Steve Jobs Theater

Zo kijk je vannacht de livestream van Apple’s Mac-event

Wil jij de livestream van Apple's Mac-event van oktober volgen? Via allerlei apparaten bekijk je de livestream van Apple-events zodat je met eigen ogen de aankondigingen van Tim Cook en anderen kunt zien.

Apple-livestream kijken en terugkijken

Als Apple-fan wil je natuurlijk de livestream van de volgende Apple-keynote meemaken en achteraf terugkijken naar de aankondiging van de nieuwste producten. De Apple-livestream kijken kan via de iPhone, iPad, Mac en Apple TV, maar ook met een Windows- of Android-toestel en via de Chrome- en Firefox-browsers (via deze link). Dat geldt ook voor de livestream van het Mac-event van oktober.

Bijna alle Apple-events zijn helemaal online te volgen. De livestreams beginnen meestal om 19:00 uur Nederlandse tijd, maar dat is bij het aankomende event anders: je moet klaarzitten om 01:00 Nederlandse tijd, in de nacht van 30 op 31 oktober. De keynote is bovendien te kijken op de website van Apple en in de Apple TV-app.

Apple’s aankondigingen wil je niet missen

Uiteraard kun je op iCulture rekenen om jou op de hoogte te houden van de Apple Events. Zodra Apple nieuwe updates en meer introduceert, lees je op iCulture alles erover in artikelen en kun je erop reageren. We hebben een uitgebreide liveblog en na afloop publiceren we ook een samenvatting van het event. Verder kun je bij ons het event terugkijken.

De livestream van een Apple-event begint deze keer middenin de nacht, om 01:00 uur Nederlandse tijd op 31 oktober. Dit is een ongebruikelijk tijdstip, want normaal gesproken worden Apple-events om 19:00 uur Nederlandse tijd gehouden. De reden hiervoor is onduidelijk, maar dat betekent dus wel dat je tot laat wakker moet blijven als je alles live wil volgen. Is het toch te laat? Dan kun je de video later uiteraard ook gewoon terugkijken. Zoals altijd gaat het om een van tevoren opgenomen video, die via de gebruikelijke kanalen gelivestreamd wordt.

Vergeet niet om de pushnotificaties voor de iCulture-website aan te zetten.

Heb je moeite om de aankondigingen te volgen (“Wat zei ‘ie ook alweer?”), dan ben je ook op onze site op het juiste adres: alle data, specs, prijzen en functies zetten we zo snel mogelijk voor je op een rijtje. Daarbij letten we natuurlijk extra op de beschikbaarheid in Nederland en België. Blijf ook in de dagen na het event op iCulture afgestemd: over de belangrijkste aankondigingen lees je verschillende achtergrond- en uitlegartikelen.

Volg de livestream op Apple-apparaten

Tim Cook blij op het podium met vinger omhoog.


Als je in het bezit bent van een Apple-apparaat, dan is het heel simpel om de keynote te volgen. We leggen hieronder achtereenvolgens uit hoe je de livestream werkend krijgt op een iPhone, iPad, iPod touch, MacBook, iMac en meerdere generaties Apple TV.

Mac-event livestream kijken op iPhone, iPad of iPod touch

Je kunt de livestream volgen op je iDevice. Apple heeft een speciale pagina klaargezet voor mensen die de livestream via een iDevice of Mac willen kijken. Hiervoor ga je vlak voordat de livestream begint in de mobiele Safari-browser naar de pagina voor de livestream. Je hebt dus geen aparte app nodig. Eventueel kun je de beelden via AirPlay doorsturen naar een televisiescherm, maar je kunt daarvoor ook de Apple TV gebruiken.

Je kan ook kijken via de TV-app, die standaard op elke iPhone, iPad, Mac, Apple TV en iPod touch geïnstalleerd is. Op de dag van de keynote vind je daar de livestream voor het event. Ook kijken via deze YouTube-link is mogelijk, gewoon vanuit de YouTube-app.

Bekijk ook

Apple TV-app: dit moet je weten over Apple's TV-app

De TV-app is een app waarmee je naar films en series kunt kijken. Je vindt er de Originals van Apple TV+ de eigen streaming videodienst van Apple. Daarnaast vind je er iTunes-films en content van andere diensten. Welke opties heeft de TV-app en wat kun je ermee?

Apple-event livestream kijken op Mac en Windows

Ook op de Mac en op Windows-pc’s kijk je naar de livestream via vanaf de website. Hiervoor moet je aan één van de volgende punten voldoen:

  • Mac met minimaal OS X 10.8.5 en minimaal Safari 6.0.5
  • Windows-pc met Windows 10 en Microsoft Edge (kijk verderop voor oudere Windows-versies).
  • Een computer met Firefox of Chrome browser.

Een andere manier om op je Mac te kijken, is via de TV-app. Ook kun je daar na de presentatie alles rustig terugkijken.

