iPad 2022 kleuren

iPad 2022 kopen: de kleurrijke standaard iPad is nu extra goedkoop

De iPad 2022 is het meest recente model van de standaard iPad. Apple heeft dit model met 150 euro in prijs verlaagd en dat maakt 'm extra aantrekkelijk. Er zitten namelijk heel wat verbeteringen in én hij heeft het nieuwe design!

iPad 2022 review Prijs (vanaf €439,-)

Alles over de iPad 2022

Regelmatig kondigt Apple een nieuwe standaard iPad aan, met kleine vernieuwingen zoals een beter scherm en snellere chip. In 2022 heeft Apple extra uitgepakt, met een compleet nieuw design, groter scherm en nog veel meer. We nemen je mee langs alle verbeteringen van de iPad 2022.

Dit is de meest recente standaard iPad, maar omdat hij al wat langer op de markt is kan het zijn dat een ander model beter bij je past. Bekijk in ons overzicht iPad kopen welke tablet de beste aanbeveling voor jou is.

De beste iPad 2022-deal van dit moment

Deze iPad is in mei maar liefst €150,- goedkoper geworden bij Apple! Daarom is het nu een goed moment om de iPad 2022 te overwegen. Bij andere winkels ben je soms nog net iets goedkoper uit.

iPad 2022 in het kort

Dit zijn de belangrijkste eigenschappen van de iPad 2022:

 • Tiende generatie standaard iPad, opvolger van de iPad 2021
 • Vernieuwd design met platte zijkanten
 • 10,9-inch Liquid Retina display
 • A14 Bionic chip
 • Usb-c-aansluiting (voorheen Lightning)
 • Werkt met Apple Pencil 1 en Apple Pencil met usb-c
 • Snellere A14 Bionic-chip
 • Frontcamera aan de lange kant
 • Verkrijgbaar sinds oktober 2022
 • Adviesprijs vanaf €439,- bij Apple

Prijzen 64GB iPad 2022

Je kunt de standaard iPad 2022 ook bestellen bij de volgende winkels:

Vind je deze iPad iets te duur, dan zou je ook nog kunnen kiezen voor de negende generatie iPad 2021. Deze is in mei 2024 uit het assortiment gegaan bij Apple, maar er zijn nog steeds winkels die voorraad hebben. Deze had ook een adviesprijs van €439,- bij Apple, maar elders betaal je natuurlijk minder. Reken op een prijs van rond de €360,- als je een goede deal zoekt.

Prijzen standaard iPad 2021

Design iPad 2022: voor het eerst vernieuwd

Apple heeft voor het eerst sinds 2017 het design van de standaard iPad onder handen genomen. Net als de andere iPad-modellen is de iPad 2022 voorzien van een aluminium behuizing met platte zijkanten. Daarmee lijkt de iPad 2022 veel meer op de iPad Air, iPad Pro en iPad mini. Je kan kiezen uit vier kleuren, namelijk blauw, roze, geel en zilver. In alle gevallen is het frontje zwart.

Met dit model stapt Apple dus af van het taps toelopende ontwerp dat jarenlang gebruikt werd bij de instapmodellen. Dit design was nog gebaseerd op de eerste iPad Air uit 2013, dat inmiddels toch wat gedateerd aanvoelt. Met het huidige ontwerp kan Apple in weer jaren vooruit.

Functies iPad 2022: nieuw scherm, snellere chip, usb-c

Het scherm heeft een formaat van 10,9-inch en is daarmee een stuk groter dan 10,2-inch van het model van vorig jaar. Het scherm loopt door tot de randen en heeft een resolutie van 2360 x 1640 pixels. Andere eigenschappen zijn een helderheid van 500 nits en True Tone.

De Touch ID-knop onder het scherm is niet meer aanwezig. Die is verhuisd naar de knop bovenop de iPad, zodat je ermee kunt inloggen en Apple Pay-transacties goedkeuren.

De iPad draait op een A14 Bionic-chip, wat een generatie nieuwer is dan de A13 van vorig jaar. Deze nieuwere chip levert betere grafische prestaties, wat je vooral moet merken bij games en apps voor fotografie. Op de standaard iPad wordt fotobewerking daardoor wat makkelijker en soepeler. Dit model krijgt dus geen M1-chip, waardoor Stage Manager in iPadOS 16 niet tot de mogelijkheden behoort. De A14 Bionic levert 20% betere CPU-prestaties en 10% betere GPU-prestaties in vergelijking met de vorige versie. De 16-core Neural Engine maakt geavanceerde machine learning-toepassingen mogelijk. Maar je kunt er natuurlijk ook nog gewoon alledaagse taken mee uitvoeren.

