Apple WWDC-publiek

WWDC: alles over Apple’s ontwikkelaarsconferentie

Lees alles over WWDC, Apple's ontwikkelaarsconferentie. De World Wide Developers Conference is een moment voor aankondigingen van software en producten.

WWDC is de World Wide Developers Conference van Apple, een grote conferentie voor ontwikkelaars die Apple elk jaar in juni organiseert. Tijdens WWDC krijgen we nieuwe versies van de software te zien en vaak zijn er ook aankondigingen van andere producten, zoals nieuwe MacBooks.

Wat is WWDC?

Het meest recente evenement WWDC 2017 vond plaats van 5 tot 9 juni 2017. Het was de eerste keer in lange tijd dat Apple de conferentie niet in San Francisco organiseerde. Duizenden ontwikkelaars reisden af naar San Jose om workshops te bezoeken en de kans te krijgen om rechtstreeks met Apple-engineers te spreken. Hoogtepunt van WWDC is altijd de keynote op maandag, die om 19:00 uur Nederlandse tijd plaatsvindt.

Apple WWDC-publiek

WWDC keynote

De WWDC-keynote op maandagavond is ook voor niet-ontwikkelaars interessant. Je krijgt hier namelijk alle details over de nieuwe versies van iOS, macOS, watchOS en tvOS te zien. Soms zijn er ook aankondigingen voor nieuwe iPads, MacBooks, iMacs en meer. In 2017 kondigde Apple bijvoorbeeld de HomePod aan, een speaker die in december 2017 beschikbaar komt.

WWDC workshops

Maar de WWDC is ook vooral een bijeenkomst voor ontwikkelaars. Ze kunnen elkaar ontmoeten, ervaringen met elkaar uitwisselen en eventuele vragen en problemen voorleggen aan Apple-engineers. Honderden Apple-techneuten reizen naar WWDC af om workshops te geven en eventuele vragen te beantwoorden. Het is voor ontwikkelaars de meest makkelijke manier om rechtstreeks met Apple-medewerkers te kunnen spreken.

WWDC tickets

Omdat er altijd meer belangstelling is dan plaatsen, organiseert Apple altijd een verloting. Ontwikkelaars kunnen zich aanmelden voor een ticket en horen enkele dagen later of ze een ticket à $1500 kunnen aanschaffen. Ook zijn er jaarlijks enkele tientallen tickets voor scholieren en studenten. Deze jonge talenten krijgen hun ticket en hotel vergoed.

WWDC 2016 Scholarship studenten

Voorgaande WWDC’s

Hieronder zie je meer informatie over de WWDC’s die eerder hebben plaatsgevonden:

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt december 2017