Uitgelicht
Bestel nu "Zo word je een iPhone Pro"met 5 euro korting
Toon of verberg de lijst met posts
Tim Cook op WWDC 2022

Apple in oktober: dit zijn de verwachte aankondigingen voor dit najaar

In oktober gaat Apple weer een aantal aankondigingen van nieuwe producten doen, zo is de verwachting. In dit artikel lees je welke aankondigingen dat zijn, in de vorm van persberichten of misschien toch nog tijdens een heus Apple-event. Zo staan er meerdere iPads en Macs op de planning.
Benjamin Kuijten | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Vooruitblik: verwachtingen van Apple’s oktober-aankondigingen

Apple’s september-event voor de iPhone 14 is al even achter de rug en daarmee hebben we al een goed beeld van wat Apple in oktober 2022 tijdens een (eventueel) oktober-event gaat aankondigen. Terwijl het bij het september-event vooral om de iPhone en Apple Watch (en bijbehorende software-updates) ging, draait het bij in oktober zeer waarschijnlijk om iPads, Macs en de bijbehorende software-updates. Maar welke producten kun je dan precies verwachten van Apple in oktober? Deze aankondigingen komen er waarschijnlijk aan, hoewel we niet alles in oktober verwachten.

Wel of geen Apple’s oktober-event? En wanneer zijn de aankondigingen?

De kans op een Apple oktober 2022-event is steeds kleiner. Nu eind oktober in zicht komt en er nog geen uitnodiging de deur uit gegaan is, lijkt het erop dat Apple kiest voor een andere aanpak. Volgens Mark Gurman van Bloomberg gaat Apple via persberichten op haar website de nieuwe producten aankondigen. Apple zou daarvoor gekozen hebben omdat het gaat om bestaande producten die iets verbeterde specs krijgen, maar geen spectaculaire nieuwe functies bevatten die tijdens een keynote uitgelegd moeten worden. Gurman betwijfelt daarom of er wel een event komt.

Bekijk ook

Komt er wel een Apple oktober-event in 2022?

Gaat Apple in oktober nog een event organiseren? En zo ja, wat wordt dan de datum? In dit artikel zetten we de nieuwste geruchten voor je op een rijtje.

Desalniettemin wil je graag weten wanneer Apple de producten gaat aankondigen. Het goede nieuws, is dat dat niet al te lang meer kan duren. We verwachten dat Apple deze of volgende week (week van 17 oktober of week van 24 oktober) haar aankondigingen doet. Volgens Bloomberg zijn de eerste aankondigingen slechts een kwestie van een paar dagen, dus het zou zomaar kunnen dat we morgen ineens de nieuwe iPad te zien krijgen.

De planning past ook bij de data van oktober-events van voorgaande jaren:

  • 2021: 18 oktober
  • 2020: 13 oktober
  • 2018: 30 oktober
  • 2016: 27 oktober
  • 2014: 16 oktober

iPad Pro 2021 scherm buiten

Verwachtingen Apple oktober 2022 in het kort

Dit zijn de verwachtingen voor oktober 2022 in het kort, met de belangrijkste en meest waarschijnlijke aankondigingen:

De aankondigingen zullen dus vooral gaan over iPads en Macs, zowel op het gebied van hardware als software. De twee producttypes zijn de afgelopen jaren steeds meer op elkaar gaan lijken en met een nieuwe functie als Stage Manager en de reeds bestaande functie Universal Control, lijkt het steeds logischer om beide producten op een gelijk moment te bespreken.

iPad Pro 2022: vrijwel zeker

De iPad Pro is toe aan een update. Het huidige model is uit voorjaar 2021 en bracht onder andere een verbeterde frontcamera en een M1-chip. In de jaren daarvoor kon de iPad Pro rekenen op wat kleinere updates, dus wat ons betreft is het tijd voor meer nieuwe dingen in de iPad Pro 2022. En het lijkt erop dat we die gaan krijgen, want de iPad Pro 2022 krijgt diverse nieuwe functies. Volgens bronnen voorziet Apple deze modellen van draadloos opladen, al dan niet via MagSafe. Ook komt er een nieuwe M2-chip in en gaat Apple updates doorvoeren aan de camera’s. Hoewel wij met een iPad eigenlijk nauwelijks foto’s maken, hopen we toch dat de camera aan de achterkant een update krijgt. Op onze devicepagina van de iPad Pro 2022 lees je meer wat er komen gaat. De kans op een release van de iPad Pro 2022 in oktober is erg groot, want volgens betrouwbare bronnen hangt de aankondiging in de lucht.

