iPad 2022 kleuren

iPad 2022 kopen: de kleurrijke standaard iPad van dit moment

De iPad 2022 is het nieuwste model in de standaard iPad line-up. Apple heeft dit model op meerdere punten vernieuwd. Wat er allemaal nieuw is, lees je op deze pagina. Alles over de iPad 2022 lees je hier!

iPad 2022 review Prijs (vanaf €569,-)

Alles over de iPad 2022

Vrijwel ieder najaar kondigt Apple een nieuwe standaard iPad aan, met kleine vernieuwingen zoals een beter scherm en snellere chip. In 2022 heeft Apple echter flink uitgepakt, met een compleet nieuw design, groter scherm en nog veel meer. We nemen je mee langs alle verbeteringen van de iPad 2022.

iPad 2022 in het kort

Dit zijn de belangrijkste eigenschappen van de iPad 2022:

 • Tiende generatie standaard iPad, opvolger van iPad 2021
 • Vernieuwd design met platte zijkanten
 • 10,9-inch Liquid Retina display
 • A14 Bionic chip
 • Usb-c-aansluiting
 • Werkt met Apple Pencil 1
 • Snellere A14 Bionic-chip
 • Usb-c in plaats van Lightning
 • Frontcamera aan de lange kant
 • Verkrijgbaar vanaf woensdag 26 oktober, nu al te bestellen
 • Prijs vanaf €589,-

Design iPad 2022: voor het eerst vernieuwd

Apple heeft voor het eerst sinds 2017 het design van de standaard iPad onder handen genomen. Net als de andere huidige iPad-modellen, komt de iPad 2022 met een behuizing met platte zijkanten. Daarmee lijkt de iPad 2022 veel meer op de huidige iPad Air, iPad Pro en iPad mini. Je kan kiezen uit vier kleuren, namelijk blauw, roze, geel en zilver. In alle gevallen is het frontje zwart.

Met dit model stapt Apple dus af van het ontwerp dat jarenlang gebruikt werd bij de instapmodellen. Dit design was nog gebaseerd op de eerste iPad Air uit 2013, dat inmiddels toch wat gedateerd aanvoelt. Met dit nieuwe ontwerp kan Apple in weer jaren vooruit.

Functies iPad 2022: nieuw scherm, snellere chip, usb-c

Het scherm heeft een formaat van 10,9-inch en is daarmee een stuk groter dan 10,2-inch van het model van vorig jaar. Het scherm loopt door tot de randen en heeft een resolutie van 2360 x 1640 pixels. Andere eigenschappen zijn een helderheid van 500 nits en True Tone.

De Touch ID-knop onder het scherm is niet meer aanwezig. Die is verhuisd naar de knop bovenop de iPad, zodat je ermee kunt inloggen en Apple Pay-transacties goedkeuren.

De iPad draait op een A14 Bionic-chip, wat een generatie nieuwer is dan de A13 van vorig jaar. Deze nieuwere chip levert betere grafische prestaties, wat je vooral moet merken bij games en apps voor fotografie. Op de standaard iPad wordt fotobewerking daardoor wat makkelijker en soepeler. Dit model krijgt dus geen M1-chip, waardoor Stage Manager in iPadOS 16 niet tot de mogelijkheden behoort. De A14 Bionic levert 20% betere CPU-prestaties en 10% betere GPU-prestaties in vergelijking met de vorige versie. De 16-core Neural Engine maakt geavanceerde machine learning-toepassingen mogelijk. Maar je kunt er natuurlijk ook nog gewoon alledaagse taken mee uitvoeren.

Andere nieuwe functies zijn ondersteuning voor usb-c, maar wel in combinatie met de Apple Pencil 1. Usb-c zorgt ervoor dat je meer soorten accessoires kan aansluiten, zoals een extern scherm, een digitale fotocamera of een externe schijf. Om op te laden heeft Apple een speciale usb-c naar Apple Pencil-adapter, die je krijgt meegeleverd bij de nieuwste versie.

