Apple Watch Pro render

Apple Watch Pro design: is dit hoe de nieuwe Apple Watch eruit gaat zien?

Hoewel de aankondiging van de Apple Watch Pro niet lang meer op zich laat wachten, wilden we je deze renders van de Apple Watch Pro niet onthouden. Daarop is te zien hoe het design van de Apple Watch Pro er mogelijk uit gaat zien. Het verschil met de huidige modellen is groot. De Apple Watch Pro krijgt voor het eerst een écht redesign sinds de Series 4, zoals eerder al bleek.

Onlangs doken er al schematische tekeningen van de Apple Watch Pro op, waar een nieuwe knop en plat scherm op te zien is. Hoewel deze tekeningen een aardig beeld geven, laten deze nieuwe renders van de Apple Watch Pro het mogelijke design pas echt goed zien. We zien een nieuw ontworpen Digital Crown, vernieuwde zijknop en een nieuw display.

‘Design Apple Watch Pro in beeld’

De renders zijn gemaakt door Ian Zelbo in samenwerking met Parker Ortolani, op basis van de eerder genoemde schematische 3D-tekeningen. Het eerste dat opvalt is de vernieuwde rechter zijkant, waar de Digital Crown en de zijknop zitten. Het lijkt erop dat dit deel samengevoegd wordt in een apart blokje. Waarom Apple hiervoor gekozen zou hebben is nog de vraag, maar mogelijk zorgt dit voor meer stevigheid. Er zijn ook wel meer traditionele horloges waarbij de draaiknop meer in de behuizing ligt, maar voor de Apple Watch is dit ontwerp helemaal nieuw. Bovendien ziet de Digital Crown er wat robuuster uit. De gleufjes in de draaiknop zijn een stuk groter, mogelijk voor eenvoudigere bediening.

Render Apple Watch Pro Ian Zelbo

In de renders zien we verder het mogelijke nieuwe platte display. Het scherm ligt als het ware bovenop de behuizing en is dus helemaal plat, zoals de laatste geruchten ook beweren. Dit geeft de Apple Watch een andere look. Het scherm is ook groter. Volgens diverse bronnen zou het scherm ongeveer 2 inch zijn. Voor het formaat van de Apple Watch Pro zelf wordt gesproken over 47mm of 49mm.

Render Apple Watch Pro scherm

Zoals eerdere bronnen al voorspelden, heeft de Apple Watch Pro in deze render wel afgeronde zijkanten. De platte zijkanten waar sommige liefhebbers al lang op zitten te wachten, komt er dus ook dit jaar niet. Maar met het kleine opstaande randje naast het platte scherm, geeft dit het model toch een andere look. In de renders fantaseren de makers ook over extra functies, zoals een aparte Hiking-app en de komst van Safari naar de Apple Watch. Maar er zijn geen geruchten geweest dat deze functies daadwerkelijk toegevoegd worden. De afbeeldingen zijn vooral interessant vanwege het mogelijke design.

Render Apple Watch Pro Ian Zelbo

Nog even en dan weten we echt hoe de Apple Watch Pro eruit gaat zien. Vanavond om 19:00 houdt Apple haar iPhone 14-event, waar naast de iPhone 14 dus ook de nieuwe Apple Watches verwacht worden. In onze special lees je alles over het event.

Bekijk ook

Samenvatting: dit heeft Apple aangekondigd tijdens het iPhone 14-event

Apple's iPhone 14-event zit erop beginnen en met dit artikel ben je in één klap van alles op de hoogte: kijk de presentatie terug, lees de hoogtepunten van de belangrijkste aankondigingen en de uitgebreide samenvatting. Alles wat je moet weten over het iPhone-event van 2022 vind je hier!

Apple Watch Pro design: heel anders

Afgelopen juli doken er al voor het eerst geruchten op over het design van de Apple Watch Pro. Deze informatie was afkomstig van Mark Gurman van Bloomberg, die vaak goed op de hoogte is van aankomende Apple-producten. Het model is volgens hem voorzien van een titanium behuizing en zal “flink wat groter” zijn dan de huidige Apple Watch-modellen. Het formaat is zodanig, dat het “maar een kleine groep klanten zal aanspreken”. Het scherm is ongeveer zeven procent groter. Wat het redesign betreft hoeven we geen ronde wijzerplaat of platte zijkanten te verwachten. Gurman verwacht een “evolutie van het huidige rechthoekige model”, dus zo heel revolutionair zal het redesign ook weer niet zijn.

Ook voegt hij eraan toe dat dit een van de meest spannende productintroducties op het gebied van de Apple Watch zal worden. De behuizing van een meer duurzame variant van titanium zal het extra stevig maken. En de batterij gaat meerdere dagen mee, ook dankzij de nieuwe Low Power Mode. Veel gezondheidsfuncties hoeven we niet te verwachten. De enige functie die in de Apple Watch Series 8 zal zitten is een lichaamstemperatuurmeter. Een bloeddrukmeter komt niet eerder dan 2025 en het meten van bloedglucose zal pas aan het einde van dit decennium klaar zijn.

Render Apple Watch Pro Ian Zelbo

De Apple Watch Pro zou bedoeld zijn voor extreme sporten en krijgt een vernieuwde Workout-app. Wat de prijs van de Apple Watch Pro betreft moeten we op rond de $900 rekenen, wat nog eens extra duidelijk maakt dat het alleen voor een kleine groep is bedoeld. Toch zal het vooral dit Pro-model zijn, dat tijdens de aankondiging de meeste aandacht krijgt. De Apple Watch Series 8 zal minder eigenschappen hebben die ‘m onderscheiden van zijn voorganger. Zo zal de chip waarschijnlijk niet worden vernieuwd.

Bekijk ook

Gerucht: 'Apple Watch Pro kost minstens $900 en vervangt Edition'

Apple zou de 'rugged' Apple Watch willen uitbrengen onder de naam Apple Watch Pro. We moeten daarbij denken aan een prijs rond de $900, zegt Mark Gurman van Bloomberg.

Revisiegeschiedenis:

  • 2022 - 07 september: Artikel bijgewerkt met de nieuwste informatie en renders.

Apple Watch Ultra

De Apple Watch Ultra is de nieuwe 49mm Apple Watch, bedoeld voor actieve sporters. Het model is gemaakt van extra stevig titanium en heeft een aangepast design, dat beter bestand is tegen stoten en breuken. De vernieuwde Digital Crown en zijknop zijn makkelijker te bedienen (ook met handschoenen) en zitten samen verwerkt in een extra breed balkje. Aan de andere zijkant is een nieuwe programmeerbare Actieknop. Het scherm is plat en de behuizing steekt iets boven het display uit om deze te beschermen. De Apple Watch Ultra heeft ook exclusieve wijzerplaten en bandjes. Lees ook ons artikel over de Apple Watch kopen.

Apple Watch Ultra

Reacties: 9 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.