Draadloos muziek luisteren met je Apple Watch - Vakantiespecial

Praktische Bluetooth oordopjes en hoofdtelefoons voor draadloos muziek luisteren

Wij hebben vijf praktische Bluetooth oordopjes en koptelefoons op een rij gezet waarmee je zonder snoer muziek kunt luisteren via je iPhone of Apple Watch.

Draadloze oordopjes en hoofdtelefoons zijn er in alle soorten en maten. Handig als je zonder snoer muziek wilt luisteren. Je hebt meer bewegingsvrijheid en dat is prettig tijdens het sporten of wandelen. Wij hebben 5 handige Bluetooth oordopjes en koptelefoons voor je op een rijtje gezet, die je kunt gebruiken om draadloos muziek te luisteren op je iPhone of Apple Watch.

Draadloos muziek luisteren met je Apple Watch - Vakantiespecial

Bluetooth oordopjes en hoofdtelefoons

Apple zou volgens geruchten bezig zijn met draadloze oordopjes voor de iPhone 7. Of ze daadwerkelijk die oordopjes gaan meeleveren is nog even de vraag maar feit is wel dat Bluetooth oordopjes nu al erg handig zijn, vooral als je een Apple Watch hebt. Bijvoorbeeld wanneer je iPhone even niet in de buurt is tijdens het sporten. Of als de batterij van je iPhone leeg is en je toch naar muziek wilt luisteren. In dat geval luister je gewoon verder via je Apple Watch.

De vijf hoofdtelefoons en oordopjes hieronder slechts een greep uit het beschikbare aanbod. Weet je niet welke draadloze oordopjes je moet kiezen, dan hebben we een aparte gids waarin we uitleggen op welke 7 punten je moet letten:

Ook lees je in een aparte tip hoe je een Bluetooth-headset koppelt en handmatig muziek overzet naar de Apple Watch.


Beats Solo 2 Wireless

Beats Solo 2 Wireless

Over de geluidskwaliteit van de Beats zijn de meningen verdeeld, maar feit is wel dat deze hoofdtelefoons nog steeds erg populair zijn. De Beats Solo 2 Wireless is het eerste product dat Beats uitbracht, sinds de overname door Apple. Je kunt de hoofdtelefoon via Bluetooth draadloos met je Apple Watch bedienen zodat je tijdens een work-out handig van nummers wisselt in een playlist.

Je kunt zonder kabel ook het volume regelen of muziek op pauze zetten, alles werkt via een ingebouwde afstandsbediening in de oorschelpen. Hierin is ook een microfoon verwerkt waarmee je draadloos telefoongesprekken kunt voeren. Na het sporten kun je de hoofdtelefoon net als de AKG inklappen zodat hij makkelijk in je tas past. Met een volle batterij luister je 12 uur lang naar muziek. De Beats Solo 2 Wireless is in acht verschillende kleuren verkrijgbaar, van rood en wit tot zwart en goud.

Kopen: Beats Solo 2 Wireless (€279)


Motorola VerveOnes +

Motorola VerveOnes +

Bij veel draadloze oordopjes zijn de oortjes vaak nog met een kabel verbonden. Hierdoor kun je ze makkelijk uitdoen en bijvoorbeeld om je nek laten rusten na het muziek luisteren. Ze zijn echter niet helemaal draadloos. Deze Motorola oordopjes brengen daar verandering in. Bij de VerveOnes is geen enkele kabel meer te bekennen en heb je dus geen last meer van een snoer in je nek. De batterij van de oortjes gaat drie uur mee. Daarna zijn de oordopjes op te laden in een speciaal meegeleverde oplader.

Je kunt er ook mee bellen, want de VerveOnes hebben twee ingebouwde microfoons die je handsfree gesprekken laten voeren. Op beide oortjes zitten bovendien knoppen waarmee je je telefoongesprek kunt ophangen en tussen muzieknummers kunt wisselen. Sporten is met de Motorola oordopjes ook geen probleem, want de VerveOnes zijn zweetbestendig en waterdicht. Ben je een oordopje kwijt? Met een speciale app kun je op een kaart zien waar je ze bent verloren. Ook handig als je thuis niet meer weet waar je ze hebt gelaten. De Motorola VerveOnes + worden geleverd met drie maten oortjes.