Apple iPad 2022 lifestyle rood

Apple biedt met deze iPad verder een vernieuwde camera met 12 megapixel supergroothoekcamera. Het bijzondere is dat deze voor de eerste keer aan de lange kant van de iPad is aangebracht, zodat je beter in beeld bent. Deze werkt ook met Center Stage. Er zit wifi 6 in en op de Cellular-modellen heb je ook 5G. Om lekker te kunnen typen brengt Apple een Magic Keyboard Folio uit, in twee delen.

Review iPad 2022

In onze iPad 2022 review lees je wat we van dit nieuwe model vinden. Dit is onze conclusie:

De iPad 2022 (tiende generatie) is een uitstekende tablet voor een doorsnee gebruiker. Je krijgt niet alle functies van de duurdere modellen, maar het totaalpakket is compleet genoeg om alle gangbare activiteiten ermee uit te voeren. Het nieuwe design en de vrolijke kleuren brengen je in de verleiding om dit nieuwe model te kopen. Maar wie met een nuchtere blik naar het totale aanbod kijkt en de meest verstandige keuze wil maken, kiest voor de iPad 2021. Die is honderden euro’s goedkoper, vereist geen adapters en is vrijwel net zo krachtig. De iPad 2022 laat weliswaar de toekomst zien van Apple’s instapmodel, maar om aan die toekomst mee te kunnen doen ben je wel heel duur uit. Hét grootste pluspunt voor veel mensen (lage prijs door hergebruik van onderdelen) ontbreekt bij de iPad 2022. Wil je toch het nieuwe design, dan kun je beter voor de iPad Air 2022 kiezen (of de goedkopere iPad Air 2020, als je die nog kan vinden). Je bent dan waarschijnlijk wel wat duurder uit, maar als je toch al zoveel geld uitgeeft maakt dat beetje extra misschien ook niet zo veel meer uit.

Bekijk ook

Review iPad 2022: niet op alle punten logisch

Een nieuw design, een veel groter scherm en vrolijke kleurtjes: op het eerste gezicht heeft Apple met de iPad 2022 een prima update van de standaard iPad uitgebracht... totdat je de prijzen ziet en de Apple Pencil probeert aan te sluiten. Is dit nog wel het instapmodel dat we iedereen kunnen aanraden? In onze iPad 2022 review vertellen we je alles!

Prijs en beschikbaarheid iPad 2022

De nieuwe iPad is per direct te bestellen op de Apple-website en zal in 28 landen verkrijgbaar zijn. De eerst leveringen vinden op woensdag 26 oktober plaats.

De Europese prijzen zijn als volgt:

Daarnaast zijn er diverse accessoires:

 • Smart Folio voor iPad: €99,-
 • Magic Keyboard Folio voor iPad: €299,-
 • Apple Pencil (1e generatie): €119,-
 • USB‑C-naar-Apple Pencil-adapter: €10,-
 • USB‑C-naar-mini‑jack-adapter: €10,-
 • USB‑C-naar-Apple Pencil-adapter: €10,-

Hieronder zie je de prijzen van de iPad 2022 per kleur:

Het eerdere model van 2021 blijft in het assortiment als goedkoop instapmodel. dit vorige model had nog een instapprijs van €389,- en blijft voorlopig gewoon verkrijgbaar. Deze is echter ook in prijs verhoogd, namelijk naar €439,-. Wie slim is koopt nog snel het oude model bij de diverse winkels.

Dit waren de adviesprijzen van het 2021-model:

Bekijk ook

iPad kopen in Nederland: prijzen, aanbiedingen en meer

Wil je een iPad kopen? Dan vind je in dit artikel alle informatie over iPad-aanbiedingen en prijzen. Met actuele prijzen van de iPad Pro, iPad Air, het standaardmodel en de iPad mini. We helpen je in dit artikel met het kopen van de iPad die voor jou het meest geschikt is.

Informatie

Laatst bijgewerkt
maart 2023
Device
iPad 2022