Apple Watch kopen

Apple Watch Series 4: alles over de nieuwe Apple Watch van 2018

De Apple Watch Series 4 is de toekomstige Apple Watch die Apple in het najaar van 2018 uit gaat brengen, als opvolger van de Apple Watch Series 3. Wat weten we allemaal over dit nieuwste model van de Apple Watch? In dit artikel zetten we de geruchten en details op een rij!

De Apple Watch Series 4 verschijnt naar verwachting eind 2018 als opvolger van de Apple Watch Series 3. Welke functies krijgt de Apple Watch Series 4 en wat zijn de verbeteringen? Op deze pagina houden we je op de hoogte van alles rondom de Apple Watch Series 4.

Hieronder lees je over:

Apple Watch kopen

Apple Watch Series 4 in het kort

De Series 4 is de opvolger van de Series 3. Apple zal naar verwachting weer enkele nieuwe functies in deze Series 4 verwerken, al blijft er ook veel hetzelfde ten opzichte van de vorige modellen. De verbeteringen hebben zowel betrekking op de binnenkant als de buitenkant van het horloge.

Dit zijn de verwachte Apple Watch Series 4 eigenschappen:

  • Apple Watch in twee nieuwe schermformaten.
  • Mogelijk nieuw design met 15% groter scherm.
  • Dezelfde materialen: aluminium, roestvrij staal en keramiek.
  • Twee modellen: met en zonder 4G.
  • Snellere chip: S4 dual-coreprocessor.
  • Standaard met GPS, hartslagsensor en hoogtemeter.
  • Meer focus op gezondheid dankzij nieuwe sensoren.
  • Geleverd met watchOS 5.

Apple Watch Series 4 geruchten

Volgens de doorgaans betrouwbare analist Ming-Chi Kuo krijgt de Apple Watch Series 4 een nieuw design en een 15% groter scherm. Volgens Ming-Chi Kuo worden de nieuwe schermformaten 39,9mm en 45,2mm. Apple zal dit vermoedelijk afronden naar 40mm en 45mm, zodat het verschil nog steeds 5mm is. Ook heeft het horloge een grotere batterijcapaciteit en is er een betere hartslagsensor, die mogelijk voor langere tijd achter elkaar nauwkeurigere metingen kan doen.

We kunnen bovendien enkele dingen afleiden uit eerdere Apple Watch-geruchten over functies, die mogelijk op tijd klaar zijn voor de Series 4. De Series 4 zou de focus kunnen leggen op gezondheid. Bij de afgelopen modellen was dat al het geval met de komst van GPS en het feit dat de Apple Watch waterdicht werd. Voor een nieuw model zou Apple werken aan een ECG-hartslagmeter. Er zouden al prototypes zijn waarmee je met je vrije hand in het frame van de Apple Watch moet knijpen. Met een stroompje via je borst kan zo gekeken worden of je een onregelmatige hartslag hebt. Of dit uiteindelijk in de Apple Watch Series 4 komt weten we nog niet zeker.

Daarnaast heeft Apple een tijd terug Beddit overgenomen. Dit bedrijf is gespecialiseerd in het meten van je slaap met behulp van een accessoire onder je bed. Apple zou al langer plannen hebben om je slaap te kunnen meten en de overname van Beddit kan daarbij helpen. De techniek van Beddit zou dankzij verbeterde sensoren in een Apple Watch Series 4 in staat kunnen zijn om op een betrouwbare manier je slaap te kunnen meten, eventueel via een nieuwe app op de Apple Watch.

Bovendien werkt Apple aan nieuwe accessoires voor de Apple Watch. Met een Connects to Apple Watch-logo zijn geschikte accessoires makkelijker te herkennen. Het zou dan kunnen gaan om extra bandjes die meer functies toevoegen. Dit logo zou dan verschijnen op accessoires die werken met onder andere de Apple Watch Series 4, al zouden ook andere Apple Watch-modellen geschikt kunnen zijn.