Kopen: Motorola VerveOnes + (€249)


Jabra Sport Pulse Wireless

Jabra Sport Pulse Wireless

De Jabra Sport Pulse in-eardopjes worden geleverd met een complete set accessoires. Perfect om de oortjes helemaal af te stellen op jouw wensen. Je krijgt er vier sets oordopjes en drie sets met oorhaken bij. Ook een hoesje om de oortjes op te bergen krijg je erbij. Tijdens het sporten laten deze draadloze Jabra Sport Pulse oordopjes je vrij bewegen. Ook kun je je hartslag in de gaten houden met de ingebouwde hartslagmeter. Je hartslag lees je af in de speciale Jabra Sport Life-app. Door de muziek af te stellen via deze app laat je de oortjes precies klinken zoals jij wilt.

De Jabra Sport Pulse heeft geen ruisonderdrukking, maar de in-eardopjes sluiten aardig wat omgevingsgeluid af. Wel zo fijn als je naar je favoriete nummers luistert. Wisselen van tracks doe je op je iPhone of Apple Watch of met de knoppen van de afstandsbediening die in de kabel is verwerkt. Een natte vloer in de kleedkamer overleven deze oordopjes ook wel, ze zijn namelijk spatwaterproof. Als je gaat douchen moet je ze wel eerst uitdoen.

Kopen: Jabra Sport Pulse Wireless (€169)


AKG Y 45 BT

AKG Y 45 BT

Deze compacte koptelefoon van het minder bekende merk AKG kun je via Bluetooth makkelijk met je iPhone of Apple Watch verbinden. Daarna kun je langdurig naar muziek luisteren. De batterij van de koptelefoon gaat namelijk 8 uur mee. De oorkussens hebben ruisonderdrukking ingebouwd waardoor je minder last hebt van omgevingsgeluiden. Wel zo handig als je ongestoord van je muziek wilt genieten. Bovendien is deze koptelefoon licht van gewicht.

Op de oorschelpen zitten knoppen voor de bediening van muziek en telefoongesprekken. De AKG Y 45 BT laat zich snel opbergen doordat je hem kunt inklappen. Zo past hij makkelijk in het tasje dat bij de koptelefoon geleverd wordt. De AKG Y 45 BT is beschikbaar in de kleuren wit en zwart.

Kopen: AKG Y 45 BT (€74,99)


Philips SHQ7300

Philips SHQ7300

De Philips SHQ7300 oordopjes zijn voorzien van een speciale oorhaak die zorgen dat de draadloze oortjes goed blijven zitten, of je nu aan het hardlopen bent of gewoon bij het zwembad zit. Mocht je tijdens het lopen een regenbui tegenkomen dan is dat ook geen probleem, de Philips oortjes zijn namelijk regen- en spatwaterbestendig.

De draadloze oordopjes zitten nog wel aan elkaar vast met een snoer. Daardoor heb je de afstandsbediening die in de kabel is weggewerkt altijd bij de hand. Je gebruikt hem voor handsfree bellen en om bijvoorbeeld het volume van je muziek te regelen. De batterij van de Philips SHQ7300 kun je zo’n 6 uur lang gebruiken.

Kopen: Philips SHQ7300 (€52,99)


Luister je liever muziek met een draagbare speaker? Ook deze kun je aan je Apple Watch of iPhone koppelen. Al je apparaten moet je natuurlijk ook regelmatig opladen om van muziek te kunnen blijven genieten. We hebben vijf draagbare speakers en vijf handige powerbanks voor je op een rij gezet, zodat je buitenshuis en op vakantie ongestoord kunt genieten van je muziek én je iPhone.

Dit artikel is onderdeel van de iCulture Vakantiespecial.

Dit artikel is geactualiseerd op 15 juli 2016. Er kan op dit artikel niet meer gereageerd worden. Heb je tips of opmerkingen? Stuur dan een reactie via onderstaand contactformulier.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt juli 2016
Categorie Accessoires
Onderwerpen hoofdtelefoon, koptelefoon, muziek, oordopjes, vakantiespecial