Parkeerapps voor iPhone

Dit zijn de beste parkeerapps voor je iPhone

Wat zijn de beste parkeerapps voor je iPhone? Met deze apps kun je een parkeerplek zoeken, de parkeerkosten afrekenen en meer.

Parkeren doe je tegenwoordig met apps op je iPhone. Geen kleingeld meer nodig, geen gedoe bij de parkeermeter en je betaalt nooit te veel. Maar welke parkeerapps zijn het best? iCulture heeft ze voor je op een rij gezet.

Parkeerapps voor iPhone

De beste parkeerapps voor je iPhone

Het is nog niet zo lang geleden dat het heel modern was om met je mobiele telefoon via sms een parkeerplek te betalen. Je kon dat vanuit de auto allemaal regelen, zonder dat er een papieren ticket aan te pas kwam. Met de nieuwe parkeerapps is zelfs dat al weer hopeloos ouderwets. Het enige wat je moet doen is de app downloaden en even aanmelden, daarna reken je snel en gemakkelijk af.

Het parkeren met apps wordt zelfs door de overheid aangemoedigd. In dit artikel bespreken we vijf iPhone-apps die je helpen bij het parkeren van je auto.

iCulture adviseert: Parkmobile

Parkmobile werkt ook via sms en een telefoontje, maar wij adviseren natuurlijk om de gebruiksvriendelijk app voor iPhone te installeren. De dienst werkt in 100 steden in Nederland en is ook aardig vertegenwoordigd in België. Je kunt er dus wel van uitgaan dat je min of meer overal waar je op straat moet parkeren, je gewoon kunt afrekenen met Parkmobile. Heb je meerdere auto’s, dan is dat geen probleem. Er zijn twee soorten abonnementen. Parkeer je minder dan negen keer per maand, dan is het niet nodig om een heel abonnement af te sluiten. Je betaalt dan wel €0,25 per parkeeractie. Voor als je vaker parkeert, kun je ook een abonnement afsluiten. Dit kost €2 per maand per kenteken. Welke je ook kiest, je zit niet vast aan inschrijfkosten.

Parkmobile parkeren.

Net zoals andere parkeerapps betaal je met Parkmobile op de parkeerplaats echt per minuut en zet je de timer stil als je weer bij de auto staat. Je hoeft dus nooit terug naar de auto te lopen om geld bij te gooien. Om het beëindigen van je parkeeractie niet te vergeten, kan de app je via sms of pushbericht op de hoogte houden. Maandelijks reken je de parkeertijden af via automatische incasso of creditcard. Ook handig: de app onthoudt de plekken waar je de auto hebt geparkeerd. Ten slotte kan de app je ook nog geld besparen. Op de kaart kun je snel zien of je in de buurt goedkoper kunt parkeren.

Yellowbrick

Yellowbrick werkt niet alleen met parkeerplekken op straat, maar ook met meer dan 100 parkeergarages van Q-Park. De makers noemen het mobiel betalen voor een parkeerplek ‘bricken’, al zijn we die term nog niet in het wild tegengekomen. De app geeft ook advies over nabijgelegen garages met bijbehorende prijzen. Er zijn bij Yellowbrick twee abonnementsvormen. Als je slechts sporadisch parkeert, betaal je €0,34 per transactie. Parkeer je vaker dan twee keer per week, dan kun je beter voor het abonnement kiezen. Dit kost €0,75 per week, oftewel ongeveer €3 per maand. Registratie van €10 is verplicht. Op de website van Yellowbrick kun je bekijken op welke plekken de dienst werkt. Yellowbrick werkt samen met bedrijven als Travelcard, ANWB, FBTO, Hertz, Prettig Parkeren, Shell, Q-Park en Vodafone en biedt in combinatie met een abonnement bepaalde voordelen.

ANWB Onderweg

ANWB Onderweg is een app met verschillende onderdelen. Een daarvan is betalen voor een parkeerplek. Het is geen eigen technologie, maar een onderdeel van Yellowbrick. Als je alleen geïnteresseerd bent in parkeergeld betalen met een app, kun je dus net zo goed de eigen app van Yellowbrick installeren, zoals hierboven besproken. Meer informatie over het parkeren via de ANWB vind je op de website. Toch kent de ANWB Onderweg-app leuke extra’s, zoals verkeersinformatie, zoeken naar tankstations en het instellen van je eigen route. Op de kaart krijg je een overzicht van tankstations in de buurt, dat snel de prijs van de door jouw ingestelde brandstof toont. Tik je op een tankstation, dan krijg je uitgebreide informatie over de prijzen.

ANWB Onderweg parkeren.

ParkU

ParkU is ook een aanbieder voor parkeerplaatsen, maar is in Nederland wat beperkt. Je kunt met ParkU alleen parkeren in Amsterdam en Utrecht, maar ook bij vliegvelden zoals Schiphol. Het voordeel van ParkU is dat de app ook werkt in veel buitenlandse steden, zoals Berlijn, München, Wenen, Bern en andere grote Duitstalige steden. Je kunt in de ParkU-app eenvoudig afrekenen via iDEAL, PayPal of creditcard. Bij parkeergarages of plaatsen met slagbomen of poorten, kun je zelfs de toegang openen dankzij een QR-code. ParkU biedt ook een optie om voor langere termijn te parkeren.

Cition

Cition is vooral handig als je zelf bij een automaat wilt betalen. Het werkt alleen in Amsterdam, waar het parkeerprobleem natuurlijk het grootst is. De app en de dienst om deze automaten te vinden zijn gratis. Bij Parkmobile en Yellowbrick moet je je eerst registreren voordat je deze functionaliteit kunt gebruiken, maar echt problematisch is dat natuurlijk niet. Het is voor bezoekers en bewoners in Amsterdam vaak vrij lastig om een parkeermautomaat te vinden en Cition helpt je daarbij. Je kunt dus niet zoals met andere apps in dit artikel je wagen ergens neerzetten, een app opstarten om je digitale kaartje te regelen en naar je bestemming wandelen. Cition is een prima app voor een specifiek probleem, maar voor de meeste autobezitters is een van de apps waarmee je daadwerkelijk kunt afrekenen toch een stuk handiger.

Andere parkeerapps voor de iPhone

  • Q-Park Parkeren (gratis, iPhone/iPad, iOS 10.0+) - Informatie over parkeergarages opzoeken en kijken of er nog een plekjes vrij zijn.
  • Wij kunnen op dit moment helaas niet de juiste gegevens tonen, Download - Met MyOrder kun je op allerlei plekken betalen, ook bij het parkeren.
  • Wij kunnen op dit moment helaas niet de juiste gegevens tonen, Download - Met een abonnement op de dienst SMS-Parking kan je ook via deze app parkeerplaatsen betalen op de iPhone. Registreren kost eenmalig 5 euro.
Dit artikel is onderdeel van de iCulture Vakantiespecial.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt april 2017
Categorie Apps
Onderwerpen anwb, parkeren, parkmobile, uitgaven, vakantiespecial
Device iPhone
Software iOS