Apple livestream kijken op Apple TV

Kijk je de livestream liever op het grote tv-scherm, dan kan dat via de Apple TV. Hou daarbij rekening met de generatie Apple TV die jij hebt:

  • Op de Apple TV HD (Apple TV 4) en Apple TV 4K kijk je het evenement via de Apple TV-app. Deze staat standaard geïnstalleerd op elke Apple TV met de nieuwste versie van tvOS. Voorheen gebruikte Apple de Events-app, maar dat is sinds juni 2020 niet meer het geval. Je kan ook via de YouTube-app kijken.
  • Op de Apple TV 2 en 3 kijk je het evenent via het speciale kanaal. Het kanaal verschijnt automatisch als jouw Apple TV minimaal software-update 6.2 heeft geïnstalleerd.
  • Op de Apple TV 1 is het niet mogelijk om de livestream te kijken.

Zie je niks in de TV-app? Apple zet de livestream meestal zo’n 10 minuten voordat de presentatie begint klaar. Schakel dus vlak voordat de presentatie begint pas in.

Zie je het kanaal op de Apple TV 2 of 3 niet staan? Dan is hij misschien als verborgen gemarkeerd. Dit kun je veranderen bij Algemeen > Ouderlijk toezicht. Daar zoek je naar het speciale Apple-kanaal, waarna je op de bevestigingsknop drukt om hem weer te tonen. Ook kan het zijn dat het Apple TV-kanaal nog niet is klaargezet door Apple. Het kanaal is alleen zichtbaar als er een speciaal evenement is.

Livestream via YouTube

Apple zendt al enkele jaren een livestream via YouTube uit. Op die manier is de livestream op veel meer platformen beschikbaar dan voorheen: eigenlijk op elk apparaat waarop je YouTube kunt kijken. Je kunt een herinnering instellen, zodat je tijdig gewaarschuwd wordt op het moment dat het begint.

Volg de livestream op je smart-tv

Je kan ook eenvoudig op het grote scherm kijken als je geen Apple TV hebt. Je opent dan de YouTube-app op je smart-tv en gaat naar het kanaal van Apple. Daar vind je vervolgens de livestream van het event klaar staan.

Heeft jouw televisie ook Apple’s TV-app, zoals recente modellen van Samsung en LG, dan kan je ook via die app kijken. Op de dag van de keynote open je de app en zie je vanzelf de livestream klaar staan. Na afloop kun je de presentatie daar ook terugkijken.

Bekijk ook

Apple TV-app: dit moet je weten over Apple's TV-app

De TV-app is een app waarmee je naar films en series kunt kijken. Je vindt er de Originals van Apple TV+ de eigen streaming videodienst van Apple. Daarnaast vind je er iTunes-films en content van andere diensten. Welke opties heeft de TV-app en wat kun je ermee?

Herinnering voor de livestream van het iPhone-event via X (Twitter)

Een andere manier om het event te volgen is via X (Twitter). Apple is niet van plan om het hele event daar als livestream aan te bieden. Apple gaat wel een post publiceren waarmee ze je helpen herinneren om de livestream te kunnen volgen. Ook is er een speciale hashflag als je gebruikmaakt van de hashtag #AppleEvent. Je ziet dan een Apple-logootje naast de hashtag.

Volg ook het @iCulture account, waar we alle belangrijke aankondigingen onder de aandacht brengen.

Volg de livestream van het Apple-event via Windows of Android

Windows-apparaten

Heb je geen apparaat van Apple of een Windows 10-pc in huis, maar wil je wel de livestream volgen, dan kan dat ook. Hieronder leggen we uit hoe het werkt op oudere apparaten en op een Android-toestel.

Apple Mac-event livestream kijken via Windows 8, Windows 7, Windows Vista of Windows XP

Heb je nog een oude pc met een oudere Windows-versie, dan kan je ook gewoon naar de livestream kijken via de officiële YouTube-link. Je bekijkt het event dan gewoon via de browser naar keuze. Elke browser waar je YouTube op kan kijken is geschikt voor de presentatie.

Apple-livestream kijken met Android

Android-gebruikers kunnen net als op Windows gebruikmaken van de YouTube-link om naar het event te kijken. Je bekijkt de livestream van het iPhone-event in de YouTube-app. Heb je de YouTube-app niet op je Android-toestel staan, dan bekijk je de video gewoon in de browser.

Apple-evenement op 31 oktober om 01:00 uur van start, iCulture doet verslag!

In de nacht van maandag 30 oktober op dinsdag 31 oktober om 01:00 uur Nederlandse tijd trapt Apple de aankondigingen af. Op dat moment zit de redactie van iCulture in de startblokken om jou zo snel en volledig mogelijk te voorzien van het laatste nieuws. Naast een gezonde dosis nieuwsberichten op de website op de dag van het event, doen we ook de dagen daarna nog uitgebreid verslag van alles wat er aangekondigd is en meer.