Parkeerapps voor iPhone

Dit zijn de beste parkeerapps voor je iPhone

Wat zijn de beste parkeerapps voor je iPhone? Met deze apps kun je een parkeerplek zoeken, de parkeerkosten afrekenen en meer.

Parkeergeld betalen doe je tegenwoordig met apps op je iPhone. Geen kleingeld meer nodig, geen gedoe bij de parkeermeter en je betaalt nooit te veel. Maar wat zijn de beste apps voor parkeren? Wij hebben ze voor je op een rij gezet.

ANWB Onderweg: uitgebreide app voor leden

ANWB Onderweg is een app met diverse onderdelen. Eén daarvan is betalen voor een parkeerplek. ANWB werkt hiervoor samen met Yellowbrick, maar je moet wel een lidmaatschap bij de ANWB hebben. Daarbovenop rekent ANWB €0,33 per transactie. De ANWB Onderweg-app biedt meer voordelen dan de eigen app van Yellowbrick (zie verderop). Zo zie je met de optie ‘Bekijk parkeeropties in de buurt’ een duidelijke kaartweergave waarbij elke parkeerzone zijn eigen kleur krijgt, van groen (goedkoop) naar rood (prijzig). Daarnaast kun je tarieven en vrije plekken opvragen, en is er een samenwerking met de Q-Park parkeergarages. Bijzonder handig is dat de app elk uur een (gratis) seintje kan geven dat je parkeeractie nog loopt.

Verder bevat de Onderweg-app andere extra functies, zoals brandstofprijzen en locaties van snelladers. De app toont ook verkeersinfo. Meer informatie over het parkeren via de ANWB vind je op de website.

EasyPark (voorheen ParkMobile): parkeersessie starten vanuit CarPlay

De meestgebruikte parkeer-app van Europa werkt ook in Nederland. Reis je vaak buiten Nederland met de auto, dan is de EasyPark-app handig om te installeren. Er is zelfs een CarPlay-versie beschikbaar. Hiermee kun je een parkeertransactie starten en eindigen. Handig! Per transactie betaal je €0,39. Je kunt ook afrekenen met Apple Pay (met een creditcard).

Yellowbrick: de handigste tariefsoorten die er zijn

Yellowbrick werkt niet alleen met parkeerplekken op straat, maar ook met meer dan 100 parkeergarages van Q-Park en ParkBee. De makers noemen het mobiel betalen voor een parkeerplek ‘bricken’, al is die term niet echt aangeslagen onder Nederlanders. De app geeft ook advies over nabijgelegen garages met bijbehorende prijzen. Er zijn bij Yellowbrick drie betaalmodellen. Als je slechts sporadisch parkeert, betaal je €0,37 per transactie. Parkeer je vaker dan twee keer per week, dan kun je beter lid worden voor €3,25 per maand en je betaalt dan geen transactiekosten. Een pasje is niet nodig, want auto’s worden gecontroleerd op kenteken.

Flitsmeister: de app voor onderweg is ook voor parkeren

Heel veel automobilisten hebben Flitsmeister op hun telefoon geïnstalleerd. De app is reuze handig om files te zien aankomen, flitsers te ontwijken en nog veel meer. Eén van de functies is het betalen van je parkeergeld. Je kunt gratis extra kentekens toevoegen en je betaalt slechts €0,35 per transactie. Je krijgt meldingen zodat je niet vergeet de parkeeractie te stoppen. Ga je weer rijden, dan krijg je ook een melding om het betalen te stoppen. Flitsmeister werkt samen met 4411, een Belgische provider. Het parkeren werkt echter alleen in Nederland en België.

Q-Park: geen transactiekosten in garages én op straat

We kennen allemaal Q-Park. Soms probeer je dure garages te vermijden, maar zelfs als je dat doet kan deze app van pas komen. Met de app van Q-Park kun je ook op straat betalen voor straatparkeren. Dit gebeurt via een automatische incasso en je hoeft géén transactiekosten of andere kosten te betalen. Parkeer je in een garage van Q-Park, dan wordt je kenteken herkend en hoef je niet meer in de rij te staan bij de betaalautomaat. Je hebt zelfs geen ticket meer nodig. Bij het uitrijden herkent het systeem je kenteken en de betaling verloopt automatisch via de betaalmethode in de app.

