders, het is een ideale combinatie. Alleen al de naam VakantieVeilingen.nl hint naar zo veel voordeel, dat de download bijna een must is voor de budgetreiziger. Tik je op de knop Categorieën, dan komt een lijst tevoorschijn waarin ook hotels staan vermeld. Je vindt hier misschien geen exotische bestemmingen als Thailand en Zuid-Afrika, maar het aanbod van grote Europese vakantielanden is behoorlijk. Gaat het je niet om hotels of vakanties, dan kent de app nog categorieën met veilingen van dagjes weg, restaurants en verblijven op campings en bungalowparken. Met pushberichten blijf je op de hoogte van de veilingen waaraan je deelneemt.

Lees meer over VakantieVeilingen.nl op iCulture.

Kayak

Hotels boeken iPhone Kayak ProAls de iTunes-pagina van een app teksten in een vreemde taal vermeldt, betekent dat meestal niet veel goeds. Gelukkig is Kayak een uitzondering en is de app zelf gewoon in correct Nederlands uitgevoerd. De website die al jaren aan de weg timmert voorziet zijn app regelmatig van updates, waardoor de functionaliteit en het ontwerp prima bij de tijd zijn.

Naast onderdelen voor vluchten boeken, auto’s huren en een reisplanner bijhouden kun je in de actuele database zoeken naar hotels op locatie of in de buurt. Door meldingen kun je op de hoogte worden gehouden van prijswijzigingen. Daarnaast zijn er handige kleine functies als je vliegmaatschappij bellen, kosten voor extra koffers raadplegen, een paklijst en een valutacalculator.

Airbnb

Hotels boeken iPhone AirbnbTechnisch gezien boek je geen hotels via Airbnb, maar huur je kamers, etages en woningen van particulieren voor een kort verblijf. Maar het effect kan hetzelfde zijn: zoek je op korte termijn een leuke verblijfplaats voor niet te veel geld, dan heb je die in de Airbnb-app snel gevonden. De verhuurders staan erin met foto en verhaal. Via de app leg je contact en regel je meteen een reservering. Natuurlijk is het ook mogelijk zelf een ruimte aan te bieden. Er is zelfs een handige functie om meteen adressen op de kaart te tonen waar je vanavond nog terecht kunt. Mensen die graag gebruik maken van Airbnb prijzen het avontuurlijke karakter van de dienst.

Andere hotel-apps

  • Wij kunnen op dit moment helaas niet de juiste gegevens tonen, Download - Goed bedienende app die de goedkoopste prijzen van de verschillende hotelsites (zoals Booking.com en Hotel.com vergelijkt. Kan meer foto’s gebruiken, maar de kaart is erg handig.
  • Hotel Tonight: Hotelkortingen (gratis, iPhone/iPad, iOS 10.0+) - Ben je meer van het avontuurlijke en kom je er ‘s middags achter dat je nog geen hotelkamer hebt? Met Hotel Tonight regel je dat op het laatste moment.
  • Wij kunnen op dit moment helaas niet de juiste gegevens tonen, Download - Een sociaal netwerk voor hotels? Het lijkt er wel op. Ga op een Yelp-achtige manier af op informatie van derden voor je kamerkeuze.
  • Hotels.com Hotelreserveringen (gratis, iPhone/iPad/ Watch/ TV, iOS 10.0+) - Een iPhone-app die ondanks zijn vele hotels een matige waardering heeft in de App Store, deels als gevolg van veel bugs. Een van de grootste hotelsites, dus de moeite.
  • Wij kunnen op dit moment helaas niet de juiste gegevens tonen, Download - Naast hotels boeken kun je met Zoover ook op locatie allerlei leuke activiteiten en plekken ontdekken. Heeft integratie voor Couverts in Nederland om een tafeltje in een van de 25.000 restaurants te reserveren.
  • trivago: Hotel app voor op rei (gratis, iPhone/iPad, iOS 10.0+) - Handige Nederlandstalige app waarmee je door icoontjes aan te vinken je zoekresultaten kunt verfijnen.
  • Corendon.nl (gratis, iPhone/iPad, iOS 9.0+) - De Corendon-app heeft last-minutevakanties, reguliere vakanties en in rondom Europa en een digitale kluis voor kopieën van reisbescheiden.

Dit artikel is geactualiseerd op 11 juli 2017. Er kan op dit artikel niet meer gereageerd worden. Heb je tips of opmerkingen? Stuur dan een reactie via onderstaande link.

Dit artikel is onderdeel van de iCulture Vakantiespecial.

Openingsfoto: ventdusud via Shutterstock.com

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt juli 2017
Categorie Apps
Onderwerpen booking.com, hotel, skyscanner, tripadvisor, vakantiespecial
Devices iPad, iPhone
Software iOS