Verwachtingen Apple Event 7 september: wat gaat Apple naast de iPhone 14 nog meer onthullen?

Apple's aankomende september 2022-event staat grotendeels in het teken van de iPhone 14-serie, maar er komen nog meer aankondigingen aan. In deze vooruitblik lees je de meest uitgebreide verwachtingen van Apple's september 2022-event van vandaag.
Benjamin Kuijten | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Vooruitblik: verwachtingen van Apple’s september-event

Het is bijna zover: de nieuwe iPhone komt eraan! En waar wordt de nieuwe iPhone aangekondigd? Op het iPhone-event natuurlijk! Dit jaar gaat Apple tijdens het iPhone 14-event in september de nieuwste modellen onthullen, maar er worden nog meer aankondigingen verwacht. Niet alleen nieuwe producten, maar ook nog meer duidelijkheid over de releasedatum van iOS 16 en misschien nog wel een grote verrassing. Wat Apple allemaal in petto heeft, laten we je zien in deze vooruitblik van het iPhone 14-event van vandaag, woensdag 7 september.

Datum iPhone 14-event: wanneer is het?
Apple heeft op 24 augustus de datum van het september-event van 2022: 7 september 2022, van daag dus!. Die datum ging al langer rond en is nu dus officieel. Met de slogan Far Out en bijpassende artwork van het Apple-logo, weten we eindelijk wanneer Apple de volgende producten gaat onthullen. Om 19:00 vanavond gaat de presentatie van start en je kunt het Apple-event zelf live volgen. Lees ook onze pagina over het iPhone 14-event met alles wat je moet weten.

Bekijk ook

Samenvatting: dit heeft Apple aangekondigd tijdens het iPhone 14-event

Apple's iPhone 14-event zit erop beginnen en met dit artikel ben je in één klap van alles op de hoogte: kijk de presentatie terug, lees de hoogtepunten van de belangrijkste aankondigingen en de uitgebreide samenvatting. Alles wat je moet weten over het iPhone-event van 2022 vind je hier!

iPhone 14-event verwachtingen in het kort

Dit zijn de aankondigingen die we sowieso verwachten, al is natuurlijk nog niks 100% zeker. Apple heeft nog meer producten in ontwikkeling die tijdens een event aangekondigd worden, maar daar lees je verderop in deze vooruitblik meer over. Apple zal namelijk ook wat aankondigingen bewaren voor het eventuele oktober 2022-event.

Bekijk ook

Apple in oktober: dit kun je verwachten van het tweede Apple-event van dit najaar

Ook in oktober komt er zeer waarschijnlijk weer een Apple-event aan, waar Apple diverse nieuwe producten gaat aankondigen. In dit artikel lees je welke aankondigingen van Apple in oktober we verwachten. Zo worden er meerdere iPads en Macs verwacht.

We hebben ook nog een artikel met aankondigingen die niet verwacht worden tijdens het september 2022-event. Daaronder vallen onder andere de iPads en Macs, waar je verderop in dit artikel ook nog meer over leest.

Bekijk ook

Nog even geduld: deze Apple-producten laten nog op zich wachten

Apple heeft veel producten in ontwikkeling, maar slechts een deel daarvan is tijdens het september-event onthuld. Dit zijn de producten die Apple niet heeft aangekondigd, maar er wel binnenkort aan komen.

iPhone 14-serie: vrijwel zeker

De iPhone 14-serie zal de belangrijkste aankondiging van het event worden en wordt waarschijnlijk pas aan het eind van de presentatie besproken. Net als voorgaande jaren heeft Apple vier modellen te onthullen, al zit daar wel een echte nieuwkomer bij. Onthoud dat de naam iPhone 14 nog niet officieel is, maar als we het patroon van de afgelopen jaren volgen is dat de logische naam die Apple aan de nieuwe modellen gaat geven.

iPhone 14 Pro renders

iPhone 14 – 6,1-inch

De iPhone 14 wordt het nieuwe standaardmodel met 6,1-inch scherm. Dit is de opvolger van de gewone iPhone 13 en zal waarschijnlijk weer in een reeks nieuwe kleuren uitgebracht worden. De afgelopen maanden zijn er nog maar weinig geruchten over verbeteringen in dit model naar voren gekomen, omdat de meeste bronnen zich focussen op de grotere verbeteringen van de iPhone 14 Pro. We verwachten in ieder geval verbeteringen aan de camera’s (waaronder de frontcamera) en wat kleine prestatieverbeteringen, ook al gebruikt dit model vermoedelijk dezelfde A15-chip.

