shutterstock_218808697

De beste strandapps voor iPhone en iPad

Welke iPhone-apps zijn handig voor en op het strand? iCulture zet ze op een rij: apps voor surfen, zonkracht, insmeren, Zandvoort en meer.

shutterstock_218808697

Een dagje strand. Heerlijk! Maar je weet dat je een uur in de file staat voordat je er bent, dus kan je maar beter goed voorbereid te werk gaan. Waar kan je het best naartoe voor de beste watertemperatuur? Waar vind je de leukste strandtentjes? Welk strand heeft de beste windkracht als je gaat surfen? En hoe goed moet je je insmeren met welke factor? Het zijn allemaal vragen die we beantwoorden in dit iPhone-appoverzicht voor het strand.

iCulture adviseert: Strandweer Online

Strandweer Online iPhoneVergeet het turen op kleine landkaartjes of het handmatig opzoeken van de temperatuur van een strand dat je wilt bezoeken. De iPhone-app Strandweer Online raadpleegt je huidige locatie en laat alle stranden in volgorde van nabijheid zien. Standaard zie je bij de meest nabije locatie de temperatuur, het weerbeeld en de windrichting, maar bij elk strand zie je ook twee beoordelingscijfers: het strandcijfer en het terrascijfer. Tik op een andere plek en je ziet dezelfde informatie. Tik nogmaals voor meer informatie; dan zie je ook de aanwezige strandclubs en hun waarderingen. Alleen de watertemperatuur ontbreekt vreemd genoeg. Je kan resultaten in een lijst zien, maar ook op een kaart of in een lijst met je opgeslagen favorieten. Daarnaast is er een totaal overbodig maar wel leuk community-gedeelte in de app, met allerlei strandkiekjes van andere gebruikers en een Facebook-achtige like-duim. Als je zelf wilt meedoen, kan je inchecken op een strand. Daar heb je wel een profiel voor nodig. Daarmee kan je ook beoordelingen achterlaten op de strandtenten op elk strand, die je er ook op kan naslaan in het aparte tabblad Clubs.

Windfinder

Windfinder Pro iPhoneLeuk natuurlijk, dat terrascijfer, maar je koopt er weinig voor als je naar het strand vertrekt om te surfen, zeilen of misschien wel blokarten. Dan heb je meer aan de iPhone-app Windfinder, waarmee je de juiste weersomstandigheden van stranden over de hele wereld kan opzoeken. Of je nou naar Schiermonnikoog, Scheveningen of La Tranche Sur Mer wil: Windfinder biedt een uitgebreid overzicht van de windrichting, snelheid (in knopen), temperatuur en neerslag bij elke strandomgeving. Dat doet de app niet alleen voor de hele week, maar ook per drie uur op de huidige dag. Je kan om je heen zoeken per afstand of per windkracht, slaat favoriete locaties op om snel te raadplegen of zoekt meteen gericht op een plaatsnaam. De betaalde versie heeft geen reclame en laat ook grafieken en kaarten met voorspellingen zien.

UVLens

Blootstelling aan ultraviolette straling (UV) kan je huid beschadigen en vergroot je risico op huidkanker. De app UVLens laat zien of het veilig is om buiten te gaan zitten en waarschuwt wanneer het tijd is om weer naar binnen te gaan. De UV-indexvoorspeller laat zien op welke momenten je het beste van de zon kunt genieten, gebaseerd op jouw huidtype. Ook krijg je herinneringen om zonnebrand te gebruiken. Met de widget hou je snel zicht op de situatie.

Zandvoort app

Zandvoort App iPhone strandappsStranden hebben soms meerdere apps, maar deze iPhone-app van strand Zandvoort lichten we graag in het bijzonder uit. Ontwikkelaar Ronald Koning stelde zichzelf de vraag: ‘Welke informatie kan er allemaal handig zijn in zo’n app?’ en leverde vervolgens een app waaraan het je als strandbezoeker aan niets ontbreekt. Of je nou een middag naar Zandvoort gaat of er een weekend viert: met deze app zie je alles wat er te doen is en waar je eventueel behoefte aan kan hebben. Het weer, een buienradar en de hooikoortsmeter, maar ook: restaurants, clubs, gokpaleizen, parkeergelegenheden, toeristische trekpleisters, huisartsenposten en openbaar vervoer. In de zomerperiode is de agenda bovendien leuk. Je ziet per dag welke speciale evenementen worden georganiseerd op het strand – hoe anders krijg je mee dat je aan zomeryoga op een badlaken kan doen?

Overige apps voor het strand

  • scheefLive (gratis, iPhone/iPad, iOS 8.0+) - Bekijk meerdere surfcams voor Scheveningen. Geoptimaliseerd voor de iPad.
Dit artikel is onderdeel van de iCulture Vakantiespecial, een serie artikelen over alle aspecten rondom de vakantie.

Foto: Ammentorp Photography via Shutterstock

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt april 2018
Categorie Apps
Onderwerpen strand, surfen, vakantie, vakantiespecial