Tim Cook in Apple Park-kantine

Nog even geduld: deze Apple-producten laten nog op zich wachten

Niet onthuld tijdens het september-event
Apple heeft veel producten in ontwikkeling, maar slechts een deel daarvan is tijdens het september-event onthuld. Dit zijn de producten die Apple niet heeft aangekondigd, maar er wel binnenkort aan komen.
Benjamin Kuijten | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Niet aangekondigd: deze producten komen later

Voor een Apple-event zijn de verwachtingen altijd hooggespannen en dat was voor het event van 7 september niet anders. Zoals we van tevoren al voorspelden, heeft Apple een aantal producten niet aangekondigd tijdens het iPhone 14 event van 7 september 2022. Denk aan nieuwe Macs, maar ook de iPads komen dit jaar later dan je normaal.


Wil je weten wat Apple wél allemaal heeft aangekondigd tijdens het iPhone 14-event? Lees dan onze uitgebreide samenvatting waarin je alle aankondigingen overzichtelijk op een rij vindt. Ook kijk je daar de presentatie terug.

https://www.iculture.nl/special/september-2022-iphone-event/”

iPads: nog geen nieuwe iPad Pro en instap-iPad

Wanneer wel: oktober 2022 (verwacht)
Apple heeft voor dit jaar nog twee nieuwe iPads in de planning staan: de iPad Pro 2022 en de iPad 2022. De iPad Pro 2022 is de nieuwe krachtigste iPads voor professionals. In dit nieuwe model komt een snellere M2-chip, maar mogelijk ook ondersteuning voor draadloos opladen en een verbeterde camera. Maar ondanks dat het alweer ruim anderhalf jaar geleden is dat de iPad Pro 2021 onthuld werd, was het september-event nog niet hét moment om de opvolger te onthullen. Vanuit meerdere bronnen bleek eerder al dat Apple dit model tijdens een event in oktober aankondigt.

Datzelfde geldt voor de nieuwe instap-iPad, de iPad 2022. Normaalgesproken kondigt Apple de nieuwe gewone iPad altijd aan tijdens het september-event, maar dit jaar is dat anders. Dat kan enerzijds te maken hebben met de mogelijke verbeteringen, die dit jaar groter zijn dan voorgaande jaren. Anderzijds speelt ook mee dat iPadOS 16 uitgesteld is en pas later uit komt. Deze versie staat standaard geïnstalleerd op deze nieuwe iPad, waardoor we er nog wel even op moeten wachten.

Lees meer:

Macs: te vroeg voor nieuwe MacBook Pro’s en Mac mini

Wanneer wel: oktober 2022 (verwacht)
Apple zou werken aan nieuwe MacBook Pro’s met M2 Pro/Max-chip, als opvolgers van de 2021-modellen. Maar daarbij verwachten we geen grote andere verbeteringen, omdat Apple de 14- en 16-inch MacBook Pro’s vorig jaar nog een flinke make-over gegeven heeft. Maar wat voor de iPads geldt, geldt waarschijnlijk ook voor een aantal nieuwe Macs: ze komen pas later aan bod. Traditiegetrouw kondigt Apple nieuwe Macs altijd later in het najaar aan en nooit tijdens het september-event. Dat is dit jaar dus niet anders, waardoor we de nieuwe MacBook Pro’s pas tijdens een oktober-event verwachten.

macOS Ventura op MacBook

Een andere nieuwe Mac die we nog dit najaar verwachten, maar niet tijdens het september 2022-event, is de nieuwe Mac mini. Ook deze krijgt waarschijnlijk een M2 Pro-chip, samen met een nieuwe M2-versie als instapmodel. De Mac mini is dit najaar twee jaar geleden voor het laatst geüpdatet en het is dus wel tijd voor een nieuwe. De krachtigere versie zou de huidige Intel-versie die Apple nog verkoopt gaan vervangen. Een aankondiging samen met de nieuwe MacBook Pro’s en iPads klinkt erg logisch, zeker omdat beide apparaattypes steeds meer op elkaar gaan lijken.

Lees ook ons artikel over wat we verwachten van Apple’s oktober 2022-event, waarin we dieper in gaan op zowel de Mac als iPad.

Bekijk ook

Apple in oktober: dit zijn de verwachte aankondigingen voor dit najaar

In oktober gaat Apple weer een aantal aankondigingen van nieuwe producten doen, zo is de verwachting. In dit artikel lees je welke aankondigingen dat zijn, in de vorm van persberichten of misschien toch nog tijdens een heus Apple-event. Zo staan er meerdere iPads en Macs op de planning.