Bekijk ook

Officieel: iPhone 14 aangekondigd en dit moet je weten

De iPhone 14 wordt in het najaar van 2022 verwacht. Wat kunnen we nu al zeggen over deze nieuwe iPhone ? Er zijn al diverse geruchten en verwachtingen over de iPhone 14 die we hier hebben samengebracht.

iPhone 14 Plus – 6,7-inch

Dit jaar geen iPhone 14 mini, maar een iPhone 14 Plus (of iPhone 14 Max). De afgelopen jaren bleek het mini-toestel niet zo goed te verkopen als gehoopt, terwijl de grotere 6,7-inch toestellen juist als warme broodjes over de toonbank gingen. Apple lijkt er daardoor voor gekozen te hebben om een groter toestel zonder pro-functies uit te brengen, oftewel de iPhone 14 Plus. Dit is dus hetzelfde model als de gewone iPhone 14, maar dan met een groter 6,7-inch scherm. Dat display wordt daarmee net zo groot als van de iPhone 14 Pro Max. Apple heeft dit in het verleden vaker gedaan met de Plus-modellen (bijvoorbeeld de iPhone 6 Plus), al hadden die ook nog wat verschillen bij de camera, zoals een dubbele lens. Er zijn tot nu toe geen aanwijzingen dat de iPhone 14 Plus extra functies krijgt ten opzichte van de iPhone 14, naast het grotere display.

Bekijk ook

Dit is de nieuwe iPhone 14 Plus: het standaardmodel in groter formaat

De iPhone 14 Plus is officieel aangekondigd. Apple grijpt voor dit grotere model weer terug naar de Plus-naamgeving, voor het eerst sinds 2017. Het toestel is er voor iedereen die wel een groot formaat wil, maar zonder de pro-functies.

iPhone 14 Pro – 6,1-inch

De Pro-modellen van de iPhone worden, zo lijkt het, het toestellen met de meeste verbeteringen. De iPhone 14 Pro krijgt wederom een 6,1-inch display, maar er gaat wel iets veranderen. De notch (de inkeping bovenaan het scherm) gaat verdwijnen en maakt volgens bronnen plaats voor een pilvormig en rond ‘gaatje’ in het scherm, waar de camera en sensoren in Face ID in verwerkt zijn. Ook krijgt het display een always-on modus, zo zeggen bronnen. Aan de camera gaat Apple ook veel veranderen, waaronder een betere frontcamera en een groothoeklens aan de achterkant met 48-megapixels.

Bekijk ook

iPhone 14 Pro: de nieuwe iPhone voor professionals

De iPhone 14 Pro is het 6,1-inch toptoestel voor najaar 2022. Apple heeft de iPhone 14 Pro nu officieel aangekondigd en daarbij wordt duidelijk dat het dit jaar extra interessant is om voor Pro te kiezen. Lees hier alles over de officiële specs van de IPhone 14 Pro!

iPhone 14 Pro Max – 6,7-inch

Net als de iPhone 14 Pro krijgt de iPhone 14 Pro Max waarschijnlijk een always-on scherm, verbeterde camera met 48-megapixel en meer. Maar dan alles in een groter jasje. We zijn inmiddels behoorlijk gewend geraakt aan het 6,7-inch formaat, al zal het voor velen alsnog veel te groot zijn. Maar de Max-toestellen hebben zichzelf inmiddels bewezen en zijn niet meer weg te denken uit de line-up. De iPhone 14 Pro Max krijgt naar verwachting de langste batterijduur van alle modellen, zoals dat de afgelopen jaren ook al zo was.

