Parkeerapps voor iPhone

Dit zijn de beste parkeerapps voor je iPhone

Wat zijn de beste parkeerapps voor je iPhone? Met deze apps kun je een parkeerplek zoeken, de parkeerkosten afrekenen en meer.

De beste parkeerapps voor je iPhone

Parkeren doe je tegenwoordig met apps op je iPhone. Geen kleingeld meer nodig, geen gedoe bij de parkeermeter en je betaalt nooit te veel. Maar wat zijn de beste apps voor parkeren? Wij hebben ze voor je op een rij gezet.


Het is nog niet eens zo lang geleden dat het heel modern was om met je mobiele telefoon via sms een parkeerplek te betalen. Je kon dat vanuit de auto allemaal regelen, zonder dat er een papieren ticket aan te pas kwam. Met de huidige parkeerapps is zelfs dat al weer hopeloos ouderwets. Het enige wat je hoeft te doen is een app downloaden en even aanmelden. Daarna reken je snel en gemakkelijk af.

Het parkeren met apps wordt zelfs door de overheid aangemoedigd. Het gaat sneller, je betaalt alleen voor de tijd dat je daadwerkelijk in een parkeervak staat en je kunt op afstand je parkeertijd verlengen.

iCulture adviseert: ANWB Onderweg

ANWB Onderweg is een app met diverse onderdelen. Een daarvan is betalen voor een parkeerplek. ANWB werkt hiervoor samen met Yellowbrick. Zodra je aangeeft dat je wilt betalen voor parkeren krijg je dan ook een pop-up dat je gaat parkeren met ANWB Parkeren & Yellowbrick. Toch biedt ANWB Onderweg meer voordelen dan de stand-alone app van Yellowbrick (hieronder). Zo zie je met de optie ‘Bekijk parkeeropties in de buurt’ een duidelijke kaartweergave waarbij elke parkeerzone zijn eigen kleur krijgt, van groen (goedkoop) naar rood (prijzig). Daarnaast kun je tarieven en vrije plekken opvragen, en is er een samenwerking met de Q-Park parkeergarages. Bijzonder handig is dat de app elk uur een (gratis) seintje kan geven dat je parkeeractie nog loopt.

Verder bevat de Onderweg-app andere extra functies, zoals benzineprijzen en verkeersinfo. Meer informatie over het parkeren via de ANWB vind je op de website. Gebruik je de eerder door ons geteste ANWB ANWB Connected Car, dan kun je automatisch afgemeld worden voor je parkeeractie op het moment dat je wegrijdt.

Dankzij de bundeling van alle onderdelen die je als automobilist zoal gebruikt, raden wij ANWB Onderweg aan, zelfs als je die alleen voor app parkeren zou gebruiken.

ANWB parkeren

Parkmobile

Parkmobile biedt apps voor iPhone en Android. Met de app kun je voor ongeveer 100 steden in Nederland zien waar je kunt parkeren met deze app. Je registreert je parkeeractie via de app, door te bellen of door een sms te sturen, maar wij doen dit het liefst via de app die bij het opstarten aangeeft welke parkeerzone je moet hebben. Eventueel kun je handmatig de parkeerzone aanpassen. Je kan met Parkmobile ook parkeren in aangesloten parkeergarages, maar je hebt hiervoor wel een zogenaamde token van Parkmobile nodig. Je moet deze eerst bij Parkmobile aanvragen.

In de app kun je de parkeeractie starten en stopzetten, waardoor je nooit te veel betaalt. Per parkeeractie betaal je €0,27. Je kunt ook lid worden en betaalt dan een vast bedrag van €2,50 per maand zonder verdere kosten. Als je vaker dan 10 keer per maand parkeert is dit de voordeligste optie. In de app vraag je je parkeerhistorie en facturen op.