Bekijk ook

iPad Pro 2022 verwachtingen: dit zijn de mogelijke verbeteringen

Apple komt dit najaar met de nieuwe iPad Pro 2022, maar wat zijn de nieuwe functies in de iPad Pro 2022 die je kan verwachten? In dit artikel lees je onze verwachtingen voor de nieuwe mogelijkheden van de iPad Pro van dit jaar.

iPad 2022: vrijwel zeker

De iPad 2022 krijgt waarschijnlijk de grootste update in jaren. Uit diverse bronnen blijkt dat de iPad 2022 een nieuw design krijgt, waarbij het oude ontwerp uit 2013 plaats gaat maken voor het ontwerp dat Apple sinds 2018 bij de iPads gebruikt. Dat betekent dus platte zijkanten. De iPad 2022 krijgt vermoedelijk ook usb-c en ondersteuning voor de Apple Pencil 2. Het lijkt erop dat het scherm met 10,5-inch iets groter wordt, maar dat er nog geen sprake is van scherm tot de randen zonder thuisknop. Dat betekent dus nog gewoon een Touch ID-homeknop met bredere zwarte randen aan de boven-, onder- en zijkanten. Ook verwachten we in dit model een snellere chip, waarschijnlijk de A14. De release van de iPad 2022 lijkt aanstaande, gezien de nieuwste informatie van bronnen.

Bekijk ook

iPad 2022: 5 verwachte verbeteringen en nieuwe functies in de instap-iPad

De nieuwe instap-iPad lijkt voor het eerst sinds jaren een interessante update te worden. Zoals het er nu uit ziet, krijgt dit model een flink aantal verbeteringen, waardoor hij veel minder achter loopt op bijvoorbeeld de iPad Air. En hij komt er binnenkort al aan!

Nieuwe MacBook Pro: komt eraan, maar mogelijk later

Apple bracht in november vorig jaar de nieuwe 14- en 16-inch MacBook Pro’s uit, met daarin een M1 Pro- of M1 Max-chip. Er gaan al een tijdje geruchten dat Apple aan nieuwe versies werkt, al twijfelen wij nog of oktober 2022 daar niet al te vroeg voor is. De gewone M2-chip is bijvoorbeeld nog maar een paar maanden oud, dus het zou voor Apple’s doen erg snel zijn als daar nu al snellere Pro- en Max-versies van komen. Bronnen stellen dan ook dat de nieuwe MacBook Pro ergens in het najaar van 2022 of voorjaar van 2023 aangekondigd kan worden. De nieuwste informatie spreekt over ‘de nabije toekomst’ en merkt daarbij op dat Apple vaker nieuwe Macs in november aankondigt, zoals in 2020 en 2019. Andere grote verbeteringen worden niet echt verwacht, omdat deze modellen afgelopen najaar al een flinke update gekregen hebben.

Bekijk ook

Releasedatum MacBook Pro met M2 Pro/Max: is de release nu dichtbij?

Wanneer verschijnt er een krachtigere variant van de MacBook Pro met M2 Pro/Max? Veel mensen zitten te wachten op een opvolger van de high-end Pro-modellen voorzien van een M2 Pro of M2 Max-chip. Wat zijn de nieuwste geruchten over de release van de MacBook Pro met M2 Pro/Max-chip?

Nieuwe Mac mini: grote kans

Er zijn twee Mac-modellen die staan te trappelen om een update: de Mac Pro en de Mac mini. De Mac Pro met Apple Silicon-chip verwachten we pas op z’n vroegst ergens begin 2023. Onze hoop is daarom gevestigd op de nieuwe M2 Mac mini, waar al maanden geruchten over gaan. Eerst leek het erop dat Apple een nieuw design gepland had, maar betrouwbaardere bronnen beweerden onlangs dat dat niet het geval is. De nieuwe Mac mini gaat er daarom net zo uit zien als de huidige Mac mini, maar dan dus met een M2-chip. Dit M2-model volgt de M1-variant op, maar Apple heeft ook nog een Intel-versie in het assortiment. Deze zou vervangen worden door de M2 Pro-variant, al is dus nog niet duidelijk of dat model al dit najaar klaar is.

Mac mini met M1 voor gaming

Nieuwe Apple TV: mogelijk

Er gaan al een tijdje geruchten over een nieuwe Apple TV, al vinden wij ze niet zo heel erg hardnekkig. Het nieuwe model zou dan ook niet zo spectaculair zijn als voorheen. De nieuwe Apple TV zou een snellere chip krijgen en meer werkgeheugen, wat een betere beeldkwaliteit op zou moeten leveren. Het nieuwe Apple TV-model zou een A14-chip krijgen, in plaats van de A12 in de huidige versie. De kans op veel andere grote verbeteringen lijkt klein, want volgens bronnen volgt een grotere update op z’n vroegst pas ergens volgend jaar.

