AirPods Max problemen

AirPods Max problemen: dit kun je doen bij slecht geluid, condens, slechte accu en meer

Als je last hebt van problemen met je AirPods Max, dan kunnen deze tips je misschien helpen. Dit artikel geeft een overzicht van veelvoorkomende problemen en biedt je meteen een oplossing!

Je kunt met je AirPods Max tegen allerlei problemen aanlopen. Soms zit de koptelefoon niet prettig, zijn er problemen met het wisselen tussen de transparantiemodus en ruisonderdrukking of condenseert de binnenkant van de oorschelpen. Apple heeft zelf een supportpagina voor wat algemenere tips voor de AirPods Max, maar dit artikel geeft je tips voor problemen die specifiek optreden met de AirPods Max. Mocht je probleem niet in dit artikel worden besproken, bekijk dan ons algemene artikel over mogelijke problemen met AirPods. Heb je problemen met je AirPods Pro, dan helpen we je daar ook bij.

AirPods Max zit niet lekker

Een goede aansluiting is belangrijk voor optimaal geluid en een goede werking van noise cancelling. De AirPods Max zijn door hun telescopische armen in staat om precies op de juiste manier te worden afgesteld op je hoofd. Daarbij zorgt het traagschuim in de oorkussens voor een nóg betere pasvorm. Ondanks dat ervaar je misschien dat de koptelefoon toch niet helemaal prettig op je hoofd zit. Mogelijk zitten de magnetische oorkussen dan niet helemaal op hun plek.

 1. Klik het oorkussen even los en controleer de oorschelp en het oorkussen op schade.
 2. Verwijder eventuele viezigheid die in de weg zit.
 3. Klik het oorkussen dan weer op de juiste manier vast.

AirPods Max oorkussens in vijf kleuren.

Als er eentje kapot is, kun je bij Apple een nieuwe set bestellen. Is dat niet het geval, maar sluiten ze nog steeds niet goed aan? Neem dan contact op met Apple Support.

Bekijk ook

Losse oorkussens AirPods Max vanaf nu te bestellen

Apple's magnetische oorkussens voor de AirPods Max zijn nu ook los te bestellen. Dat is vooral handig als je huidige set versleten is, maar je kan daardoor ook je eigen kleurencombinatie maken.

Je kan ook proberen de hoofdband te stellen door de telescopische armen uit te trekken. Op deze manier kun je de AirPods Max zo stellen dat hij passend op je hoofd zit.

Problemen met wisselen tussen ruisonderdrukking en transparantiemodus

Sommige gebruikers ervaren een probleem wanneer ze tussen de transparantiemodus en ruisonderdrukking schakelen. Eén van de oorschelpen schakelt over naar de gewenste modus, terwijl de ander in de vorige modus blijft hangen. Dat is natuurlijk vervelend, maar gelukkig is dat simpel op te lossen door de AirPods Max te resetten. De reset voer je als volgt uit:

 1. Zorg dat je AirPods Max niet helemaal leeg is.
 2. Druk de zijknop en de Digital Crown tegelijk in totdat het statuslampje op de rechter oorschelp oranje begint te knipperen.
 3. Je AirPods Max start nu opnieuw op.

Mocht het probleem aanhouden, dan helpt het misschien om je AirPods Max te resetten naar de fabrieksinstellingen. Voer daarvoor de volgende stappen uit:

 1. Ga in de Instellingen naar Bluetooth en druk op het blauwe i’tje achter je AirPods Max.
 2. Druk vervolgens op Vergeet dit apparaat en bevestig door op Vergeet apparaat te drukken.
 3. Houd daarna de zijknop en de Digital Crown tegelijk ingedrukt gedurende 15 seconden.
 4. Het statuslampje op de rechter oorschelp begint eerst oranje te knipperen en wordt dan wit.
 5. De hoofdtelefoon is gereset en gereed om opnieuw te koppelen.

Bekijk ook

AirPods resetten: zo zet je de AirPods (Pro/Max) terug naar fabrieksinstellingen

Wil je de AirPods resetten? Het terugzetten naar fabrieksinstellingen kan hardnekkige problemen met de AirPods oplossen, zoals een sneller leeglopend oplaaddoosje, verbindingsproblemen of een krakend geluid uit de oortjes. In deze tip lees je hoe je dat precies doet.