Bekijk ook

iPhone 14 Pro Max: de grootste iPhone voor pro's

De 6,7" iPhone 14 Pro Max is het grootste en duurste toptoestel dat Apple dit jaar zal uitbrengen. Lees hier alle details over prijzen, beschikbaarheid en specificaties.

Apple Watch Series 8: vrijwel zeker

De Apple Watch Series 8 zal vermoedelijk qua uiterlijk niet veel verschillen van de voorganger, de Apple Watch Series 7. Apple gebruikt op het nieuwe model vermoedelijk hetzelfde scherm met dezelfde afmetingen en ook de kast behoudt het ontwerp van de afgelopen jaren. Nog geen gloednieuw design dus, maar wat dan wel? Het lijkt erop dat de Apple Watch Series 8 een lichaamsthermometer krijgt, die je waarschuwt of je verhoging of koorts hebt. Er komt ook een nieuwe chip in en we denken dat Apple het model in een paar nieuwe kleuren uit gaat brengen. De Apple Watch Series 8 wordt daarmee geen enorm grote update en zal vooral mensen aanspreken die nu nog een ouder model hebben, zoals een Apple Watch Series 4.

Bekijk ook

Apple Watch Series 8: dit is de nieuwe smartwatch van 2022

Het is zover! Apple heeft de Apple Watch Series 8 officieel aangekondigd. De Apple Watch Series 8 verschijnt in het najaar van 2022 en vervangt de Apple Watch Series 7. Wat is er verbeterd aan de nieuwste smartwatch van Apple en heeft het zin om te upgraden? Je leest het in dit overzicht van de Apple Watch Series 8!

Apple Watch SE 2022: vrijwel zeker

De Apple Watch SE krijgt twee jaar na dato een opvolger: de Apple Watch SE 2022. Dit nieuwe model krijgt vermoedelijk de nieuwste chip en enkele sensoren die nog ontbraken in de huidige uitvoering, zoals de sensor voor het maken van een ECG. Waarschijnlijk houdt Apple dezelfde schermformaten vast, dus 40mm en 44mm, waardoor dit model een fractie kleiner is dan de nieuwe Apple Watch Series 8. Of er ook always-on in komt is niet duidelijk, maar wij denken van niet.

Bekijk ook

Apple Watch SE 2022: de tweede generatie is een stuk sneller

De Apple Watch SE is vernieuwd! De Apple Watch SE 2022 is de opvolger van de allereerste SE en heeft op een paar punten verbeteringen gekregen. Is het tijd om te upgraden? Alles wat er nieuw is lees je hier!

Apple Watch Pro: vrijwel zeker

Een nieuw model in de Apple Watch line-up wordt mogelijk de Apple Watch Pro (of Apple Watch Rugged of Apple Watch Explorer Edition, hoe Apple dit model ook gaat noemen). Wat we in ieder geval weten, is dat dit model vooral bedoeld is voor actieve buitensporters en een stevigere behuizing krijgt, mogelijk van titanium. Bovendien gaan er geruchten over een groter formaat, van misschien wel 47mm of 49mm. Apple zou bijvoorbeeld voor een meer rechthoekiger scherm kunnen kiezen. Daarmee kan het horloge meer informatie tonen op wijzerplaten en tijdens workouts. Het design van de Apple Watch Pro gaat deels op de schop, met een aangepaste Digital Crown en misschien wel een extra programmeerbare knop aan de linker zijkant. De prijs zou wel een stuk hoger komen te liggen, vooral vanwege het grotere scherm en de titanium behuizing. Apple zou met dit model ook de bestaande Apple Watch Edition kunnen vervangen. We weten daarom niet zeker of dit model dan ook als aparte Apple Watch gezien wordt (zoals de Apple Watch SE) of meer als een soort variant van de Apple Watch Series 8 (zoals de Apple Watch Edition en Apple Watch Nike).

Bekijk ook

Dit is de Apple Watch Ultra: de extra grote smartwatch voor sporters

Apple heeft de Apple Watch Ultra aangekondigd, de nieuwe grotere Apple Watch voor sporters. Er zitten exclusieve functies in, het design is aangepast en het scherm is groter. Je leest hier alles wat je moet weten over de nieuwe Apple Watch Ultra.