Apple’s mixed reality-headset

Wanneer wel: begin 2023 (verwacht)
Al jaren gaan er geruchten rondom Apple’s AR/VR-headset, ook wel de mixed reality-headset genoemd. Oorspronkelijk had deze in 2022 aangekondigd moeten worden, mogelijk tijdens de WWDC. Maar Apple moest het product uitstellen, zo beweerden bronnen eerder. Met als gevolg dat de aankondiging ook nog wel even op zich laat wachten. Apple-analist Ming-Chi Kuo denk dat de aankondiging tijdens een apart en eigen event in januari 2023 gaat gebeuren, waardoor we er dit jaar dus nog waarschijnlijk niks van gaan zien. Apple had in theorie een preview kunnen tonen tijdens het september 2022-event, maar heeft daar niet voor gekozen. Een geheel eigen event is daardoor een logischere keuze, ook om het andere nieuws niet te overschaduwen.

https://www.iculture.nl/nieuws/apple-ar-headset-release/

Datum iPadOS 16 en macOS Ventura

Wanneer wel: oktober 2022 (verwacht)
Aan de softwarekant heeft Apple tijdens het september 2022-event diverse aankondigingen gedaan, namelijk de releasedatum van iOS 16, watchOS 9 en tvOS 1 (spoiler: 12 september). Maar er ontbreken nog een aantal updates, namelijk iPadOS 16 en macOS Ventura. Net zoals de hardware waar ze op draaien, komen de updates pas in oktober aan de beurt. macOS wordt de laatste jaren sowieso altijd pas later uitgebracht en dit jaar komt iPadOS ook later. Zoals we eerder al zeiden is iPadOS 16 uitgesteld en dat heeft ook gevolgen voor de aankondiging van de datum. Apple heeft laten weten dat iPadOS 16 en macOS Ventura in oktober komen, maar de exacte datum volgt pas als ze er zeker van zijn wanneer de update uitgebracht wordt.

Diensten-nieuws: geen Apple Classical en uitbreidingen Fitness+ en Apple One

Stiekem hoopten we dat Apple nog een uitbreiding van haar dienstenpakket zou aankondigen, maar helaas kwam dit onderwerp tijdens de presentatie niet ter sprake. Hoewel Apple Fitness+ vanaf iOS 16 ook werkt zonder Apple Watch, is de dienst nog steeds niet voor Nederland aangekondigd. Dat geldt ook voor het uitgebreide Apple One-bundel met 2TB opslag en Apple Fitness+ inbegrepen.

Een nieuwe dienst waar we op hoogten voor het september-event, is Apple Classical. Deze aankomende dienst voor klassieke muziek zit al een tijdje in de pijplijn, na de overname van het Nederlandse Primephonic. Apple liet al weten dat er in 2022 een nieuwe app voor klassieke muziek zou komen, voor abonnees van Apple Music. Maar tot op heden hebben we daar nog niets van gezien of gehoord en dat vinden we toch wel erg jammer.

Overige aankondiging: HomePods, Mac desktops en meer

Er zijn nog meer producten die Apple in ontwikkeling heeft en dus later dan september worden aangekondigd. Enkele voorbeelden zijn nieuwe HomePods, nieuwe Mac desktops en mogelijk ook een Apple TV. Voor de HomePod zou Apple pas in 2023 nieuwe modellen op de planning hebben staan, waardoor we eerder denken dat deze tijdens een event in het voorjaar aangekondigd worden. De Apple TV is in dit verhaal het grote twijfelgeval, of daar in 2022 nog een nieuwe versie van komt. Er zijn geruchten geweest dat Apple eind 2022 een nieuwe Apple TV gaat uitbrengen en dus die zou dan in oktober onthuld moeten worden. Maar er zijn nog zo weinig concrete geruchten over geweest, dat we niet denken dat we hem dit najaar al gaan zien.

iMac 2021 kleuren

De Mac Pro en iMac zouden ook nog ergens de komende maanden aan bod komen, maar wanneer is nog onduidelijk. Voor de Mac Pro heeft Apple al beloofd dat er nog een Apple Silicon-versie in de maak is, maar volgens meerdere bronnen zou die ook pas ergens in 2023 uit gaan komen. Daarnaast gaan er al maanden geruchten over een nieuwe grotere iMac, bijvoorbeeld met 27-inch scherm. Een nieuwe iMac zien wij op z’n vroegst tijdens een oktober-event voorbij komen, maar wij gokken eerder op een aankondiging in 2023.

Andere producten die Apple niet aangekondigd heeft in september zijn:

Lees ook ons artikel met alle verwachte Apple-producten voor 2022, al wordt een deel daarvan dus pas in 2023 verwacht. Daarin lees je ook welke producten er reeds dit jaar uitgebracht zijn.

Bekijk ook

Overzicht: dit zijn de Apple-producten van 2022

Welke producten heeft Apple in 2022 uitgebracht? En komt er nog iets aan? We delen in grote lijnen onze verwachtingen voor de nieuwe Apple-producten voor de rest van 2022!

Revisiegeschiedenis:

  • 2022 - 08 september: Artikel bijgewerkt na afloop van het september-event.

MacBook Pro

De MacBook Pro is Apple's krachtigste MacBook van de line-up. Je kan kiezen uit drie formaten (13-, 14- en 16-inch) met verschillende specificaties. De nieuwste modellen zijn de 14- en 16-inch uit begin 2023, voorzien van voorzien van de M2 Pro-chip of de nog krachtiger M2 Max-chip. Hier zit geen Touch Bar meer in. Deze modellen hebben het vernieuwde design met miniLED-display, zoals die in de 2021-modellen geïntroduceerd werden. De 13-inch MacBook Pro is vernieuwd in de zomer van 2022 en heeft een M2-chip, maar nog wel hetzelfde design als de modellen van 2020 en ouder. Ook zit hier nog een Touch Bar in. Alles over de MacBook Pro kopen, MacBooks vergelijken en meer lees je hier.

MacBook Pro

Reacties: 2 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.