AirPods Pro

AirPods Pro 2 geruchten: wat weten we al over de volgende generatie?

Apple zou al een tijd werken aan de AirPods Pro 2, de nieuwste generatie AirPods Pro met betere functies en een aangepast design. In dit artikel vind je alle recente AirPods Pro 2 geruchten op een rij.

AirPods Pro 2 geruchten

Na bijna drie jaar is het inmiddels wel tijd voor de tweede generatie AirPods Pro. Gelukkig zijn er al diverse AirPods Pro 2 geruchten geweest. De AirPods Pro 2 krijgen nieuwe mogelijk functies en een aangepast design. In dit artikel verzamelen we alles wat we al weten over de AirPods Pro 2.


Alles over de AirPods Pro 2 releasedatum lees je in een apart artikel!

#1 Design: in-ear, mogelijk zonder stokje

Apple zou voor de tweede generatie AirPods Pro een ander design overwegen. Al in oktober 2020 werd gespeculeerd dat de AirPods Pro 2 geen stokjes meer krijgen. Deze gebruik je nu nog voor de druksensor, om bijvoorbeeld muziek te pauzeren of te wisselen tussen de geluidsmodus. Het stokje dat uit je oren steekt, zou bij de tweede generatie dus mogelijk verdwijnen. Welke gevolgen dat heeft voor de bediening van de AirPods Pro 2, is nog een raadsel.

Het design zou vergelijkbaar kunnen zijn met die van de Beats Studio Buds uit 2021. Ook die oordopjes hebben geen stokjes meer, maar wel een enkele knop om te wisselen tussen geluidsmodus. De AirPods Pro 2 behouden de rubberen eartips om je gehoorgang af te sluiten.

Beats Studio Buds in rood

Maar de laatste tijd gaan er ook geruchten dat het nieuwe design minder ambitieus is dan eerst gedacht. Er zijn afbeeldingen opgedoken van AirPods Pro die er nagenoeg hetzelfde uit zien als de huidige versie. Het design zonder stokje zou voor Apple dusdanig een uitdaging zijn, omdat het niet lukt om alle onderdelen in het compactere ontwerp te verwerken. Apple zou daardoor toch kunnen kiezen voor een ontwerp dat veel meer lijkt op de huidige AirPods Pro.

#2 Nieuwe sensoren en fitnessfuncties

Eén van de belangrijkste vernieuwingen in de AirPods Pro 2 is volgens geruchten de komst van nieuwe fitnessfuncties. Meerdere bronnen hebben hier al over gespeculeerd, al zijn de exacte details nog niet duidelijk. Volgens Bloomberg gaat Apple verbeterde bewegingssensoren gebruiken. Er zijn eerder wel al patenten opgedoken met bijvoorbeeld een hartslagsensor. Analist Ming-Chi Kuo zegt tegelijkertijd dat Apple “innovatieve nieuwe AirPods-ervaringen” op de planning heeft. Ook dit zou kunnen wijzen op nieuwe fitnessfuncties die nu nog niet aanwezig zijn op de AirPods.

Bekijk ook

Gerucht: 'AirPods Pro 2 met nieuwe functies komen in 2022'

Apple werkt aan een nieuwe AirPods Pro 2 met een nieuw design. Deze tweede generatie AirPods Pro met fitnesstracking komen in 2022, zo beweerde een bron al eerder. Nu is er opnieuw een bron die zegt de AirPods Pro in 2022 te verwachten. Voor die tijd brengt Apple later dit jaar nog de AirPods 3 uit, met nieuw design.

#3 AirPods Pro 2 met nieuwe chip

Hoewel er geen concrete aanwijzingen zijn, denken we wel dat de AirPods Pro 2 een nieuwe chip krijgt. Apple gebruikt nu al sinds 2019 de H1-chip in alle huidige AirPods. De nieuwe chip kan allerlei verbeteringen bieden: hij zal ongetwijfeld energiezuiniger zijn, maar kan ook deuren openen voor betere geluidskwaliteit.

#4 AirPods Pro 2 met lossless en verbeterde audio

Analist Ming-Chi Kuo denkt dat de tweede generatie AirPods Pro ondersteuning voor Apple Losless Audio (ALAC). De huidige AirPods ondersteunen nog geen Lossless omdat Bluetooth is beperkt tot de AAC-code. Een hogere audiokwaliteit vereist een andere verbinding en mogelijk heeft Apple hier iets op gevonden.

