AirPods Pro doosje

Rubberen dopje van AirPods Pro kwijt? Zo kun je ze vervangen

Ook als er eentje kapot is gegaan
Je past natuurlijk op dat je door oortjes van de AirPods Pro niet kwijtraakt. Maar wat je ook kunt kwijtraken is het rubberen dopje, de eartip. Gelukkig kun je het rubberen oordopje van de AirPods Pro makkelijk vervangen.

AirPods Pro rubberen dopje vervangen

De rubberen dopjes worden in drie formaten meegeleverd bij de AirPods Pro: S, M en L. Met een speciale pasvormtest voor de oordopjes kun je de iPhone laten bepalen welke maat voor jou het beste is. Het verwisselen van de eartips is gemakkelijk te doen, maar je moet er wel behoorlijk aan trekken om ze los te krijgen. Als er eentje uit je handen glipt of scheurt, dan kun je eenvoudig de rubberen dopjes van de AirPods Pro vervangen.

Wat kost een vervangende eartip?

Voorheen was het nogal prijzig om een losse eartip te vervangen: je betaalde €3,50 maar er kwam ook nog €13,50 aan servicekosten bij. Gelukkig verkoopt Apple ze inmiddels los op de website in de maten Small, Medium en Large:

Je koopt dus twee paar in bijvoorbeeld maat M (of in een van de andere maten), dus in totaal 4 stuks. Er worden geen verzendkosten in rekening gebracht.

Heb je AppleCare+, dan maak je mogelijk kans op gratis vervanging door Apple. Sommige gebruikers melden dat ze de vervangende eartips gratis hebben gekregen. Dit lijkt echter geen geschreven regel te zijn, dus je bent afhankelijk van de bereidwilligheid van de medewerker.

Een andere mogelijkheid is dat je vrienden vraagt of ze misschien eartips in jouw gewenste formaat over hebben. Maar omdat de meeste mensen maat M gebruiken lukt dat niet altijd.

Vervangend oortje van AirPods Pro: 99 euro

Het vervangen van een zoekgeraakt oortje is een stuk duurder bij de AirPods Pro. Bij de normale AirPods rekent Apple er 75 euro voor, terwijl je bij de Pro maar liefst 99 euro per oortje moet aftikken. Dat komt omdat de AirPods Pro (279 euro bij Apple) op zichzelf al duurder zijn dan het normale model. In ruil daarvoor krijg je ruisonderdrukking en een betere geluidskwaliteit.

AirPods Pro doosje

Raak je het oplaaddoosje van de AirPods Pro kwijt, dan kost je dat 109 euro, ook een stuk duurder dan de 85 euro die je voor normaal een zoekgeraakt draadloos oplaadbaar doosje betaalt.

Ben je vaak spullen kwijt, dan lijkt het misschien aantrekkelijk om AppleCare+ voor koptelefoons erbij te nemen voor 39 euro, want dan kost het nog maar 29 euro per incident. Maar helaas gaat die vlieger niet op: “Diefstal en verlies van je device zijn niet bij de dekking inbegrepen.” Je zult dus ook in dat geval de volledige vervangingsprijs moeten betalen.

Wel kun je met AppleCare+ gedurende twee jaar tijd 2 schadegevallen claimen en betaalt dan een eigen risico van 29 euro. Bovendien doet Apple minder moeilijk als in de loop van die twee jaar je accuduur slecht wordt.

Lees ook ons artikel over de AirPods reparaties, met informatie over prijzen van de originele AirPods.

Bekijk ook

Zijn je AirPods kapot? Zo zit het met reparaties

Zijn je AirPods kapot gegaan en is een reparatie nodig? Of ben je een AirPod kwijtgeraakt? Op deze pagina lees je alles over AirPods reparaties, waar je terecht kunt bij een defect en wat je moet doen als je een oortje of het opbergdoosje kwijt bent.

Bij de AirPods Pro kun je kiezne uit het 2021-model met een doosje dat ook geschikt is om op de MagSafe-lader op te laden. Het 2019-model voldoet echter ook nog prima en is op elke Qi-geschikte oplader op te laden.

AirPods Pro

De AirPods Pro zijn Apple's extra uitgebreide en geavanceerde draadloze oordopjes. De AirPods Pro hebben ruisonderdrukking, een Transparantie-modus en een in-ear design met verwisselbare oorkussentjes. Lees alles over de AirPods Pro: van de prijs tot functies en tips. In 2022 heeft Apple de tweede generatie AirPods Pro uitgebracht, met nieuwe H2-chip, vernieuwde oplaadcase en meer. Twijfel je tussen de modellen, check dan ons artikel AirPods vergelijken. Wil je AirPods kopen, dan vind je bij ons alle aanbieders. Voor de beste deals check je ons artikel met AirPods-aanbiedingen.

AirPods Pro