Apple TV en HomePod mini 2021

Gerucht: ‘Goedkopere Apple TV komt in 2022’

Analist Ming-Chi Kuo meent dat er een goedkopere Apple TV voor 2022 aan komt. Dit moet de kloof overbruggen met de andere aanbieders, die vaak veel goedkoper zijn.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

‘Goedkopere Apple TV in 2022’

De nieuwe Apple TV zal volgens Kuo in de tweede helft van 2022 verschijnen, meldt de analist in een tweet. Het apparaat kan beter concurreren met andere mediastreamers zoals de Google Chromecast, de Amazon Fire TV en de Roku. De huidige Apple TV’s zijn relatief prijzig: je betaalt €199,- voor het instapmodel en €219,- voor het model met tweemaal zoveel opslag. Toch is dat niet altijd zo geweest. De allereerste Apple TV verscheen in 2010 en kostte destijds $99,- in de Verenigde Staten. Die prijs ging later zelfs omlaag naar $69,- in een periode dat er van concurrentie nog nauwelijks sprake was.


Later werd de Apple TV steeds duurder, vooral toen Apple een model introduceerde waar je apps op kunt installeren en content zoals Apple TV+ kunt kijken. Als Apple dit jaar alweer een nieuw model uitbrengt, zou dat bijzonder zijn want vorig jaar kwam er nog een update met een opnieuw ontworpen Siri Remote, een snellere A12 Bionic-chip, HDMI 2.1 en WiFi 6. Apple heeft de gewoonte om wat langer te wachten tussen Apple TV-updates en houdt de prijs relatief hoog. Ook de al wat oudere Apple TV HD kost nog steeds €159,-. Tegenwoordig is er een andere manier om Apple TV-functionaliteit in huis te halen: door een geschikte tv met AirPlay 2 te kopen op het moment dat je er eentje nodig hebt (al mis je dan wel een aantal functies).

Apple TV met Siri Remote 2e generatie.

Bloomberg heeft ondertussen laten doorschemeren dat Apple werkt aan een Apple TV met geïntegreerde HomePod-speaker en camera voor FaceTime. Die zou ook in de loop van 2022 uit kunnen komen, maar het zal daarbij niet om een budgetmodel gaan. Waarschijnlijk is ‘ie duurder dan het huidige model van €199,-.

Bekijk ook

'Apple werkt nog steeds aan gecombineerde HomePod en Apple TV met camera'

Apple werkt aan een nieuw product dat de Apple TV en HomePod-speaker combineert, zo schreven we twee jaar geleden al. Het gaat om een nieuw apparaat voor aan je televisie, met daarin ook een HomePod-speaker en een camera voor videobellen. Volgens een bron werkt Apple hier nog steeds aan.

Apple TV

De Apple TV is Apple's kleine kastje voor aan je televisie, waarmee je video's kan kijken, gebruik kan maken van streamingdiensten als Netflix en Videoland, games kan spelen en foto's en video vanaf je iPhone, iPad en Mac kan afspelen op je televisie met AirPlay. De Apple TV is een woninghub voor HomeKit en wordt geleverd met de Siri Remote. Haal meer uit je Apple TV met deze mogelijkheden. Met handige tips en meer om de functies van je Apple TV te ontdekken. Het nieuwste model is de Apple TV 4K uit 2022. Voor de beste prijzen lees je ons artikel over een Apple TV kopen.

Apple TV

Reacties: 7 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.