Daarnaast zou de nieuwe chip dynamische ruisonderdrukking kunnen ondersteunen, dat zich op basis van het omgevingsgeluid sneller aanpast.

#5 AirPods Pro 2 met verbeterde Bluetooth

Er zijn aanwijzingen dat Apple de Bluetooth codec LC3 voor de AirPods Pro 2 gaat gebruiken. Dit levert een verbeterde geluidskwaliteit op, zowel voor muziek als spraak. Om de volledige specs van deze energiezuinigere Bluetooth codes te gebruiken, is minstens Bluetooth 5.2 nodig. Momenteel hebben alle AirPods Bluetooth 5.0. Een nieuwe chip kan hier verandering in brengen.

Bekijk ook

Gerucht: 'AirPods Pro 2 klinken beter dankzij deze verbetering'

Een ontwikkelaar heeft in de beta firmware van AirPods Max een nieuwe Bluetooth codec weten te activeren. Dat biedt ook nieuws voor de AirPods Pro 2 die nog moeten worden aangekondigd.

#6 Verbeterde accuduur in nieuwe AirPods Pro

Gebruik van de nieuwe H1-chip is ook gunstig voor de accuduur. Apple heeft bij de overstap van de eerste generatie AirPods naar de AirPods 2019 ook steeds de accuduur verbeterd, dus het is goed mogelijk dat dit bij de AirPods Pro 2 ook weer het geval is.

#7 Nieuwe oplaadcase met speaker

Een tijdje geleden doken er afbeeldingen op waarop een nieuwe versie van de oplaadcase te zien is. Hierop is te zien dat de oplaadcase speakergaatjes heeft. Dit is niet bedoeld om muziek mee te luisteren, maar om bijvoorbeeld een geluidje op af te laten spelen via de Zoek mijn-app als je de AirPods (met speaker) kwijt bent. Apple heeft de afgelopen jaren al meerdere Zoek mijn-functies aan de AirPods toegevoegd, maar het blijft altijd nog een beetje lastig om de AirPods goed te kunnen horen via het zoekgeluidje. Ingebouwde speakertjes, zoals bij de AirTag, zou dat een stuk makkelijker maken.

#8 Ultra Wide Band voor makkelijker zoeken

De AirPods Pro kunnen een geluidje afspelen, zodat je ze gemakkelijker kunt terugvinden. Maar dit gaat nog niet ver genoeg. Apple zou ondersteuning voor Ultra Wideband kunnen toevoegen, net als in de AirTag. Je zou de AirPods dan gemakkelijker in de Zoek mijn-app kunnen terugvinden, tot op centimeterniveau.

#9 AirPods Pro 2 met usb-c?

Gaat Apple overstappen naar usb-c? Dat is een groot vraagteken. We verwachten eigenlijk dat de AirPods Pro 2 nog steeds een Lightning-connector heeft, maar Apple zou ook de grote sprong kunnen wagen en overstappen naar usb-c. Voor de iPhones wordt dit pas in 2023 verwacht maar daar speelt een heel andere situatie: het is verplicht gesteld door de EU en ook autoriteiten in andere landen zetten Apple onder druk om op usb-c over te stappen. Voor de AirPods geldt dit nog niet, maar Apple zou door de zure appel heen kunnen bijten en besluiten om nu al zoveel mogelijk producten naar usb-c om te zetten.

Overigens verwachten we dat de oplaadcase weer gewoon geschikt wordt voor MagSafe. Apple bracht in 2021 al een aangepaste versie van de AirPods Pro uit met de nieuwe MagSafe-geschikte oplaadcase. Daardoor kun je ze magnetisch opladen aan Apple’s MagSafe-lader of dergelijke laders van derden, zoals Belkin.