Yellowbrick

Yellowbrick werkt niet alleen met parkeerplekken op straat, maar ook met meer dan 100 parkeergarages van Q-Park. De makers noemen het mobiel betalen voor een parkeerplek ‘bricken’, al merken we nog niet dat die term erg gangbaar is geworden. De app geeft ook advies over nabijgelegen garages met bijbehorende prijzen. Er zijn bij Yellowbrick drie betaalmodellen. Als je slechts sporadisch parkeert, betaal je €0,34 per transactie. Parkeer je vaker dan twee keer per week, dan kun je beter lid worden voor €0,75 per week, oftewel ongeveer €3 per maand. Er is ook de Flex-optie, waarbij de transactie 10% van je parkeerkosten zijn. Je betaalt dan minimaal €0,15 en maximaal €0,50 transactiekosten. Een pasje is niet meer nodig, want auto’s worden gecontroleerd op kenteken.

Yellowbrick iPhone-app

Yellowbrick zal voor de meeste mensen iets duurder zijn dan Parkmobile, maar wijst je wel op de goedkoopste parkeerplekken en berekent de loopafstand tot je bestemming. Werkt ook samen met allerlei andere partijen zoals Vodafone. In België is het bedrijf ook actief.

PayByPhone

Met PayByPhone kun je in meer dan 110 Nederlandse steden parkeren. De app heeft geen registratiekosten en per parkeeractie betaal je €0,20 parkeerkosten. Bij het parkeren moet je wel aangeven hoe lang je wil blijven staan. Betalen kan helaas alleen met een creditcard, maar het voordeel is wel dat de app ondersteuning biedt voor Siri. Daarmee kan je via de assistent een parkeeractie starten of verlengen. Ook is er een Apple Watch-app, zodat je de parkeerduur eenvoudig kan verlengen.

Park-line

Deze parkeerapp is vooral gericht op zakelijke gebruikers zoals leaserijders en is zowel in Nederland als in België te gebruiken. Park-line wijst je de weg naar ruim 400 parkeergarages en andere parkeerplekken, maar je kunt er ook mobiel mee parkeren op straat. Bij de registratie betaal je eenmalig 5 euro en daarna 2,50 euro per maand. Park-line heeft voor bedrijven ook een tankkaart waarmee je bij elk tankstation in Nederland kunt afrekenen. Je kunt er zelfs de autowasstraat mee betalen.

Stadsparkeren

Stadsparkeren werkt op dezelfde manier als Parkmobile. Beide werken dan ook met elkaar samen. Je gebruikt een stadspas van de gemeente of een OV-chipkaart, waarmee je de parkeerkosten kunt betalen. Je houdt de pas voor een speciale paslezer, die te herkennen is aan een speciaal logo. Ook kun je met de pas aan- en afmelden bij parkeergarages en betaalpalen op straat. Per kenteken betaal je €1 en daarnaast wordt er voor elke parkeeractie €0,27 in rekening gebracht. Een abonnement kost 2 euro per maand.

TanQyou

TanQyou is een dienst die, zoals de naam al verklapt, de focus legt op tanken. Maar TanQyou heeft ook een parkeerapp en is naar eigen zeggen de goedkoopste parkeerapp van Nederland. De app is gratis beschikbaar en er zijn geen registratie- of abonneekosten. Je kan meerdere kentekens toevoegen en per transactie betaal je €0,20. TanQyou Park werkt in meer dan 80 Nederlandse gemeentes, dus je kan nog niet overal met deze app parkeren. Voor zakelijke gebruikers is er ook een declareeroptie.

Parkeren met apps

Andere parkeerapps voor de iPhone

  • Seety: smart & free parking (gratis, iPhone, iOS 14.1+) - Deze Belgische parkeerapp laat je weten wat de tarieven zijn en schat de kans in op een boete dankzij feedback van de community. Werkt alleen in enkele Belgische steden.
  • Wij kunnen op dit moment helaas niet de juiste gegevens tonen, Download - Informatie over parkeergarages opzoeken en kijken of er nog een plekjes vrij zijn.
  • Bezoekersparkeren (gratis, iPhone/iPad, iOS 9.0+) - Deze app is bedoeld voor inwoners van Haarlem die mensen op bezoek krijgen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt januari 2020
Categorie Apps
Onderwerpen anwb, auto, parkeren, parkmobile
Device iPhone
Software iOS