Uitgelicht
WWDC 2023: alle highlights
Toon of verberg de lijst met posts
Beste locatie apps iPhone iPad New York

De beste apps voor bezienswaardigheden op vakantie

Nooit meer zoeken
Dit zijn de beste iPhone- en iPad-apps voor locaties, hotspots en bezienswaardigheden op vakantie. Van Foursquare tot TripAdvisor, je hoeft niet meer te zoeken.

Bezienswaardigheden op vakantie

Het is misschien wel de meest gestelde vraag in een vreemde stad: wat is er eigenlijk allemaal te doen? Vroeger was je genoodzaakt dikke reisgidsen mee te nemen en tips van vrienden op te schrijven, maar dankzij apps hoeft dat niet meer. Op basis van je huidige locatie vind je leuke locaties in de buurt. In dit artikel zetten we apps op een rij waarmee je op een slimme manier leuke plekken in de buurt leert ontdekken. Oh ja: dat geldt ook voor je eigen woonplaats. Dit zijn de beste iOS-apps voor locaties, hotspots en bezienswaardigheden.


Ben je op zoek naar een reisgids die je echt bij de hand neemt? Dan hebben we ook een overzicht met de beste reisgids-apps voor de iPhone. Als je liever met een kaart op pad gaat hebben we handige apps voor offline kaarten besproken. Ook legden we uit welke kaartfuncties van Apple Kaarten tijdens een reis of vakantie van pas komen.

iCulture adviseert: Lonely Planet

Lonely Planet staat bekent als maker van de reisgidsen, maar heeft ook een aantal handige apps gemaakt. Waaronder de apps Trips en Guids. In de eerste app vertellen gebruikers hun eigen verhaal over hun reis. Het gaat hierbij vooral om rondreizen van meerdere dagen. De gebruikers vertellen je waar ze zijn geweest en wat ze hebben gedaan. Door hun verhalen te delen, hopen de gebruikers andere reizigers te inspireren om deze reis ook te maken. In de verhalen komen verschillende hotspots naar voren die je zelf kunt bezoeken tijdens je eigen vakantie.

Beste apps voor locaties en bezienswaardigheden: Lonely Planet

Guides is voorzien van een grote database aan reisgidsen over verschillende steden. Download de gids over de stad die jij gaat bezoeken en je kunt direct op pad. De gids vertelt je welke gebouwen je moet bekijken en welke musea je moet bezoeken zodat je niets mist van de stad. Ook restaurants die je moet proberen vind je in de app. Er staat bij wat het kost en op de kaart heb je direct een overzicht van het dichtstbijzijnde eettentje. Beide apps zijn gratis te downloaden in de app store.

 
 

TripAdvisor

Beste apps voor locaties en bezienswaardigheden: TripAdvisor

De app TripAdvisor is gericht op vakantiegangers en biedt allerlei mogelijkheden. Zo kun je op zoek naar de goedkoopste vliegtickets of hotels, maar ook plekken die je kunt bezoeken vind je volop in de app. Je kunt hotspots bekijken in de buurt van je huidige locatie of alvast je volgende tripje gaan plannen. Onder ‘dingen om te doen’ vind je de meest populaire bezienswaardigheden in een bepaalde stad of regio.

Wat zijn de bezienswaardigheden die je écht moet hebben gezien? Waar kun je terecht op een regenachtige dag? En welke aanbieder van rondritten of rondvaarten biedt de meeste waar voor z’n geld? Bij veel opties is het vervolgens mogelijk op een specifieke manier te filteren – zo geef je bij bijvoorbeeld restaurants makkelijk aan in welke prijsklasse je wilt zoeken. TripAdvisor is voor vakantiegangers extra handig omdat je ook snel op zoek kunt naar een vlucht vanaf het vliegveld. Bovendien is iedere locatie voorzien van een gemiddelde recensiescore, gebaseerd op de ervaringen van anderen.

Lees meer over TripAdvisor op iCulture.

Cool Cousin

Beste apps voor locaties en bezienswaardigheden: Cool Cousin

Cool Cousin bevat allerlei gidsen met de favoriete plekken van locals. Wanneer je een bepaalde stad bezoekt, krijg je een lijstje met locals te zien. Door eerst wat informatie over deze gebruiker te lezen, wil de app je wat beter kennis laten maken met deze gebruiker. Op die manier kun je locaties vinden die bij jouw interesses passen. De gidsen van locals die je aanspreken kun je toevoegen aan je kaart waardoor je een uitgebreide kaart krijgt van plekken die wil bezoeken. Deze kaart is ook offline te downloaden zodat je hem altijd kunt bekijken, ook wanneer je geen internet hebt.