AirPods Pro 2: zeer grote kans

Apple bracht alweer bijna drie jaar geleden de AirPods Pro uit en geruchten over de AirPods Pro 2 gaan al jaren. Alle bronnen wijzen erop dat Apple dit najaar de tweede generatie AirPods Pro gaat uitbrengen. We verwachten onder andere betere geluidskwaliteit door nieuwe Bluetooth-codec en misschien wat nieuwe sportfuncties. Er zijn ook geruchten geweest over een vernieuwde oplaadcase met onder andere een speaker, al vinden we dat wat ongeloofwaardig. Waar we wel in geloven is een nieuwe generatie van de H-chip. De H1 is alweer uit voorjaar 2019, dus een nieuwe energiezuinigere versie zien we na drie en een half jaar wel zitten.

Volgens de meest recente bronnen is de kans zo goed als zeker dat Apple de AirPods Pro 2 gaat onthullen tijdens het september-event. Als Apple de AirPods Pro 2 niet in september aankondigt, denken we dat de nieuwe oordopjes in oktober onthuld worden. Dat was vorig jaar namelijk ook het geval bij de AirPods 3.

Bekijk ook

AirPods Pro 2 geruchten: wat weten we al over de volgende generatie?

Apple zou al een tijd werken aan de AirPods Pro 2, de nieuwste generatie AirPods Pro met betere functies en een aangepast design. In dit artikel vind je alle recente AirPods Pro 2 geruchten op een rij.

Uitbreiding van diensten: grote kans

De afgelopen jaren komen Apple’s diensten regelmatig aan bod tijdens het Apple-event. Dat zou tijdens het september-event niet anders kunnen zijn. Denk bijvoorbeeld aan een uitbreiding van Apple Fitness+ en de duurdere Apple One-bundel naar meer landen (we blijven hopen), de komst van Apple Music Voice in Nederland (goed mogelijk aangezien de HomePod mini nu in Nederland is) en de officiële aankondiging van Apple Classical. Apple liet al een jaar geleden weten dat ze Primephonic overgenomen hebben, een Nederlandse dienst die gespecialiseerd was in klassieke muziek. Apple liet weten dat er een aparte app voor klassieke muziek komt, voor abonnees van Apple Music. Nu zou een mooi moment zijn om dit uit de doeken te doen, helemaal in combinatie met de AirPods Pro 2.

Bekijk ook

'Apple Classical wordt de nieuwe losse app voor klassieke muziek'

Apple gaat in 2022 een aparte app uitbrengen voor klassieke muziek. De app krijgt mogelijk de naam Apple Classical, zo verklapt de beta van de Android-versie van Apple Music en nu ook de iOS 15.5 beta.

Releasedata software-updates: zo goed als zeker

Apple zal tijdens het event ook nog wat aandacht schenken aan de software-updates waar nu beta’s van zijn: iOS 16, watchOS 9 en tvOS 16. Van deze versies verwachten we dat Apple de releasedatum tijdens het event bekendmaakt. De updates komen mogelijk een week na het event uit voor iedereen. Maar je vraagt je misschien: hoe zit het met iPadOS 16 en macOS Ventura? macOS Ventura verwachten we sowieso pas op een later moment in oktober of november, dus daar zullen we tijdens het september 2022-event niet veel van horen. iPadOS 16 is officieel uitgesteld en zal als iOS 16.1 pas later uitkomen, mogelijk in oktober. De datum daarvan zal Apple daarom waarschijnlijk pas in oktober aankondigen. Je leest meer over de data van de software-updates in ons artikel over de iOS 16 releasedatum.

Bekijk ook

Wanneer komt iOS 16? De releasedatum is bekend (ook van watchOS 9)

De releasedatum van iOS 16 en watchOS 9 is bekend. Vanaf 12 september zijn de update te downloaden voor jouw iPhone en Apple Watch. Maar hoe zit het met de andere software-updates?

