Apple Watch Ultra actieknop oranje

Dit is de Apple Watch Ultra: de extra grote smartwatch voor sporters

Apple heeft de Apple Watch Ultra aangekondigd, de nieuwe grotere Apple Watch voor sporters. Er zitten exclusieve functies in, het design is aangepast en het scherm is groter. Je leest hier alles wat je moet weten over de nieuwe Apple Watch Ultra.

Apple Watch Ultra review Prijs (vanaf €999,-)

Naast de Apple Watch Series 8 en de Apple Watch SE 2022, heeft Apple nu ook een derde versie van de Apple Watch: de Apple Watch Ultra. Deze is bedoeld voor de veeleisende Apple Watch-gebruiker en actieve sporter. Lees hier de vernieuwingen, exclusieve functies en meer.


De goedkoopste manier om een Apple Watch Ultra aan te schaffen is via de provider. Daar betaal je eenmalig €864,- voor het horloge, terwijl de prijs bij Apple en diverse winkels €999,- is. Je bespaart dan €134,27. Dit lijkt een beetje op de Tele2-truc, met het verschil dat je wel 24 maanden vastzit aan een €5 bundel. Maar ja, die had je toch al nodig om de Apple Watch te kunnen gebruiken. Hou wel rekening met een langere levertijd dan bij Apple.

Apple Watch Ultra in het kort

Dit zijn de belangrijkste eigenschappen van de nieuwe Apple Watch Ultra:

  • Derde model in de line-up, bedoeld voor fanatieke sporters en pro-gebruikers
  • Groter 49mm formaat, behuizing gemaakt van titanium
  • Aangepast design met vernieuwde Digital Crown en zijknop
  • Plat scherm van groter formaat
  • Extra knop aan de zijkant voor nieuwe functies
  • Voorzien van S8-chip
  • Met ECG, hartslagsensor, bloedsaturatiemeter en sensor voor lichaamstemperatuur
  • Alleen in Cellular-uitvoering
  • Prijs vanaf €999,- en per direct te bestellen
  • Levering vanaf 23 september 2022.

Apple Watch Ultra kopen

De Apple Watch Ultra is verkrijgbaar met één type horlogekast: 49mm titanium. Je kunt kiezen uit drie verschillende horlogebandjes in drie kleuren, dus in totaal 9 combinaties. Daarnaast zijn sommige bandjes ook nog in twee of drie polsformaten te krijgen. Bekijk ze bij Apple of bij deze andere winkels:

Prijzen Apple Watch Ultra

Design Apple Watch Ultra: robuuster en groter

De Apple Watch Ultra heeft een vernieuwd design ten opzichte van de voorgaande modellen. Allereerst is het model gemaakt van titanium, vergelijkbaar met de Apple Watch Edition van de afgelopen jaren. Maar niet alleen het materiaal is anders dan bij de gewone Apple Watch, want ook het ontwerp verschilt op een paar punten. De Digital Crown en de zijknop zijn samen verwerkt in een apart blokje aan de zijkant, dat extra bescherming moet bieden. Bovendien zijn de gleufjes van de Digital Crown een stuk groter, waardoor hij makkelijker te bedienen is.

Wat ook aan het design opvalt is dat het scherm plat is en meer bovenop de behuizing ligt, in plaats van dat de behuizing afgerond doorloopt in het scherm zoals bij de andere modellen. En over de behuizing gesproken: die is net als bij de andere modellen afgerond, dus de Apple Watch Ultra heeft geen platte zijkanten.

Apple Watch Ultra met nieuwe bandjes en wijzerplaat

Apple Watch Ultra functies

De Apple Watch Ultra heeft alle functies die je ook van voorgaande modellen kent. Denk aan de ECG-sensor, de bloedsaturatiemeter, hartslagmeter en valdetectie. De Apple Watch Ultra krijgt daar ook een sensor bij die je lichaamstemperatuur kan meten.

Maar de Apple Watch Ultra krijgt ook exclusieve functies. Aan de linker zijkant zit een extra knop. Deze kan je programmeren zoals je dat zelf wil, bijvoorbeeld om een workout te starten of om je favoriete app te openen. Dit maakt het bedienen van de Apple Watch makkelijker als je bijvoorbeeld tijdens het sporten het touchscreen niet kan bedienen. Daarnaast wordt het scherm een stuk groter. Hierdoor zijn metingen tijdens workouts beter af te lezen en kunnen er ook meer gegevens tegelijkertijd getoond worden, zonder dat je hoeft te scrollen. Voor het grotere scherm komt Apple ook met exclusieve wijzerplaten die meer informatie tonen.

Overzicht van Apple Watch Ultra

Prijs en beschikbaarheid Apple Watch Ultra

In Nederland is de Apple Watch Ultra te koop vanaf €999,- en is vanaf woensdag 7 september te bestellen. De eerste modellen worden geleverd vanaf 23 september.

Je kunt ook terecht bij deze winkels en providers:

Prijzen Apple Watch Ultra

Bekijk ook

Nieuwe Apple Watch kopen? Series 8 en SE liggen nu in de winkel

Wil je de Apple Watch Series 8 kopen , de betaalbare Apple Watch SE of sportieve Apple Watch Ultra? Dan vind je in dit artikel alle informatie over de Apple Watch prijzen en verkrijgbaarheid.