De app biedt ook de mogelijkheid om in contact te komen met een local om een vraag te stellen of om een kopje koffie te drinken. Wanneer je een nieuwe stad gaat bezoeken kun je ervoor kiezen om zelf een local te vinden of om de app dit te laten doen op basis van jouw interesses. Zo kom je een keer bij wat onverwachtere plekken terecht. De app is gratis te downloaden in de App Store en je kunt hem ook gratis blijven gebruiken.

Foursquare

Beste apps voor locaties en bezienswaardigheden: TripAdvisor

Foursquare begon ooit als een soort game, waarbij je moest proberen om mayor (burgermeester) te worden door zo vaak mogelijk op je favoriete plekken in te checken. De app wist op deze manier enorm veel locaties te verzamelen. Dat heeft een indrukwekkende locatiedatabase opgeleverd, waarmee je de meest bezochte en geliefde plekken bij jou in de buurt in één oogopslag kunt bekijken. Door aan te geven of je naar een restaurant, museum of een andere gelegenheid op zoek bent, krijg je in een lijst de meest populaire opties te zien. Heb je vrienden die Foursquare ook gebruiken, dan zul je in deze lijst direct zien of zij een bepaalde locatie aanraden. Tegenwoordig biedt Foursquare alle verzamelde info over locaties ook in allerlei andere apps aan. Voor het inchecken op locaties hebben ze de losse app Swarm uitgebracht.

Met een tap op een locatie krijg je het exacte adres te zien, met waar mogelijk ook een telefoonnummer dat je kunt bellen om te reserveren. Onder het kopje ‘People Talk About‘ lees je alle aanraders of kritiekpunten van eerdere bezoekers en het cijfer bovenin het overzicht is een score gegenereerd op basis van de populariteit van een plek. Tenslotte kun je zelf ook aangeven of je bezoek wel of niet goed is bevallen. Informatie waar andere Foursquare-gebruikers ook weer wat aan hebben. Vooral in een vreemde stad profiteer je op die manier van de gezamenlijke kennis van locals en eerdere bezoekers.
Lees meer over Foursquare op iCulture.

Andere locatie-apps

  • AroundMe (Gratis, iPhone/iPad + IAP, iOS 9.0+) - AroundMe is een gratis app die erop gericht is om eenvoudig de interessante locaties om je heen te vinden. Zoek op onderwerp, bijvoorbeeld banken, hotels en restaurants en je kan een route er naartoe plannen.
  • Yelp (Gratis, iPhone/iPad/Watch, iOS 14.0+) - Verzameling van plekken met gebruikersrecensies die vooral in Amerika erg populair is. Zit ook geïntegreerd in Siri en Apple’s Kaarten-app.
  • Wij kunnen op dit moment helaas niet de juiste gegevens tonen, Download - Een simpele app die je laat zien welke plekken in je directe omgeving je moet bezoeken. Je kunt kijken naar bezienswaardigheden, restaurants, barretjes en musea.
  • Outbound: Hike, Camp, Roadtrip (Gratis, iPhone + IAP, iOS 13.0+) - Richt zich vooral op de avontuurlijke vakantieganger. Filter locaties op activiteiten als hiking, fotografie, kamperen, zwemmen of fietsen. De app toont je dan verschillende locaties en reizen die passen bij jouw voorkeuren.
  • Google Maps (Gratis, iPhone/iPad/Watch, iOS 14.0+) - Google’s ‘legendarische’ kaartendienst heeft ook toegang tot gebruikersrecensies op Google Places, waardoor je snel kunt zien wat mensen van een bepaalde plek vonden.
  • Twitter (Gratis, iPhone/iPad/TV + IAP, iOS 15.0+) - Tot slot een afwijkende tip van ons: zoek met de officiële Twitter-app eens naar je vakantielocatie, of vraag je vrienden naar tips.
Dit artikel is onderdeel van de iCulture Vakantiespecial en is geactualiseerd in juni 2018. Heb je tips of opmerkingen? Stuur dan een reactie via onderstaande link.

Voor bijna alle apps die worden genoemd heb je een internetverbinding nodig. Zoek een lokale Wi-Fi-hotspot op of check ons eerder gepubliceerde overzicht van mobiel internet in het buitenland om te voorkomen dat je buiten de EU een forse rekening gepresenteerd krijgt.

Openingsfoto: Ben Fredericson (cc)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!