AirPods Pro bedienen

Zo kun je AirPods bedienen met de druksensor in de steeltjes

De AirPods Pro en AirPods 3 zijn voorzien van een speciale druksensor in de steeltjes. Dit is een soort knop waarmee je telefoongesprekken kunt opnemen, muziek bedienen en meer.

De AirPods Pro en AirPods 3 werken qua bediening anders dan oudere modellen AirPods. Bij deze oortjes moet je in het steeltje knijpen om allerlei functies te bedienen. Hieronder leggen we uit hoe de druksensor in het steeltje werkt.

AirPods bedienen met druksensor

De druksensor is te herkennen aan het afgeplatte gedeelte op het steeltje. Je kunt hier één, twee of drie keer op drukken of wat langer ingedrukt houden om bepaalde functies te activeren. Je kunt daarbij ook wat instellingen wijzigen. Het is goed om te weten dat AirPods 3, dus het niet-Pro-model, het niet mogelijk maken om de bediening aan te passen. We leggen op deze pagina uit hoe je de AirPods bedient, maar de aanpasbare instellingen zijn slechts bedoeld voor AirPods Pro.

Druksensor op AirPods Pro

Zo werkt het:

  • 1x drukken: muziek afspelen of pauzeren, of een telefoongesprek beantwoorden
  • 2x drukken: naar volgende nummer
  • 3x drukken: naar vorige nummer
  • Ingedrukt houden: Siri gebruiken (AirPods 3 en AirPods Pro) of wisselen tussen actieve ruisonderdrukking en Transparantie-modus (alleen AirPods Pro)

Ruisonderdrukking aan en uit op AirPods Pro

De Transparantie-modus is bedoeld om mee te kunnen luisteren als je de oortjes in hebt. Omdat de AirPods Pro ruisonderdrukking hebben en je gehoorgang afsluiten, kan je niet luisteren wat er om je heen gebeurt. Door de Transparantie-modus in te schakelen kun je alsnog een gesprek voeren en het verkeer horen.

AirPods Pro-bediening aanpassen

Je kunt zelf aanpassen hoe je de AirPods Pro wil bedienen. Het gaat dan om wat er gebeurt als je de steeltjes ingedrukt houdt. De korte knijp-acties zijn niet in te stellen. Dit regel je via de instellingen van de AirPods:

  1. Open de Instellingen-app op de iPhone of iPad die verbonden is met de AirPods.
  2. Ga naar Bluetooth.
  3. Tik op het blauwe i’tje naast de naam van jouw AirPods.
  4. Je kunt nu de bediening van de AirPods aanpassen, waarbij je kunt kiezen tussen welke modi je AirPods Pro schakelen: Siri, Geluidsonderdrukking, Transparantie en Uit.

Druksensor AirPods Pro aanpassen

Je bepaalt dus zelf wat er gebeurt als je in de druksensor knijpt. Voor links en rechts kun je aangeven of je met drukken-en-vasthouden de ruisonderdrukking of Siri wilt activeren. Net als bij andere AirPods modellen kun je ook instellen of je altijd gebruik wil maken van de linker- of rechtermicrofoon, of dat je automatisch wilt wisselen.

Uiteraard kun je bij de AirPods Pro ook nog steeds gebruik maken van Hé Siri om bijvoorbeeld een nummer af te spelen, te bellen of een route­beschrijving op te vragen. Op de AirPods Pro 2022 kun je ook vegen om het volume aan te passen.

Bekijk ook

Geluidsvolume van de AirPods aanpassen: dit zijn alle opties

Staat je muziek te luid of juist te zacht? Dan kun je gemakkelijk het geluidsvolume op de AirPods aanpassen. Het kan op verschillende manieren en in deze tip lopen we ze met je langs.

Klik om inhoud van YouTube te tonen.
Learn more in YouTube’s privacy policy.

Heb je nog geen AirPods Pro of AirPods 3? Je kunt ze bij verschillende winkels kopen.

AirPods Pro

De AirPods Pro zijn Apple's extra uitgebreide en geavanceerde draadloze oordopjes. De AirPods Pro hebben ruisonderdrukking, een Transparantie-modus en een in-ear design met verwisselbare oorkussentjes. Lees alles over de AirPods Pro: van de prijs tot functies en tips. In 2022 heeft Apple de tweede generatie AirPods Pro uitgebracht, met nieuwe H2-chip, vernieuwde oplaadcase en meer. Twijfel je tussen de modellen, check dan ons artikel AirPods vergelijken. Wil je AirPods kopen, dan vind je bij ons alle aanbieders. Voor de beste deals check je ons artikel met AirPods-aanbiedingen.

AirPods Pro