Apple TV en HomePod mini 2021

Gerucht: ‘Goedkopere Apple TV komt in 2022’

Analist Ming-Chi Kuo meent dat er een goedkopere Apple TV voor 2022 aan komt. Dit moet de kloof overbruggen met de andere aanbieders, die vaak veel goedkoper zijn.

‘Goedkopere Apple TV in 2022’

De nieuwe Apple TV zal volgens Kuo in de tweede helft van 2022 verschijnen, meldt de analist in een tweet. Het apparaat kan beter concurreren met andere mediastreamers zoals de Google Chromecast, de Amazon Fire TV en de Roku. De huidige Apple TV’s zijn relatief prijzig: je betaalt €199,- voor het instapmodel en €219,- voor het model met tweemaal zoveel opslag. Toch is dat niet altijd zo geweest. De allereerste Apple TV verscheen in 2010 en kostte destijds $99,- in de Verenigde Staten. Die prijs ging later zelfs omlaag naar $69,- in een periode dat er van concurrentie nog nauwelijks sprake was.


Later werd de Apple TV steeds duurder, vooral toen Apple een model introduceerde waar je apps op kunt installeren en content zoals Apple TV+ kunt kijken. Als Apple dit jaar alweer een nieuw model uitbrengt, zou dat bijzonder zijn want vorig jaar kwam er nog een update met een opnieuw ontworpen Siri Remote, een snellere A12 Bionic-chip, HDMI 2.1 en WiFi 6. Apple heeft de gewoonte om wat langer te wachten tussen Apple TV-updates en houdt de prijs relatief hoog. Ook de al wat oudere Apple TV HD kost nog steeds €159,-. Tegenwoordig is er een andere manier om Apple TV-functionaliteit in huis te halen: door een geschikte tv met AirPlay 2 te kopen op het moment dat je er eentje nodig hebt (al mis je dan wel een aantal functies).

Apple TV met Siri Remote 2e generatie.

Bloomberg heeft ondertussen laten doorschemeren dat Apple werkt aan een Apple TV met geïntegreerde HomePod-speaker en camera voor FaceTime. Die zou ook in de loop van 2022 uit kunnen komen, maar het zal daarbij niet om een budgetmodel gaan. Waarschijnlijk is ‘ie duurder dan het huidige model van €199,-.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Apple TV

De Apple TV is Apple's kleine kastje voor aan je televisie, waarmee je video's kan kijken, gebruik kan maken van streamingdiensten als Netflix en Videoland, games kan spelen en foto's en video vanaf je iPhone, iPad en Mac kan afspelen op je televisie met AirPlay. Haal meer uit je Apple TV met deze mogelijkheden. Met handige tips en meer om de functies van je Apple TV te ontdekken. Het nieuwste model is de Apple TV 4K uit 2021.

Apple TV
7 reacties

Plaats een reactie

Als je een eigen afbeelding bij je reactie wil, moet je je aanmelden bij Gravatar. Daar kun je jouw e-mailadres koppelen aan een afbeelding.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren?
Laat het ons weten!

Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Respecteer onze algemene gedragsregels. Gebruik voor eventuele spelfouten of andere opmerkingen met betrekking tot het artikel s.v.p. onze artikelrapportage. Voor opmerkingen over ons moderatiebeleid kun je ons contactformulier gebruiken. Reacties met betrekking hierover worden als off-topic beschouwd.
Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactiegegevens worden verwerkt.