Apple Events-app op Apple TV voor iPhone-event.

Zo kijk je de livestream van Apple’s iPhone-event op al je apparaten

Wil jij van het Apple event de livestream volgen? Via allerlei apparaten bekijk je de livestream van het Apple-event zodat je met eigen ogen de aankondigingen van Tim Cook en anderen kunt zien.

Apple livestream en terugkijken

Als Apple-fan wil je natuurlijk de livestream van de volgende Apple-keynote meemaken en achteraf terugkijken naar de aankondiging van de nieuwste producten. Dit kan via de iPhone, iPad, Mac en Apple TV, maar ook met een Windows- of Android-toestel en via de Chrome- en Firefox-browsers (via deze link). Dit jaar kun je ook naar een livestream via YouTube kijken!

Het eerstvolgende Apple-event is op 10 september 2019, want dat is de datum van het iPhone-event 2019! Zo bekijk je de livestream van het iPhone-event!

Apple’s aankondigingen wil je niet missen

Uiteraard kun je op iCulture rekenen om jou op de hoogte te houden van het Apple Event. Zodra Apple de iPhone 11 en meer introduceert, lees je op iCulture alles erover in artikelen en kun je erop reageren.

De livestream van het iPhone-event gaat op 10 september om 19:00 Nederlandse tijd van start. Tim Cook stapt dan op het podium om de eerste onderwerpen aan te snijden en andere Apple-sprekers op het podium uit te nodigen. Wil je weten hoe de uitnodiging eruit zag? Check ons artikel over de datum van het iPhone-event 2019.

Vergeet niet om de iCulture-app te installeren en de notificaties aan te zetten.

Heb je moeite om de aankondigingen te volgen (“Wat zei ‘ie ook alweer?”), dan ben je ook op onze site op het juiste adres: alle data, specs, prijzen en functies zetten we zo snel mogelijk voor je op en rijtje. Daarbij letten we natuurlijk extra op de beschikbaarheid in Nederland en België. Blijf ook in de dagen na het event op iCulture afgestemd: over de belangrijkste aankondigingen lees je verschillende achtergrond- en uitlegartikelen.

Op Twitter volg je via @iCulture alle aankondigingen op de voet.
Tip: zet pushnotificaties aan voor het iCulture Twitter-account, want dat is de snelste manier om onze berichtgeving te volgen!

Volg de livestream op Apple-apparaten

Apple Arcade devices.
Als je in het bezit bent van een Apple-apparaat, dan is het heel simpel om de keynote te volgen. We leggen hieronder achtereenvolgens uit hoe je de livestream werkend krijgt op een iPhone, iPad, iPod touch, MacBook, iMac en meerdere generaties Apple TV.

Apple livestream kijken op iPhone, iPad of iPod touch

Je kunt de livestream volgen op je iDevice. Apple heeft een speciale pagina klaargezet voor mensen die de livestream via een iDevice of Mac willen kijken. Hiervoor ga je vlak voordat de livestream begint in de mobiele Safari-browser naar de pagina voor de livestream. Je hebt minimaal iOS 9.0 nodig. Je hebt dus geen aparte app nodig. Eventueel kun je de beelden via AirPlay doorsturen naar een televisiescherm, maar je kunt daarvoor ook de Apple TV gebruiken.

Apple livestream kijken op Mac en Windows

Ook op de Mac en op Windows-pc’s kijk je naar de livestream via vanaf de website. Hiervoor moet je aan het volgende voldoen:

  • Mac met minimaal OS X 10.8.5 en minimaal Safari 6.0.5
  • Windows-pc met Windows 10 en Microsoft Edge (kijk verderop voor oudere Windows-versies).
  • Een computer met Firefox of Chrome browser.

Apple event met sterren

Je kan ook op de Mac kijken via de onofficiele Apple Events-app. Deze is te downloaden via Github en biedt naast de livestream ook alle vorige Apple Events.

Apple livestream kijken op Apple TV

Kijk je de livestream liever op het grote tv-scherm, dan kan dat via de Apple TV. Hou daarbij rekening met de generatie Apple TV die jij hebt:

  • Op de Apple TV HD (Apple TV 4) en Apple TV 4K kijk je het evenement via de Apple Events-app. Heb je de app nog niet, dan kan je hem downloaden via de App Store op je Apple TV.
  • Op de Apple TV 2 en 3 kijk je het evenent via het speciale kanaal. Het kanaal verschijnt automatisch als jouw Apple TV minimaal software-update 6.2 heeft geïnstalleerd.
  • Op de Apple TV 1 is het niet mogelijk om de livestream te kijken.

Zie je het kanaal op de Apple TV 2 of 3 niet staan? Dan is hij misschien als verborgen gemarkeerd. Dit kun je veranderen bij Algemeen > Ouderlijk toezicht. Daar zoek je naar het speciale Apple-kanaal, waarna je op de bevestigingsknop drukt om hem weer te tonen. Ook kan het zijn dat het Apple TV-kanaal nog niet is klaargezet door Apple. Het kanaal is alleen zichtbaar als er een speciaal evenement is.

De onderstaande Apple Events-app is alleen beschikbaar op de twee nieuwste Apple TV-modellen met App Store.

Livestream via YouTube

Apple gaat in 2019 voor het eerst de iPhone-keynote livestreamen via YouTube. Je kunt kijken via deze link. Daarmee komt de livestream op veel meer platformen beschikbaar dan voorheen: eigenlijk op elk apparaat waarop je YouTube kunt kijken.

Volg de livestream van het Apple Event via Windows of Android

Windows-apparatenHeb je geen apparaat van Apple of een Windows 10-pc in huis, maar wil je wel de livestream volgen, dan kan dat ook. Hieronder leggen we uit hoe het werkt op oudere apparaten en op een Android-toestel.

Apple livestream kijken via Windows 8, Windows 7, Windows Vista of Windows XP

VLC WindowsHeb je de overstap naar Windows 10 nog niet gemaakt, dan kan je ook gewoon naar de livestream kijken via de officiële YouTube-link. Open de browser op je Windows-pc en ga naar deze pagina om de livestream te bekijken.

Apple livestream kijken met Android

Android-gebruikers kunnen net als op Windows gebruikmaken van de YouTube-link om naar het event te kijken. Klik simpelweg op deze link om de livestream te openen in de YouTube-app. Heb je de YouTube-app niet op je Android-toestel staan, dan bekijk je de video gewoon in de browser.

Apple-evenement op 10 september om 19:00 uur van start, iCulture doet verslag!

Op dinsdag 10 september om klokslag 19:00 uur Nederlandse tijd trapt Apple de aankondigingen af. Op dat moment zit de redactie van iCulture in de startblokken om jou zo snel en volledig mogelijk te voorzien van het laatste nieuws. Naast een gezonde dosis nieuwsberichten op de website doen we ook op Twitter (via @iCulture) verslag, wat goed van pas kan komen als je in de trein zit of moet werken. Als je de uurtjes af zit te tellen tot de start van de presentatie, dan kun je alvast warmdraaien met onderstaand artikel. Daarin hebben we onze verwachtingen voor het iPhone-event 2019 op een rijtje gezet.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt september 2019
Categorieën Basisfuncties, Internet
Onderwerpen apple event, keynote, livestream
Software iOS