Nieuwe Apple TV: kleine kans

Er zijn aanwijzingen dat Apple werkt aan een nieuwe Apple TV die op korte termijn uitkomt. In de code van iOS 16 zijn verwijzingen naar een nieuwe Siri Remote verschenen en bronnen stellen dat er een Apple TV 2022 met A14-chip komt. Apple-analist Ming-Chi Kuo zegt dat Apple nog dit jaar met een goedkopere Apple TV komt, dus dat er achter de schermen aan iets nieuws gewerkt wordt lijkt wel zeker. Maar het is nog onduidelijk op welke termijn Apple deze uit gaat brengen en wat er dan precies allemaal nieuw is. Het september-event zou een logische timing zijn, al vinden we het wel vrij snel na het 2021-model van de Apple TV 4K van afgelopen voorjaar. Er zijn de afgelopen weken ook helemaal geen concrete aanwijzingen geweest dat dit model er echt komt.

Bekijk ook

Gerucht: 'Nieuwe Apple TV krijgt A14-chip en meer werkgeheugen'

De Apple TV zou al snel weer een update krijgen. Volgens bronnen werkt Apple aan een Apple TV met snellere chip, maar waar heeft Apple dit voor nodig?

iPad Pro 2022: komt eraan, maar pas in oktober

Dat er aan een iPad Pro 2022 gewerkt wordt, staat als een Apple Pencil boven water. Het is alweer anderhalf jaar geleden dat Apple de huidige iPad Pro uitbracht en doorgaans brengt Apple elk jaar tot anderhalf jaar een nieuw model uit. De nieuwe iPad Pro 2022 krijgt waarschijnlijk een M2-chip en ondersteuning voor draadloos opladen, al dan niet via MagSafe. Enkele nieuwe functies van de iPad Pro 2022 zijn al gelekt, dus het is nu nog een kwestie van afwachten wanneer hij komt. We denken eerlijk gezegd dat Apple deze iPad Pro later gaat aankondigen, tijdens een event in oktober. Dat heeft ook te maken met de vertraging van iPadOS 16, waar we eerder al over spraken. Lees ook ons artikel met verwachtingen voor het oktober 2022-event.

Bekijk ook

iPad Pro 2022: dit weten we al over de aankomende iPad voor professionals

Apple komt in 2022 met een nieuwe iPad Pro. Er zijn al wat dingen gelekt over de iPad Pro 2022, die we in dit artikel met verwachtingen voor je verzameld hebben.

Instap iPad 2022: komt eraan, maar pas in oktober

Wat geldt voor de iPad Pro 2022, geldt waarschijnlijk ook voor de iPad 2022. Dat dit model eraan komt, is geen geheim. Apple brengt immers ieder jaar een nieuwe instap iPad uit. Maar door de vertraging van iPadOS 16 zou Apple dit model iets later kunnen uitbrengen dan normaal en hem dus ook later kunnen aankondigen. Een apart event met deze iPad en de iPad Pro, aangevuld met nieuwe Macs, klinkt dan ook logisch. Overigens krijgt de nieuwe instap iPad mogelijk voor het eerst in jaren een nieuw design, met platte zijkanten. Er gaan ook geruchten over usb-c in de nieuwe instap iPad. Lees ook ons artikel met verwachtingen voor het oktober 2022-event.

Bekijk ook

iPad 2022: welke verbeteringen krijgt de standaard iPad dit jaar?

Ieder jaar brengt Apple weer een nieuwe iPad uit. Ook in 2022 verwachten we een standaard iPad, maar wat kun je van deze tiende generatie iPad, ook wel iPad 2022, verwachten?

Meer aankondigingen: Apple-headset en Macs komen later

Er zijn nog meer producten in ontwikkeling die Apple ergens de komende maanden gaat aankondigen, maar die zeer waarschijnlijk later komen dan tijdens het september event. Het gaat hier om een compleet nieuwe productcategorie en en aantal nieuwe Macs.

Apple mixed reality-headset: verwacht in januari

Er gaan nu al jaren geruchten over een AR/VR headset van Apple, ook wel een mixed reality-headset genoemd. De eerste versie zou dus augmented en virtual reality combineren in een relatief duur product, dat vooral bedoeld is voor een nichemarkt. Apple zou met dit model willen focussen op drie aspecten: communicatie, gaming en mediaconsumptie. Er gaan al lange tijd geruchten dat Apple de headset in 2022 aan zou kondigen en oorspronkelijk zou de onthulling zelfs gepland hebben staan voor afgelopen WWDC. Maar analist Ming-Chi Kuo denkt echter dat Apple de headset pas in januari 2023 gaat presenteren tijdens een speciaal event, zoals ze destijds ook met de allereerste iPhone gedaan hebben.