Haperend of vertraagd geluid

De H1-chip in je AirPods Max zorgt voor een sterke en stabiele verbinding tussen je koptelefoon en je apparaat. Ondanks die chip kun je alsnog haperingen of vertragingen ervaren wanneer je audio afspeelt. Signalen van andere apparaten in je omgeving zijn mogelijk de oorzaak. Wil je controleren of interferentie inderdaad de oorzaak is van het probleem? Gebruik je AirPods Max dan in verschillende ruimtes. Hierdoor kun je mogelijk achterhalen welk apparaat stoort met je koptelefoon. Voor meer tips kun je terecht in ons artikel over audio vertraging bij je hoofdtelefoon.

Bekijk ook

Audio van draadloze hoofdtelefoon vertraagd? Dit kun je doen

Heb je last van vertraging in het geluid op je iPhone als je een draadloze koptelefoon gebruikt? Zeker bij het kijken van video's kan dat erg vervelend zijn als audio vertraagd binnenkomt. In deze tip leggen we uit wat je hieraan kunt doen.

Condensatie in de oorschelpen

Sommige gebruikers van de AirPods Max geven aan last te hebben van vocht in de oorschelpen. Dit treedt op na langer gebruik van de koptelefoon, omdat het aluminium de warmte vasthoudt en je oren laat zweten. Als gevolg van condensatie kan de draagdetectie minder goed werken. Er zijn twee mogelijke oplossingen hiervoor. Allereerst kun je het vocht verwijderen door de magnetische oorkussens er af te halen en de binnenkant schoon te vegen met een droog doekje. Desnoods kun je de oorkussens even laten drogen als ze erg nat zijn. Een tweede oplossing is om je AirPods Max niet te lang achter elkaar te gebruiken.

In onze tip over het schoonmaken van je AirPods lees je hier nog veel meer over.

Bekijk ook

Zo kun je je AirPods schoonmaken (ook AirPods Max)

Hoe kun je AirPods schoonmaken en vuil verwijderen? Welke middelen heb je daarvoor nodig? Alles over vuil verwijderen uit de AirPods, het oplaaddoosje en het reinigen van de AirPods Max lees je hier.

Batterij loopt snel leeg
In het verleden waren er klachten over batterijproblemen met de AirPods Max. Inmiddels is dit door een firmware-update opgelost. Heb je toch last van een ongemerkt leeglopende batterij, dan kun je het beste de hoofdtelefoon in de Smart Case stoppen, zodat je zeker weten dat hij in energiebesparende modus gaat.

Apple belooft voor de AirPods Max een batterijduur van zo’n 20 uur. Is het in jouw geval veel minder, dan kunnen er twee dingen aan de hand zijn: er is sprake van een hardware-defect of er is slijtage aan de batterij (dit kan na zo’n 2 jaar gebruik optreden). Apple kan voor €85 de batterij voor je repareren. Dit kan een aantrekkelijke optie zijn als je nog wat langer met je AirPods Max wilt doen.

Heb je AppleCare+ voor koptelefoons, dan wordt de accu gratis vervangen als deze minder dan 80 procent van de oorspronkelijke capaciteit heeft.

Heb je nog last van andere problemen met de AirPods Max? In veel gevallen lost een reset van de AirPods het probleem op.

Wil je meer tips voor je AirPods? Lees dan deze artikelen nog eens door:

Bekijk ook

De beste AirPods-tips: 30 manieren om meer uit je AirPods, AirPods Pro en AirPods Max te halen

Er zitten meer handigheidjes in de oordopjes van Apple dan je denkt en met deze 25+ AirPods tips haal je het maximale eruit. Bespaar batterijduur, luister samen, wijzig de naam van je AirPods en nog veel meer! Check ook de handige tips die alleen voor de AirPods Pro werken.

De AirPods Max hoofdtelefoon is verkrijgbaar in Nederland, België en talloze andere landen. Bij de Apple Store betaal je altijd de adviesprijs, terwijl je bij andere winkels fors minder betaalt.