Draadloos muziek luisteren met je Apple Watch - Vakantiespecial

De beste Bluetooth oordopjes voor draadloos muziek luisteren

Draadloze oordopjes zijn ideaal als je gaat sporten. Maar ook tijdens dagelijks gebruik zijn Bluetooth oortjes erg handig, omdat je nooit meer achter de kabel blijft hangen. De draadloze oordopjes die we in dit overzicht bespreken zijn onze aanraders, die zowel met de iPhone, iPad als Apple Watch werken.

Bluetooth oordopjes

Draadloze oordopjes zijn er in alle soorten en maten. Je hebt meer bewegingsvrijheid en dat is prettig tijdens het sporten of wandelen. Ze zijn handig als je zonder snoer muziek wilt luisteren, maar er zijn wel een paar punten waar je op moet letten. Zo zijn er draadloze oortjes zoals de AirPods, maar ook uitvoeringen waarbij je een kabeltje in je nek hebt. Er zijn oortjes met ruisonderdrukking en oorhaken. Het is maar net waar je naar op zoek bent. In dit overzicht bespreken we meerdere varianten, zodat er altijd iets bij is wat bij jou past.


Weet je niet welke draadloze oordopjes je moet kiezen, dan hebben we een aparte gids waarin we uitleggen op welke punten je moet letten:

Ook lees je in een aparte tip hoe je een Bluetooth-headset koppelt en handmatig muziek overzet naar de Apple Watch.

Draadloos muziek luisteren met je Apple Watch - Vakantiespecial


Apple AirPods

Onze grootste aanrader zijn natuurlijk de Apple AirPods, waarover we ooit schreven: “de beste draadloze oordopjes die je kunt wensen”. Je kunt tegenwoordig de oortjes in verschillende prijsklassen kopen. Voor rond de 140 euro koop je de standaard AirPods en als je draadloos wilt opladen of ruisonderdrukking wilt kun je de duurdere varianten nemen. De prijs/kwaliteitverhouding van deze oortjes is goed, vergeleken met concurrerende merken. Ook biedt Apple extra functies voor mensen die Apple-producten gebruiken, zoals automatisch koppelen.

Je kan tikken op de AirPods om ze te bedienen, of in de steeltjes knijpen. Ook is het dankzij de ingebouwde microfoon mogelijk om met virtuele assistent Siri te praten via de oordopjes.

Live Listen op AirPods

De AirPods hebben daarnaast een prima accuduur van vijf uur. Mocht dat niet genoeg zijn, is kun je met het meegeleverde doosje binnen een kwartier je AirPods weer opladen om vervolgens drie uur te luisteren. In totaal kun je de oortjes 24 uur gebruiken, dankzij het oplaaddoosje.

Je kunt de AirPods kopen in de Apple Store, maar als je bij andere winkels kijkt ben je vaak goedkoper uit.

Adviesprijzen:


Bose SoundSport Wireless

Bose SoundSport WirelessBen je een sporter die net als ons z’n training heel wat draaglijker vindt met wat goede muziek erbij? Dan ken je ook het probleem van oordopjes die uit je oren vallen tijdens de training. De Bose SoundSport Wireless is speciaal ontworpen voor tijdens het sporten. Niet alleen zijn de oordopjes zweetbestendig gemaakt, ook blijven de oordopjes dankzij de speciale oorclips stevig zitten.

De Bose SoundSport Wireless is via Bluetooth of NFC aan je iPhone te koppelen. Gedurende zes uur kan je vervolgens muziek luisteren of via de ingebouwde microfoon bellen. Er zit verder wel een kabel aan deze Bluetooth-oordopjes, maar die zorgt er enkel voor dat ze aan elkaar zitten en je ten alle tijden de afstandsbediening in de buurt hebt. Daardoor kan je bijvoorbeeld eenvoudig het volume instellen, of een inkomend telefoongesprek aannemen. Ruisonderdrukking is helaas niet ingebouwd, maar wel sluiten de oortjes je redelijk goed af van je omgeving. De audio is van goede kwaliteit, waarmee deze oordopjes de 149 euro die je ervoor moet betalen waard zijn. Verkrijgbaar in het zwart, blauw en geel.

