Apple WWDC-publiek

WWDC: alles over Apple’s ontwikkelaarsconferentie

Lees alles over WWDC, Apple's ontwikkelaarsconferentie. De World Wide Developers Conference is een moment voor aankondigingen van software en producten.

Wat is WWDC?

WWDC is de World Wide Developers Conference van Apple, een grote conferentie voor ontwikkelaars die Apple elk jaar in juni organiseert. Tijdens WWDC krijgen we nieuwe versies van de software te zien en vaak zijn er ook aankondigingen van andere producten, zoals nieuwe MacBooks.


De eerstvolgende WWDC 2020 wordt verwacht in juni 2020, waarschijnlijk opnieuw in San José. We verwachten dat op maandag 1 of maandag 8 juni de traditionele keynote plaatsvinden om 19:00 uur Nederlandse tijd.

WWDC keynote

De WWDC-keynote is ook voor niet-ontwikkelaars interessant. Je krijgt hier namelijk alle details over de nieuwe versies van iOS, macOS, watchOS en tvOS te zien. Soms zijn er ook aankondigingen voor nieuwe iPads, MacBooks, iMacs en meer. In 2017 kondigde Apple bijvoorbeeld de HomePod aan, een speaker die in december 2017 beschikbaar komt.

Apple WWDC 2019

WWDC workshops

Maar de WWDC is ook vooral een bijeenkomst voor ontwikkelaars. Ze kunnen elkaar ontmoeten, ervaringen met elkaar uitwisselen en eventuele vragen en problemen voorleggen aan Apple-engineers. Honderden Apple-techneuten reizen naar WWDC af om workshops te geven en eventuele vragen te beantwoorden. Het is voor ontwikkelaars de meest makkelijke manier om rechtstreeks met Apple-medewerkers te kunnen spreken.

WWDC tickets

Omdat er altijd meer belangstelling is dan plaatsen, organiseert Apple altijd een verloting. Ontwikkelaars kunnen zich aanmelden voor een ticket en horen enkele dagen later of ze een ticket à $1500 kunnen aanschaffen. Ook zijn er jaarlijks enkele tientallen tickets voor scholieren en studenten. Deze jonge talenten krijgen hun ticket en hotel vergoed.

WWDC 2016 Scholarship studenten

Voorgaande WWDC’s per jaar

Hieronder zie je meer informatie over de WWDC per jaar:

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt februari 2020