Bekijk ook

Gerucht: 'Nieuwe Apple TV krijgt A14-chip voor betere beeldkwaliteit'

De Apple TV zou al snel weer een update krijgen. Volgens bronnen werkt Apple aan een Apple TV met snellere chip, maar waar heeft Apple dit voor nodig?

Releasedata software-updates: zo goed als zeker

Apple zal in oktober ook de releasedata van iPadOS 16 en macOS Ventura aankondigen, al komen we daar waarschijnlijk pas achter in een voetnoot van het persbericht van de nieuwe producten. We denken dat de updates ongeveer een week na het aankondiging beschikbaar komen, zowel voor alle geschikte iPads als alle geschikte Macs. De meest recente geruchten spreken over een release van beide updates in de week van 24 oktober.

Overigens zal naar verwachting ergens eind oktober ook iOS 16.1 verschijnen. Apple zal daarom iPadOS 16 uitbrengen als iPadOS 16.1, ook al is het de eerste publieke versie van iOS 16.

Bekijk ook

Op deze datum komt iPadOS 16 uit voor jouw iPad

Zit je te popelen om iPadOS 16 op je iPad te zetten? Je hoeft niet meer lang te wachten, want de releasedatum van iPadOS 16 is inmiddels bekend!

Overige aankondigingen: later (pas in 2023)

Apple heeft naast bovenstaande producten nog veel meer nieuws in ontwikkeling. Zou zou er nog gewerkt worden aan een nieuwe HomePod en HomePod mini en komt er nog een nieuwe Mac Pro aan. We verwachten deze aankondigingen mogelijk later of ergens begin 2023. Dan is er natuurlijk ook nog Apple’s AR/VR-headset, waar al jaren geruchten over gaan. De meest betrouwbare bronnen zeggen dat Apple de headset in januari 2023 gaat aankondigen tijdens een speciaal event. Dat zou zo’n compleet nieuw product ook zeker niet misstaan. Grappig feitje: de allereerste iPhone werd ook in januari aangekondigd tijdens een eigen event.

Wat kun je van iCulture verwachten?

Bij iCulture volgen we alle ontwikkelingen uiteraard op de voet. Alles over de nieuwe iPads, Macs en andere nieuwe producten vind je op de site terug in uitgebreide artikelen zodra het nieuws bekendgemaakt wordt. Zo houden we je op de hoogte van alle aankondigingen die in oktober plaatsvinden.

Mocht er toch nog een Apple-event komen, dan houden we je tijdens de presentatie op de hoogte van alle nieuwe producten en kun je meteen meepraten met andere iCulture-lezers. Ben je niet thuis, in de buurt van een computer of heb je geen tijd om het op je iPhone of iPad te volgen? Via ons Twitter-account @iCulture en onze iCulture-app doen we ook verslag van al het belangrijke nieuws. In onze tip lees je waar je de livestream van Apple’s oktober 2022-event kan volgen, als deze inderdaad plaatsvindt.

Lees ook ons grote overzicht met alle Apple-producten van 2022.

Bekijk ook

Overzicht: dit zijn de Apple-producten van 2022

Welke producten heeft Apple in 2022 uitgebracht? En komt er nog iets aan? We delen in grote lijnen onze verwachtingen voor de nieuwe Apple-producten voor de rest van 2022!

Revisiegeschiedenis:

  • 2022 - 17 oktober: Artikel bijgewerkt met de nieuwste info over de oktober-aankondigingen.
  • 2022 - 26 september: Artikel bijgewerkt met de nieuwste info.

MacBook Pro

De MacBook Pro is Apple's krachtigste MacBook van de line-up. Je kan kiezen uit drie formaten (13-, 14- en 16-inch) met verschillende specificaties. De nieuwste modellen zijn de 14- en 16-inch uit begin 2023, voorzien van voorzien van de M2 Pro-chip of de nog krachtiger M2 Max-chip. Hier zit geen Touch Bar meer in. Deze modellen hebben het vernieuwde design met miniLED-display, zoals die in de 2021-modellen geïntroduceerd werden. De 13-inch MacBook Pro is vernieuwd in de zomer van 2022 en heeft een M2-chip, maar nog wel hetzelfde design als de modellen van 2020 en ouder. Ook zit hier nog een Touch Bar in. Alles over de MacBook Pro kopen, MacBooks vergelijken en meer lees je hier.

MacBook Pro

Reacties: 2 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.