Andere nieuwe functies zijn ondersteuning voor usb-c. Usb-c zorgt ervoor dat je meer soorten accessoires kan aansluiten, zoals een extern scherm, een digitale fotocamera of een externe schijf. De iPad 2022 werkt met zowel de eerste generatie Apple Pencil (het model met Lightning) als met de Apple Pencil met usb-c. Om de eerste generatie Apple Pencil op te laden, heeft Apple een speciale usb-c naar Apple Pencil-adapter, die je krijgt meegeleverd bij de nieuwste versie.

Apple iPad 2022 lifestyle rood

Apple biedt met deze iPad verder een vernieuwde camera met 12 megapixel supergroothoekcamera. Het bijzondere is dat deze voor de eerste keer aan de lange kant van de iPad is aangebracht, zodat je beter in beeld bent. Deze werkt ook met Center Stage. Er zit wifi 6 in en op de Cellular-modellen heb je ook 5G. Om lekker te kunnen typen brengt Apple een Magic Keyboard Folio uit, in twee delen.

Review iPad 2022

In onze iPad 2022 review lees je wat we van dit nieuwe model vinden. Dit is onze conclusie:

De iPad 2022 (tiende generatie) is een uitstekende tablet voor een doorsnee gebruiker. Je krijgt niet alle functies van de duurdere modellen, maar het totaalpakket is compleet genoeg om alle gangbare activiteiten ermee uit te voeren. Het nieuwe design en de vrolijke kleuren brengen je in de verleiding om dit nieuwe model te kopen. Maar wie met een nuchtere blik naar het totale aanbod kijkt en de meest verstandige keuze wil maken, kiest voor de iPad 2021. Die is honderden euro’s goedkoper, vereist geen adapters en is vrijwel net zo krachtig. De iPad 2022 laat weliswaar de toekomst zien van Apple’s instapmodel, maar om aan die toekomst mee te kunnen doen ben je wel heel duur uit. Hét grootste pluspunt voor veel mensen (lage prijs door hergebruik van onderdelen) ontbreekt bij de iPad 2022. Wil je toch het nieuwe design, dan kun je beter voor de iPad Air 2022 kiezen (of de goedkopere iPad Air 2020, als je die nog kan vinden). Je bent dan waarschijnlijk wel wat duurder uit, maar als je toch al zoveel geld uitgeeft maakt dat beetje extra misschien ook niet zo veel meer uit.

Bekijk ook

Review iPad 2022: niet op alle punten logisch

Een nieuw design, een veel groter scherm en vrolijke kleurtjes: op het eerste gezicht heeft Apple met de iPad 2022 een prima update van de standaard iPad uitgebracht... totdat je de prijzen ziet en de Apple Pencil probeert aan te sluiten. Is dit nog wel het instapmodel dat we iedereen kunnen aanraden? In onze iPad 2022 review vertellen we je alles!

Prijs en beschikbaarheid iPad 2022

Deze iPad is te bestellen op de Apple-website en is sinds oktober 2022 in meer dan 28 landen verkrijgbaar.

De Europese prijzen zijn als volgt:

Daarnaast zijn er diverse accessoires:

 • Smart Folio voor iPad: €99,-
 • Magic Keyboard Folio voor iPad: €299,-
 • Apple Pencil (1e generatie): €119,-
 • Apple Pencil met usb-c: €89,-
 • USB‑C-naar-Apple Pencil-adapter: €10,-
 • USB‑C-naar-mini‑jack-adapter: €10,-

Hieronder zie je de prijzen van de 256GB-uitvoering van de iPad 2022, die bij Apple een adviesprijs heeft van €609,-. De prijzen van de 64GB iPad 2022 vind je bovenaan deze pagina.

Prijzen 256GB iPad 2022

Bekijk ons overzicht iPad kopen om te bepalen welke tablet het beste bij jou past.

Bekijk ook

Nieuwe iPad kopen? Dit zijn de beste prijzen voor nieuwe en actuele modellen

Wil je een iPad kopen? Dan vind je in dit artikel alle informatie over iPad-aanbiedingen en prijzen. Met actuele prijzen van de huidige iPad Pro, iPad Air, het standaardmodel en de iPad mini. We helpen je in dit artikel met het kopen van de iPad die voor jou het meest geschikt is.

Informatie

Laatst bijgewerkt
mei 2024
Device
iPad 2022