Apple Event Far Out

Apple verstuurt uitnodigingen: dit is de datum van het iPhone-event 2022

Far out
Wanneer is de aankondiging van de iPhone 14? Je vraagt je misschien af wanneer Apple de nieuwste iPhone gaat onthullen, zodat je daar met je volgende iPhone-aankoop rekening mee kan houden. Inmiddels is de datum van het iPhone-event van 2022 bekend en hier lees je wanneer het is en hoe de uitnodiging eruit ziet!
Benjamin Kuijten | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Datum Apple’s iPhone-event 2022 officieel

Er gingen al speculaties dat Apple het iPhone-event 2022 op 7 september zou gaan organiseren en dat blijkt nu inderdaad het geval. Op woensdag 7 september 2022 om 19:00 uur Nederlandse tijd is het zover: dan trapt Tim Cook af met de nieuwste Apple-producten, waaronder de iPhone 14 en de Apple Watch Series 8. We zijn natuurlijk vooral benieuwd of Apple nog verrassingen in petto heeft.


Apple gaat een van tevoren opgenomen presentatie uitzenden via YouTube, haar eigen website, de TV-app en meer. Dit gebeurt dus semi-‘live’ op alle kanalen tegelijk. Het evenement vindt plaats in het Steve Jobs Theater op Apple Park in Cupertino. Er zullen ook wat mensen van de media uitgenodigd worden, om een deel van de presentatie ‘live’ te kijken en om de producten meteen te kunnen aanschouwen.

Uitnodiging 7 september 2022

De uitnodiging is ook deze keer weer bijzonder, met een Apple-logo in de ruimte en de slogan ‘Far out’. Ook nu is er weer een augmented reality-ervaring die je in je eigen woonkamer kunt gebruiken. Het enige wat je daarvoor moet doen is via de iPhone of iPad naar de events-website gaan en op het logo tikken. Apple houdt nog even geheim wat er aangekondigd gaat worden, maar ongetwijfeld zien fanatieke fans hier weer allerlei hints in.

Apple Event Far Out

Wat de slogan ‘Far out’ betekent, is op dit moment nog een kwestie van gissen. Steekt de camerabult extreem ver uit? Kun je bellen via satellieten? Of zit er een camerafunctie op waarmee je tot in de ruimte kunt fotograferen? De augmented reality-versie van de uitnodiging laat je in ieder geval door de sterren turen, dus wellicht heeft Apple toch iets met de ruimte in petto. Je bekijkt de AR-versie van de uitnodiging hier. Open deze link op je iPhone en tik op het Apple-logo.

Klik om inhoud van Twitter te tonen.
Learn more in Twitter’s privacy policy.

Wat gaat Apple dan aankondigen?

Voor Apple zal de nieuwe iPhone 2022 line-up de belangrijkste onthulling zijn. Die bestaat dit jaar uit vier toestellen: de iPhone 14, iPhone 14 Max, iPhone 14 Pro en iPhone 14 Pro Max. De grootste verbeteringen in de Pro-modellen zijn een nieuwe notch, verbeterde camera met 48-megapixel lens en aangepast design. De standaardmodellen krijgen (naast de nieuwe grotere iPhone 14 Max) ook verbeterde camera’s.

Klik om inhoud van YouTube te tonen.
Learn more in YouTube’s privacy policy.

Maar Apple heeft nog meer in petto. Tijdens het event verwachten we ook de aankondiging van de Apple Watch Series 8, Apple Watch SE 2022 en een nieuwe extra stevige Apple Watch Explorer Edition, ook wel Apple Watch Pro of Apple Watch Rugged genoemd.

Lees meer:

Bekijk ook

Dit zijn de meest recente iPhone 14 geruchten

De iPhone 14-modellen zijn nog maar een week van ons verwijderd en de afgelopen tijd zijn er al heel veel geruchten over de iPhone 14-serie geweest. Wat is er zoal gezegd en geschreven en hoe groot is de kans dat deze iPhone 14 geruchten waar zijn?

In ons artikel met verwachtingen voor Apple’s september 2022-event lees je nog veel meer over het event en de mogelijke aankondigingen die Apple daar gaat doen.

Bekijk ook

Verwachtingen Apple Event 7 september: wat gaat Apple naast de iPhone 14 nog meer onthullen?

Apple's aankomende september 2022-event staat grotendeels in het teken van de iPhone 14-serie, maar er komen nog meer aankondigingen aan. In deze vooruitblik lees je de meest uitgebreide verwachtingen van Apple's september 2022-event van vandaag.

Wat kun je van iCulture verwachten?

Bij iCulture volgen we alle ontwikkelingen uiteraard op de voet. Alles over de nieuwe producten lees je in onze gratis app en op de site terug in uitgebreide artikelen zodra het nieuws bekendgemaakt wordt. Zo houden we je op de hoogte van alle onderwerpen die tijdens de presentatie langskomen en je kunt meteen meepraten met andere iCulture-lezers in de reacties onder de artikelen. Ben je niet thuis of in de buurt van een computer? Via ons Twitter-account @iCulture en onze iCulture-app doen we ook verslag van al het belangrijke nieuws. De Apple Event livestream kun je ook vanuit dit artikel terugkijken.

Revisiegeschiedenis:

  • 2022 - 24 augustus: De datum is officieel! We hebben dit artikel compleet herschreven 🙂
  • 2022 - 08 augustus: Artikel bijgewerkt na nieuw gerucht over de datum.

Actuele iPhone 14 deals

iPhone 14

De iPhone 14 is de 6,1-inch iPhone van 2022. Het is de opvolger van de iPhone 13. De iPhone 14 heeft een verbeterde camera voor foto's bij weinig licht en een nieuwe frontcamera. Hij is beschikbaar in zes kleuren: blauw, paars, middernacht, sterrenlicht, rood en sinds voorjaar 2023 in geel. Je kunt kiezen voor een losse iPhone 14 of alles via je provider laten regelen met een iPhone 14 abonnement. Of misschien heb je liever een refurbished iPhone 14? Lees meer over de 2022 iPhone line-up. De iPhone 14 werd in 2023 opgevolgd door de iPhone 15 maar bleef nog wel even in het assortiment bij Apple.

iPhone 14

Reacties: 23 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.