Kopen: Bose SoundSport Wireless (€149)


Sony WI-1000X

Sony WI-1000X

De Sony WI-1000X is het duurste apparaat op onze lijst. Dat is makkelijk te verklaren door de ingebouwde noise-cancelling functionaliteit, die ervoor zorgt dat je geen last van omgevingsgeluid hebt. Deze functionaliteit kent meerdere standen, waardoor je in bepaalde situaties wel omgevingsgeluid hoort. De Sony Headphones Connect-app voor op je smartphone herkent wat je aan het doen bent en stelt de noise-cancelling functie daarop af.

Doordat de oordopjes vastzitten aan een nekband, kan je ze ook altijd afdoen als je er even geen zin in hebt, zonder dat je ze dan moet opbergen. De WI-1000X gaat in totaal dertien uur mee op een volgeladen accu. Die kan je verder weer van stroom voorzien middels een meegeleverde usb-kabel. Het is mogelijk om de oordopjes middels spraakbesturing, of de knoppen op de nekband te bedienen. Die nekband vibreert overigens als er bijvoorbeeld een inkomende oproep is. Dergelijke functies maken dit een duur, maar wel mooi apparaat dat flink wat functies biedt, met goede geluidskwaliteit.

Kopen: Sony WI-1000X (€199)


BeatsX

BeatsX

Voor 115 euro kan je ze al hebben: de BeatsX van het Apple-merk Beats. Dankzij dat laatste wapenfeit, zijn de BeatsX van dezelfde W1-chip als de AirPods voorzien. Dat betekent dat het energiezuinige oordopjes zijn, die prima geluid bieden. De geluidskwaliteit is niet zo goed als die van de AirPods, maar de oordopjes voldoen aan onze verwachtingen. Fijn is vooral dat de bas niet overdreven hard is, waardoor het geluid zich gebalanceerd laat aanhoren.

De BeatsX zit vast aan een flexibele nekband. In die nekband zit de afstandsbediening verwerkt, waarmee je het volume kan bedienen, van nummer kan wisselen, Siri kan activeren en ook nog eens inkomende telefoongesprekken kan opnemen. Kortom: de functionaliteit is sterk en doordat de nekband flexibel is, laat het geheel zich makkelijk opbergen en meenemen voor onderweg.

Kopen: BeatsX (€115)


Jabra Elite 65t

Jabra Elite 65t

Hekkensluiter, maar zeker niet de minste, op deze lijst is de Jabra Elite 65t. Voor 169 euro haal je deze zwarte oordopjes in huis. Ze zijn voorzien van speakers van 6 millimeter, wat relatief fors is voor dit type oordopjes. Mede daardoor is de audio erg goed. Doordat er verder vier microfoons ingebouwd zijn, ben je ook altijd goed verstaanbaar tijdens het voeren van telefoongesprekken, of geven van opdrachten aan Siri. Met de Jabra Sound+-app voor je smartphone, kan je verder het geluid zelf instellen.

De Bluetooth-oordopjes kunnen tot vijf uur mee op een volgeladen accu, maar dankzij de meegeleverde oplaadhouder, voeg je daar nog eens tien uur aan toe. Verder is de Jabra Elite 65 water- en stofdicht, waarmee deze lekker lang mee moet kunnen. Beschikbaar in het zwart en in het bruin.

Kopen: Jabra Elite 65t (€169)


Luister je liever muziek met een draagbare speaker? Ook deze kun je aan je Apple Watch of iPhone koppelen. Al je apparaten moet je natuurlijk ook regelmatig opladen om van muziek te kunnen blijven genieten. We hebben vijf draagbare speakers en vijf handige powerbanks voor je op een rij gezet, zodat je buitenshuis en op vakantie ongestoord kunt genieten van je muziek én je iPhone.

Dit artikel is onderdeel van de iCulture Vakantiespecial.

Dit artikel is geactualiseerd op 15 juli 2016. Er kan op dit artikel niet meer gereageerd worden. Heb je tips of opmerkingen? Stuur dan een reactie via onderstaand contactformulier.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt december 2019
Categorie Accessoires
Onderwerpen muziek, oordopjes