Draadloos muziek luisteren met je Apple Watch - Vakantiespecial

Praktische Bluetooth oordopjes en hoofdtelefoons voor draadloos muziek luisteren

Wij hebben vijf praktische Bluetooth oordopjes en koptelefoons op een rij gezet waarmee je zonder snoer muziek kunt luisteren via je iPhone of Apple Watch.

Draadloze oordopjes en hoofdtelefoons zijn er in alle soorten en maten. Handig als je zonder snoer muziek wilt luisteren. Je hebt meer bewegingsvrijheid en dat is prettig tijdens het sporten of wandelen.


Draadloos muziek luisteren met je Apple Watch - Vakantiespecial

Bluetooth oordopjes

Apple is volgens de geruchten al druk bezig met het ontwikkelen van een tweede generatie van de AirPods. Het gerucht gaat dat die waterbestendig worden gemaakt en voorzien worden van noise-cancelling. Dat zou betekenen dat de nieuwe oordopjes van Apple nog betere functionaliteit bieden. Vermoedelijk verschijnt deze opvolger van de AirPods in de loop van 2019 en zal de prijs – door de toegevoegde functionaliteit – hoger komen te liggen dan die van de huidige AirPods.

De vijf hoofdtelefoons en oordopjes hieronder vormen slechts een greep uit het beschikbare aanbod. Weet je niet welke draadloze oordopjes je moet kiezen, dan hebben we een aparte gids waarin we uitleggen op welke 7 punten je moet letten:

Ook lees je in een aparte tip hoe je een Bluetooth-headset koppelt en handmatig muziek overzet naar de Apple Watch.


Apple AirPods

Live Listen op AirPods

“De beste draadloze oordopjes die je kunt wensen”, schreven we in onze recensie van de AirPods. Kortom: deze gids met de beste Bluetooth-oordopjes voor je iPhone of iPad moeten we wel beginnen met de oordopjes die door Apple zelf gemaakt zijn. Niet alleen is de prijs goed vergeleken met concurrerende modellen, ook biedt Apple goede functionaliteit met deze oordopjes.

Het geluid kent dankzij de W1-chip van Apple een breed bereik. Verder is de chip nog energiezuinig ook. Je kan tikken op de AirPods om ze te bedienen. Ook is het dankzij de ingebouwde microfoon mogelijk om met virtuele assistent Siri te praten via de oordopjes. De AirPods hebben daarnaast een forse accuduur van maar liefst vijf uur. Mocht dat niet genoeg zijn, is er nog een heel handig laaddoosje dat Apple meelevert. Daardoor kan je de AirPods binnen een kwartier weer van drie uur stroom voorzien. Als je dat de hele dag door doet, kan je de oortjes tot 24 uur aan één stuk gebruiken.

Kopen: Apple AirPods (€159)


Bose SoundSport Wireless

Bose SoundSport WirelessBen je een sporter die net als ons z’n training heel wat draaglijker vindt met wat goede muziek erbij? Dan ken je ook het probleem van oordopjes die uit je oren vallen tijdens de training. De Bose SoundSport Wireless is speciaal ontworpen voor tijdens het sporten. Niet alleen zijn de oordopjes zweetbestendig gemaakt, ook blijven de oordopjes dankzij de speciale oorclips stevig zitten.

De Bose SoundSport Wireless is via Bluetooth of NFC aan je iPhone te koppelen. Gedurende zes uur kan je vervolgens muziek luisteren of via de ingebouwde microfoon bellen. Er zit verder wel een kabel aan deze Bluetooth-oordopjes, maar die zorgt er enkel voor dat ze aan elkaar zitten en je ten alle tijden de afstandsbediening in de buurt hebt. Daardoor kan je bijvoorbeeld eenvoudig het volume instellen, of een inkomend telefoongesprek aannemen. Ruisonderdrukking is helaas niet ingebouwd, maar wel sluiten de oortjes je redelijk goed af van je omgeving. De audio is van goede kwaliteit, waarmee deze oordopjes de 149 euro die je ervoor moet betalen waard zijn. Verkrijgbaar in het zwart, blauw en geel.

