AirPods Max review: hangend

Dit weten we al over de release van de AirPods Max 2

De tweede generatie AirPods Max is in ontwikkeling, maar we zullen er nog wel even geduld moeten hebben. Dit weten we al over de AirPods Max 2 release.

Het kan met de release van de AirPods Max 2 twee kanten op gaan. Enerzijds zijn er geruchten dat Apple nog in 2024 een vernieuwde versie met usb-c uitbrengt, maar er zijn ook geruchten dat het iets langer gaat duren. Een nieuw design hoeven we niet te verwachten, maar wellicht wel wat nieuwe kleurtjes.

‘AirPods Max 2 met usb-c poort in 2024’

Gaat Apple in 2024 een vernieuwde versie van de AirPods Max uitbrengen, dan zal daar waarschijnlijk alleen een usb-c poort aan zijn toegevoegd. We baseren ons daarbij op uitspraken van Mark Gurman en Ming-Chi Kuo. Gurman beweerde in oktober 2023 dat de AirPods Max 2 met usb-c poort in de loop van 2024 staan gepland, met keuze uit nieuwe kleuren. In februari 2024 houdt hij daar nog steeds aan vast, zo is te lezen in de Q&A-sectie van zijn nieuwsbrief in februari 2024. En ook geruchtenlekker Instant Digital op Weibo denkt dat het nog in 2024 gaat gebeuren. Deze persoon beweert:

The new AirPods Max will definitely come out this year, but just change to a USB-C poort. The chip may still be H1. It still does not support the adaptive audio function.

Bij zo’n kleine wijziging kun je eigenlijk nauwelijks van een tweede generatie spreken. Van de andere kant: de AirPods Max al sinds 2020 ongewijzigd op de markt verkrijgbaar en elke kleine aanpassing is dan al snel groot nieuws.

AirPods Max 2 uitgesteld naar 2025?

Ming-Chi Kuo is altijd wat pessimistischer geweest. In februari 2023 beweerde Kuo dat de AirPods Max 2 “niet eerder” dan de tweede helft van 2024 zullen verschijnen. Waarschijnlijk zou Apple zelfs willen wachten tot de eerste helft van 2025. In dezelfde periode verwacht de analist ook een tweede generatie HomePod mini en een goedkopere versie van de AirPods. Kuo heeft nog geen details gegeven over mogelijke vernieuwingen.

Kuo beweerde in januari 2023 ook al dat de massaproductie van de tweede generatie AirPods Max waarschijnlijk in de tweede helft van 2024 of misschien zelfs in de eerste helft van 2025 van start zou gaan. Zoals gewoonlijk baseerde hij zich daarbij op informatie uit de toeleveringsketen. Gurman, die zijn informatie meestal van internet bronnen binnen Apple haalt, houdt voorlopig echter vast aan een release in 2024.

AirPods Max kleuren

Geen nieuw design, maar wat dan wel?

Wat kunnen we verwachten van deze vernieuwde AirPods Max 2? Wellicht gaat Apple wat nieuwe kleuren uitbrengen. Ook is te verwachten dat Apple overstapt van de H1-chip naar de H2-chip. Dit klinkt allemaal als geweldige verbeteringen, maar de eerder genoemde geruchtenlekker Instant Digital denkt dat er nog steeds een H1-chip in zit. Wie heeft er nu gelijk?

Het zou onlogisch zijn als Apple bij dit high-end product alsnog kiest voor de H1-chip. Hierin ontbreken namelijk de nieuwste functies die in iOS 17 zijn ingevoerd, te weten: adaptieve audio, gepersonaliseerd volume en gespreksdetectie. Dit werkt alleen als je de allernieuwste tweede generatie AirPods Pro hebt. Ze werken op de 2,4 GHz en 5 GHz Bluetooth-frequentieband, waardoor ze ook geschikt zijn voor lossless audiostreaming in combinatie met de Vision Pro-headset.

Verder zou het goed zijn als de AirPods Max een ultra wideband-chip krijgen om ze makkelijker terug te kunnen vinden met het Zoek Mijn-netwerk. En een verwisselbare hoofdband kan ook een welkome vernieuwing zijn.

AirPods Max liggend bij vazen

Apple heeft ondertussen de prijs van de huidige AirPods Max verlaagd naar €579,- en het duurt dus nog wel even voordat er nieuwe AirPods Max aan zitten te komen. Volgens Bloomberg heeft het ermee te maken dat Apple alle energie heeft gestoken in de Vision Pro-headset. Andere producten moeten daarvoor een stapje terug doen en dat was vooral te merken bij de iPad: er verscheen geen enkel nieuw model. Ook bij de Apple Watch was bijna geen vernieuwing te zien.

Wat zou jij als nieuwe AirPods Max 2 functies willen zien? Laat het weten in de reacties!

Bekijk ook

Deze features willen we zien bij de AirPods Max 2

De AirPods Max uit 2020 zijn wel weer aan een opvolger toe. Welke nieuwe functies willen we zien bij Apple's luxe hoofdtelefoon? De net verschenen Beats Studio Pro maakt duidelijk wat er te verbeteren valt.

Prijzen AirPods Max

Revisiegeschiedenis:

  • 2024 - 20 februari, 14:26: Dit artikel is bijgewerkt met de nieuwste geruchten.
  • 2024 - 20 februari, 14:24: Dit artikel is bijgewerkt met de nieuwste geruchten.
  • 2024 - 20 februari, 14:24: Dit artikel is bijgewerkt met de nieuwste geruchten.
  • 2023 - 29 oktober, 16:00: We hebben dit artikel bijgewerkt met nieuwe uitspraken van Mark Gurman.

Reacties: 15 reacties

Plaats een reactie

Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Respecteer onze algemene gedragsregels. Gebruik voor eventuele spelfouten of andere opmerkingen met betrekking tot het artikel s.v.p. onze artikelrapportage. Voor opmerkingen over ons moderatiebeleid kun je ons contactformulier gebruiken. Reacties met betrekking hierover worden als off-topic beschouwd.
Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactiegegevens worden verwerkt.