Apple AR/VR headset

Nieuwe Macs: van desktop tot MacBooks: verwacht in oktober of later

Apple werkt achter de schermen aan meerdere nieuwe Macs: een MacBook Pro met M2 Pro/Max-chip, een Mac mini met M2 en M2 Pro-chip en ook nog een grote nieuwe iMac. Maar dit zijn allemaal producten die niet passen op een september-event. Nieuwe Macs, waaronder een nieuwe Mac mini en MacBook Pro, verwachten we op z’n vroegst tijdens een event in oktober, waarschijnlijk tegelijk met de iPad Pro. Apple heeft ook nog een nieuwe Mac Pro en een extern scherm in ontwikkeling, maar die komen pas later dit jaar of in de loop van volgend jaar.

Lees ook ons artikel met verwachtingen voor het oktober 2022-event.

Bekijk ook

Apple in oktober: dit kun je verwachten van het tweede Apple-event van dit najaar

Ook in oktober komt er zeer waarschijnlijk weer een Apple-event aan, waar Apple diverse nieuwe producten gaat aankondigen. In dit artikel lees je welke aankondigingen van Apple in oktober we verwachten. Zo worden er meerdere iPads en Macs verwacht.

Wat kun je van iCulture verwachten?

Bij iCulture volgen we alle ontwikkelingen uiteraard op de voet. Alles over de nieuwe iPhone 14, Apple Watch Series 8 en andere nieuwe producten vind je op de site terug in uitgebreide artikelen zodra het nieuws bekendgemaakt wordt. Zo houden we je op de hoogte van alle onderwerpen die tijdens de presentatie langskomen en je kunt meteen meepraten met andere iCulture-lezers. Ben je niet thuis, in de buurt van een computer of heb je geen tijd om het op je iPhone of iPad te volgen? Via ons Twitter-account @iCulture en onze iCulture-app doen we ook verslag van al het belangrijke nieuws. In onze tip lees je waar je de livestream van Apple’s september 2022-event kan volgen.

Lees ook ons grote overzicht met alle Apple-producten van 2022.

Bekijk ook

Apple-producten in 2022: dit zijn onze verwachtingen voor de rest van het jaar

Welke producten gaat Apple in 2022 uitbrengen? En welke producten heeft Apple tot nu toe al uitgebracht? We delen in grote lijnen onze verwachtingen voor de nieuwe Apple-producten voor de rest van 2022!

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Actuele iPhone 14 deals

AirPods Pro

De AirPods Pro zijn Apple's extra uitgebreide en geavanceerde draadloze oordopjes. De AirPods Pro hebben ruisonderdrukking, een Transparantie-modus en een in-ear design met verwisselbare oorkussentjes. Lees alles over de AirPods Pro: van de prijs tot functies en tips. In 2022 heeft Apple de tweede generatie AirPods Pro uitgebracht, met nieuwe H2-chip, vernieuwde oplaadcase en meer. Twijfel je tussen de modellen, check dan ons artikel AirPods vergelijken. Wil je AirPods kopen, dan vind je bij ons alle aanbieders. Voor de beste deals check je ons artikel met AirPods-aanbiedingen.

AirPods Pro
12 reacties

Plaats een reactie

Als je een eigen afbeelding bij je reactie wil, moet je je aanmelden bij Gravatar. Daar kun je jouw e-mailadres koppelen aan een afbeelding.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren?
Laat het ons weten!

Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Respecteer onze algemene gedragsregels. Gebruik voor eventuele spelfouten of andere opmerkingen met betrekking tot het artikel s.v.p. onze artikelrapportage. Voor opmerkingen over ons moderatiebeleid kun je ons contactformulier gebruiken. Reacties met betrekking hierover worden als off-topic beschouwd.
Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactiegegevens worden verwerkt.