Kopen: Bose SoundSport Wireless (€149)


Sony WI-1000X

Sony WI-1000X

De Sony WI-1000X is het duurste apparaat op onze lijst. Dat is makkelijk te verklaren door de ingebouwde noise-cancelling functionaliteit, die ervoor zorgt dat je geen last van omgevingsgeluid hebt. Deze functionaliteit kent meerdere standen, waardoor je in bepaalde situaties wel omgevingsgeluid hoort. De Sony Headphones Connect-app voor op je smartphone herkent wat je aan het doen bent en stelt de noise-cancelling functie daarop af.

Doordat de oordopjes vastzitten aan een nekband, kan je ze ook altijd afdoen als je er even geen zin in hebt, zonder dat je ze dan moet opbergen. De WI-1000X gaat in totaal dertien uur mee op een volgeladen accu. Die kan je verder weer van stroom voorzien middels een meegeleverde usb-kabel. Het is mogelijk om de oordopjes middels spraakbesturing, of de knoppen op de nekband te bedienen. Die nekband vibreert overigens als er bijvoorbeeld een inkomende oproep is. Dergelijke functies maken dit een duur, maar wel mooi apparaat dat flink wat functies biedt, met goede geluidskwaliteit.

Kopen: Sony WI-1000X (€199)


BeatsX

BeatsX

Voor 115 euro kan je ze al hebben: de BeatsX van het Apple-merk Beats. Dankzij dat laatste wapenfeit, zijn de BeatsX van dezelfde W1-chip als de AirPods voorzien. Dat betekent dat het energiezuinige oordopjes zijn, die prima geluid bieden. De geluidskwaliteit is niet zo goed als die van de AirPods, maar de oordopjes voldoen aan onze verwachtingen. Fijn is vooral dat de bas niet overdreven hard is, waardoor het geluid zich gebalanceerd laat aanhoren.

De BeatsX zit vast aan een flexibele nekband. In die nekband zit de afstandsbediening verwerkt, waarmee je het volume kan bedienen, van nummer kan wisselen, Siri kan activeren en ook nog eens inkomende telefoongesprekken kan opnemen. Kortom: de functionaliteit is sterk en doordat de nekband flexibel is, laat het geheel zich makkelijk opbergen en meenemen voor onderweg.

Kopen: BeatsX (€115)


Jabra Elite 65t

Jabra Elite 65t

Hekkensluiter, maar zeker niet de minste, op deze lijst is de Jabra Elite 65t. Voor 169 euro haal je deze zwarte oordopjes in huis. Ze zijn voorzien van speakers van 6 millimeter, wat relatief fors is voor dit type oordopjes. Mede daardoor is de audio erg goed. Doordat er verder vier microfoons ingebouwd zijn, ben je ook altijd goed verstaanbaar tijdens het voeren van telefoongesprekken, of geven van opdrachten aan Siri. Met de Jabra Sound+-app voor je smartphone, kan je verder het geluid zelf instellen.

De Bluetooth-oordopjes kunnen tot vijf uur mee op een volgeladen accu, maar dankzij de meegeleverde oplaadhouder, voeg je daar nog eens tien uur aan toe. Verder is de Jabra Elite 65 water- en stofdicht, waarmee deze lekker lang mee moet kunnen. Beschikbaar in het zwart en in het bruin.

Kopen: Jabra Elite 65t (€169)


Luister je liever muziek met een draagbare speaker? Ook deze kun je aan je Apple Watch of iPhone koppelen. Al je apparaten moet je natuurlijk ook regelmatig opladen om van muziek te kunnen blijven genieten. We hebben vijf draagbare speakers en vijf handige powerbanks voor je op een rij gezet, zodat je buitenshuis en op vakantie ongestoord kunt genieten van je muziek én je iPhone.

Dit artikel is onderdeel van de iCulture Vakantiespecial.

Dit artikel is geactualiseerd op 15 juli 2016. Er kan op dit artikel niet meer gereageerd worden. Heb je tips of opmerkingen? Stuur dan een reactie via onderstaand contactformulier.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt juli 2018
Categorie Accessoires
Onderwerpen hoofdtelefoon, koptelefoon, muziek, oordopjes, vakantiespecial