PayByPhone: verleng je parkeersessie vanaf je Apple Watch

Met PayByPhone kun je in meer dan 120 Nederlandse steden parkeren. De app heeft geen registratiekosten en per parkeeractie betaal je €0,20 transactiekosten. Bij het parkeren moet je wel aangeven hoe lang je wil blijven staan. Betalen kan helaas alleen met een creditcard, maar het voordeel is wel dat de app ondersteuning biedt voor Siri. Daarmee kan je via de assistent een parkeeractie starten of verlengen. Ook is er een Apple Watch-app, zodat je de parkeerduur eenvoudig kan verlengen.

Park-line: voor de zakelijke rijder

Deze parkeerapp is vooral gericht op zakelijke gebruikers zoals leaserijders en is zowel in Nederland als in België te gebruiken. Park-line wijst je de weg naar meer dan 600 parkeergarages en andere parkeerplekken, maar je kunt er ook mobiel mee parkeren op straat. Bij de registratie betaal je eenmalig €4,99 en daarna €2,49 per maand per gebruiker. Daarbij gelden er ook nog transactiekosten van €0,39 per parkeeractie. Park-line heeft voor bedrijven ook een tankkaart waarmee je bij elk tankstation in Nederland kunt afrekenen. Je kunt er zelfs de autowasstraat mee betalen.

Stadsparkeren: voor houders van een stadspas

Stadsparkeren werkt op dezelfde manier als Parkmobile. De apps werken dan ook met elkaar samen. Je gebruikt een stadspas van de gemeente of een OV-chipkaart, waarmee je de parkeerkosten kunt betalen. Je houdt de pas voor een speciale paslezer, die te herkennen is aan een speciaal logo. Ook kun je met de pas aan- en afmelden bij parkeergarages en betaalpalen op straat. Per extra kenteken betaal je €1 en daarnaast wordt er voor elke parkeeractie €0,30 in rekening gebracht. Een abonnement kost €2,50 per maand, waarmee je geen transactiekosten betaalt.

TanQyou: een goedkoop abonnement met meerdere betaalmogelijkheden

TanQyou is een dienst die, zoals de naam al verklapt, de focus legt op tanken. Maar TanQyou heeft ook een parkeerapp en is naar eigen zeggen de goedkoopste parkeerapp van Nederland. Dat klopt niet, want we noemden al de Q-Park-app die geen transactiekosten hanteert. De app van TanQyou is wel handig als je bijvoorbeeld met Tikkie wil kunnen betalen. Je kunt meerdere kentekens toevoegen en per transactie betaal je €0,20. Een abonnement kost €1,50 per maand. TanQyou Park werkt in meer dan 100 Nederlandse gemeentes. Voor zakelijke gebruikers is er ook een declareeroptie.

GAIYO: geen transactiekosten

GAIYO is een alles-in-1-app voor ov-kaartjes, deelvervoer en dus ook parkeren. Het is zowel particulier als zakelijk te gebruiken. GAIYO ondersteunt straatparkeren in meer dan 100 gemeentes in Nederland en het voordeel is dat je geen transactiekosten betaalt. Je betaalt dus alleen het tarief wat op jouw locatie geldt. Bij ParkBee-locaties kun je ook met GAIYO een parkeerplek reserveren. Er is geen abonnement aan verbonden.

Rijd je al een elektrische auto? Dan kun je deze apps ook niet overslaan! Bekijk in onze gids de beste apps voor elektrische auto’s. Je vindt er onder andere laadpalen mee.

Bekijk ook

De beste apps voor elektrische auto's: opladers en laadpalen vinden

Wat zijn de beste iPhone-apps voor elektrische auto's? In dit artikel zetten we apps voor laadpalen, tanken en opladen op een rij. Van Shell Recharge tot Google Maps: dit zijn de beste apps voor je elektrische auto.