AirPods Pro in oor

AirPods Pro problemen: dit kun je doen bij krakend geluid, ruis en meer

Heb je last van problemen met je AirPods Pro, dan kunnen deze tips wellicht helpen. Of je nu last hebt van een krakend geluid of haperende noise cancelling op je AirPods Pro, er is altijd wel een oplossing.

Problemen met AirPods Pro

De AirPods Pro zijn de ideale oordopjes voor elke dag, maar er kan ook wel iets mis gaan. Er komen kraakgeluiden uit de oortjes, de verbinding valt weg en soms werkt de de ruisonderdrukking (noise cancellation) niet goed. Apple biedt op meerdere supportpagina’s mogelijke oplossingen en heeft inmiddels ook een AirPods Pro-reparatieprogramma voor specifieke modellen van de AirPods Pro. Check dit even voordat je contact met Apple Support opneemt. Staat jouw probleem er niet bij? Dan heb je misschien iets aan onze algemene tip over AirPods-problemen en het regelmatig schoonmaken van de oortips.

Krakend geluid op AirPods Pro

Heb je last van een krakend geluid of statische ruis, dan moet je eerst kijken of de aangesloten iPhone, iPad of Mac wel een recente update heeft gekregen. Apple brengt vaak nieuwe firmware uit (zoals deze) waarin mogeijke problemen zijn opgelost. Dit wordt na verloop van tijd automatisch geïnstalleerd op je AirPods Pro als ze verbonden zijn met een geschikt apparaat.

AirPods Pro

Om te controleren of het misschien met audio-interferentie in de omgeving te maken heeft geeft Apple het advies om een andere audio-app te proberen.

Mocht dit ook niet helpen, dan zou je contact met Apple Support op kunnen nemen, vooral als het probleem optreedt in luide omgevingen, tijdens het sporten of als je aan het telefoneren bent. In het verleden heeft Apple wel eens vervangende exemplaren uitgereikt. Sinds er een officieel reparatieprogramma beschikbaar is voor de AirPods Pro, is dit een stuk eenvoudiger geworden.

Noise Cancelling werkt niet goed

Heb je last van haperende ruisonderdrukking, dan raadt Apple opnieuw aan om de software te updaten. Ook krijg je het advies om het gaas van de AirPod Pro’s schoon te maken met een droog wattenstaafje. De ruisonderdrukking kan suboptimaal werken als er oorsmeer of ander vuil op zit.

Schoonmaken van je AirPods heeft sowieso zin als je last hebt van te weinig bas, of een toename van achtergrondgeluiden (bijvoorbeeld in vliegtuigen). Maak je de oortjes schoon en heb je nog steeds last van problemen, dan kun je ook contact opnemen met Apple Support om te kijken of je in aanmerking komt voor onderstaand vervangingsprogramma.

Bekijk ook

Zo kun je je AirPods schoonmaken (ook AirPods Max)

Hoe kun je AirPods schoonmaken en vuil verwijderen? Welke middelen heb je daarvoor nodig? Alles over vuil verwijderen uit de AirPods, het oplaaddoosje en het reinigen van de AirPods Max lees je hier.

Heb je recht op gratis vervanging van de AirPods Pro?

Apple is in november 2020 gestart met een reparatieprogramma voor AirPods Pro die problemen vertonen met kraak- en ruisgeluiden of waarbij de ruisonderdrukking niet goed werkt. Het gaat om AirPods Pro die vóór oktober 2020 zijn geproduceerd. Heb je hoorbare geluidsproblemen met de oortjes, dan zal Apple, één of beide AirPods vervangen. De oplaadcase zal niet worden vervangen, want daar zijn geen problemen mee. Om te weten of je in aanmerking komt kun je het beste even contact opnemen met Apple. Omdat de AirPods Pro vanwege het kleine formaat niet te repareren zijn, zul je in de meeste gevallen een nieuw exemplaar krijgen.

Bekijk ook

Apple verlengt reparatieprogramma voor krakende AirPods Pro

Apple is een serviceprogramma gestart voor de AirPods Pro. Heb je last van geluidsproblemen zoals gekraak of statisch geluid, dan kun je je AirPods laten nakijken. Volgens Apple gaat het om een klein deel van de gebruikers.

Staat jouw probleem er niet bij? Dan heb je misschien iets aan onze algemene tip over AirPods-problemen. Of kijk bij onze lijst met reparatieprogramma’s voor andere Apple-producten.

Bekijk ook

AirPods problemen: de beste oplossingen bij slechte audio, verbinding en batterijduur

De AirPods zijn fantastische oordopjes, maar er kunnen ook wel eens problemen optreden. In dit artikel bespreken we veelvoorkomende AirPods problemen met audio, batterijduur, verbinding en dergelijke, inclusief oplossing!

De AirPods Pro zijn sinds 2019 verkrijgbaar en hebben als bijzonderheid dat ze je gehoorgang afdichten met rubberen dopjes. Ook onderdrukken ze het omgevingsgeluid met actieve noise cancelling. Ze kosten bij Apple €279 maar op veel plekken kun je ze inmiddels goedkoper vinden.

Prijzen AirPods Pro 2023 met usb-c en MagSafe

AirPods Pro

De AirPods Pro zijn Apple's extra uitgebreide en geavanceerde draadloze oordopjes. De AirPods Pro hebben ruisonderdrukking, een Transparantie-modus en een in-ear design met verwisselbare oorkussentjes. Lees alles over de AirPods Pro: van de prijs tot functies en tips. In 2022 heeft Apple de tweede generatie AirPods Pro uitgebracht, met nieuwe H2-chip, vernieuwde oplaadcase en meer. In 2023 werd de tweede generatie AirPods Pro vernieuwd met een usb-c-poort in de oplaadcase en ondersteuning voor lossless audio in combinatie met de Vision Pro. Twijfel je tussen de modellen, check dan ons artikel AirPods vergelijken. Wil je AirPods kopen, dan vind je bij ons alle aanbieders. Voor de beste deals check je ons artikel met AirPods-aanbiedingen.

AirPods Pro