#10 Overige functies AirPods Pro 2

De AirPods Pro 2 behouden zeer waarschijnlijk alle functies die je nu al van de AirPods Pro kent:

  • Huiddetectiesensor: In de AirPods 3 stopte Apple voor het eerst een huiddetectiesensor in de oortjes. Die registreren beter of je de AirPods echt in hebt, doordat ze onderscheid kunnen maken tussen huid en andere oppervlaktes. Deze verbetering verwachten we ook in de AirPods Pro 2.
  • Ruimtelijke audio: Met Spatial Audio klinkt de muziek alsof je er middenin zit en de sensoren registreren ook hoofdbewegingen, zodat bij het kijken van films en series het geluid altijd vanaf de goede kant komt. In iOS 16 komt daar nog de gepersonaliseerde ruimtelijke audio bij.
  • Actieve ruisonderdrukking: Met de ruisonderdrukking wordt omgevingsgeluid buitengesloten dankzij de microfoons op de AirPods Pro 2. Ook de transparantiemodus, waarbij het geluid nog wel hoorbaar is, zal in dit model zeer waarschijnlijk aanwezig zijn.
  • Handsfree Siri: Siri speelt een belangrijke rol bij de AirPods, zo ook bij de aankomende AirPods Pro 2. Je kan er het geluid mee aanpassen, de muziek bedienen, berichten mee sturen en voor laten lezen.
  • Draadloos opladen: De oplaadcase zal geschikt zijn voor draadloos opladen, net als het huidige model.
  • Gespreksversterking: De toegankelijkheidsfunctie Gespreksversterking zal ook op dit model beschikbaar zijn.

Bekijk ook

Gespreksversterking voor AirPods Pro: zo kun je gesprekken beter verstaan

Je kunt AirPods Pro gebruiken om iemand beter te verstaan. Het is een nieuwe functie genaamd 'Gespreksversterking'. In deze tip lees je hoe het werkt.

#11 Prijs van AirPods Pro 2
De prijs van de AirPods Pro 2 blijft zeer waarschijnlijk rond het zelfde niveau als de huidige AirPods Pro. Apple verkoopt de huidige AirPods Pro voor €279,-. Omdat het model al wat ouder is, vind je doorgaans lagere prijzen bij winkeliers. Het is mogelijk dat Apple de prijs iets opschroeft in verband met de nieuwe gezondheidsfuncties, maar veel meer dan €300,- zal het naar verwachting niet worden.

#12 Release AirPods Pro 2: ergens in 2022
Oorspronkelijk zou Apple het plan gehad hebben om de AirPods Pro 2 in 2021 uit te brengen, net als de AirPods 3. Maar de planning is inmiddels opgeschoven, waardoor de release van de AirPods Pro 2 naar 2022 is uitgesteld. We verwachten de release van de AirPods Pro 2 in het derde of vierde kwartaal van 2022, mogelijk tijdens het september-event.

Bekijk ook

Wanneer is de release van de AirPods Pro 2? Dit zijn de nieuwste geruchten

Wanneer brengt Apple de AirPods Pro 2 uit? De afgelopen jaren zijn er meermaals berichten geweest over de aanstaande release van de tweede generatie AirPods Pro en in dit artikel lees je de nieuwste informatie over de release van de AirPods Pro 2.

Wil je niet langer wachten en toch liever nu al nieuwe AirPods kopen? In ons artikel vind je alles wat je moet weten. Check ook hieronder de meest actuele prijzen.

Revisiegeschiedenis:

  • 2022 - 25 augustus: Artikel bijgewerkt met de nieuwste info en geruchten.
  • 2022 - 24 juni: Artikel geactualiseerd met de nieuwste geruchten.

AirPods Pro

De AirPods Pro zijn Apple's extra uitgebreide en geavanceerde draadloze oordopjes. De AirPods Pro hebben ruisonderdrukking, een Transparantie-modus en een in-ear design met verwisselbare oorkussentjes. Lees alles over de AirPods Pro: van de prijs tot functies en tips. In 2022 heeft Apple de tweede generatie AirPods Pro uitgebracht, met nieuwe H2-chip, vernieuwde oplaadcase en meer. In 2023 werd de tweede generatie AirPods Pro vernieuwd met een usb-c-poort in de oplaadcase en ondersteuning voor lossless audio in combinatie met de Vision Pro. Twijfel je tussen de modellen, check dan ons artikel AirPods vergelijken. Wil je AirPods kopen, dan vind je bij ons alle aanbieders. Voor de beste deals check je ons artikel met AirPods-aanbiedingen.

AirPods Pro

Reacties: 8 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.