iPadOS 16 Stage Manager

Op deze datum komt iPadOS 16 uit voor jouw iPad

Zit je te popelen om iPadOS 16 op je iPad te zetten? Je hoeft niet meer lang te wachten, want de releasedatum van iPadOS 16 is inmiddels bekend!

Normaal gesproken verschijnt iPadOS tegelijkertijd met iOS. Het is nu dan ook de eerste keer dat de updates voor iOS en iPadOS op verschillende data uitkomen. In een verklaring gaf Apple in augustus aan dat het een belangrijk jaar voor iPadOS wordt, maar dat ze gelukkig “de flexibiliteit hebben om de update op een eigen moment uit te brengen”, dus na iOS. Apple liet in september al laten weten dat iPadOS 16 in oktober uit komt en na de aankondiging van de nieuwe iPads is nu ook duidelijk wanneer Apple iPadOS 16 officieel uit gaat brengen.

iPadOS 16 releasedatum bekend

Apple heeft laten weten dat iPadOS 16 vanaf 24 oktober 2022 te downloaden is voor de iPad. De update wordt tegelijkertijd uitgebracht met macOS Ventura. Het is gebruikelijk dat de belangrijke softwareupdates altijd in het najaar verschijnen. Meestal komen iOS, iPadOS en watchOS gelijktijdig, terwijl macOS vaak een maand later verschijnt. In 2022 heeft Apple het dus net iets anders aangepakt, door iPadOS en macOS te combineren. Dat is ook niet zo gek, want de nieuwste iPadOS- en macOS-versies hebben veel overeenkomsten qua functies. Zo vind je Stage Manager in beide versies.

Bekijk ook

Wanneer komt macOS Ventura uit? De releasedatum is bekend

macOS Ventura is de nieuwste grote update voor de Mac. Deze versie wordt al sinds juni getest, maar wanneer kan jij hem downloaden? In dit artikel lees je wanneer je macOS Ventura verschijnt en wat de releasedatum is.

De vertraging had deels te maken met Apple’s ambitieuze plannen om de multitasking-functies van de iPad te verbeteren. Er kwam veel kritiek op Stage Manager, dat op de iPad nog niet zo optimaal werkt. Apple had daarom besloten om Stage Manager ook beschikbaar te stellen op oudere iPad Pro’s zonder M1-chip, dus op de modellen uit 2018 en 2020. De mogelijkheid om de iPad te gebruiken met een extern scherm, is wel exclusief voor de M1-modellen en nieuwer. Deze functie is uitgesteld en komt pas in een latere iPadOS 16-update.

Bekijk ook

Stage Manager komt ook naar oudere iPads

Apple heeft een flinke wijziging doorgevoerd voor Stage Manager op de iPad. Er komt nu ook ondersteuning voor oudere iPad Pro's, terwijl Apple maandenlang beweerde dat het onmogelijk was.

Uitgebracht als iPadOS 16.1

Hou er rekening mee dat iPadOS 16 meteen uitgebracht wordt als iPaOS 16.1, ondanks dat dit pas de eerste publieke versie van de update is. Hierdoor zorgt Apple ervoor dat het versienummer gelijk blijft lopen met die van iOS. Op dezelfde dag komt namelijk ook iOS 16.1 uit. In iOS 16.1 zitten veel nieuwe functies en handige verbeteringen. Daarover lees je meer in ons artikel. Andere updates die op dezelfde avond verwacht worden, zijn tvOS 16.1 en watchOS 9.1.

Bekijk ook

Nieuw in iOS 16.1: dit zijn de nieuwe functies die vandaag naar je iPhone komen

Apple gaat binnenkort iOS 16.1 uitbrengen en daarin zitten weer allerlei nieuwe functies. We laten je zien welke functies nieuw en verbeterd zijn in iOS 16.1, zoals ondersteuning voor Matter, verbeteringen aan het bewerken van lock screen, batterijpercentage op meer iPhones en meer.

Revisiegeschiedenis:

  • 2022 - 18 oktober: Artikel bijgewerkt na de bekendmaking van de releasedatum.
  • 2022 - 11 oktober: Artikel bijgewerkt met de nieuwste info over de releasedatum van iPadOS 16.
  • 2022 - 12 september: Artikel bijgewerkt met actuele info.
  • 2022 - 22 augustus: Meer details toegevoegd n.a.v. tweets van Federico Viticci en nieuwsbrief van Mark Gurman.

iPadOS 16

iPadOS 16 is de grote update voor de iPad uit 2022. Er zitten heel wat nieuwe functies in iPadOS 16, waarbij Stage Manager er vooral uit springt als nieuwe manier om te multitasken. Check of jouw iPad voor iPadOS 16 geschikt is, zodat je weet of je kunt updaten. In tegenstelling tot voorgaande jaren verscheen iPadOS 16 later dan de andere updates: de releasedatum was 24 oktober 2022. Lees ook onze iPadOS 16 FAQ en iPadOS 16 review. De update is opgevolgd door iPadOS 17.

iPadOS 16

Reacties: 22 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.