Tot slot zijn er nog meerdere patenten opgedoken die betrekking hebben op de Apple Watch. Apple wil bijvoorbeeld de Digital Crown drukgevoelig maken, zodat er meer interactie mogelijk is. Dit zou mogelijk worden door een hardwarematige aanpassing, wat alleen kan op een nieuw Apple Watch-model zoals de Apple Watch Series 4. Uit een ander patent blijkt dat Apple ook werkt aan Apple Watch-bandjes met functieknoppen, die ook aanraakgevoelig zijn. Dit zou ook allerlei nieuwe mogelijkheden naar een nieuwe Apple Watch kunnen brengen.

We weten nog niet of providers in Nederland de 4G-modellen van de Apple Watch gaan ondersteunen. Op dit moment zijn er nog geen aanwijzingen dat de Apple Watch met 4G naar Nederland komt. Het lijkt er dus op dat ook de Apple Watch Series 4 in Nederland alleen met GPS beschikbaar komt. Grote kans dat je in Nederland dan ook alleen het aluminium model kunt kopen.

Apple Watch Series 4 specificaties

De specificaties van de Apple Watch Series 4 verschillen naar alle waarschijnlijkheid op een aantal vlakken van de Apple Watch Series 3. Het scherm van de Apple Watch Series 4 wordt een stukje groter. Apple kan dit realiseren door de schermranden kleiner te maken. Ondanks het grotere scherm, blijft de afmeting van het model hetzelfde. Je kan dan dus ook de bestaande bandjes blijven gebruiken. Het grotere scherm biedt meer ruimte voor tekst, knoppen en de wijzerplaat.

Apple Watch met groter scherm in vergelijking.

Voor het nieuwe model verwachten we de snellere en verbeterde S4 dual-coreprocessor, inclusief GPS. De helderheid van het scherm zal naar verwachting gelijk blijven. De waterbestendigheid zal ook hetzelfde zijn, wat betekent dat je met de Series 4 kunt zwemmen.

Mogelijk kiest Apple bij de Apple Watch Series 4 voor Wi-Fi via zowel 2,4 GHz als 5 GHz. Eerdere Apple Watch-modellen werken alleen met 2,4 Ghz, dat een groter bereik heeft maar wel meer snelheid verliest. Tegenwoordig werken nagenoeg alle apparaten met 5 GHz, met uitzondering van smart home-accessoires. Qua draadloze communicatie verwachten we ook dat de Series 4 Bluetooth 5 in huis heeft. Het voordeel van Bluetooth 5 ten opzichte van 4.2 in de vorige modellen, is dat het bereik groter is. Nieuwe iPhones werken allemaal met Bluetooth 5. Als de Apple Watch Series 4 Bluetooth 5 heeft, betekent dit dat je met je iPhone verder weg van je Apple Watch kan zijn, zonder de verbinding te verliezen.

Apple Watch-bandjes van verschillende soorten.

Apple Watch Series 4 concepten

We weten nog niet precies hoe de nieuwe Apple Watch eruit gaat ziet, maar er zijn wel al concepten verschenen die een beeld geven van het grotere scherm. In onderstaand plaatje is bijvoorbeeld te zien hoe het grotere scherm er in de praktijk uit kan zien.

Concept van Apple Watch Series 4 met groter scherm.

Op deze conceptvideo is goed te zien hoe het scherm eruit kan zien. De wijzerplaat loopt daar nagenoeg tot de rand van het scherm, terwijl de randen nu een stuk breder zijn. Verder laat de video nog een Digital Crown met een nieuw kleurtje zien, maar hier blijkt niet uit waar dit voor dient. De rode Digital Crown wordt gebruikt bij de modellen met 4G, om aan te duiden dat er een mobiele verbinding in zit.

Apple Watch Series 4 releasedatum

Naar verwachting wordt de Apple Watch Series 4 in september 2018 aangekondigd, waarna het nieuwe model nog dezelfde maand beschikbaar zal zijn. De prijs zal daarbij niet veel verschillen van de huidige Apple Watch Series 3, namelijk vanaf €369. De Series 4 vervangt mogelijk de Apple Watch Series 3, terwijl de Series 1 behouden blijft als goedkoper alternatief zonder GPS.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!