Apple Watch Series 4

Apple Watch Series 4, alles over de nieuwe Apple Watch 2018!

De Apple Watch Series 4 is de nieuwe Apple Watch met een groter scherm, nieuwe hartslagfuncties en nog veel meer. Check hier wat er allemaal nieuw is in de Apple Watch Series 4!

De Apple Watch Series 4 werd officieel aangekondigd in september 2018 en ligt inmiddels in de winkel. Het is de eerste keer dat Apple een redesign heeft doorgevoerd en daarnaast zitten er 10 verbeteringen in de Apple Watch Series 4 ten opzichte van eerdere modellen, die ook interessant zijn om te weten.
De grootste vernieuwingen lees je hieronder.

Wil je het iPhone Event 2018 nog eens terugzien? Bekijk onze samenvatting iPhone Event 2018.

Apple Watch Series 4 design

Het design van de Apple Watch Series 4 gaat voor het eerst op de schop. Apple brengt het horloge in twee nieuwe formaten uit: een 40mm en 44mm Apple Watch. Heb je moeite met kiezen, dan helpen we je verder in ons artikel over Apple Watch Series 4 formaten. De smartwatch is iets platter geworden, terwijl het scherm langer en breder is. Je kunt echter de gewone Apple Watch-bandjes blijven gebruiken.

Apple Watch design

Apple heeft de schermranden kleiner gemaakt, zodat het scherm zo’n 30% groter is, zonder dat de horlogekast zelf veel groter is geworden. De Apple Watch wordt ook iets dunner dan de vorige modellen (10,7mm ten opzichte van 11,4mm). De microfoon is ook beter dan bij de vorige modellen en is verplaatst naar de zijkant. De achterkant is nu van donker keramiek. Het bereik van het 4G-model is ook verbeterd, want kan nu zowel aan de voorkant en achterkant ontvangst krijgen.

Apple Watch Series 4 specificaties

De Apple Watch Series 4 heeft een nieuwe 64-bit S4-processor die zo’n twee keer sneller is dan het vorige model. Ook de accelerometer is flink verbeterd, waardoor metingen accurater zijn. De Apple Watch Series 4 is uitgerust met Bluetooth 5, een stap hoger dan voorheen. Qua batterijduur kun je dezelfde batterijduur verwachten als bij de vorige modellen: ongeveer 18 uur. Dat betekent dat je sowieso een dag lang de Apple Watch kan gebruiken. De speaker is 50% luider dan bij het vorige model.

Apple Watch Series 4 functies

  • Grotere scherm
  • Nieuwe wijzerplaten
  • Gezondheidsfuncties: val detecteren, melding bij te lage hartslag
  • Ook nieuw, maar alleen in de Verenigde Staten: onregelmatige hartslag checken en ECG

De belangrijkste nieuwe functie van de Apple Watch Series 4 is het grotere scherm. Het scherm zorgt ervoor dat er meer informatie op de wijzerplaat past. Met de nieuwe wijzerplaat kun tot wel negen complicaties tegelijk tonen. Je ziet dan dus meer informatie zodra je je pols draait. Apple heeft de wijzerplaten opnieuw ontworpen, zodat deze volop gebruikmaken van het grotere scherm. De Ademhaling-app is er nu ook als wijzerplaat, zodat je alleen maar naar de Apple Watch hoeft te kijken. De Digital Crown heeft haptische sensoren. De draaiknop voelt daardoor meer mechanisch dan bij vorige modellen. De Apple Watch Series 4 krijgt daarnaast nieuwe gezondheidsfuncties.

Een andere nieuwe functie is dat de Apple Watch Series 4 een val kan detecteren, dankzij de verbeterde sensoren. Stel je staat op een trap en valt daar vanaf, dan weet de Apple Watch Series 4 dat. Na een herkende val kan je snel 112 bellen dankzij de SOS-noodmelding functie. Blijk je na een val niet te bewegen, dan belt het horloge automatisch de hulpdiensten. Dit zal vooral voor ouderen van pas komen die gevoeliger zijn voor vallen.

De nieuwe hartslagsensor aan de achterkant zorgt voor betere metingen van de hartslag. De Series 4 krijgt drie nieuwe hartfuncties. Je krijgt een melding als je hartslag te laag is. De Series 4 kan in de achtergrond ook je hartritme controleren. Ook als dit niet klopt, stuurt de Apple Watch een melding om je te waarschuwen.

De derde functie wordt mogelijk door een gehele nieuwe functie: de elektrocardiogram. Dit wordt ook wel de ECG genoemd. Het is daarmee het eerste ECG-product dat direct voor consumenten verkrijgbaar is. Je kan een ECG maken via de app en door je vinger op de Digital Crown te leggen worden de metingen uitgevoerd.

De gegevens worden opgeslagen in de Gezondheid-app. De gegevens kunnen via een PDF-gedeeld worden, waarop precies de metingen van je hartslagen in een grafiek weergegeven worden. Dit kan je bijvoorbeeld laten zien aan je huisarts of dokter. Apple heeft voor de ECG-functie goedkeuring gekregen van de FDA, een Amerikaanse organisatie die gezondheidsproducten goedkeurt. Dat betekent dat je de functie ook nog alleen in Amerika kan gebruiken. Hetzelfde geldt voor het herkennen van onregelmatige hartritmes. Beide functies komen op een later moment alleen beschikbaar in de Verenigde Staten.

Voor het maken van de ECG is een aparte ECG-app nodig. Deze zal dus niet beschikbaar zijn in Nederland en België. We weten nog niet of de ECG-app alsnog te gebruiken is als je de regio van de Apple Watch aanpast naar de Verenigde Staten.

Apple Watch Series 4 modellen

Je kan kiezen uit aluminium in spacegrijs, zilver en goud. Ook de roestvrij stalen versie komt in drie kleuren: spacegrijs, zilver en goud. Net als vorig jaar is de roestvrij stalen versie niet in Nederland en België te koop. Er komt ook een nieuwe versie van de Nike+- en de Hermes-edities. Ze krijgen exclusieve wijzerplaten zoals bij de vorige modellen het geval was. De Apple Watch Series 4 verschijnt met en zonder 4G. De 4G-versie is helaas nog niet in Nederland of België verkrijgbaar.

Apple Watch Series 4 prijs en beschikbaarheid

De Apple Watch Series 4 is vanaf vrijdag 14 september te bestellen en verschijnt een week later in de winkels. De eerste kopers kunnen hun model dan ook ophalen of thuis op de deurmat verwachten. Ook in Nederland en België verschijnt de Apple Watch Series 4 op 21 september 2018. De Apple Watch Series 4 is beschikbaar vanaf $399. De Nederlandse prijs voor de 40mm Apple Watch Series 4 is €429. Voor de grotere 44mm betaal je €459.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!